NEW YORK: Where should I go-oooo

 photo Travel_Photography_Blog_NewYork_201111301.jpg

Ik weet al sinds half juni dat ik naar New York ga en alles rondom de marathon heb ik goed gepland. Ik weet dat ik zondagochtend om 6.00u in de bus moet stappen die mij naar  Staten Island brengt. Ik weet dat ik in de tweede wave om 10.05u start in de blauwe route en verder weet ik dat ik vooral niet te hard van start moet gaan en mezelf niet moet laten verleiden door iedereen om me heen die misschien sneller loopt dan ik..

Ik weet dat ik vroeg naar bed moet de avond voor de marathon en het liefst ook de avond ervoor. Ik weet dat ik gezond moet eten, ik weet dat ik niet te veel moet lopen, ik weet dat ik langs moet bij onder andere Barney’s, Marc Jacobs, Victoria’s Secret, Tiffany’s en Nike.. Maar verder..

Hoe veel ’to do lijstjes’ ik ook afstruin, ik word er niet wijzer van. Ik ontdek steden eigenlijk liever zelf, maar daar heb ik volgende week niet heel veel tijd voor. Ten eerste mag ik niet zoveel lopen, ten tweede heb ik niet heel erg veel tijd, eigenlijk heb ik maar twee dagen (donderdag en vrijdag, zaterdag ga ik mijn benen sparen) en dan is het donderdag ook nog eens Halloween. Ik weet niet in wat voor staat ik de stad dan aantref, de winkels zullen vast wel open zijn (toch?).

Waar kan ik lekker en goedkoop sushi eten? Waar eet ik op zaterdagavond een hele lekkere pasta? Waar haal ik de beste groene sapjes? Waar moet ik ontbijten? Welk lunchtentje mag ik echt niet missen? Welke winkels moet ik echt op mijn lijstje erbij zetten. Welke bezienswaardigheden moet ik gezien hebben? Welk museum moet ik gezien hebben, moet ik het MET gezien hebben? Wat zijn de mooiste plekjes in Central Park en heeft het – als ik maar twee dagen in New York ben – zin om Manhattan te verlaten (ik bedoel; tijdens de marathon zie ik Staten Island, Brooklyn, Queens en The Bronx ook). Is fietsen in New York te doen, of kan ik dan meteen mijn eigen obituary alvast schrijven..

I neeeeeeeed to know!!!!!!!!

Dus New York kenners, geef je me beste tips! Alsjeblieft!

Liefs,
Annemerel

Delen:

73 Reacties

 1. oktober 27, 2013 / 17:05

  Bij Le Pain Quotidien heb ik heerlijk ontbeten toen ik in New York was, klein beetje aan de prijs, maar zoooo lekker!

  Het mooiste plekje van Central Park vond ik bij het blauwe huisje van Sex and the city. Niet heel veel toeristisch, en een mooi uitzicht!

 2. Samantha
  oktober 27, 2013 / 17:06

  Heel afgezaagd, maar je moet moet moet echt het empire state building op. Zulk uitzicht zal je nooooooooit meer zien! ? En natuurlijk times square, ga op het kruispunt staan en je wordt knettergek maar dat is zo gaaf. Als laatste tip, Macy’s is ook heel leuk en waanzinnig groot! Zo ongeveer de Bijenkorf 2.0

  Heel veel succes en plezier :)

  • Annelieke
   oktober 27, 2013 / 17:15

   Sowieso zou ik NYC van grote hoogte bekijken, hoef je niet te veel te wandelen en kan je toch alles zien! De Empire State Building is al voorgesteld, maar zelf zou ik naar de Rockefeller gaan. Minder lange rijen, goedkoper, en net zo fantastisch uitzicht! Bovendien ziet de Rockefeller er ook heel mooi uit vanaf de grond :)

   • oktober 27, 2013 / 17:32

    Ik zou niet naar het Empire state building gaan, maar idd juist naar het Rockefeller. Goedkoper en minder lange rijen, maar vooral prachtig uitzicht op Central park EN je kan vanaf Rockefeller het Empire state building zien!

    • Kirsten
     oktober 27, 2013 / 22:24

     Nog een tip, koop kaartjes vooraf online. Hoef je helemaal niet in de rij te staan!

    • Shanice
     oktober 27, 2013 / 22:59

     Rockefeller in de avond is zeker de moeite waard! (verkrijgbaar in een combiticket waarmee je er smiddags ook kan staan).
     Het museum van 9/11 heeft mij diep geraakt, dit wordt door mensen verteld die het van dicht bij hebben meegemaakt en dit doen voor hun verwerking. Het zit in Gansevoort Street. Vanaf dit punt kan je de High Lane op! Zeker een aanrader, wat een waanzinnige plek midden in de stad.

 3. oktober 27, 2013 / 17:08

  Nog even!!! Spannend!

 4. Anne
  oktober 27, 2013 / 17:11

  Toen wij drie weken geleden in NYC waren, hebben we echt fe-no-me-naal gegeten bij Maison Harlem: een heel leuk Frans restaurantje in Harlem, met live jazzmuziek! Echt een aanrader.

  Ook héél leuk, maar misschien niet zo’n goed idee als je je benen moet sparen: de foodtour door de Chelsea Market & Meatpacking District. Een kijkje nemen in de Chelsea Market en lekker relaxen op de High Line is sowieso héél leuk!

