NEW YORK: The New York Diaries #2

 photo RecentlyUpdated354.jpg

Hoewel ik verwacht dat ik in één stuk door kan slapen – ik ben immers bijna 24 uur wakker geweest en heb een goede, maar toch vermoeiende, reis achter de rug – word ik woensdagnacht vrijwel ieder uur wakker en iedere keer heb ik het gevoel dat het tijd is om op te staan. Geen probleem, want iedere keer als ik wakker word besef ik opnieuw dat ik in New York ben. NEW YORK. Als ik om 7.00u wakker word besluit ik mijn benen uit bed te slingeren en mijn dag te beginnen.

Die dag begin ik in Het Gansevoort op Park Avenue. Het hotel waar lucky bastards Fieke & Francien slapen (en het hotel waar Kim en Kourtney Kardashian verbleven toen zij in 2011 een paar maanden in New York woonden voor Kim en Kourtney Take New York). Waarom ik een bezoek breng aan Fieke & Francien. Niet omdat ik het aardige meiden vind (het zijn directe concurrenten, dat begrijpen jullie natuurlijk wel) maar ik kan op deze manier gebruik maken van de fabulous Rooftop Pool van Het Gansevoort dat een prachtig uitzicht over de stad biedt. Niet verkeerd, niet verkeerd…

Hoe lekker is het om de dag zwemmend in een verwarmd zwembad ergens in een fabuleus hotel in New York te beginnen? Heel lekker. Fieke zegt dat we twintig baantjes gaan zwemmen (van vijftien meter), we zwemmen er veertien. Krachten sparen voor de marathon ;-). Na het zwembadavontuur verlaat ik Fieke & Francien. Ik maak nog even gebruik van hun badkamer (die net zo groot is als mijn complete kamer, overigens not complaining about my room, maar om even aan te geven hoe groot die badkamer van Fieke & Francien was) en ga vervolgens richting Starbucks voor (another) Pumpkin Spice Latte en een Chocolate Chip Cookie. Ontbijt. Uh ja, New York was niet erg clean qua voeding. Je suis desolée.

Ik loop naar 51th street (van 29th – oeps 22 blokken) om bij NYC & Company een City Pass te halen. Met de City Pass krijg je korting op heel veel activiteiten in New York en sommigen zijn zelfs gratis (zoals naar boven bij het Rockefeller Center en het Metropolitan Museum of Modern Art). Als je van plan bent veel attracties te bezoeken in New York, kan ik je zo’n kaart zeker aanraden. Ik had helaas niet zoveel tijd voor attracties (ik heb uiteindelijk alleen de 15% kortingskaart van Bloomingdales en het gratis ticket voor The Top of the Rock gebruikt) en dan haal je het geld er niet uit, maar ik kon de CityPass gratis testen en ehhhhh daar zeg ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen.

Heb bij het ophalen van de CityPass ook direct meegemaakt hoe streng de Amerikanen met veiligheid zijn. Ik kon de kaart ophalen op een kantoor in plaats van in de winkel (waar je normaal de kaart zou halen). Mijn naam was bij de receptie niet bekend en het duurde serieus 30 minuten voordat er een pas voor me werd aangemaakt zodat ik naar binnen kon. Binnen 5 minuten stond ik daarna weer buiten. Ik begrijp het wel, maar ik had er nooit zo bij stil gestaan.

Met mijn kaart op zak ga ik richting winkels. Eerst natuurlijk Nike Town, waar ik direct meer koop dan ik uiteindelijk van plan was. Of nou.. eigenlijk.. Eigenlijk was ik van plan om meer geld uit te geven, maar (gelukkig) was hetgeen dat ik wilde hebben (Nike Air HighTop New York sneakers) uitverkocht. In plaats daarvan kocht ik drie tops met daarop de tekst ‘We Run NYC 2013’. Ik ben een sucker voor dit soort goodies maar het zijn wel spullen die ik ook daadwerkelijk zal dragen. Sterker nog, op marathondag was ik maar wat blij dat ik de top met lange mouwen gekocht had, ik had namelijk geen hardloopkleding bij me met lange mouwen en op Race Day bleek het ineens stervenskoud te zijn. Geen spijt dus.

