>Painkillers

>

Pijnstillers zijn verraderlijk, misschien zelfs wel een klein beetje gevaarlijk. Vanmorgen werd ik om half zeven wakker gebeld door mijn baas, waar ik niet echt veel problemen mee had aangezien ik geen idee had hoe laat het was en toen ik dat wel door begon te krijgen was had ik ook nog geen haat-gevoelens. Ik bedoel, ik was vroeg wakker, kon ik ook vroeg beginnen met mijn lijstje (want die was lang).
Zo gezegd zo gedaan, maar na een half uurtje voelde ik me niet zo lekker meer. Gezien de lengte van mijn lijstje besloot ik niet op te geven en er een pilletje in te stoppen. Okee, stiekem deed ik er best wel een hele grote pil in. Een Ibuprofen 600. Maar, zo dacht ik, kon ik even vooruit. 
Ik vergat al snel dat ik me eigenlijk niet zo lekker voelde. Ik ging eerst druk in de weer met mijn scriptie en wat ander werk, dacht om elf uur ‘laat ik eens lekker gaan hardlopen’ en liep vervolgens ander-half-uur achterelkaar hard. 
Vanmiddag heb ik tot drie uur lekker in het zonnetje gezeten met mijn laptop en een studie opdracht. Ik heb echt heerlijk zitten genieten.
Maar nu moet ik op de blaren zitten. Mijn pil begint uit te werken en ik heb zo’n vermoeden dat ik vandaag iets te veel van mezelf gevraagd heb. Mijn keel voelt dik en pijnlijk, mijn kaken doen pijn, mijn oren kraken, ik heb het benauwd, mijn darmprobleempje speelt weer op en natuurlijk doet ook mijn hoofd gezellig mee. 
Misschien was het toch niet zo verstandig om anderhalf uur door de duinen en over het strand te rennen in enkel een kort broekje en een shirtje. Misschien had ik me toch iets dikker moeten aankleden toen ik 2,5 uur buiten zat. 
Misschien, misschien, misschien, moet ik zometeen direct na het eten gelijk maar naar bed en niet stiekem weer aan de pilletjes gaan. Zie mezelf er nog wel voor aan om mijn probleempjes weer te ‘vergeten’ en heel de nacht Gossip Girl te kijken of zoiets geks en denk niet dat ik daar morgen erg vrolijk van zal worden.
Liefs.
Delen:

12 Reacties

 1. Eva hearts
  maart 10, 2010 / 16:18

  >Ik neem eigenlijk nooit pijnstillers; heb altijd het idee dat het dan steeds minder goed gaat werken en als je ze dan echt eens nodig hebt…

  En wow, alleen een kort broekje en een shirtje? Waar zat je met je verstand? :P

 2. Iris
  maart 10, 2010 / 16:28

  >Hey, lees al een tijdje met plezier je blog. Leuk dat je zo vaak update.

  Maar inderdaad wow dan ren je zeker wel hard, heb net ook wat redelijk rustig hard gelopen maar toch echt wel in een lange broek+ lange mouwen

 3. Myrthe
  maart 10, 2010 / 18:20

  >Ohh da's vervelend! Naja, beterschap dan maar!

 4. Sanne
  maart 10, 2010 / 19:36

  >Hee,
  Heb je de nieuwe van gossip girl van gisteren al gezien?
  Via welke site kijk jij hem.. Mijn "oude" link werkt niet meer.. helaaas..

 5. Irish
  maart 10, 2010 / 21:23

  >Een korte broek en korte mouwen is idd niet zo heeel slim. Ik loop nog hard in een trainingsbroek en een trui.
  Ik slik al mn hele leven ibuprofen, ben gezegend hoofdpijn all day long.. en geen enkel ziekenhuis weet wat het is..
  Mijn vader slikt al zn hele leven 2 ibuprofen 600mg op een dag voor zijn rugpijn, en die is ook nog steeds alive and kicking.
  Je moet wel uitkijken idd dat je er niet verslaafd aan raakt, maar ach. Te vel chocola is ook slecht voor je.
  Liefs

 6. Lisa
  maart 11, 2010 / 09:11

  >Hmm dit komt me best herkenbaar voor, ik slik ongeveer ook elke dag een paracetamol/ibuprofen/saridon vanwege hoofdpijn of buikpijnklachten. Heb een keer van een arts gehoort dat 1 asperientje per dag juist goed voor je is, het zorgt ervoor dat je bloedvaten open gaan staan. Maarja dat geld denk ik niet voor een ibuprofen 600.

  Wat goed zeg 1,5 uur hardlopen!

 7. Suusje Q.
  maart 11, 2010 / 10:30

  >Thanks, Annemerel! Wat lief! :D

  Ik sta dit jaar inderdaad ingeschreven voor Taal en Communicatie. Heb eerst drie jaar rechten gedaan, maar doordat ik nog 1 vak moest halen kon ik nog niet aan mijn master beginnen. Toen besloot ik het jaar nuttig op te vullen en te beginnen aan een tweede studie, voor een jaar of wie weet voor helemaal. Maar het liep een beetje in de soep en momenteel volg ik gewoon een paar extra vakken van T&C.

  Xxx Suusje Q.

 8. Annemerel
  maart 11, 2010 / 11:16

  >@suusje Q okee wat leuk! Welke vakken en ga je wel eens naar een vrijdagmiddag lezing?

 9. Renske
  maart 11, 2010 / 12:14

  >Beterschap!

 10. rinusrunning
  maart 11, 2010 / 17:23

  >Vervelend en soms een stapje terug doen.
  Verder kan je inderdaad beter een lange running tight aan trekken zolang het onder de 12 graden is!, anders krijgen je been spieren het veelste koud en dat is echt niet goed kan ik uit ervaring zeggen.
  En enkel een shirt is helemaal uit den boze met deze oosten wind en temperaturen.
  Maar goed, beterschap.
  Groet Rinus.

 11. Suusie
  maart 12, 2010 / 08:26

  >Ahw, ik herken het heel goed! Ik heb gisteren ook een 400mg ibu bij m'n ontbijt genomen, omdat ik al een paar nachten heel weinig had geslapen en ehm.. een aantal drankjes had gedronken. ;)
  Anyways, zelfde als jij, voelde ik me ook beter en vergat dat ik eigenlijk brak was. Dus schoonmaken, uit eten en hardlopen.. gelukkig voel ik me vandaag op wat spierpijn na niet slechter. :)

  Beterschap! Ennn zorg goed voor jezelf, ok?

 12. Fleur
  maart 12, 2010 / 09:32

  >Balen dat je nog steeds beetje ziek bent, hopelijk snel weer beter! Over die pijnstillers (voor iedereen), zou er toch wat terughoudend mee zijn hoor. Tuurlijk, als je echt heel veel pijn hebt of een chronische aandoening kan het soms niet anders maar in andere gevallen zou ik er wel matig mee zijn. Aspirine wordt pas dagelijks aangeraden na een TIA/herseninfarct en zeker niet op jonge leeftijd. Verder kunnen dit soort pijnstillers (paracetamol nog het minste) ook buikklachten veroorzaken dus dat zou je darmklachten ook wel kunnen verklaren.

  Oke nu is dit helemaal zo'n 'luister ik zal jullie eens wat leren'-stukje geworden en bluh dat haat ik van anderen ook altijd, maar ben 4e jaars Geneeskunde en kan het dan niet laten om bepaalde onwaarheden uit de lucht te halen.

  Hoop dat je je vandaag weer wat beter voelt, fijn weekend alvast, liefs!

  PS superknap dat je 1,5 uur kan hardlopen achter elkaar, respect!