  Én doe een tour van het 9/11 Tribute Centre door het 9/11 Memorial, héél indrukwekkend (want: de rondleidingen worden gegeven door mensen die 9/11 zelf hebben meegemaakt, bijv. reddingswerkers, mensen die in de torens werkten, etc.) dus neem genoeg papieren zakdoekjes mee…ik hield het niet droog.

  • oktober 27, 2013 / 19:30

   Die laatste twee tips (Chelsea Market en High Line) wilde ik ook al met je delen. Wij sliepen 1,5 jaar geleden in het Dream Downtown Hotel…PRACHTIG! Wrs heb jij al een andere plek om te overnachten, maar al ga je hier alleen maar in drankje doen in de geweldige lobby- of rooftopbar. Aanrader! Tip voor mooi warenhuis: Bloomingdale’s! … Have fun!

 5. Lana
  oktober 27, 2013 / 17:11

  Waar je echt heen moet is bleecker street, echt een geweldige straat met hele leuke winkels. The MET is een leuk museum, maar the museum of natural hisorty is ook super leuk (klinkt suf, maat dat is het absoluut niet!). Musea in NYC zijn duur dus ik raad je aan om de suggestive price te betalen. In Little Italy kun je heel lekker eten (en heerlijke koffie!). En wat ik je ook echt aanraad is top of the rock, daar heb je een super mooi uitzicht over New York en het is leuker dan the empire state building. Chelea en het meat packing district zijn ook echt hele leuke buurten. Oh en wat ook wel leuk is, is om ’s morgens als een echte new yorker ontbijt te halen in een deli.
  Have fun in NYC

  • Lana
   oktober 29, 2013 / 15:49

   Trouwens magnolia bakert staat misschien wel bekend om de mooie en heerlijke cupcakes, maar ik zou ze toch ergens anders haken. Bij magnolia bakert zijn de cupcakes redelijk duur, niet heel bijzonder een ook. Iet al te lekker. Als ik jou was zou ik ze ergens anders haken!

 6. Anne
  oktober 27, 2013 / 17:12

  Oooh en natuurlijk veel succes en plezier met de marathon!!

 7. oktober 27, 2013 / 17:12

  Haha pfff twee dagen is echt véél te weinig. Zeker als je niet veel mag lopen want je ziet het meeste door gewoon te lopen. Maar aan de andere kant kun je wel snel en makkelijk met de metro en de bus reizen. De metro’s gaan in principe noord-zuidwaarts over de Avenues terwijl de bussen oost-westwaards gaan over de streets. Dat is wel handig om te weten. Veel toeristen houden het alleen bij de metro maar soms moet je dan nog aardig wat lopen, de bussen zijn dan veel makkelijker. En je kunt er gewoon in met je MetroCard (7 dagen onbeperkt reizen kost 30 dollar geloof ik).

  Ik ben nog nooit in de herfst in NY geweest dus kan niet zo goed beoordelen hoe de dingen dan zijn. Central Park in de zomer is overal leuk omdat er overal mensen aan het chillen zijn, spelletjes aan het spelen, baseball, hardlopen etc. Je moet sowieso even naar The Boat House in Central Park(waar Carrie in het water viel tijdens haar ‘date’ met mr Big, en waar nog zoveel andere films scenes hebben geschoten). Het mooiste en bekendste uitzicht daarop heb je vanaf de Bethesda Fountain.
  Sushi kun je op elke straathoek goedkoop eten (behalve in het theatre district, daar is het heel duur). Voor gezonde sapjes en maaltijden moet je bij Wholefoods wezen (zit door de hele stad). In de zomer vind ik Williamsburg in Brooklyn geweldig qua sfeer en leuke tentjes, maar ik zou ook zeker voor leuke tentjes, restaurantjes en kroegjes de East Village bezoeken. De hippere lunchtentjes en restaurants zitten op de Lower East Side. Leuk eten is het ook in de West Village, vlakbij de MJ stores klein stukje doorlopen richting 10th avenue. Daar zitten heel veel restaurantjes en barretjes.

  Ik zou nog uuuuuren door kunnen gaan haha, ik heb vorig jaar een artikel geschreven op mn blog met tips voor NY maar die moet eigenlijk veel uitgebreider haha, maar er staan wel wat dingen op die ik hier nog niet heb vermeld ;-) http://mangosorbetto.com/mijn-tips-voor-new-york-city/

  Ik ben heel erg benieuwd hoe je het gaat vinden!

 8. Iris
  oktober 27, 2013 / 17:13

  Ga op het Rockefeller! Daar heb je een goed uitzicht over Central Park, als je op het Empire gaat zie je dat niet. Blijf onderin central park, hoe verder naar boven hoe minder mooi. Ik vond Macys tegevallen.. ga dan liever naar Saks (ookal kun je er niks kopen :p althans, ik haha). Ik heb heerlijk gewinkeld in Soho, dat vond ik echt leuk. Ik heb de staten island ferry genomen, dan kun je prachtige foto’s maken van Manhattan en hij is gratis. De rondvaarten eromheen vond ik het geld niet waard. Maar ga vooral genieten, loop heerlijk door NY en geniet van alles!!!

