PARIS: 10 things you should definitely do

Photobucket

– Slapen bij Mama Shelter. Het mooiste hotel voor het mooiste prijsje. Wel even goed kijken wanneer het voordelig is. Mijn kamer was nu 79 euro per nacht, maar in oktober is diezelfde kamer 159 euro (en heb ik dus helaas maar een ander hotel geboekt). Maar in januari volgend jaar is de prijs weer net zo laag en zelfs tussen Kerst en Oud & Nieuw slaap je er voor nog geen honderd euro. Het hotel is niet alleen verschrikkelijk cool en hip ingericht. Het ontbijt is fantastisch, het personeel heel erg vriendelijk, de bar is de place to be en het bed lieve mensen, dat slaapt denk ik nog lekkerder dan mijn eigen bed en dat zeg ik niet snel.
Photobucket

– Ik heb er al een hele blogpost aan gewijd, maar echt je moet een taartje eten en een kopje thee drinken bij Ladurée op de Rue Bonaparte in Saint-Germain des Prés. Super lekkere en mooie taartjes, de theekeuze is enorm (en alles wat ik tot nu toe geproefd heb is lekker!) en de sfeer is gewoon heel erg Frans.
Photobucket

– Naar Le Bon Marché, een warenhuis in Saint-German des Prés, ze hebben er niet alleen de hele dure ontwerpers zoals Balenciaga en Stella McCartney, maar ook echt typische Franse merken als Ba&sh, Paule Ka, Sandro en Claudie Pierlot. Hier scoor je de perfecte ‘Parisian Chic’ look. Verder is het warenhuis zelf een lust voor het oog en is het een stuk minder toeristisch dan de warenhuizen op de Boulevard Hausmann (Printemps & Galerie Lafayette).
Photobucket

– Eten bij La Coupole op de Rue Montparnasse. Het restaurant biedt plaats aan 450 gasten, maar nog sta je vaak gewoon nog eventjes een kwartier aan de bar te wachten. Het is een typische Franse vreetschuur, maar het heeft z’n charme. Niet voor niets zijn de meeste gasten van La Coupole gewoon inwoners uit Parijs. En ik heb altijd geleerd dat als de ‘inheemse bevolking’ naar een restaurant gaat, dan is het echt goed. Prijzen zijn voor Parijse begrippen erg goed en het eten ook. Neem de Gerookte zalm met de Blini’s en Crème Fraiche of de Steak Tartaar met salade en frietjes.
Photobucket

– Ontbijten bij Plaza Athenee. Ook hier heb ik het al meerdere keren over gehad, maar mag ook zeker niet in dit lijstje ontbreken. Als je fan bent van Sex and the City (Carrie sliep hier in de laatste afleveringen van de serie en Sarah Jessica Parker slaapt hier altijd als ze in Parijs is), als je van lekker eten houdt of als je je gewoon eventjes een prinsesje wilt voelen. Het is most certainly niet gratis, maar het is een geweldige ervaring.
Photobucket

– Jardin du Palais Royal, in een zijstraatje van de grote winkelstraat  Rue Saint Honoré bevindt zich een prachtige tuin met daar omheen de mooiste winkels. Stella McCartney zit hier, evenals ACNE en Marc Jacobs. Maar hier heeft ook Didier Ludot drie winkels met designer vintage. Waarschijnlijk niet om je pinpas te gebruiken, maar gewoon om Parijs te proeven. Het is er zo heerlijk rustig en mooi ook!
Photobucket

– Rue Montaigne & Avenue George V. Ook hiervoor geldt, deze straten zijn waarschijnlijk niet de straten waarin je je pinpas gaat gebruiken (alhoewel, Plaza Athenee ligt ook aan de Rue Montaigne, dus wat dat betreft..) maar dit zijn zulke prachtige straten. Daar valt de PC Hooftstraat compleet bij in het niets. Gossip Girl zegt over de straten “They headed to the Golden Triangle. Where Montaigne meets Georges V. And luxury goods are the opiate of choice.”
Photobucket

– Het Louvre op vrijdagavond.. Op vrijdagavond, rond een uurtje of 20.00u staat er vrijwel niemand in de rij voor het Louvre (althans dat is mij twee keer overkomen) en onder de 26 is de entree gratis. Heb je nu nog een excuus om het Louvre te ontwijken?
Photobucket

– Picknicken bij Versailles, voor het ultieme Marie Antoinette gevoel. Versailles is niet alleen verschrikkelijk mooi, zo’n picknick op het gras bij het water is ook nog eens heerlijk ontspannend en dat heb je in zo’n drukke stad soms ook gewoon nodig.
Photobucket

See the Eiffeltower by night. De lichtshow gaat slechts één keer per uur aan en duurt maar vijf minuten, gelukkig. Want na die vijf minuten heb je het ook wel gehad hoor. De Eiffeltoren is gewoon veel mooier als ‘ie gewoon verlicht is en het geen KITCH kerstboom is.

Bisous Bisous,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

25 Reacties

 1. augustus 23, 2011 / 18:52

  Wat en super leuke foto van jou in het gras. Schitterend.

 2. Mariët
  augustus 23, 2011 / 18:57

  Ben je 5 dagen, 4 nachten in Parijs geweest?

