PARIS: PFW S/S 2013 (II)

Photobucket


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Foto’s van mij zijn gemaakt door Zelia

Ik werd vijf minuten voor mijn wekker, om 6.40u wakker. Klaarwakker. Extreem opgewonden. Ik ben in Parijs, wihooo! Ik strompelde uit bed, vond mijn hardloopkleding en na een klein fotomoment voor de spiegel met mijn iPhone was ik klaar voor een korte morningrun. Ik heb altijd al eens langs de Seine willen hardlopen, dus dit was mijn moment. Ik was nog geen 700 meter onderweg of ik was bij de Seine. Ik rende langs het water, zag Parijs langzaam wakker worden, ging bij het Louvre Les Tuileries in en liep vervolgens weer terug naar mijn appartement. Het rondje was maar 5,5 kilometer, maar was precies lang genoeg.

In de straat bij mijn appartement haalde ik een flesje water, een grapefruit en een banaan bij de groenteman en vervolgens liep ik naar mijn appartement. Douchen, make-uppen, fruit eten, water drinken, 100.000 outfits proberen, whatsappen met het thuisfront (Laura in dit geval) om advies te vragen en vervolgens om 9.00u de deur verlaten voor de show van Stella McCartney. Helaas zonder kaart in mijn bezit, maar wel klaar om wat streetstyle te schieten. Vijf haltes later was ik bij de Opera, de plek waar de show gehouden zou worden. Bij een barretje tegenover de Opera at ik een overpriced croissant en dronk ik een cappuccino, vervolgens liep ik naar, wat ik dacht, de ingang van de Stella McCartney show.

Dit bleek echter na een half uur toch niet de ingang, maar slechts een ingang voor Sir Paul McCartney. Het mooie hiervan is dat ik Paul McCartney van dichtbij gezien heb en heb kunnen fotograferen, het nadeel hiervan is dat ik zo ongeveer iedereen die naar Stella’s show ging gemist heb. Gelukkig is er altijd nog zoiets als het einde van de show en dus had ik nog een kans om foto’s te maken. Dit keer had ik iets meer geluk.

Na Stella was het tijd om te winkelen. De trui van Kenzo stond nog steeds hoog op mijn wensenlijst en het was het enige dat net binnen mijn budget viel. De trui met de tijger was natuurlijk helemaal uitverkocht, gelukkig was de trui met de eiffeltoren nog wel in mijn maat beschikbaar. Niet veel later was de trui van mij. Serieus, als je met een tasje van Kenzo loopt wordt er naar je gestaard, gewezen en gefluisterd “Kenzo, Kenzo”. En of Kenzo leeft… Woa! Zelia en ik lunchte bij Starbucks (een Frappuccino en een stuk Cheesecake voor mij… YUM). Normaal zou ik het liefst bij een brasserietje Steak Tartaar eten, maar nu heeft mode even voorrang.

Na de “lunch” ging ik even terug naar mijn appartement voor een change of clothes en SCHOENEN. Pumps zijn niet aan te raken als je van plan bent veel te lopen. Ik liep zo’n vijf uur achter elkaar op mijn YSL pumps, heftig en bijna niet te doen. Met mijn Kenzo trui en in mijn Sneaker Wedges van Lemaré verliet ik rond een uurtje of drie alweer mijn appartement. Op naar Les Tuileries, op naar Chloé.

Het was druk voor de show van Chloé. Extreem veel fotografen, veel modemensen. Erg leuk om rond te lopen. Mijn Kenzo sweater viel in de smaak, Zelia was niet de enige die hem (voor mij) op de foto zette. Toen de show van Chloé bezig was liepen wij even naar de zijkant om foto’s te maken. De muziek was nog hard te horen vanuit de tent en wij dachten dat we nog wel even de tijd hadden. Totdat ik ineens iemand kei hard naar buiten zie lopen uit de tent (terwijl Zelia mij dus op de foto zet). Ik gil “ANNA!!!”, gris mijn camera uit Zelia’s hand en zet een sprintje in. Mijn camera stond ingesteld voor foto’s zonder zonlicht en Anna rende in haar Chanelpakje in het volle zonlicht. Ik landde ergens vijf meter voor haar voeten en begon als een gek te klikken. Serieus, als dit op film is gezet heb je echt geniaal beeldmateriaal. Wel beeldmateriaal waaruit blijkt dat ik nogal een groupie ben als het om Anna gaat. Maar HALLO! Anna Wintour! Helaas waren de meeste foto’s die ik geschoten heb hopeloos mislukt, Zelia heeft er nog iets van geprobeerd te maken, maar goed.

