PARIS: PFW S/S 2013 (III)

Photobucket


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Zo makkelijk als ik maandag mijn benen uit bed slingerde, zo moeizaam ging dat gisteren. Die YSL pumps en al dat rennen hadden mijn benen niet veel goed gedaan. Een rondje hardlopen zat er niet in en echt wakker worden lukte pas na een half uur onder de douche. Mijn koffer moest ingepakt worden, ik moest aangekleed worden, mijn gezicht moest geschminkt worden en ik wilde zo snel mogelijk naar Grand Palais, waar de Chanelshow gehouden zou worden.

Maar niet voordat ik ontbeten had. Ik besloot naar Grand Palais te lopen en onderweg ergens een tentje in te duiken. Aan de overkant van de straat zag ik een schattig tentje met de naam Les Parisienes, toen ik de straat was overgestoken zag het er nog even schattig uit en ik besloot dat dit het moest worden. Er moest stevig ontbeten worden, mijn huidige energiestatus in acht genomen. Dus koos ik een chocolade broodje, een glas verse jus, een pot groene thee en twee eieren met bacon. Vervolgens liep ik verder naar het Grand Palais, waar het drie kwartier voor de show al een drukte van jewelste was.

Foto’s maken bij het Grand Palais was zo mogelijk nog lastiger dan bij Les Tuileries. Mensen konden vanaf 100.000 verschillende kanten komen en dan was het ook nog eens extreem druk. Het leek wel alsof heel Parijs was uitgerukt om het schouwspel voor de Chanelshow gade te slaan. Erg veel foto’s heb ik dus niet kunnen maken. Ik had ‘geluk’ met Rachel Zoe en haar man. Na de show spotte ik Vogue Paris’ Emanuelle Alt en Grace Coddington van de Amerikaanse Vogue.

Ondertussen stond ik weer op mijn YSL pumps, wat het fotograferen ook niet echt een makkelijker klusje maakte natuurlijk. Ik “vond” nog twee modellen waaronder Saskia de Brauw die net lang genoeg stil stonden om een foto van te maken, maar daarna was het tijd voor mijn volgende missie, die ik in ballerina’s volbracht in plaats van mijn pumps. Nog geen twee maanden geleden haalde ik bij Bulgari in de PC Hooftstraat een nieuw bandje voor mijn armband. Anders dan ik in Parijs gewend was kostte dit me 20 euro en ook anders dan ik van mijn vorige bandjes gewend was, de kleur was erg snel grauw (en lelijk). Er moest dus weer een nieuw bandje omheen en die moest in Parijs gehaald worden want daar is het dus wel gewoon nog steeds “free of charge”.

Ik hou van winkels als Bulgari. Andere mensen voelen zich er misschien ongemakkelijk bij als ze bij de deur ontvangen worden en er vervolgens tien mensen voor je neus staan die je allemaal begroeten en nog net niet voor je buigen, ik vind dat dus heerlijk. Tenminste, als ik binnen kom met een missie. Ik ga niet bij Chanel naar binnen om te vragen hoe duur de 2.55 tas is, ik weet toch wel dat ik daar het geld niet voor heb. Goed, het bandje werd verwisseld, maar ik kon hem pas later die middag ophalen. Dat zou nog haasten worden.

Vervolgens begaf ik mezelf per metro naar Saint-Germain des Prés, er moesten macarons gekocht worden, want ik MOEST dat leuke doosje van Lanvin hebben. Natuurlijk kocht ik ook een éclair en een grote macaron voor onderweg. Inmiddels was het kwart voor twee. Om half drie begon de show van Valentino bij Les Tuileries en daar wilde ik graag buiten nog wat fotograferen. En ik moest ook mijn armbandje bij Bulgari nog ophalen. Ik was blij dat ik mijn ballerina’s aanhad, want dat was dus rennen. Maar uiteindelijk heb ik alles gehaald. Toen de show was afgelopen en de meeste mensen Les Tuileries verlaten hadden was het tijd voor mijn volgende sprintje, dit keer naar mijn appartement waar ik om 16.00u moest zijn om de sleutel in te leveren. En oh ja, ik moest mijn koffer nog even dicht krijgen.

