PICTURE DIARY: Kitzbühel (part II)

 photo kitzbuhel01.jpg

Vandaag het tweede en laatste deel van mijn Kitzbühel fotodagboek. Met heel veel sneeuw en een stukje geschiedenis over Kitzbühel.

 photo kitzbuhel01.jpg

OK. Waar waren gebleven, de volgende activiteit na het sneeuwschoenwandelen. Op het programma stond een stadstour door het historisch centrum van Kitzbühel. En historie, dat heeft Kitzbühel. Waar veel andere wintersportdorpen pas aan het eind van de middeleeuwen bewoond werden, werd de omgeving van Kitzbühel al 1000 jaar voor Christus bewoond. Grootste bron van inkomen waren jarenlang de kopermijnen, waardoor Kitzbühel – ook anders dan veel andere skidorpen – zelf wat geld bezat. Kitzbühel wordt nog steeds gezien als een vrij luxe skiresort, met winkels van Louis Vuitton en andere luxe boetiekjes en het oogt ook gewoon heel chic.

Het dorp was tot tweehonderd jaar geleden onderdeel van Beieren en dus niet van Oostenrijk. Dat verklaart ook de bouwstijl en de vrolijk gekleurde huisjes, die zie je ook niet in veel andere skidorpen.

Volgens mij telt Kitzbühel maarliefst zeven kerken, maar ik moet toegeven dat ik tegen het einde van de tour niet heel goed meer aan het opletten was. Het kwik was inmiddels gedaald naar -19 en ik droeg alleen een dunne spijkerbroek aan mijn benen. Ik had het gevoel dat ik levend aan het bevriezen was (beetje overdreven misschien), maar ik had daarna anderhalf uur op de vloer van de badkamer (vloerverwarming) nodig om op te warmen.

 photo kitzbuhel01.jpg

’s Avonds gingen we weer met de Hanenkammbahn naar boven om te eten bij restaurant Hochkitzbühel. Vrijdagavond is de enige avond dat dit restaurant geopend is en ze maken er iets speciaals van. Bij binnenkomst een glas bubbels, een lekker soepje en salade vooraf en daarna een groots buffet met seafood en verschillende soorten vlees. Ik heb mijn bord tot twee keer toe vol geschept (en ik me maar afvragen waarom ik zoveel ben aangekomen).

 photo kitzbuhel01.jpg

Het dessert was ook fantastisch, ik kan alleen niet meer op de naam komen. Het was iets met Topfen (combinatie van kwark en griesmeel en suiker) en opgerolde pannenkoeken uit de oven met poedersuiker. Als iemand weet hoe dit heet, tell me, ik heb het recept nodig, want het was waanzinnig.

 photo kitzbuhel01.jpg

Goedemorgen, dag drie. Het is vandaag IJSKOUD. Toen ik wakker werd stond er -23, toen heb ik me nog en keer omgedraaid en om acht uur zei mijn horloge dat het -21 was. Bizar. ZO KOUD! Ik heb deze dag dan ook geen enkele keer mijn camera gepakt om een foto te maken. Het was gewoon te koud. Niet alleen voor ons, maar ook voor de tandemflight die eigenlijk op het programma stond. We zouden eigenlijk gaan paragliden, maar omdat het zo koud was, het waaide en sneeuwde, was de veiligheid niet 100% te garanderen. En ja, die is wat mij betreft wel essentieel.

 photo kitzbuhel01.jpg

Zondagochtend, het heeft de hele nacht weer keihard gesneeuwd en het is nog steeds lekker bezig. Levert witte plaatjes op. Je zou toch denken dat dit een zwart/wit foto was als de ski’s niet op de foto hadden gestaan?

 photo kitzbuhel01.jpg

Deze foto heb ik gemaakt met gevaar voor eigen leven, het was eigenlijk veel te koud om in de skilift mijn handschoenen uit te trekken. Maar ik leef graag op het randje. Zeker om dit soort prachtige plaatjes vast te leggen.

 photo kitzbuhel01.jpg

Nog even en de bomen zijn zo wit dat je niet eens meer ziet dat het bomen zijn.

 photo kitzbuhel01.jpg

Maar dat ga ik niet meer meemaken, het is namelijk helaas tijd om mijn ski’s terug te brengen, mijn koffer in te pakken en met de taxi terug naar het vliegveld te gaan. Het waren vier fantastische dagen, maar aan alle mooie dingen komt een einde. Dus ook aan deze fijne trip naar Kitzbühel.

 photo kitzbuhel01.jpg

Dag Kitzbühel, hallo Taxi Mike die ons weer terug breng naar Innsbruck Airport. Ik mis Kitzbühel en de witte omstandigheden nu al, gelukkig mag ik over een paar dagen weer terug naar de bergen (als jullie dit lezen ben ik als het goed is onderweg).

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn Kitzbühel blogs en het bekijken van mijn vlogs en Instagramposts. Ik hoop dat ik jullie niet al te jaloers gemaakt heb en ik hoop dat je in de mogelijkheid bent om komende winter nog eventjes naar de sneeuw te kunnen gaan. Daarnaast wil ik Kitzbühel bedanken voor de fantastische trip en de weergoden voor de enorme sneeuwdump. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. januari 14, 2017 / 18:19

  Wauw! Wat veel sneeuw! Ik was er in februari nog, het is een toffe plek!

 2. Ilse
  januari 14, 2017 / 18:24

  Echt prachtige beelden en wat koud zeg!

 3. januari 14, 2017 / 20:31

  Geweldig die sneeuwfoto’s! Door jou heb ik enorm veel zin in mijn eerst wintersportvakantie volgend weekend :-)