 9. oktober 27, 2013 / 17:13

  Mijn laatste favorites komen volgende week online, maar ga fietsen! Scheelt je een hoop tijd, hoef je niet te lopen en zo cross je makkelijk de stad door. De app van Citibike is handig, het eerste half uur is gratis en het is best makkelijk.
  Op sommige stukken is het fietspad links, dus be aware. Verder vond ik het heerlijk om de stad per fiets te verkennen!

  Enjoy!

 10. oktober 27, 2013 / 17:15

  Ontbijten bij…. OATMEALS ;)

 11. oktober 27, 2013 / 17:15

  Echt ontzettend tif! Ik kan je geen tips geven, want ben er nog nooit geweest…. Ruilen?

 12. oktober 27, 2013 / 17:15

  Maak je niet te veel druk, ik zeg: laat je verrassen!

 13. oktober 27, 2013 / 17:15

  Zoo gaaf dat je bijna gaat! Ik ben zelf ook ‘gezond geweest in New York’ haha, de highline is zeker een aanrader, daar vlakbij zit de Chelsea Market (in een oude oreo fabriek!), heel gaaf gebouw met allemaal eetgelegenheden, oa een biologisch restaurant met heerlijke pasta’s!!!
  Vlak bij Christopher park zit ook een ubergezond lunchcafe! Voor ontbijt; koop je fruit niet iin – de toch al schaarse – supermarkten, maar op straat bij van die bageltentjes, veel goedkoper en veel meer keuze! Er rijd soms ook op Lexington Avenue een wagentje met verse juices, ook een aanrader!

  als je nnog meer tips wilt, kun je even mailen naar liekepolak27@gmail.com !

  Succes, je kan het!! Liefs, Lieke

 14. Iris
  oktober 27, 2013 / 17:16

  Oja ik vergeet 9/11 memorial, boek van te voren een ticket anders is de rij lang. Maar ik vond dat zo gaaf!!! Het kerkje (St. Pauls chapel) vlakbij is ook erg bijzonder, daar hangen alle foto’s van de mensen die vermist waren en dat is echt heel bijzonder.

 15. Tess
  oktober 27, 2013 / 17:17

  Ik ga over twee weken naar NY, net na de marathon dus, maar de volgende dingen vond ik op internet en dit staat onder andere op mijn lijstje: Ground Zero, dit moet je van tevoren een ticket voor hebben, maar is wel gratis. Het vrijheidsbeeld moet je ofcourse zien, het schijnt dat je dat heel mooi (en gratis) kunt zien als je de Ferry neemt van Manhattan naar Staten Island. Vanaf Staten Island heb je bovendien prachtig uitzicht op de skyline. De library schijnt ook heel indrukwekkend te zijn om van binnen te zien. Verder natuurlijk het Empire State Building op voor het uitzicht. Het Meatpacking District, een wijk in Manhattan, schijnt ook helemaal hip en upcoming te zijn. Daar is een overdekte markt met allerlei hippe eettentjes: Chelsea Market.

  Ik zou zeker even een kijkje nemen op weheartnewyork.nl, daar staan ervaringen op van twee Nederlandse NY lovers. Mijn lijstje is dus niet gebaseerd op ervaring maar op inlezen op internet, maar ik hoop dat je er iets mee kunt! :) Oh, ik ben trouwens nog wel benieuwd in welk hotel je overnacht?

 16. Iris
  oktober 27, 2013 / 17:17

  Oja en de high line in Chelsea, daar is ook chelsea market dat is echt leuk. Soort Covent Garden is dat. Maar als ik iets moest skippen zou ik dat doen.. het is uit de richting..

 17. oktober 27, 2013 / 17:17

  Poeh ik kan je er niks over vertellen, maar had je niet beter langer kunnen gaan? :)

 18. oktober 27, 2013 / 17:20

  Fietsen in Central Park is heel leuk, kost je ook veel minder tijd, maar in de stad zelf zou ik het niet aanraden. Heb één blokje gedaan naast Central Park en dat was doodeng :p

  Succes nog met alle voorbereidingen!

 19. oktober 27, 2013 / 17:26

  Super vet dat je naar New York gaat! Veel plezier en natuurlijk veel succes!

 20. oktober 27, 2013 / 17:31

  Ik ben net terug uit New York! Ik ben er een week geweest en ik heb nog niet eens heel Manhattan gezien. Ik ben heel even in Brooklyn geweest maar verder alleen op Manhattan, dus ik zou daar lekker blijven haha. Fietsen in New York zag er supereng uit maar op sommige plekken is het wel te doen.

  Er hingen al overal Halloweenversieringen en het zag er allemaal heel gezellig uit (zou je niet zeggen, maar die pompoenen en zo, superleuk!)

  Er zijn echt zo ongelofelijk veel eettentjes in New York. Als je geen zin hebt om aangevallen te worden kun je het beste geen pasta in Little Italy gaan eten. Het eten daar is prima, maar het komt niet in de buurt van Italiaans eten. Verder zou ik een beetje uit de buurt van Times Square blijven voor het eten, want het is daar superdruk. Er waren wel veel plekken waar ze groentesapjes hadden maar het is wel allemaal heel duur (maar dat weet je, als je naar New York gaat…)

  Qua ontbijt heb ik niet echt aanraders want ik had een ontbijtbuffet in mijn hotel. Veel eettentjes hebben een uitgebreid ontbijtmenu. Al moet je wel even zoeken, tenzij je van dat vette Amerikaanse ontbijt houd. Anders zit er altijd nog een Starbucks op elke straathoek, haha. Wij hebben als lunch een paar keer een broodje gehaald bij Pret a Manger. Die broodjes zijn redelijk vers en het is tenminste stokbrood in plaats van dat vieze Amerikaanse brood, haha.

