PROJECT: What still needs to be done in 2011 (How I’m keeping up 01)

Negen dagen in november en ik heb pas twee keer de stoute hardloopschoenen aangetrokken. Maar… ik kan het ook op een andere manier bekijken. Het is begin november en ik heb AL twee keer hardgelopen. Twee keer hardlopen in de eerste negen dagen van november is alvast twee keer meer dan dat ik deed in heel oktober. Always look on the bright side, toch?

Ik vind de bright side veel leuker namelijk. De tweede keer dat ik hardliep, gisteravond, was ook vet leuk! (ja ik gebruik vet soms als bijwoord, mag best toch?). Ik heb voor het eerst in mijn hardloopcarriere ’s avonds gelopen. En niet alleen voor de eerste keer ’s avonds, ook voor de eerste keer in het donker. En waarom doe ik dat niet vaker? Het is rustiger op straat, niemand die het ziet als ik een soort van gek sprongetje maak (dat heb ik soms, als ik een heel leuk nummer hoor, heb ik meestal direct alweer spijt van, dat vreet energie).

Hoe het met de rest van m’n voornemens staat? Laten we het er op houden dat ik gisteren voor het eerst in zeer lange tijd weer een compleet gezond mandje had bij de Albert Heijn, was bijna vergeten hoe prijzig gezond eten is. Kom ik gelijk bij mijn volgende punt, dat sparen. Ik heb mijn grootste valkuil ontdekt. De Albert Heijn. Daar geef ik gerust 100 euro per week uit en dat is helemaal zo erg nog niet als… ik alles wat ik koop ook op eet. Helaas is dat laatste niet altijd het geval. Ik gooi vaker tomaten weg dan dat ik een leeg bakje van de tomaten weggooi. Zelfde geldt voor yoghurt, zakken sla en fruit. Zo. zonde.

Natuurlijk is mijn kantoor nog een grotere puinhoop dan op 1 november en ook mijn data back-up is nog even een ver van mijn bed show.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

15 Reacties

 1. Mariët
  november 9, 2011 / 18:12

  Hahaha ik houd van het woord ‘vet’ als bijwoord!!! Veel succes nog met je project’je! Don’t be too hard on yourself!

 2. Aldie
  november 9, 2011 / 18:12

  Het is trouwens ‘bright side’ en niet ‘bright sight’ (betekent helder zicht) =P

 3. november 9, 2011 / 18:41

  Gelukkig ben je niet de enige die hier last van heeft hoor.. ;)

 4. november 9, 2011 / 19:12

  ik vind het al knap! 2 x in 9 dagen. En wat betreft het eten.. Helaas moeten wij thuis ook veel weggooien. Succes nog!

 5. liz
  november 9, 2011 / 19:29

  dat van dat eten weggooien moet je echt gauw afleren hoor. dat is echt zonde van alle energie die in het maken van eten wordt gestopt. misschien moet je een keer de documentaire ’taste the waste’ kijken, dat opent je ogen!
  verder wederom een heel leuke blog!

 6. Esther
  november 9, 2011 / 19:33

  Voor hoeveel personen is die 100 euro? En is dat voor 7x ontijt, 7x lunch, 7x avondeten? En ook nog wasmiddel, wcpapier enz? Of alleen eten?

  • Annemerel
   Auteur
   november 9, 2011 / 22:14

   Nou het was alleen voor mij maar ook inclusief benzine en kleding en verzekering en Telefoonrekening maar dat was iets te optimistisch..

 7. november 9, 2011 / 20:06

  In het donker hardlopen is fijn, doe ik ook altijd!

 8. Chantal
  november 9, 2011 / 21:04

  Ik loop altijd hard in een natuurgebied, daar durf ik na zonsondergang niet in hoor. Overdag ben ik al een beetje paranoïde als iets in bosjes hoor ritselen. You never know who’s watching you.

 9. Felicia
  november 9, 2011 / 21:33

  Ben gisteravond ook wezen hardlopen, heel ontspannend zo in het donker ;D

 10. november 10, 2011 / 08:22

  Heb je geen Lidl of Aldi in de buurt? Stuk goedkoper, al hebben ze wel minder, maar voor pakken drinken e.d. is het ideaal

 11. november 10, 2011 / 08:30

  Jeetje 100 euro per week bij de AH?? Ik haal echt alleen iets bij de AH als ik het ergens anders niet kan vinden. Je kunt zoveel meer besparen als je ook bij andere supermarkten koopt. Misschien de DirkvdBroek?
  Oh en een tipje: niet per week boodschappen halen, maar per dag, en ook alleen wat je nodig hebt.

  • Annemerel
   Auteur
   november 10, 2011 / 09:53

   Neeeeee geen 100 bij de AH, 100 euro voor alles, inclusief shoppingtripjes en kopjes koffie en drankjes met vriendinnen. Eigenlijk ook inclusief verzekering, benzine, reiskosten, maar eh dat lukt dus niet.

 12. november 10, 2011 / 10:53

  Herkenbaarheid x 1000! En stiekem best motiverend om te lezen dat ik niet de enige ben bij wie al die ‘voornemens’ en ‘needtobedones’ niet meteen lukken. Toi toi toi! En denk eraan : je bent niet alleen, haha. Liefs x

 13. november 10, 2011 / 20:14

  Ooh, goed dat je het zelf zegt, dan mag ik je even verwijzen naar mijn op-één-na-laatste logje over voedselverspilling. Niet meer doen okee? :)