>Got my mojo back

>

En dat werd tijd. Ik word altijd zo zenuwachtig van dat ‘bijna ziek’ gevoel. Dat komt natuurlijk nooit uit. Als je het druk hebt met studie en werk niet, maar als je vrij bent heb je natuurlijk ook wel wat beters te doen dan ziek in bed liggen. Anyways, het ziek-zwak-en-misselijk gevoel is weer history en ik hoef me niet meer nerveus te maken over een eventueel ziektebed wat mijn complete schema in de war zou kunnen schoppen.
Ergens denk ik dat mijn medicijn de sushi en het gezelschap van gisteravond geweest moet zijn. Ik had ein-de-lijk mijn date met vriendinnetje Kim, die ik alweer zes weken niet gezien had. Het was koopavond in Den Haag, dus we moesten natuurlijk eerst nog eventjes de stad in en bijna net zo natuurlijk als dat we de stad in gingen is het dat ik natuurlijk mijn pinpas niet ongebruikt kon laten. We liepen bij de Zara toen ik de enkellaarsjes zag die ik al maanden zie, maar die ze nooit in mijn maat hadden. Ik zei dus tegen Kim ‘Kijk deze zijn echte prachtig, maar bij Zara hebben ze nooit mijn maat!’ Voor de grap keek ik toch eventjes welke maat ik in mijn handen had. En je raad het misschien al, ik had juist mijn maat in handen. Maat 41.
Ze zijn werkelijk prachtig. Zwart, suede/leer, met kettingen (een beetje in de stijl van de Chanel chains) aan de bovenkant. Maar toen ik ermee thuis kwam was niemand erg enthousiast. Sterker nog, mijn vader, moeder en zelfs mijn -toch best wel modebewuste- zusje vonden ze spuuglelijk en ordinair. Goed dat is natuurlijk nooit echt leuk om te horen. Ik ben dan ook nog zo’n muts die zich daar wat van aantrekt. De kaartjes hangen dus nog aan de laarsjes en ook het bonnetje heb ik goed bewaard, want ik weet het nu niet zo zeker meer.
Vandaag moest ik op mijn vrije dag weer richting Amsterdam voor een lezing. Niet zo erg als het klinkt, ik had namelijk nog wel het een en ander te leren en het klinkt misschien gek, maar leren kan ik echt het beste in de trein. Ik weet niet waarom, maar ik zit daar gewoon perfect. Er is geen plekje in huis waar ik beter zit dan in de trein. In mijn bed val ik in slaap, aan de keukentafel krijg ik last van mijn nek en op de bank zit ik ook niet echt comfortabel te leren. Nee, ik leer gewoon in de trein. De (verplichte) lezing was ook nog eens best wel interessant. De interessantste lezing die ik tot nu heb bijgewoond. Het ging over lotgenoten fora voor meiden met eetstoornissen en of er een structuur in de opbouw van de berichten te vinden was. Echt grappig om te zien dat mijn hoogleraren ook niet altijd alles weten, zo wist er een niet eens wat pro-ana was. En ook wel eens leuk om een lezing gewoon zonder moeite te kunnen volgen. Meestal gaat het allemaal een klein beetje boven mijn pet.
En dan is het nu alweer weekend. De weken gaan echt snel, we zitten alweer tien weken in 2010! Morgen heb ik de verjaardag van mijn schoonoma, als ik het me goed herinner bereikt ze deze week de prachtige leeftijd van 93. Nou daar teken ik voor hoor. En morgenavond de verjaardag van een collegaatje. Maar ik heb geen cadeau! Ik had een heel leuk idee, maar nu kan ik het nergens vinden. Dat wordt dus een kaartje met ‘het cadeautje komt zsm’. Jammer, maar helaas. (En nu maar hopen dat ze dit niet leest). En dan is het zondag weer SCRIPTIETIJD. Ik ben nu bezig met het hoofdstuk waarin ik daadwerkelijk onderzoek mag doen en dat is best wel leuk. Al die theoretische achtergronden ben ik nu wel een keertje zat.
Fijn weekend!
Liefs.
Delen:

5 Reacties

 1. Jazzy
  maart 12, 2010 / 22:48

  >Foto van de schoenen!

 2. Anne
  maart 13, 2010 / 07:51

  >Jaa laat ons een foto zien haha.
  Overigens heb ik dat ook wel eens hoor (en als ik het niet terug breng trek ik het nooit meer aan).

 3. Irish
  maart 13, 2010 / 12:33

  >Foto foto! Succes met je scriptie morgen!

 4. Fleur
  maart 14, 2010 / 19:45

  >Ik kan juist NIET studeren in de trein, véél te veel afleiding(gesprekken van anderen, te harde muziek van anderen, mensen die voorbijlopen, het voorbij trekkende landschap), haha slechte concentratie :P! Klinkt als een interessant college, was wat de conclusie? Zat er een lijn in de berichtjes? Ben benieuwd! Echt irritant ja als je iets heel mooi vind en er wordt a-enthousiast op gereageerd, dan ben je er opeens zo onzeker over.

 5. Suusie
  maart 15, 2010 / 19:42

  >Jaaa studeren in de trein. Jij snapt het. ;)