  Verder zou ik je gewoon aanraden om de highlights te bezoeken, als je er maar zo kort bent. Als je je voeten wil sparen kun je misschien ook nog met de hop on-hop off gaan. Dat klinkt vreselijk, maar wij hebben het in Dublin gedaan omdat we er maar 1 dag hadden en het was echt handig. In New York is het verkeer er alleen niet zo op berekend, maar goed.

  Dus: ga naar Times Square, Empire State Building (ga ’s ochtends, we hoefden nauwelijks in de rij te staan) en Central Park. Wij zaten in Soho, daar is het ook heel leuk (ook om te winkelen). Greenwich Village is ook heel leuk als je een beetje van de overweldigende wolkenkrabbers weg wil. Daar is in Perry Street het huis van Carrie en daar vlakbij (in Bleecker Street) dé Magnolia Bakery.

  Dit waren een beetje mijn tips. Ik ben sowieso wel wat vergeten, maar goed. Oh nog een laatste ding: de metro is best wel anders vergeleken met die in Londen/Parijs dus ik zou bij je hotel een plattegrondje vragen. Let ook goed op of je in een Express of een Local zit, straks rijdt je metro opeens véél te ver door).

  Ik wens je heel veel plezier (gaat vast helemaal lukken) en ook heel veel succes met de marathon!

  • oktober 27, 2013 / 17:41

   Oh tegenover Magnolia Bakery zit ook een Bookmarc, misschien is dat een beetje gevaarlijk haha.

   En Strand Bookstore is ook echt geweldig! Ik zou daar wel uren kunnen ronddwalen. De cadeauafdeling is daar ook heel leuk, en ook beter te bekijken als je niet zo veel tijd hebt.

   En probeer zo snel mogelijk uit het vliegtuig te komen want de security is echt een ramp aan het einde. Ik was blij dat we deze keer maar 1 uur moesten wachten want in LA was het een keer 3 uur.

 21. Eva
  oktober 27, 2013 / 17:42

  Hoi Annemerel, ik kan wel een hele waslijst gaan opnoemen van wat ik de moeite waard vond, maar de helft staat hier al of is niet zo bijzonder. Wat je wel écht moet doen is eten bij The Spotted Pig in Meatpacking District. Echt een heel leuk buurtje en het restaurant heeft twee Michelin-sterren. Het is niet heel erg goedkoop maar ook niet super duur, maar het eten is super. Je kan alleen niet reserveren, wij kwamen echter niet zo laat en konden dus gewoon gaan zitten. (Het restaurant is trouwens co-owned door Jay-Z en Bono, wat op zich ook wel cool is). Ik raad het echt aan, het is zo’n leuk restaurantje en de burger is super.

 22. Anouk
  oktober 27, 2013 / 17:42

  ik zou een metrokaart kopen voor een week, dat is echt superhandig en relatief goedkoop, volgens mij 30 dollar. Je kan dan echt overal naartoe met de metro, en dat is voor jou wel handig aangezien je niet veel wil lopen. De metro in New york is echt heel goed geregeld, je kan er altijd goed op vertrouwen er overal is wel een halte. En je hoeft echt niet bang te zijn voor al die scenes uit films waar mensen vermoord worden in de metro of op een verlaten station, het is altijd echt heel druk. Zelfs om 1 uur s nachts.

  Verder zou ik zeker naar Greenwich village gaan, bookMarc zit daar, magnolia bakery, en het is echt superschattig en rustgevend. Ik zou je aanraden vooral in Manhattan te blijven, maar ik zou wel naar brooklyn gaan, het is superleuk daar en je hebt supermooi uitzicht op het eiland. Heel veel plezier!

 23. EllaNola
  oktober 27, 2013 / 17:45

  Je schrijft zo lekker leuk! Ik wens je veel plezier! Ik ben nog nooit in NY geweest dus ik kan je niet helpen.. Liefs!

 24. oktober 27, 2013 / 17:45

  * Overdag Empire State Building en ’s avonds Top of the Rock (andersom kan natuurlijk ook, of één van de twee als het niet lukt qua tijd).
  * Bryant Park is zo leuk om even te zitten en wat te drinken.
  * Cupcakes van Magnolia Bakery mag je echt niet missen.
  * PAX (zit door de hele stad) voor het samenstellen van je eigen salade.
  * Tick Tock Diner, voor een ontbijtje in een echte Amerikaanse diner.
  * Olive Garden (midden op Times Square) voor een heerlijke pasta en een nog heerlijker toetje (Zeppoli – Italiaanse donuts + chocolade saus).
  * SoHo is een hele leuke buurt om rond te lopen en te winkelen =)

  Dat waren mijn tips wel een beetje, have fun! =D

 25. oktober 27, 2013 / 17:45

  Ik heb 3 maanden in New York gewoond. 2/3 dagen is eigenlijk veel te kort en New York is geweldig om gewoon rond te lopen, dan kom je vaak ook al langs de leukste koffietentjes en restaurants. Soho is leuk om te winkelen. Williamsburg is een erg leuke buurt in brooklyn maar dat zou ik alleen doen als je tijd over hebt. Verder eigenlijk gewoon de standaard dingen. High line park zou ik in ieder geval niet overslaan! Chelsea market is ook erg leuk (leuke buurt ook)! En Wholefoods moet je ook zeker niet overslaan! Ik heb niet zoveel met supermarkten, maar wholefoods is een geval apart. zoveel lekkere (gezonde) dingen. Ik haalde vaak sapjes en smoothies bij Jamba juice, maar of die ook groene sapjes hebben weet ik niet. Verder heel veel plezier en succes! Ik ben inmiddels al bijna anderhalf jaar terug maar ik verlang nog steeds elke dag naar deze geweldige stad!