Na Nike Town heb ik een paar warenhuizen bekeken. Barney’s en Bergdorf’s. Beiden ben ik met lege handen weer uitgekomen. Niet helemaal in mijn prijsklasse op dit moment. Jammer. Dan maar naar Central Park, parken zijn gratis, YES. Maar in Central Park begint het te regenen en ik heb van alles bij me, maar geen paraplu. Gelukkig heb ik wel mijn ZARA sjaal, die hele handige, weet je nog, nou ik kan nog een functie aan die sjaal toevoegen, want hij beschermt ook prima tegen de regen. Met mezelf en mijn camera onder de paraplu maak ik foto’s en ren ik vervolgens naar de dichtstbijzijnde metro. Stiekem heb ik alweer veel te veel gelopen vandaag, tijd om een metrokaart te kopen.

Zo’n metrokaart is een echte aanrader. Ze kosten 30 dollar en daar kun je dan een hele week onbeperkt mee reizen. Dat is 4 dollar per dag, dat is 3 euro per dag. Dat is GOEDKOOP. Moet je je kaart niet kwijtraken natuurlijk (is me overigens wonder boven wonder ook niet gebeurd). Goed, de metro, helemaal niet zo lastig in New York, zolang je het verschil tussen local en express maar goed onthoud (maar daarover in een latere diary meer). Ik had binnen 3 minuten de juiste metro en niet veel later stapte ik twee straten van mijn hotel de metro uit.

Normaal ga ik tijdens een dagje stad niet terug naar mijn hotel, maar deze trip is anders, deze trip zou in het teken van rust staan. Dus ga ik terug naar mijn kamer, doe ik mijn schoenen uit en plof ik met mijn MacBook op mijn bed. Even rusten, uitzoeken wat ik ’s middags ga doen. Na een half uur ben ik eruit, ik neem de metro naar Greenwich Village, de wijk waar Carrie’s appartement in Sex & The City stond.

Greenwich Village is mooi. Een wereld van verschil met het gebied rond Times Square waar mijn hotel zich bevindt. Ik hou van al het groen, de ‘brown stones’ en het sfeertje dat er hangt. Ik wandel er een beetje rond, koop een tas bij Marc Jacobs (voor een vriendinnetje) en laat mezelf verleiden bij de beautywinkel van Marc Jacobs. Ik heb letterlijk een uur op de stoel gezeten bij de visagiste in de winkel, ze wilde van alles op me uitproberen. Normaal zit ik altijd op een schietstoel en wil ik zo snel mogelijk weg, maar nu moest ik toch rustig aan doen, dus dan vind ik het helemaal niet erg om een uurtje opgemaakt te worden. Prima zelfs.

Donderdag was het Halloween en dat wordt in New York groots gevierd. Dat wist ik natuurlijk wel, maar het verbaasde me toch nog hoe groot het daadwerkelijk was. Terwijl ik in die winkel zat zijn er minstens 50 kinderen binnen gekomen in de mooiste kostuums om te ‘Trick or Treaten’ helaas had Marc Jacobs geen snoep en werd ieder kind teleurgesteld. ‘Oooooohhh not again’ ‘Mommy there’s noo caaaaan-dy’. Hilarisch.

Na Marc Jacobs en een beetje wandelen ga ik weer terug naar mijn hotel. Ik lig nog niet op bed of ik ontvang een smsje van Francien, ‘ga je mee pasta eten met Fieke en wat vrienden, kunnen we gelijk de parade bekijken’ Uhh…. Kijk, ik ben dus niet zo’n Halloween-mens, maar weetje.. je moet het toch meegemaakt hebben als je dan toch in New York bent en uiteindelijk was het natuurlijk hartstikke cool en hilarisch en te gek en WAUW, die Amerikanen weten wel hoe ze een feestje moeten vieren.

Ik heb een paarse pruik gekocht, heb met Fieke, Francien en Dyonne en Robert (de vrienden van Fieke) de parade bekeken op 6th Avenue en ondertussen at ik de lekkerste pasta’s (Fieke en ik deelden een Carbonara en een pasta met truffel en paddenstoelen, lekkkkker!). Na het eten nog even wat gedronken bij Robert en Dyonne (non-alcoholisch natuurlijk) en stiekem een beetje jaloers geworden op het fantastische appartement in de super gezellige en goede wijk. Oooooh, ik had toch rechten moeten studeren, dan had ik misschien nog kans gemaakt om ooit voor mijn werk naar New York uitgezonden te worden. Fat chance dat Vogue US me zo graag wil hebben dat ze me naar New York halen. Maar altijd blijven dromen natuurlijk ;-).

