10 Netflix vragen – De Netflix Tag

Netflix, ik zou me geen leven zonder meer kunnen voorstellen. Zeker nu in de winter vind ik iedere week wel een paar momenten om mijn abonnement goed te gebruiken. Omdat ik zin heb in een Netflix-gerelateerd lijstje, stelde ik mezelf tien Netflix vragen, die ik voor jullie beantwoordde.

Als ik even niet na wil denken en gewoon wil lachen:

Als ik gewoon even zin heb om te lachen kies ik meestal een serie met afleveringen van 20 minuten. Full House vind ik echt heel leuk en makkelijk, evenals Modern Family. Friends kijk ik ook graag ‘even snel’ alleen blijf ik daar toch altijd weer een beetje in hangen (dan wil ik meer afleveringen zien), hetzelfde geldt voor Grace & Frankie.

Favoriete serie om met mannelijk geslacht te kijken:

Op dit moment zijn Tuur en ik bezig met Homeland. We zitten ergens halverwege seizoen 3 en het is mega spannend. Soms denk ik wel eens dat het net iets té spannend is, als ik weer heel wild lig te dromen ’s nachts. Ik neem me iedere keer voor om na een aflevering Homeland nog een aflevering Full House te kijken, om rustiger te kunnen slapen, maar iedere keer als de aflevering is afgelopen is het zo spannend dat we er toch weer voor kiezen om NOG een aflevering Homeland te kijken.

Serie die de meest nostalgische gevoelens oproept:

Gossip Girl! Niet alleen omdat ik deze serie op de voet volgde toen hij net werd uitgebracht, maar ook omdat ik het heel leuk vind om naar New York te kijken. Veel series die zich afspelen in New York worden ergens anders opgenomen, Gossip Girl is echt onmiskenbaar New York.

Series die ik nu iedere week op de voet volg:

Op dit moment volg ik Riverdale en Dynasty. Beide series zijn deze week weer begonnen na hun winterstop. Het komt zelden voor dat ik een nieuwe aflevering niet meteen dezelfde week bekijk. Riverdale vind ik dit seizoen iets minder dan voorgaande seizoenen, Dynasty vind ik steeds spannender worden (het wordt ook steeds gekker).

Series die ik in korte tijd van begin tot eind bekeken heb:

Dit zijn er – beschamend genoeg – echt ontzettend veel. Ik moet echt regels stellen voor mezelf als ‘niet meer dan twee afleveringen per dag’ om er voor te zorgen dat een serie niet mijn hele leven overneemt. Ik moet wel toegeven, sinds mijn hele ‘Trainen als een Topatleet’ project is dit (gelukkig) wel een stuk minder. Ik denk dat dit ook komt doordat mijn leven meer structuur heeft, ik heb nu een trainingsschema én een relatie. Maar goed, een aantal series die ik in een korte periode achter elkaar bekeken heb op Netflix? Friends (vorig jaar in zes weken tien seizoenen), The Good Wife (ergens halverwege de serie dacht ik zelfs even dat ik rechten wilde gaan studeren, gewoon als extraatje… ik word al misselijk als ik een contract door moet lezen, ik was duidelijk gehersenspoeld door de serie), When Calls The Heart (serie over een pioniersstadje in Canada begin 20ste eeuw), Grace & Frankie (zo hard gelachen), Full House (ook zo hard gelachen).

Film die ik het liefst alleen kijk:

Romantische komedies kijk ik toch liever alleen dan samen, als ik een film als Bridget Jones samen met Tuur zou kijken, zou ik me toch de hele tijd zorgen maken of hij de film wel leuk genoeg vindt, terwijl ik natuurlijk eigenlijk gewoon mijn aandacht bij de film wil houden. Bridget Jones is dus een film die ik het liefst alleen met een kop thee bekijk, evenals alle andere films die je te zien krijgt als je bij Bridget Jones klikt op ‘Meer zoals dit’.