 26. oktober 27, 2013 / 17:54

  Nog eventjes en het is zover!!!! Alvast heeeel erg veel succes met de marathon, ik ben zo jaloers op je dat je naar NY gaat hé. Alle winkels die de moeite waard zijn die zitten daar, serieus why? Nee haha serieus, heeel veel pelzier.

 27. oktober 27, 2013 / 17:56

  Volgens mij heb je genoeg tips van de dames hierboven… Wauw, nog maar een weekje! Ben erg benieuwd naar je dagen in NY :-)

 28. oktober 27, 2013 / 18:17

  Fietsen in New York is super leuk! Je moet wel een lekker helmpje op, dat is wat minder, maar niemand kent je toch in New York haha. Een tip voor het fietsen in New York is ‘bike the big apple’ :)

 29. oktober 27, 2013 / 18:35

  Ik heb niet alle comments gelezen, dus ik weet niet of ik nu iets dubbel noem, maar goed.
  Ik vond Grand Central Station héél erg indrukwekkend, dus ik zeg dat je daar zeker langs moet! Verder is gewoon even wandelen in Central Park ook leuk, je komt vanzelf bekende plekjes tegen. Vergeet niet een hotdog te eten! Fietsen zou ik niet doen, behalve in Central Park natuurlijk. Empire State zou ik naar toe gaan (en dan Empire State of Mind van Jay-Z en Alicia Keys draaien natuurlijk) en NATUURLIJK Times Square. Op Times Square (volgens mij op de kruising met 49th, maar in ieder geval achter de rode trap) zit Sbarro, een italiaans restaurant. Volgens mij is het een buffet, dus eat your (pasta)heart out! Veel plezier!

 30. oktober 27, 2013 / 18:46

  Ik zou Rockefeller op gaan, goedkoper & dan kan je het Empire zien. Bij mooi weer einde dag (zonsondergang & avond lichtjes zijn heel mooi), maar bij heiig weer zie je weinig dus dan overdag gaan.
  MET, MOMO etc: skippen tenzij je echt into art bent of er toevallig iets is wat je heel graag wilt zien.
  Wat ik wel geweldig vond was het museum over 9-11. Het is heel klein met heel veel foto’s en wat wrakstukken en memorial van die dag. Je krijgt een koptelefoon en je kan de korte verhalen bij de dingen horen door nummers in te voeren. Je kan er dus ook voor kiezen om er bijv 10 uit te kiezen en de rest te laten voor wat t is.

  Shoppen: Century 21 roept iedereen voor goedkope merkkleding. Ik zeg skippen tenzij je een hele dag tijd hebt om te zoeken. Anders zijn het 3 verdiepingen choas.

  Times Square MOET je doen, ga er einde dag of avond heen ivm lichtjes :) Daar zitten ook veel winkels en in die buurt is veel tot laat open.

  Bij mooi weer leuk, maar ik twijfel of je het moet doen als je weinig tijd hebt (wel leuk voor outfit foto’s evt) the High Line als ik het goed heb? Is een oud stuk spoorweg dat ze omgetoverd hebben tot park. Het loopt hoog over een wijk heen en is heel bijzonder om zo’n stukje groen in zo’n drukke buurt te hebben.

  Ook skippen: tocht naar ellis island en statue of liberty. Van dichtbij zie je niet veel meer dan op afstand en het kost je een halve of 3/4 dag. Want: altijd heel druk! En je kan Liberty toch niet op ;)

 31. oktober 27, 2013 / 18:50

  Fijn om al die reacties te lezen, ik kan niet wachten totdat ik in maart ook in New York ben!

 32. oktober 27, 2013 / 19:21

  Wauw! Wat vliegt de tijd. Ik kan je helaas geen tips geven, maar in ieder geval GOOD LUCK babe!
  With love,

  Joy

  n e w b l o g | justlikesushi.com

 33. oktober 27, 2013 / 19:30

  Oeehh bijna! Ik ben wel echt jaloers hoor, zonde trouwens dat je maar twee daagjes hebt :(. Ik heb geen tips voor je, sorry.

  Liefs, Mariette

 34. oktober 27, 2013 / 19:30

  Ga naar One Lucky Duck voor groene smoothies en juice! En ze hebben er hele lekker raw food en vegan hapjes/snacks/salades te koop. Er zitten er een aantal over de stad verspreid. :)
  Verder hebben ze bij Whole Foods ook cold pressed sapjes. Voor s’avonds te eten Pure Food and Wine for heel lekker en gezond eten. Niet echt goedkoop maar zeker waard.

