NEW YORK: Follow me

 photo annemerelmarathonfollowme.jpg

Yes, it’s really happening. Ik sta aan de start van mijn derde New York Marathon. Toen ik in 2014 gedesillusioneerd over de finish kwam had ik niet verwacht dat ik alweer zo snel aan de start van de NYC Marathon zou staan. Maar het is toch heus. 6 november 2016 is de dag dat ik hoop revanche te nemen op die mislukte marathon van 2014. Als het nu weer helemaal naadje gaat ben ik voorgoed klaar met de New York Marathon. Dat kan eigenlijk helemaal niet want ik heb eigenlijk al allerlei plannen voor 2017, dus we gaan er maar gewoon vanuit dat ik er vandaag wel van kan genieten. Ook als ik uiteindelijk toch niet onder de vier uur finish. Ik denk dat dat eerlijk gezegd nog een grotere prestatie zal zijn dan onder de vier uur lopen, blij zijn met een finishtijd boven de 3.59.59. Dus als je het zo bekijkt win ik zowel wanneer ik onder en boven de vier uur loop. Win-win. Hou ik van.

Ontzettend benieuwd naar hoe ik het er in New York van afbreng en kun je niet wachten tot mijn finishfoto op Instagram? Je kunt me via de TCS New York City Marathon App volgen. Mijn startnummer is 47658 en ik start om 10.40u. Met een beetje geluk ben ik dus voor 20.40u gefinisht. Duimen jullie voor me?

Of ik er klaar voor ben? Ach… de voorbereiding was natuurlijk niet zoals in het boekje. Een paar weken geleden liep ik nog een marathon. Gelukje bij een ongeluk liep ik eigenlijk slechts de eerste 32 kilometer van die marathon hard, dat is te vergelijken met de afstand die je een paar weken voor een marathon loopt in een lange duurloop. Dus wat dat betreft… misschien was die marathon juist wel ontzettend goed om vier weken voor New York te lopen. Op een paar kleine pijntjes na (stramme kuiten, een geïrriteerd peesje in mijn voet) heb ik de afgelopen weken weinig last gehad van Chicago.

Maar we gaan het zien he… het blijft New York en het blijft een marathon. Ik heb het gevoel alsof ik dit eerder geschreven heb. Maar het is niet minder waar. Er kan van alles gebeuren, ik moet gewoon mijn stinkende best doen en er voor 100% voor gaan. En als het dan lukt? FEEST! Lukt het niet… ook feest, want ik ben in New York en hoewel ik een haat/liefde verhouding heb met de marathon in New York, New York zelf is fantastisch.

Liefs,
Annemerel

Oh ja, morgenavond 20.00u NL-tijd doe ik op de Facebookpagina van TUI weer een live chat + Q&A over de marathon. Komt dat zien komt dat zien (en stel vragen, want anders ben ik zo alleen). Ik heb inmiddels een nieuwe iPhone dus als het goed is moet ik nu wel gewoon goed verstaanbaar zijn (vorige keer was mijn microfoon kapot, wist ik toen alleen nog niet).

 

Delen:

13 Reacties

 1. november 6, 2016 / 16:37

  Je kan het ga ervoor !

 2. Sanne
  november 6, 2016 / 18:18

  Gelukkig ben je sowieso nooit moeilijk te volgen op marathon sites want er rennen vaak niet veel Annemerel’s mee haha

 3. november 6, 2016 / 18:46

  Zo stoer dat je nu alweer je volgende marathon loopt, en dat in New York! Hoop dat je geniet Annemerel! Succes!

 4. november 6, 2016 / 18:51

  Jaa ik ben je aan het volgen en je gaat tot nu toe in ieder geval helemaal goed (en met een geschatte eindtijd onder de 4 uur). Go you! Ik duim heel hard voor je!

 5. Sanne
  november 6, 2016 / 18:59

  Succes, al ruim over de helft!!

 6. Tessa
  november 6, 2016 / 20:07

  Wauw kind, je VLIEGT! (ik volg je op de app haha) Dat wordt een finish onder de 4 uur, je mag trots op jezelf zijn!

 7. november 6, 2016 / 20:10

  Ik houd je tijden stiekem al even in de gaten en je voorspelde finishtijd is nu 03:59:35, je houdt het wel spannnend dus haha. Bij het halfwaypoint was ‘ie geloof ik 4:07 dus ik hoop dat je het daar niet te zwaar hebt gehad. Heeel veel succes nog!

 8. Diede
  november 6, 2016 / 20:23

  Hi Annemerel, ik volg je blog nu al een tijdje en volg je vandaag met de marathon via de app. De eerste keer dat ik keek was je verwachte finishtijd rond de 4 uur 7, toen werd het 4 uur 1 en nu is het 3:59:35. Ik hoop zo dat je het gaat volhouden en onder de 4 uur finisht want dat gun ik je zo!

  Ook al lees je dit nu niet, ik wens je nog heel veel succes en of het nu wel of niet lukt: je hebt die marathon maar mooi gelopen en daar kun je supertrots op zijn!

 9. Ilse
  november 6, 2016 / 20:30

  Mooi dat je er sowieso van kunt genieten, ook al lukt het niet onder 4 uur en ik volg je nu. Spannend!

 10. november 6, 2016 / 20:36

  Kom op Annemerel! Je bent er bijna! Nog een kleine sprint en je zit onder de 4 uur! Go go go!

 11. Janey
  november 6, 2016 / 20:48

  JE BENT ER! Ik heb zelf niks met hardlopen maar ik heb je van het begin tot het eind gevolgd en het was zo spannend, nooit verwacht dat ik zo fanatiek naar een bewegend puntje op een kaart zou kunnen kijken, haha.

 12. Denise
  november 6, 2016 / 21:10

  Je bent een hardloopHELD in dit huis. Wij (mijn dochter en ik (Gillmore-Girlsachtige relatie) hebben je live gevolgd op de app! En wat was het spannend!! Een heel klein beetje balen van die 2 minuten. Maar hier is er geen enkel greintje minder RESPECT!! Een zondag welbesteed, wauw. Je bent een topper. ??

 13. Hanne
  november 7, 2016 / 11:03

  Proficiat!!! Het was spannend tot de laatste minuut!!!