Film van de afgelopen tijd die de meeste indruk heeft achtergelaten:

The Revenant, de film waarmee Leonardo DiCaprio eindelijk zijn Oscar won. Het is een autobiografische western die het verhaal vertelt van Hugh Glass. In 1823 sluit hij zich aan bij de Rock Mountain Fur Company, een groep mannen die jagen op pelsdieren. Als hij wordt aangevallen door een grizzly beer en zijn collega’s hem voor dood achterlaten in de middle of nowhere, moet hij zien te overleven. Super spannend en ik heb meerdere keren weggekeken omdat ik de beelden gewoon te smerig vond om aan te zien. Ik wil geen spoilers vertellen, maar er is een stuk met een paard waar ik echt nog steeds onpasselijk van word. Het was misschien niet de leukste film die ik gezien heb, maar wel een hele indrukwekkende.

Series waarvan ik hoop dat ze ooit nog op Netflix zullen verschijnen:

The OC, met stip op nummer 1!!! Ik ben echt klaar voor een The OC marathon. Het was de eerste Amerikaanse serie die ik keek. Of, nee, dat is niet helemaal waar… dat was Lizzie McGuire. Ooooh die serie wil ik ook op Netflix. En mijn (Netflix)leven zou echt compleet zijn met alle zes de seizoenen van Sex and the City. Aaaah en als we dan toch bezig zijn, kom maar op met Laguna Beach en The Hills.

Series waar ik naar uitkijk:

Het vijfde seizoen van Grace & Frankie verschijnt morgen, daar heb ik super veel zin in! Verder hoop ik dat het vijfde seizoen van When Calls The Heart snel op Netflix verschijnt, de eerste vier seizoenen keek ik eind vorig jaar. Modern Family seizoen 9 wil ik ook graag zien, maar seizoen 8 staat nog niet eens op Netflix dus ik denk dat we daar nog wel even op moeten wachten. Ook wacht ik vol spanning op nieuwe seizoenen van The Crown en Stranger Things.

Beste Netflix-tip:

Deze heb ik van mijn moeder gekregen… als een serie spannend is en je iedere keer aan het eind van een aflevering denkt, OMG ik moet weten hoe het verder gaat, kijk dan gewoon nog tien minuten van die volgende aflevering. Vaak is er wel een moment in een aflevering dat je even ‘rust hebt’, op dat moment zet je hem uit en ga je weer verder met je leven.

Zo, dat waren ze, mijn tien Netflix vragen. Als je het leuk vindt, beantwoord dan een paar van deze vragen in de comments (of op je eigen blog), ben heel benieuwd wat jullie antwoorden zijn.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

8 Reacties

 1. Judith
  januari 17, 2019 / 12:20

  Gisteren las ik dat het 5e seizoen van When Calls The Heart begin februari op netflix komt :D

 2. januari 17, 2019 / 12:54

  Ik ben ook groot fan van Riverdale! Het begin van seizoen 3 vond ik nog wel spannend en mysterieus maar inmiddels vind ik het redelijk langdradig worden.

  • Annemerel
   Auteur
   januari 20, 2019 / 07:47

   Die laatste aflevering was verschrikkelijk saai!!!

 3. januari 17, 2019 / 13:48

  Homeland <3 Ik vond het fantastisch en heb genoten van alle seizoenen. The Bridge vind ik ook fantastisch, helemaal omdat ik Saga zo tof vind, haha. Momenteel kijken we La Casa de Papel. Leuk lijstje zo!

 4. Jacolien
  januari 17, 2019 / 15:56

  Joehoe! Het 5e seizoen van When calls the heart start begin februari zag ik onlangs. Hier ook een addict?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 20, 2019 / 07:47

   AAaaahhh good to know!!!

 5. Rianne
  januari 20, 2019 / 23:09

  ‘You’ is een erg goede serie met Penn Badgley (lonely boy) in de hoofdrol! Binnen drie dagen gekeken.

  How I met your mother is ook een leuke serie voor tussendoor!

  Nu ben ik Dynasty aan het kijken en het wordt inderdaad steeds gekker haha.

 6. januari 27, 2019 / 18:42

  Goede tip van je moeder, werkt echt! Toen ik een paar jaar geleden PLL op Netflix ontdekte, heb ik dat ook gedaan… anders blijf je van de spanning en nieuwsgierigheid oneindig doorkijken!