 35. oktober 27, 2013 / 19:55

  Je maakt me hiermee écht jaloers zeg, ik wil ook! Kan je helaas niet informeren!

 36. Esther
  oktober 27, 2013 / 20:44

  Hoi Annemerel,

  Ben in 2006,2007 en 2009 in NYC geweest tijdens de marathon (mijn vader is fanatiek hardloper en wij als familie fanatieke supporters hihi. En hij is dit jaar ook weer aanwezig tijdens de marathon. (tip van hem: maak je naam herkenbaar op de voorkant van je shirt, de supporters schreeuwen massaal je naam en dit werkt zeer positief)

  1 Tip, ga tijdens Halloween niet naar de parade kijken, het is prachtig, maar zó druk! Wij hebben destijds 1,5 uur op het metro station gestaan in de rij om de straat op te komen en daar wordt je écht niet vrolijk van! Zoek liever een gezellig barretje op met een Halloween party.

  Qua tips voor hotspots
  – Mac Store op Times Square
  – M&M Store op Times Square
  – The Olive Garden (Times Square, een heerlijk restaurant, vooral de lunch en dan het garlic bread is godelijk!)
  – Bezoek een sportwedstrijd in Madison Square Garden, Basketball, IJshockey of Honkball zijn echte aanraders (hoef je ook niet veel te lopen ;))
  – Bezoek een Broadway show, echt geweldig!
  – The Museum of Natural History is heel indrukwekkend, ben er 2x geweest en nog niet alles gezien (wel vermoeiend + veel lopen maar de moeite waard)

  Hopelijk heb je hier wat aan!
  Veel succes en plezier gewenst!

  X

 37. oktober 27, 2013 / 21:00

  Ik ben nog nooit in New York geweest, maar als ik er heen zou gaan, zou ik sowieso frozen yoghurt halen en op de trappen van het MET gaan zitten. Kan ik me heel even als Serena van der Woodsen voelen.

 38. Merel
  oktober 27, 2013 / 21:06

  Eigenlijk reageer ik nooit, maar kom net uit new york. En in het Brooklyn museum is een geweldige tentoonstelling van jean paul gaultier. Echt waanzinnig mooi, alle jurken zijn tentoongesteld op poppen en die poppen hebben een geprojecteerd gezicht en vertellen verhalen. Echt heel mooi gedaan. Dus als je in de buurt bent zeker een kijkje nemen!

 39. oktober 27, 2013 / 21:07

  Als je maar twee dagen echt in New York dingen kunt zien. Moet je echt alles in een sneltrein zien. Ga lekker ontbijten bij Oatmeal of wil je een echt amerikaans ontbijtje? Ga dan op zoek naar een Ihop! Lekker gezond en clean / biologisch eten. Ga eten bij Gustorganics. Je vind dit restaurant in 519 6th Ave New York!

  Het eten hier is puur, super healthy, super lekker..Je kunt er lunchen en avondeten. Zoiezo zitten er in dit wijkje erg lekkere eettentjes. Ook een sushitent om de hoek! Doen dus! En verder zou ik zeker een kijkje nemen bij Macy’s, shoppen op 5th ave. En zeker even een kijkje nemen in Central Park..want dit is zo gaaf!

  Heel veel plezier en good luck!

  X

 40. oktober 27, 2013 / 21:24

  Zoals je zegt, liever zelf ontdekken: lekker doen dan! Dat is toch veel leuker dan op zoek gaan naar must see’s ;-). Vooral genieten! Ga als een local met de metro ipv rond te struinen. Scheelt je een hoop lopen en energie en je zit tussen de mensen van daar :-) Go girl!

 41. oktober 27, 2013 / 23:06

  Goeie en lekkere en betaalbare sushi vind je bij Aru Sushi, vlakbij Times Square (www.arusushi.com). Ziet er niet uit van buiten, is heel klein, maar de sushi is heerrrlijk!

 42. oktober 27, 2013 / 23:30

  Wow, wat een tips al! Vanuit New York kan ik natuurlijk ook niet achterblijven ;-)

  – Pasta eten: bij Par Pitti in de West Village (simpe, héérlijkl Italiaans en er komen vaak celebrities, écht), Fig & Olive in Meatpacking of Risotteria aan Bleecker.

  – MET, overslaan. Echt veel te groot. Ga je toch, check dan het dakterras: heel mooi uitzicht over Central Park. MoMA vind ik zelf veel leuker, maar vaak waanzinnig druk, dus ga vroeg en koop van te voren een kaartje.

  – Winkelen: West Village, Bleecker St. Er zitten 5 of 6 (!) Marc Jacobs winkels, niet alleen in Bleecker, maar ook parallel in West 4th.

  – Sapjes: juice generation heeft een aantal vestigingen.

  – Voor echt Amerikaans, maar wel enigszins sophisticated ontbijt schijnt de Grey Dog in Nolita heel erg leuk te zijn.

  – Allergoedkoopste sushi scoor je in Chinatown, maar voor leuk zitten ga je bijvoorbeeld naar Sushi Samba.

  – Winkels, zie: http://joycesintnicolaas.nl/amerikaanse-winkelketens/. Qua outlets vind Century 21 in Upper West Side veel fijner dan die in Financial District. Verder is Nordstrom Rack aan Union Square een van mijn favorieten en ook DSW (ook Union Square) voor schoenen en tassen.

