NEW YORK: The New York Diaries #1

 photo RecentlyUpdated354.jpg

Woensdagochtend 7.00u.. Ik wil nog even slapen, alvast in het New Yorkse ritme komen, maar ik ben te excited. Ook al vertrek ik pas om half twee, ik ben maar met één ding bezig; de reis naar New York. Nog niet eens met het daadwerkelijk in New York zijn, laat staan met de marathon.. Ik denk alleen maar aan die reis. Nooit eerder zat ik ruim zeven uur in een vliegtuig. Mijn verste bestemming tot vorige week was Griekenland. Ben ik zenuwachtig? Mwah, zo zou ik het niet willen noemen, dat klinkt zo negatief.. Maar uh, ik voel wel een gezonde spanning in mijn lijf.

Natuurlijk verloopt de reis hartstikke voorspoedig. Ik check in, mag daarna nog ruim drie uur wachten op mijn vlucht. Drink een liter thee bij Starbucks, gooi er vervolgens nog een groen wheatgrass shotje achteraan (yuk) en ga op hoop van zegen richting de gate. Ondertussen reinig ik mijn handen iedere tien minuten met mijn desinfecterende gel. Ja, ik ben nog steeds panisch om ziek te worden. Zeker na alle verhalen van Lin, die zegt altijd ziek te worden als ze naar de VS vliegt. Dat gaat mij niet gebeuren.

Die zeven uur in het vliegtuig vallen ook reusachtig mee. Gelukkig voor de mensen naast mij ben ik degene die aan het gangpad zit, want door die liter thee heb ik het gepresteerd om in zeven uur tijd zes keer gebruik te maken van het toilet. How about THAT? Maar dat was wel goed voor me, die gymnastiek tussendoor. Ondertussen had ik ook compressiekousen aan, die zorgen ervoor dat het bloed in je voeten en kuiten beter circuleert. Dat (en een heleboel water) zorgde ervoor dat ik vrijwel ongeschonden het vliegtuig uitkwam na zeven uur vliegen.

In het vliegtuig iemand leren kennen die ook naar het centrum moest en samen taxi gedeeld. Fijn! Ik had met mezelf afgesproken dat wanneer ik op de kamer zou komen, ik meteen zou gaan slapen. Het was inmiddels half tien geweest en het was dus half drie Nederlandse tijd. Maar New York lonkte en ik kon het niet laten om nog eventjes richting Times Square te lopen.

Het duurde eventjes voordat ik doorhad hoe ik moest lopen. Ik ben gewend aan het lopen met Google Maps, in Parijs schaf ik altijd internet aan waardoor ik me altijd door Google Maps laat navigeren. In New York is de prijs voor internet net iets (veel) hoger. Dan kan ik drie adresjes opzoeken voor 15 euro. Beetje te gek. Maar weer terug naar het hotel, wifi aanzetten.. welke kant moet ik in hemelsnaam op. Ik merk dat het eigenlijk drie uur ’s nachts is, want mijn hersenen kunnen niet meer logisch nadenken. Na drie keer fout te zijn gelopen heb ik hem eindelijk door. Tien straten omhoog lopen over Broadway en daar zijn we dan.. Times Square.

To be honest… Ik had er iets meer van verwacht. Klinkt dat stom? Ik weet het niet… Ik heb ruim tien jaar lang New York op een soort voetstuk gezet en had verwacht dat ik bij het zien van Times Square echt in de zevende hemel zou raken. Ja, ik vond het cool dat ik er was, maar ik vond het ook vooral heel erg druk. Heel erg druk. Ik denk dat ik te hoge verwachtingen had (wat betreft Times Square dan). Na Times Square loop ik (met Starbucks in de hand) terug naar mijn hotel, naar mijn heerlijke tweepersoonsbed dat ik met niemand hoef te delen. Ik ben absoluut niet teleurgesteld, maar het WAUW gevoel ontbrak woensdagavond nog een beetje.

Gelukkig kan ik je meedelen, dat ik dat wauw-gevoel de dagen erna meerdere keren KEIHARD gevoeld heb. Het zal de slaap wel geweest zijn, ik had ook beter direct naar bed kunnen gaan, zoals ik in eerste instantie van plan was. To be continued dus…

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. november 7, 2013 / 17:17

  Pfoe, ik wist niet dat internet daar zoooo duur was! Heerlijk lijkt me dat om in New York naar de Starbucks te gaan ;)

 2. november 7, 2013 / 17:19

  Ik las de titel en werd al weer helemaal happy dat we nog verder mogen mee genieten van New York! Pfff zeven uur lijkt me echt lang, ik wordt al kribbig van 4 uur naar Turkije vliegen haha. Maar hoop toch ooit nog eens naar New York te gaan en dat WAUW gevoel te mogen ervaren.

 3. november 7, 2013 / 17:19

  Deze verhalen zijn zo leuk om te lezen! Ben benieuwd naar de rest =)

 4. Iris
  november 7, 2013 / 17:20

  Ik had hetzelfde met times square. Er zijn zoveel dingen veel mooier!

 5. november 7, 2013 / 17:24

  Geweldig om je verhaal hier te kunnen volgen :-) Zo maken we het allemaal een beetje mee :-)

 6. november 7, 2013 / 17:24

  Wat fijn!! Dat je dat WAUW gevoel had! Trots op je

 7. november 7, 2013 / 17:40

  Wat onwijs leuk om te lezen zeg, het lijkt me zo gaaf!