Halleluja, echt zoveel heb ik niet gekocht (die jumpsuit en de trui, het tijdschrift van Carine Roitfeld en de macarons heb ik niet ineens in mijn koffer geprobeerd te proppen), maar echt, die koffer ging ZEER moeizaam dicht en hij was ZWAAR! Die mocht ik dus even vier trappen naar beneden sjouwen en daarna in de metro meenemen. Ging natuurlijk ook weer niet helemaal goed. Ik was zelf wel door het poortje, maar mijn koffer niet. Vraag me niet hoe ik dat uiteindelijk heb opgelost (en hoe ik dat voor elkaar gekregen heb).

Maar we hebben het gehaald, ik was een half uur te vroeg op Gare Du Nord, net genoeg tijd om een grote zak snoep en een chocolade broodje te halen. Ik schrijf dit stuk vanuit de TGV, misselijk (want de zak snoep was al voor Brussel leeg). Ik was drie dagen in Parijs, maar ik had zoveel meer tijd kunnen vullen. Ik ben niet eens op mijn favoriete plekje in Parijs, Le Jardin du Palais Royal, geweest. Ik ben slechts vijf minuten in Lafayette geweest, ben Le Bon Marché alleen snel voorbij gelopen, ik heb de piramide van het Louvre niet eens gezien. Het moge duidelijk zijn, ik MOET snel weer een dagje naar Parijs.

Maar eerst over 20 dagen maar eens naar Londen. Oh en Antwerpen dit weekend. OK. Ik heb echt niets te klagen…

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

37 Reacties

 1. oktober 3, 2012 / 12:11

  Ik hou van je verhalen! Heerlijk om te lezen, om 12-uur is toch vaak mijn time-for-Annemerel.com momentje haha. :’) Ik vind die broek die je op de foto’s aan hebt echt geweldig. En aah, wat lijkt het me tof om daar ook te zijn, het zal vast wel druk zijn haha. Jeetje, over 20 dagen naar Londen en Antwerpen dit weekend? Jouw leven lijkt mij stiekem toch wel heel leuk… Londen is echt een van de leukste steden everrrr, ik kijk nu al uit naar je verhalen vanuit die stad! :D

 2. Kim
  oktober 3, 2012 / 12:12

  Je bent leuk Annemerel!! Lees je blogs met veel plezier :)

 3. oktober 3, 2012 / 12:22

  Jeetje, ik vind het zo gaaf dat je in je uppie naar Parijs bent gegaan! En dan ook nog naar Antwerpen en London, lucky you!

 4. oktober 3, 2012 / 12:28

  Oh Antwerpen en London, leuk! London vind ik de leukste stad, heerlijk sfeertje daar :) Ik ben jaloers!

 5. oktober 3, 2012 / 12:44

  Blijft stoer hoor, al die celeb-foto’s! En je hebt Bill Cunningham erop gekregen, die lieve oudere meneer. Heb je de docu over hem wel eens gezien, Bill Cunningham New York? Aanrader!

 6. Renate
  oktober 3, 2012 / 12:56

  :)

 7. oktober 3, 2012 / 13:00

  Wat een geweldige foto’s weer, LOVE PARIS! En waaauw, wat is Saskia toch prachtig!

 8. oktober 3, 2012 / 13:01

  Fijne foto’s weer. Op een of andere manier blijft het heerlijk om over je tripjes te lezen :D Je outfit vind ik echt heel tof!

  Benieuwd wat je gekocht hebt en ik kijk nu al uit naar je volgende ‘vakantie'(londen en antwerpen dus) blogjes :D

 9. oktober 3, 2012 / 13:02

  Aaaah, wat heeft die man een ‘aparte’ bril op. Hmmm een grote macaron voor onderweg klinkt goed haha. ;3

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 3, 2012 / 13:40

   Bedoel je die grote zwarte zonnebril?! Dat is Carine Roitfeld (vrouw dus, hehehe)

 10. oktober 3, 2012 / 13:09

  Heerlijk om te lezen, wish I had your life…

 11. oktober 3, 2012 / 13:21

  Geweldig. love your outfit

 12. Jess
  oktober 3, 2012 / 13:36

  Oh leuk dat je naar London gaat, echt mijn favoriete stad ooit. Ik ga ook weer over een paar weken. Ga je weer naar een appartementje met wimdu of in een hotel?

