NEW YORK: 5x Food Hotspots

 photo Desktop437.jpg
Vorig jaar was ik alleen in New York en dat zorgde ervoor dat ik vooral vaak sushi haalde en ontbeet bij Starbucks, omdat dat nu eenmaal goedkoper is. Maar als je samen met iemand bent is het ineens een stuk aanlokkelijker om culinaire hotspots te ontdekken. Carlissa en ik hadden allebei een lijstje met een aantal adresjes die we wilden bezoeken. Mijn lijstje bestond vooral uit tips die ik van Athena (die in Londen al bewezen had dat ze – letterlijk – smaak had), Carlissa’s lijstje bestond uit hotspots die ze via haar favoriete instagramaccounts gevonden had. Uiteindelijk bezocht ik vijf tentjes die ik jullie gráág wil aanbevelen.


 photo Desktop437.jpgCafé Gitane – The Jane Hotel  – 113 Jane Street (West Village)

Café Gitane is op dit moment één van de hotspots van New York. Wij bezochten de locatie in Jane Street, maar er zit er ook één in Mott Street. Hier kun je vooral goed terecht voor de brunch/lunch. Wat je kunt verwachten? Hipsters. En heel veel lekker eten. Ik ging voor toast met avocado en chili, eieren uit de oven en frietjes on the side (ik had honger!) die ik deelde met Carlissa. Carlis koos voor de focaccia met linzen, tomaat en olijven. We dronken allebei homemade lemonade. Het smaakte allemaal even lekker (alhoewel de linzen van Carlissa iets minder hadden gemogen, maar dat is een kwestie van smaak denk ik). De frietjes waren de lekkerste die ik in tijden gegeten had, de huisgemaakte truffelmayonaise smaakte er goddelijk bij.

 photo Desktop437.jpgThe Mercer Kitchen – The Mercer Hotel – 99 Prince Street (Soho)

Tegen The Mercer Kitchen liepen we toevallig aan. We hadden allebei honger en hadden net besloten op zoek te gaan naar een lekker restaurantje toen we langs The Mercer liepen. Ik dacht dat het veel te duur zou zijn, maar Carlissa haalde me over toch even op de kaart te kijken. Het viel me alles mee, de pizza was twaalf dollar, wat ik best redelijk vind voor zo’n toffe locatie. Mooiste? Ze hadden halve glazen wijn op de kaart en aangezien ik één van mijn favoriete wijnen tegen kwam op de kaart (Een Riesling uit New York, ja ze maken hier ook wijn), kon ik het dan ook niet laten om een half glas te bestellen. De pizza smaakte heerlijk en de locatie was – zoals gezegd – heel tof.

 photo Desktop437.jpgReynard – The Wythe Hotel – 90 Wythe Avenue (Brooklyn)

Alweer een hotel? Yes. Dit keer het Wythe Hotel in Brooklyn. We ontbeten hier aan de bar en het smaakte ontzettend goed. Ik koos voor scrambled eggs met potato hash. Nooit van mijn leven at ik dat eerder, maar het smaakte naar meer! Wat ik ook zo leuk vind aan New York is het feit dat je overal gratis kraanwater krijgt, daar hoef je niet speciaal om te vragen het wordt je altijd aangeboden. Of je het kraanwater ook lekker genoeg vindt is een kwestie van smaak (Carlissa drinkt het bijvoorbeeld niet), maar ik ben niet zo moeilijk als het om water gaat (en zeker niet als het gratis is, haha). Dit was trouwens ook de beste cappuccino die ik de hele week gedronken heb. Het schuim was perfect.

 photo Desktop437.jpgThe Butcher’s Daugther – 19 Kenmare Street (Soho)

Net als vorig jaar moest ik ook dit keer eten bij The Butcher’s Daughter. Ik deed dat zonder Carlissa want die was op dat moment aan de andere kant van de stad (en het idee om hier te lunchen kwam vrij spontaan). Het was super druk op zaterdagmiddag (zoals het eigenlijk altijd super druk is bij The Butcher’s Daughter), maar omdat ik alleen was kon ik meteen aanschuiven. Ik ging voor een sapje met rode biet, peer en gember en at multigranen toast met avocado gepocheerde eieren en potato hash (ik ben fan!). Ook hier werd weer gratis kraanwater geserveerd, dit was hier op smaak gebracht met verse munt, lekker verfrissend.

 photo Desktop437.jpgSchiller’s Liquor Bar – 131 Rivington Street (Soho)

Schiller’s Liquor Bar klinkt als iets waar je ’s avonds moet zijn en ik denk ook dat je je hier ’s avonds prima kunt vermaken, maar lunchen doe je hier ook prima. Ik ging voor het menu van 18 dollar dat bestond uit een soepje van de dag (erwtensoep toen ik er was) en een salade, sandwich of hamburger naar keuze. Ik ging natuurlijk voor de meest ongezonde maaltijd, de hamburger. Die had ik kunnen bestellen met een salade, maar ik wilde er frietjes bij (zoals ik al zei, de meest ongezonde keuze). De huisgemaakte limonade smaakte hier het beste van alle limonade’s die ik in New York gedronken heb (en dat waren er nogal wat).