  – Central Park: ga naar de Bethesda Fountain (allermooist :-)) en ook naar Belvedere Castle voor een mooi uitzicht.

  – Fietsen kan zeker, tip: vanaf midtown langs de Hudson naar het zuiden. Eindigen in Battery Park, heb je een mooi uitzicht op het vrijheidsbeeld. Ook in Central Park is het heerlijk fietsen.

  – Als je nog even naar een andere borough wilt gaan, zou ik Williamsburg doen op zaterdag. Er is dan Smorgasburg, een grote markt met alleen maar lekker ETEN.

  GENIET!!

 43. Marloes
  oktober 28, 2013 / 01:50

  Met zo weinig tijd en het feit dat je niet teveel wilt lopen zou ik gewoon lekker een 48 uur kaart aanschaffen voor de hop on hop off bus! Heb je meteen alles gezien zonder dat je voeten en spieren het gaan begeven tijdens de marathon. :)

 44. oktober 28, 2013 / 06:14

  Die paar dagen is echt véél kort, zeker als je niet veel mag lopen. Wat zijn er al veel tips gegeven, ik sla deze blog even goed op, ik wil volgend jaar terug :) Ik heb ook nog een tipje: eten bij Eataly, een italiaanse versmarkt, alles is zo jummie! Je kunt er ook vanalles kopen om mee naar huis te nemen, superlekkere pasta enzo :) Het zit schuin tegenover de flat iron building.
  Maak voor jezelf wel een lijstje met wat je sowieso wil zien/doen en hoe je er moet komen etc, anders weet je gewoon niet waar je moet beginnen en dat kost veel tijd. Ik zou musea trouwens overslaan: het is te groot om het echt goed te bekijken en doe het goed of doe het niet…
  Geniet vooral van de bijzondere sfeer van de stad, ik voelde me er geweldig!

 45. oktober 28, 2013 / 07:53

  Nog even! Spannend!

 46. hannah
  oktober 28, 2013 / 08:44

  Je moet echt naar meatpacking district gaan en dan naar de overdekte markt/winkelcentrum het is een wat relaxtere buurt en je kan er gewoon heerlijk even ronddwalen en wat lekkers halen. Veel succes alvast!

 47. oktober 28, 2013 / 10:23

  Ik heb geen idee waar je naartoe moet in New York. Ben er zelf nog nooit geweest. Kan je niet een boekje over New York kopen met alle hotspots van New York.

 48. willemijn
  oktober 28, 2013 / 10:39

  The boathouse in central park.. Komt in zoveel series terug! Heel mooi luxe restaurant maar aan de achterkant zit een goedkoper stukje waar je toch een lekker warm kopje thee kunt halen. De fontijn ervoor is ook prachtig! Blijft sowieso lastig, ik ben een week geweest maar kan nog wel 10x terug! Geniet ervan.

 49. oktober 28, 2013 / 11:14

  Oh het is echt al bijna zo ver!!

 50. NLW
  oktober 28, 2013 / 12:35

  Download Tripadvisor City Guides New York!
  Fantastische app, vooraf download je de stad en je kunt ‘m daardoor offline gebruiken.
  Heb m zelf ook voor NY gebruikt en hij is echt heel compleet.
  Als je ergens staat en je vraagt je af waar leuke eettentjes zijn kun je een leuk restaurantje/café oid aanklikken, meteen de recensies zien en als het je wat lijkt druk je op “point me there” en stuurt een pijl je in de goede richting.
  Ook voor bezienswaardigheden, tours etc kun je alles in de app vinden.
  Bespaart een hoop zoekwerk vooraf, zeker als je maar weinig tijd hebt.
  Verder is bijna alles al gezegd volgens mij. Ik zou inderdaad op de Rockefeller gaan ipv Empire State. Een Broadway- show moet je eigenlijk ook meemaken. Tickets kun je net voor de show met dikke korting kopen bij de TKTS booths. Greenwich VIllage en Meatpacking district zit vol met leuke tentjes en in Little Italy eet je de beste pasta’s.

  Heb nog nooit eerder gereageerd, maar ik ben zo’n fan van die app dat ik ‘m je niet wilde onthouden. Volg je al een tijdje en ben mede door jou geïnspireerd om te gaan hardlopen ennnn.. heb me ingeschreven voor de Rotterdam marathon!

  Heel veel succes in New York, geniet ervan!! Zo’n fantastische stad.

 51. oktober 28, 2013 / 13:24

  Zo leuk! ik ben in Oktober 2010 in New York geweest! Waar je zeker naartoe moet is Rockefeller center! (The top of the rock!) Echt heel mooi uitzicht over Manhatten! Je kunt hier van te voren kaartjes voor bestellen, dus dan hoef je niet in de rij te staan! De rijen zijn voor dit soort dingen zijn best lang,dus dat zal qua tijd wel schelen! ;-)

  Ellis Island is een aanrader, je gaat met de boot naar het eilandje waar alle immigranten kwamen en naar het vrijheidsbeeld! Best wel indrukwekkend. Ellis Iland ligt best ver vanaf manhatten, als je niet wilt lopen kun je kiezen de metro, ook hier hebben ze voordeelkaarten.