 8. Leonie
  november 7, 2013 / 18:22

  Super leuk om te lezen over je New York avonturen. Zelf vlieg ik komende maandag richting New York om door te vliegen naar Orlando Florida, waar ik samen met mijn vriend een aantal maanden zal verblijven en daarna vanaf april door zal vliegen naar New York om daar 2 jaar te gaan wonen. Dus ik lees het met veel plezier!

  Mooie prestatie heb je geleverd bij de marathon!

 9. november 7, 2013 / 18:28

  Ik snap je gevoel wel bij Times Square, als je het inderdaad zo hoog ophemelt voor jezelf. Zo fantastisch is het nou ook weer niet. Een heel drukke straat, met veel gave verlichting. That’s it. Maar als je met dat idee gaat dan raak je waarschijnlijk wel overdonderd ;-) Het is maar net je verwachting denk ik inderdaad.

 10. november 7, 2013 / 18:41

  Ik wil zo graag een keer naar New York!

 11. Lindsay
  november 7, 2013 / 19:48

  Wat heerlijk om te lezen! Ben er de afgelopen jaren vier keer geweest en ben nog steeds verliefd op deze stad. Ben er afgelopen jaar zelfs gen huwelijk gevraagd opnemen Top of the Rock!!

  • Annemerel
   Auteur
   november 7, 2013 / 20:27

   WOW wat cool!

 12. november 7, 2013 / 19:50

  Heel slim van je om veel te drinken en de compressie kousen te dragen tijden het vliegen (ik dacht zowat de enigste te zijn hihi) en je droog ook zo snel uit op zon lange vlucht!

  Verder blijft het heerlijk om je verhalen te lezen! Het is net of je er dan zelf bij ben, en laat ik nou net veel van reizen houden :)

  Liefs,
  Linda

 13. Annette
  november 7, 2013 / 19:50

  Ik had hetzelfde met times square.

  Grappig, want iedereen verklaarde mij voor gek toen ik dat vertelde. Maar gelukkig ben ik niet de enige!

 14. november 7, 2013 / 20:26

  Ik zie mezelf echt niet na een superlange vliegreis en om 3:00 eigen tijd nog een stad verkennen, haha, maar wel heel vet! Ik heb New York de laatste jaren ook wel een beetje op een voetstuk gezet inderdaad dus ben benieuwd hoe ik het ervaar als ik er ooit een keer kom (moet lukken toch?), maar het moet wel tof zijn.

 15. november 7, 2013 / 20:34

  Times Square lijkt me geweldig. Jammer dat het in het echt zo tegenviel!

 16. november 7, 2013 / 20:57

  Mij viel New York ook tegen.. maar ik had dan ook de hele week regen. Ik weet niet, denk inderdaad dat je er zoveel van verwacht omdat iedereen het zo ophemelt. En hihi. Ik zat aan die lange tafel te eten, in de Julia’s. Hoorde ik gekwebbel, keek ik op, was jij dat :’) had wel een ander stemmetje bij je verwacht haha. Grappig!

  • Annemerel
   Auteur
   november 7, 2013 / 22:11

   Haha je hebt me ook echt op mijn beste tijdstip getroffen, op het moment dat ik met honger in de rij sta bij Julia’s :P

   • november 8, 2013 / 10:06

    Ik was ook te hongerig om als groupie op je af te stormen :P haha (grapje he :’) )

 17. november 7, 2013 / 22:15

  Wauw zo gaaf!!

 18. november 8, 2013 / 02:26

  Ik heb voor 8 maanden in New Jersey gewoond, en daarom ook heel vaak in New York te vinden.. De eerste keer dat ik Times Square zag viel het ook HEEL erg tegen.. De (100?) keren daarna.. vond ik het elke keer weer magisch! haha

 19. Anne
  november 8, 2013 / 06:56

  Toch klinkt het heel gaaf! Ik moet zeggen dat ik dacht dat New York nog langer vluegen was!

 20. november 8, 2013 / 09:08

  Wauwie, super!

  Waarom was je eigenlijk nog nooit buiten Europa op vakantie geweest?

 21. Brechtje
  november 8, 2013 / 10:42

  Ik had hetzelfde met times square, maar de rest van NY was des te leuker :D

 22. november 8, 2013 / 11:05

  Ik had exact hetzelfden gevoel toen ik eindelijk op times square stond.. een beetje een let-down. Maar de rest van new york vond ik wel erg leuk!

 23. november 9, 2013 / 09:28

  Heerlijk al die uitgebreidde verslagen en leuk om ook wat meer persoonlijke foto’s te zien ipv. alleen de omgeving!

  liefs Mireille

 24. november 11, 2013 / 20:56

  Oh dat gevoel op Times Square is heel herkenbaar hoor! Komt gedeeltelijk door de jetlag en doordat je er zo’n ideaalbeeld van hebt. De eerste x in NY drong het niet echt tot me door. Twee jaar later toen ik er weer kwam ineens wel. Ik word altijd gek van al die mensen rondom Times Sq maar toch geeft het me elke x weer vlinders ;-)