Rond een uurtje of zes verlieten we Les Tuileries. Tijd voor de Rue Saint Honoré. Colette was extreem druk, maar moet je natuurlijk tijdens een bezoek aan Parijs altijd even gezien hebben. Ik kocht het tijdschrift van Carine Roitfeld, het is extreem dik en zwaar en ik kan niet wachten om het te lezen (maar eerst Bloggen!). Vervolgens naar Place du Rue Saint Honoré, waar zich de Marc by Marc Jacobs winkel bevind (voor leuke souvenirs) en sinds heel kort.. BOOKMARC!. De eerste boekenwinkel van Marc Jacobs in Europa. Ik wist dat ‘ie in Londen en Parijs snel geopend zou worden, maar dat ‘ie in Parijs nu al open was wist ik nog niet. Wat een ontzettend leuke winkel, als je van boeken en schrijfwaar houdt MOET je even langs gaan. Ik scoorde er een leuk notitieboekje, maar als ik het geld zou hebben (en de ruimte in mijn koffer) was er veel meer mee naar huis gegaan.

Na deze leuke “ontdekking” slenterde ik nog wat langs ZARA’s, H&M en Mango’s. Ik at alweer bij de McDonalds (ik had geen geld meer voor iets anders) en kwam om half negen strompelend weer bij mijn appartement. Dit keer geen energie voor een nightrun of een blik op de Eiffeltoren, mijn voeten zijn nu, twee uur later, nog steeds aan het zeuren. Hoe ga ik daar ASAP vanaf komen?! Ik maakte nog wel even energie om een Eclair te halen, die ik zojuist tijdens het bloggen naar binnen heb gewerkt.

Ik hield al van Parijs, maar Parijs tijdens Fashion Week is nog 10x leuker. De stad ademt mode. Iedereen is prachtig gekleed, het lijkt wel alsof iedereen veel meer lacht.. Het is gewoonweg, fantastisch.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

34 Reacties

 1. L.
  oktober 2, 2012 / 17:01

  Mooie foto’s! Sorry maar die schoenen bij je eerste outfit verpesten het echt helemaaaaal…

 2. oktober 2, 2012 / 17:10

  Ik vind je verhalen fantastisch!

 3. oktober 2, 2012 / 17:11

  Heel tof om PFW zo mee te maken!! Je Kenzo trui is echt een gaaf!

 4. oktober 2, 2012 / 17:13

  Heel gaaf bedoel ik natuurlijk!

 5. oktober 2, 2012 / 17:19

  wow, super leuk om dit te lezen ^^. Wauw dat witte pakje is zo mooi zeg! <3 en omg, anna wintour :o. Haha, je klinkt echt al een fan girl dat je achter haar aan ging rennen haha ;p

 6. oktober 2, 2012 / 17:20

  Mooie foto’s! En die trui is echt heel erg leuk!

 7. oktober 2, 2012 / 17:23

  Waarom klinkt dit zo als een little fairytale? Ahw, het lijkt me geweldig! Ik vind je er trouwens gorgeous uit zien, die Kenzo trui is superleuk, en die ring die je om bent, mooi subtiel is die. Like! Haha, nu verlang ik ook wel naar zo’n, ‘omg-zie-haar-met-een-Kenzo-tas’ gevoel, lijkt me héérlijk. Wel sneu dat je camera nét op de verkeerde stand stond, maar hey.. hoe vaak zie je Anna nou in je leven? :D Zoiets zien is alleen al tof.

 8. oktober 2, 2012 / 17:34

  dat witte ‘pak’ is echt prachtig!