 13. oktober 3, 2012 / 13:44

  Wat lijkt het me heerlijk om een paar dagen alleen naar het buitenland te gaan! Staat er op de vierde foto nou iemand klaar met een reflectiescherm of heeft ‘ie gewoon iets anders wits bij haha?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 3, 2012 / 13:51

   Dat heb je goed gezien, reflectiescherm. Daar heb ik er veel van gezien voor de shows. Is ook geen overbodige luxe met het licht soms..

 14. oktober 3, 2012 / 13:48

  Leuk dat je in je eentje bent gegaan, heb ik 2 jaar geleden ook gedaan. En vorig jaar met een beurs. Heerlijk, dan voel ik me echt helemaal thuis. Genoten van je trip, ik blijf in Parijs even offline, quality time met de stad en vrienden :-)

  Succes met afkicken!

 15. oktober 3, 2012 / 13:49

  Ik vind het heerlijk als iemand gewoon zichzelf kan laten gaan, gewoon op de trein stapt,naar parijs gaat en drie dagen leeft alsof ze de laatste zijn! :) That’s the spirit. Als mijn been weer meewerkt en ik weer helemaal 100% ben gaat mijn leven ook weer gewoon in die stijl door (ben niet voor niets danser/chreograaf/docent/circusartiest, toch?) :D

 16. oktober 3, 2012 / 14:00

  Super vet dat je al die celebs hebt gezien :D (Rachel Zoe, waaaahhh).

  Liefs, Mariette
  PS. Er is nu een super gave winactie met Sans-online online :D.

 17. oktober 3, 2012 / 14:01

  Haha, je hebt ibderdaad niets te klagen :). Leuk zo’n leuke vooruitzichtrn ^^.

 18. oktober 3, 2012 / 14:08

  Ik vind je travelposts het allerfijnst om te lezen! En waar is die prachtige broek van?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 3, 2012 / 14:10

   3x raden…. (ZARA, duhhh!)

 19. Agnes
  oktober 3, 2012 / 14:17

  Ooh, wat zijn her weer een heerlijke foto’s! Zou je voortaan ook bij deze foto’s (zoals je bij OOTD’s doet) onderaan willen zetten wat je allemaal draagt? Love your style!
  xx

 20. oktober 3, 2012 / 14:24

  Oh, wat mis ik het nu weer. Ik droom echt van een toekomst waarin ik ook zoveel spontane reisjes kan maken en het is heel fijn om er alvast een beetje van te lezen :)

 21. oktober 3, 2012 / 14:39

  Heeeel gaaf!

 22. Dominique
  oktober 3, 2012 / 15:14

  Ik ben positief jaloers! Zou je misschien een post over jouw hotspots in Den Haag kunnen doen?

 23. oktober 3, 2012 / 15:22

  Gaaf! Bij mij staat Londen ook nog op de planning!

 24. oktober 3, 2012 / 15:39

  Wat heerlijk om weer naar te kijken en om te lezen! Ik hou van jouw trip story’s enzo. Sowieso ben ik dol op je blog hoor haha! :P

 25. oktober 3, 2012 / 15:50

  ik ben dol op je parijs verhaaltjes!

 26. oktober 3, 2012 / 15:52

  Wat heerlijk om te zien en te lezen, al die foto’s en verhalen!

 27. oktober 3, 2012 / 16:25

  Ik vind het super leuk om je avonturen in Parijs te lezen! Was ik er maar ook heen gereisd…
  xoxo

 28. Eva
  oktober 3, 2012 / 16:46

  Wat leuk allemaal. ik vind het echt enorm fijn om al je avonturen te lezen.
  Hopelijk na het weekend een post met de leukste shopping adresjes in Antwerpen

 29. oktober 3, 2012 / 17:45

  Haha, erg leuk geschreven! En tof dat je alles nog hebt gered! :)

 30. Ilse
  oktober 3, 2012 / 21:07

  Weer leuk geschreven en haha wat een gehaast zeg! Leuke weekendjes en daagjes weg heb jij. :)

 31. oktober 4, 2012 / 05:00

  Wat schrijf je toch heerlijk. Heb echt gelachen. Vooral bij dat stukje over je koffer en de metropoortjes. Zie het helemaal voor me haha