Zo, als je nu geen trek hebt weet ik het ook niet meer!

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. november 9, 2014 / 17:11

  Ik heb nu inderdaad héél veel honger! Vooral Gitane en the Butchers daughter lijken me super!

 2. november 9, 2014 / 17:12

  Wat een heerlijke hot spots! Heel veel trek nu, dus ga nu koken;)

 3. november 9, 2014 / 17:20

  Café Gitane ziet er echt heel lekker uit! Ik hou van brood en een lekkere lunch dus hier zou ik zeker heen willen als ik ooit naar New York ga :D

 4. november 9, 2014 / 17:37

  Mh ja dat kraanwater vond ik nou niet heel erg lekker, te veel chloor wat mij betreft :) En honger krijg ik hier inderdaad van, ik ga maar eens aan het koken beginnen!

 5. november 9, 2014 / 17:43

  Oeh lijkt me allemaal heerlijk! Dit artikel ga ik onthouden voor als ik eens naar New York ga :)

 6. november 9, 2014 / 18:05

  Oh man ik wil nu echt meteen naar New York.

 7. november 9, 2014 / 18:09

  Oeh wat een heerlijke tentjes allemaal. Ziet er goed uit!

 8. november 9, 2014 / 18:10

  Woh, ik wil nu heel graag al deze lunches in New York eten, ziet er goed uit zeg!! Haha ik ben echt een ramp met kraanwater in andere landen, zelfs na een half jaar bleef ik in Spanje flessen mineraalwater kopen.

 9. november 9, 2014 / 18:37

  mmmm ziet er allemaal zó lekker uit <3 Mocht ik ooit naar New York gaan, dan weet ik dit artikel te vinden.

 10. november 9, 2014 / 19:14

  Ah thanks for sharing! <3

 11. november 9, 2014 / 19:36

  Jaaa Schiller’s Liquor Bar! Vorig jaar verbleef ik in een AirBNB daar vlak naast dus ik liep er meerdere keren per dag langs. Ben er toen niet geweest maar het zag er zo leuk uit! Volgend jaar maar echt naar binnen ;-)

 12. november 9, 2014 / 19:45

  Ah, het water loopt me in de mond. Ziet er goddelijk uit! Vooral The Butcher’s Daugther – die juice!!! Ik heb heel veel van Athena en jouw Londen tips bezocht afgelopen zomer, dus dit artikel ga ik sowieso bewaren mocht ik ooit weer naar New York gaan. Ik kan nu al niet wachten ^^

 13. november 9, 2014 / 20:18

  Heerlijk tentjes! Ga ze bewaren voor als ik naar New York ga!

 14. Suuz
  november 9, 2014 / 21:10

  Wauw, ziet er allemaal fantastisch lekker uit! thanks for sharing! jij begrijpt wel wat lekker is! goede smaak heb je!

 15. november 9, 2014 / 21:44

  Ik wil naar NYC. Echt. Ik moet er gewoon heen <3

 16. november 9, 2014 / 22:05

  Leuk, ga ik zeker onthouden voor als ik ooit een keer naar NY ga!

 17. Desiree
  november 10, 2014 / 07:05

  Super handige tips want over een paar weken zit ik in NYC!!!

 18. november 10, 2014 / 09:07

  En nu heb ik trek in frietjes.. om 9 uur s’ochtends.. haha. Letterlijk een heerlijke post ;)!

 19. november 10, 2014 / 09:25

  Oh wat heerlijk allemaal! Ik wil ook heel graag nog een keer naar New York.

 20. november 10, 2014 / 10:31

  Omg! Dat ziet er echt heerlijk uit, het is mijn droom om naar NY te gaan.

 21. november 10, 2014 / 10:32

  ziet er onwijs goed uit, ik heb er honger van gekregen dus ga meteen maar wat eten

 22. november 10, 2014 / 11:17

  Zulke leuke plekken inderdaad en ik HOU zo van de brunch cultuur daar! Can we have that a bit more in Amsterdam as well pretty please?!

 23. november 10, 2014 / 11:53

  Pfff dit soort artikelen moet ik niet een uur voor de lunch gaan lezen, hongeeeer. Ziet er zo lekker uit allemaal <3

 24. Kim
  november 10, 2014 / 18:57

  Oeh wat lekker allemaal!! Ik ben in NY ook naar het restaurant 5 napkin burget geweest. Echt een aanrader!! Ze serveren daar de beste burgers van NY. Uiteraard kun je daar ook wat gezonder eten bestellen, maar ik ben toch voor de burger met zoete aardappel frietjes gegaan :)

 25. november 10, 2014 / 20:06

  Glukkig heb ik net gegeten! Klinkt allemaal super lekker!

 26. november 11, 2014 / 13:19

  oh super blogpost! Bij deze zit hij al te pronken in Evernote, in de hoop dat we snel zelf in New York geraken & kunnen smullen van al dit lekkers!

 27. november 12, 2014 / 15:09

  aw wat lief! alles ziet er echt heeeerlijk uit!