 9. oktober 2, 2012 / 17:35

  Weer zo’n geweldige dag! Wat ben jij een bofkont zeg, haha! Zelia heeft prachtige foto’s gemaakt! En ohh, wat ben ik benieuwd naar Bookmarc!

 10. Sooph
  oktober 2, 2012 / 17:43

  Super leuk! Wow heb ik iets gemist of heb je je zonnebril weer terug?!

 11. oktober 2, 2012 / 17:45

  Wat een fijne blog! En wat tof dat je Anna in het echt hebt gezien!! Oh en je moet bloggen over CR Fashion Book, ik ben zo benieuwd!

 12. Jente
  oktober 2, 2012 / 17:47

  O mijn god ik ben zo f***ing jaloers dat je Paul McCartney hebt gespot! Ik zou daar echt een moord voor doen! Ik was op vakantie al helemaal blij dat ik Jeroen van der Boom op het strand zag….

 13. oktober 2, 2012 / 18:03

  Die trui, jaloeeeers!:)

 14. oktober 2, 2012 / 18:22

  Wat ben ik jaloers, dat je ‘gewoon’ in Parijs bent en alle shows af rent om mooie foto’s te maken :D

 15. Julie
  oktober 2, 2012 / 18:36

  WOW love die witte jumpsuit! Normaal gezien vind ik die schoenen die je erbij aanhebt helemaal niet mooi, maar vind het deze keer wel leuk staan!
  En proficiat met je Kenzo-aankoop, staat je heel goed!

 16. oktober 2, 2012 / 18:39

  Ik vind je schoenen bij je eerste outfit niet zo mooi, verder zie je er echt top uit! Vooral die witte jumpsuit is tof :)

 17. Jess
  oktober 2, 2012 / 18:40

  jeej je trui! super leuk, ben benieuwd of ik nog ergens je foto voorbij zal zien komen

 18. oktober 2, 2012 / 18:41

  wat gaaf dat je Anna hebt gespot! Superleuk!

 19. oktober 2, 2012 / 18:42

  BOOKMARC OMG, dat kende ik niet. <3 En Ann, je ziet er steeds mooier & professioneler uit.

 20. oktober 2, 2012 / 19:22

  Deze verslagen zijn zo geweldig om te lezen, na een dag hard studeren.

 21. Annet
  oktober 2, 2012 / 19:41

  ik geniet echt van het lezen van jouw stukjes! je schrijft zo leuk en makkelijk!

 22. Jorinde
  oktober 2, 2012 / 20:47

  Jaloersmakend! Klinkt alsof je een superdag hebt gehad!

 23. oktober 2, 2012 / 21:30

  Echt zo geweldig gaaf!! Oh Fashion week in Paris, dat klinkt al zo super en dat je er dan ook nog daar was, wauw!

 24. oktober 2, 2012 / 21:46

  Waaaaaauw je Kenzo trui is echt prachtig, love it!

  Heel leuk je verhalen, dit wordt ook mijn goede voornemen, een fashion in het buitenland.

  http://www.florasaddict.blogspot.com

 25. oktober 2, 2012 / 22:09

  Parijs lijkt me zo’n geweldige stad <3

 26. Ilse
  oktober 2, 2012 / 22:24

  Heerlijke verhalen! :)

 27. oktober 2, 2012 / 23:40

  Je suis jalouse!! L’année prochain j’y serrai aussi!

 28. oktober 3, 2012 / 11:02

  I LOVE je jumpsuit! Normaal hou ik niet zo van dat soort schoenen eronder, maar dit maakt het helemaal af!

 29. oktober 3, 2012 / 11:55

  Oh wat heerlijk!

 30. marleen
  oktober 3, 2012 / 12:03

  alweer jammer van die hakjes, want je jumpsuit is mooi… :) daar horen killer heels onder!! en je kenzo trui lijkt me zoo chill, ik hou van truien :)

 31. oktober 3, 2012 / 13:03

  Mooie foto’s! En oh my god, de eerstvolgende keer dat ik in Parijs ben ga ik absoluut naar Bookmarc!!

 32. oktober 6, 2012 / 11:02

  Ik vind het zo leuk om dit te lezen! Wat gaaf dat je er geweest bent :)