  Qua eettentjes kan ik je niet veel adviseren maar voor shoppen wel! Ik zou echt naar Macy’s gaan!! Macy’s is een heel groot warenhuis waar ze ALLES verkopen, merken zoals Michael kors, Steve Madden, Levis, CK, DKNY en nog veel meer! Er zijn 8 restaurants in Macy’s waaronder een starbucks en Ben&Jerry’s! :D De winkel is elke dag geopend tot half 10 avonds dus lekker lang shoppen! Mocht je kiezen voor dit warenhuis moet je echt naar de service point, hier kan je na vertoon van je paspoort een toeristen kaartje krijgen. Met dit kaartje krijg je op bijna alles in de winkel 20% korting, dat scheelt best wel want alle prijzen op de prijskaartjes zijn allemaal zonder btw, die wordt bij de kassa erbij gerekend.

  Het komt er dus op neer dat je met dat kaartje geen btw betaald. In meerdere grote warenhuizen hebben ze zo’n kaartje dus ik zou van te voren even informeren. We blijven wel Nederlanders hé! ;-)

  Ik hoop dat je hier want aan hebt, alvast veel succes met je run en veel plezier in New York!

 52. oktober 28, 2013 / 14:58

  Top of the rock voor een mooi uitzicht!
  Goedkoper en er staat een kortere rij dat bij het Empire State Building heb ik gehoord.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 53. oktober 28, 2013 / 16:14

  ik ben net terug geland van NYC en moest nog aan je denken dit weekend toen ik er rondliep! :)

  new york is geweldig. mijn tips: top of the rock (dag en avond), Nike store in zijstraat Fifth Avenue, victoria’s secret aan Herald Square (daar heb je PINK én VS in 1 grote winkel).
  leukste shoppingbuurt: Greenwich Village en Bleecker Street!

  mooiste Sephora: Fifth Avenue.
  Manhatten verder niet verlaten, er is zoveel te doen. Moma is top – ook héél leuk terrasje daar op 5e verdiep met zicht op binnentuin.

  Succes! Heel NY leeft al toe naar marathon, je ziet overal billboards en bij NIKE t-shirts enzo!

 54. oktober 28, 2013 / 16:16

  ohja en fietsen is TOP in NYC! Hoe wij het deden: met de citibikes die je kan huren en gewoon overal in NYC terug kan zetten !! Ik ben geen geweldige fietser, maar het ging daar supervlot! Just go with the flow!

 55. oktober 28, 2013 / 16:35

  Ik ben (helaas) nog nooit in New York geweest, maar ik lees de comments gewoon lekker mee. Voor als ik ooit daar naartoe ga hihi

 56. oktober 28, 2013 / 16:56

  Als je weinig tijd hebt, zou ik in Soho gaan shoppen. Broadway tussen Houston street en Broome street, en de zijstraten van Broadway. Hier zitten heel veel winkels bij elkaar (Topshop, meerdere Victoria Secrets-winkels, Sephora, Bloomingdales, make-upwinkel Ricky’s, …).

  En verder zoals anderen ook al zeiden Bleecker street.

  Voor winkels opgedeeld per wijk en per categorie zie http://www.newyorkalicious.nl/winkels.htm

  En als je je voeten wilt sparen, zijn er natuurlijk heel veel geweldige parken waar je kunt gaan zitten, zoals Bryant Park. Dicht bij Fifth Avenue en redelijk dicht bij Times Square.

 57. Florine
  oktober 28, 2013 / 17:09

  Au bon pain voor een heerlijk ontbijt of een lunch!

 58. Mandy
  oktober 28, 2013 / 18:29

  SOWIESO DOEN: Ellen’s Stardust Diner op Broadway. Amerikaanse hamburgertent, maar dan met echte lekkere hamburgers (Met blauwe kaas enz.) en echt GLEE-LIKE!! Denk aan het restaurant waar Rachel en Santana werken maar dan in het echt. Reserveren kan niet en er staat vaak een ellenlange rij, maar wanneer je ’s avonds rond een uur of half 9/9 uur gaat kan je wel door. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, wel lekker burgers en HEEL VEEL lol en entertainment!!

  1650 Broadway New York Veel plezier ;)

 59. Marijke
  oktober 28, 2013 / 20:48

  Zoals al eerder genoemd zou ik idd een dag een hop-on hop-off bus nemen! Kan je lekker zitten alles bekijken! Dan kan je de volgende dag terug gaan naar de plekjes die je leuk leek vanuit de bus!

  Voor shoppen is SoHo het leukste, daar heb je ook allerlei leuke boetiekjes. En natuurlijk is het leuk om een kijkje te nemen op fifth ave.

  Gewoon doen waar je op dat moment zin in hebt! Heel veel plezier!

 60. oktober 29, 2013 / 00:49

  Winkels zijn trouwens open met Halloween :-)

 61. oktober 29, 2013 / 12:33

  Hop on Hop off en dan lekker eraf voor MET en Central Park. Zo spaar je je benen en zie je alles. Fietsen in central park moet heel leuk zijn maar met de marathon ren je daar toch helemaal doorheen dus dat zou ik overslaan. Soho is een geweldige wijk en de Sephora vlak bij 9/11 memorial is heel fijn! En maak vooral niet teveel plannen, want wie weet loopt alles anders. Veel plezier.

 62. oktober 30, 2013 / 11:43

  Oh wat lastig!! Ik denk dat je gewoon moet genieten van alles om je heen, probeer niet teveel te willen doen. Heel veel plezier!!