 3. augustus 23, 2011 / 19:05

  Ik krijg helemaal zin om weer naar Parijs te gaan <3

 4. augustus 23, 2011 / 19:18

  Ja, ik heb de Eiffeltoren ook ’s nachts gezien, echt mooi! :)

 5. suus
  augustus 23, 2011 / 19:32

  Super tips!! je wordt een echte parijs kenner :) leuk!!

 6. augustus 23, 2011 / 19:37

  Wat een leuk lijstje! Parijs lijkt me geweldig@

 7. augustus 23, 2011 / 20:04

  Fijn lijstje!

 8. augustus 23, 2011 / 20:08

  Ik wil echt NU naar Parijs!

 9. augustus 23, 2011 / 20:19

  Wat een heerlijke post met geweldige tips en foto’s!!

 10. Mariët
  augustus 23, 2011 / 20:35

  En is 1 kamer met 2 personen (zoals bij jullie) dan 79 euro gedeeld door 2? Of moestten jullie echt 79 euro per persoon betalen?

 11. Froukje
  augustus 23, 2011 / 20:36

  Ik ben gister terug gekomen uit Parijs! Wij zaten in het Raddison Blue hotel & Resort. (in ’t 16e) Uitzicht op de Eiffeltoren! Ook echt een aanrader..

 12. augustus 23, 2011 / 21:36

  Leuk lijstje! Geliked op bloglovin :-)

 13. augustus 23, 2011 / 22:12

  Wauw, echt heel erg blij met deze opsomming, gaat allemaal zeker op mijn to-do lijstje.

 14. augustus 23, 2011 / 22:41

  Een heel handig lijstje om te onthouden dus! :)

 15. augustus 24, 2011 / 01:24

  wat een super lijstje! de enige keer dat ik in parijs ben geweest was met mijn exvriend, die als een soort japanner alle toeristische dingen wilde aflopen.. :( maar door jouw lijstje en mooie foto’s denk ik dat ik het wel weer aandurf haha! ook de croissants en zoetigheden spreken me erg aan.. ;)

 16. augustus 24, 2011 / 10:16

  Ik ben een keer in Parijs geweest met mijn middelbare school, en toen kreeg ik een instant hekel aan de stad. Maar als ik nu jouw blog lees en zie… dan wil ik heel snel weer eens naar Parijs :)

 17. Dagmar
  augustus 24, 2011 / 10:27

  Heel erg leuk om te lezen en erg handig! Mijn vriend heeft mij voor mijn verjaardag een weekendje Parijs kado gedaan, dus dit lijstje komt zeer van pas! Ik heb nu HELEMAAL zin om naar Parijs te gaan!!

 18. augustus 24, 2011 / 12:11

  ik ben meer van de alternatieve kanten van de stad, mss dat ik een keertje de toeristen route neem :)

 19. Misha
  augustus 24, 2011 / 16:10

  Helemaal Gossip Girl! (Die personages zijn trouwens werkelijk hele nare, kille en lege wezens. Wat vind je er zo aantrekkelijk aan? Ik kan er echt niet naar kijken. Niemand is sympathiek! En de verhaallijnen…ongeloofwaardigheid op ongeloofwaardigheid!!!)

 20. augustus 24, 2011 / 17:19

  eifeltoren, versailles en louvre heb ik ook gedaan, de rest van deze dingen niet.
  ik vind de sacre coeur super mooi, wel ’s avonds dan. :)

 21. augustus 24, 2011 / 17:47

  Wat ontzettend leuk om te lezen. Ik ben eind Juli tot 3 augustus ook in Parijs geweest, en aan je foto’s te zien hebben we dezelfde dingen gedaan, haha. Leuk om te zien!

 22. augustus 25, 2011 / 05:03

  really like this post! hopefully i´ll be in Paris on March! im so exited! ♥
  xxxo

  http://angelieeee.blogspot.com/
  you can also follow me on Twitter! :) @angelieeee

 23. augustus 27, 2011 / 16:11

  Hee,,
  omg, ja parijs is zoo leuk! Nu ik jou blogpost zie krijg ik echt weer heimwee… het was daar zoo geweldig, en echt amazing dingen gedaan. We zijn de eerste avond naar de verlichte eiffeltoren geweest, dat vergeet ik echt nooit meer! Dat was z’n mooi moment!
  En ook bon marché! Ik had daar allemaal van die mooie geur kaartjes gekregen, die nu een mooie plek hebben in mijn agenda (het is echt z’n a la parijs agenda geworden, ben helemaal in too paris!, who not?).
  Trouwens de hele tijd kom ik op jou site uit, echt super! Ga zo door Girl!
  YOU CAN DO IT!

  LOTS OF LOVE!
  Eef

 24. augustus 27, 2011 / 19:38

  Ik ben verliefd op Parijs, op de sfeer, het gevoel wat ik krijg als ik er ben, en vooral de Eiffeltoren, zo magisch. Ik zal vast de enige niet zijn, maar i looooove Paris!

 25. augustus 28, 2011 / 10:02

  Thanks voor dit mooie lijstje. Dat hotel lijkt me geweldig, ben van plan eind dit jaar daar eens een kijkje te gaan nemen!