Rond een uurtje of twaalf terug in mijn hotel en dan kom ik erachter dat ik nog een blog moet schrijven voor vrijdagochtend. Dat kan ik om 6.00u ’s ochtends doen, of nu, ik kies ervoor om het gelijk maar te doen, ik heb zo’n vermoeden dat ik er om 6.00u ’s ochtends niet veel zin in zal hebben…

To be continued…

xoxo,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. november 8, 2013 / 12:02

  Ik vind het zo leuk om je verslagen te lezen! En wtf.. 30 dollar voor een week kaart voor de metro? Bij betalen al 3 euro voor 1 ritje bus..

  Ben benieuwd naar de rest van het verhaal/belevening!

 2. november 8, 2013 / 12:06

  Heerlijk om te lezen. Wie houdt er niet van New York? :)

 3. november 8, 2013 / 12:13

  Leuk verhaal weer Annemerel. Ben benieuwd wat je bij Marc Jacobs hebt gekocht aan make-up!!

 4. november 8, 2013 / 12:18

  Hahaha nou ik heb rechten gestudeerd maar ik ben nog niet verder gekomen dan een nachtje in Keulen en binnenkort Emmen… :P Doe mij zo een baas die je naar NY stuurt!

 5. november 8, 2013 / 12:20

  Heerlijk weer om te lezen :) Je hebt je nog redelijk in kunnen houden bij Nike, verbaast me haha.

 6. Anna
  november 8, 2013 / 12:31

  Blijf zulke leuke stukjes tikken, dat belt Vogue vast op dag!

  • Annemerel
   Auteur
   november 8, 2013 / 12:55

   Hahaha is je achternaam Wintour ;-)

 7. Aukje
  november 8, 2013 / 12:52

  Ohhh waarom ik je deze tip niet eerder heb gegeven weet ik niet precies maar op 21 Mercer hebben ze de mooiste exclusieve Nike winkel. Sneaker heaven. Je vindt ze hier op Instagram, kun je in ieder geval zwijmelen tot je volgende tripje: http://instagram.com/21mercer

 8. november 8, 2013 / 13:11

  Superleuk! Ik wil terug naar New York!

 9. Tess
  november 8, 2013 / 13:27

  Dit is zoooo leuk om te lezen, aangezien ik morgen naar New York vlieg!

  • Annemerel
   Auteur
   november 8, 2013 / 13:29

   Ik ben niet jaloers. Ik herhaal: ik ben NIET JALOERS.

   Have fun!

 10. november 8, 2013 / 13:27

  Lekker weer om te lezen! Ik ben nog nooit in NY geweest, maar ik verlang ernaar!

 11. november 8, 2013 / 13:31

  Erg leuk verslag om te lezen! Wat een fantastische stad is het ook!

 12. november 8, 2013 / 15:07

  Wat onwijs leuk om te lezen!

 13. november 8, 2013 / 15:33

  Echt leuk stukje!!

 14. november 8, 2013 / 16:49

  Ooit ga ik ook naar NY! Erg leuk om je avonturen te lezen :)

 15. november 8, 2013 / 16:59

  *mompelt* moet terug naar NY. moet terug naar NY. moet terug naar NY *wiegt heen en weer in dwangbuis*

 16. november 8, 2013 / 18:11

  AAh ik vind jou dagboek zo leuk om te lezen. Ik ga deze zomer naar NY voor een week. En ik heb er zo een zin in, krijg er alleen maar meer zin in als ik jou dagboek en marathonverhalen lees!

 17. november 8, 2013 / 18:46

  Leuk!

 18. november 8, 2013 / 18:56

  Leuk om te lezen weer! =)
  Ik heb btw rechten gestudeerd, waar zei je dat ik me aan kon melden om uitgezonden te worden? =D

 19. november 9, 2013 / 10:54

  Echt superleuk om al je stukjes te lezen!

 20. november 11, 2013 / 20:53

  Heerlijk om te lezen meis (ik ben even een weekje blogs aan het inhalen ;-)). Greenwich is geweldig he!