LOVE: Mijn veel te dure wensenlijst

Over precies drie weken bereik ik – als alles volgens planning verloopt – de respectabele leeftijd van 30. Yes, the big 3-0 is aanstaande. Kon ik me daar vorig jaar rond deze tijd nog best wel een beetje druk overmaken, inmiddels ben ik er wel klaar voor. Een goede les voor een volgende keer dat ik ergens tegenop zie dat nog ver in de toekomst ligt, als het eenmaal zo ver is, ben je er misschien wél klaar voor. Het is dan ook niet heel slim om je ruim een jaar van te voren al zorgen te maken over iets dat nog lang niet aan de orde is (en waar je sowieso niet echt veel invloed op hebt). Om dit heugelijke feit te vieren wil ik mezelf graag iets cadeau doen van mijn veel te dure wensenlijst.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een uitgave deed die ik niet helemaal kon verantwoorden. De laatste keer was in januari 2018, toen ik een veel te dure MacBook kocht terwijl mijn oude MacBook het nog prima deed. Maar ik had daarvoor wel een oude iPhone én een oude MacBook verkocht, én ik maak dagelijks gebruik van dit apparaat, dus zo onverantwoord was het nu ook weer niet. De keer daarvoor dat ik een uitgave deed waar ik een beetje van moest slikken, was toen ik mijn Gucci-tas kocht in november 2016. Als eindejaarscadeautje voor mezelf en om mezelf te feliciteren met mijn New York Marathon. Deze tas gebruik ik al anderhalf jaar vrijwel dagelijks, dus ook die heeft zijn geld wel opgebracht.

Kijk, een tas van €1250 euro, daar kun je héél veel over zeggen. Maar ik koop liever een mooie tas, dan vijf ‘iets minder mooie’ tassen. Dat is niet alleen duurzamer, maar iedere keer als ik die tas draag, ‘voel’ ik het ook gewoon. Daarnaast fleurt die tas – mijn inziens – vrijwel iedere outfit op. Of ik nu een boyfriend jeans aan heb met een wit t-shirt, of een zomerjurkje van vijf jaar oud van ZARA, die tas maakt mijn outfit. Ik heb dan ook nog geen spijt gehad van deze aankoop (OK, misschien in de eerste week nadat ik hem gekocht had, toen dacht ik wel echt even.. heb ik dit nu echt gedaan?).

Om een lang verhaal kort te maken. Dure uitgaven zijn wat ze zijn, duur. En op het eerste gezicht misschien verschrikkelijk onverantwoordelijk, omdat je zoveel andere veel nuttigere dingen zou kunnen doen met het geld (sparen voor een hypotheek, schenken aan een goed doel). Toch denk ik dat een keer in de zoveel tijd je geld uitgeven – in ieder geval in mijn geval – best positief uit kan pakken. Het gaat namelijk niet alleen over dat ene tasje, maar ook om het gevoel.

Op dit moment is mijn veel te dure wensenlijst korter dan hij ooit geweest is. Er is een camera waarbij het speeksel uit mijn mond loopt als ik er over nadenk (ik ben mega blij met mijn Canon G7x Mark II). Er is geen MacBook die ik liever zou willen hebben dan degene die ik nu gebruik. Ja, ik zou graag een mooi huis kopen in een goede buurt in Den Haag, wat in zo’n staat wordt opgeleverd dat ik er zelfs helemaal niets meer aan hoef te doen, maar dat past niet bepaald op mijn veel te dure wensenlijst. Op die veel te dure wensenlijst staan namelijk wel hele dure dingen, die je niet zomaar even koopt op een doodnormale woensdagmiddag, maar ik heb nog wel de financiële middelen om ze te bekostigen.

Goed, bijna 600 woorden verder en nog met geen woord gerept over wat er op dit moment op mijn veel te dure wensenlijst staat. Komt ‘ie.

Céline Tas in kalfsleer

Mijn Gucci tas is nog steeds zeer geliefd, maar na tweeënhalf jaar dagelijks gebruik, zou ik graag een mooie tas erbij kopen. Ik heb een paar weken geleden mijn oog laten vallen op deze tas van Céline. Hij is van zwart kalfsleer en – als ik hem goed verzorg – is dit zo’n tas die ik over 20, 30, 40 jaar nog zou kunnen gebruiken. Tijdloos. Ik denk dat dit een heel mooi cadeau zou zijn voor mezelf voor mijn 30ste verjaardag. Het prijskaartje? €900,-. Serieus geld. Maar zoals ik al zei tijdloos en voor mij het ideale formaat. Klein, maar groot genoeg voor mijn iPhone en camera én met rits aan de bovenzijde, zodat ik makkelijk mijn camera erin en eruit kan halen. Ze hebben van Gucci een vergelijkbare tas, in dezelfde prijsklasse, maar die wordt inmiddels zoveel (na)gemaakt dat ik hem minder leuk vind.

Sandro Flame Sneakers

Deze sneakers staan al twee jaar bovenaan mijn wensenlijst te pronken. Toen mijn zusje ze anderhalf jaar geleden kocht was ik stikjaloers, ik wilde ze ook. Maar er was een ding dat me weerhield… ze gingen maar tot maat 40 en ook al vallen ze groot, met mijn maat 41/42 was dat geen goed idee. Nu ben ik gelukkig niet de enige die (letterlijk en figuurlijk) op grote voet leeft, want Sandro heeft onlangs de sneakers in een paar kleurstellingen ook in maat 41 geïntroduceerd. Ik heb ze al een paar keer in mijn winkelmandje gehad, maar vind het dan toch weer lastig om zomaar €195,- neer te leggen voor een paar sneakers terwijl ik in de gang struikel over het aantal schoenen. Het zijn dan wel voornamelijk hardloopschoenen, op blote voeten hoef ik zeker niet te lopen en €195,- is serieus geld.

Chanel – Beige

Dit parfum wil ik al jarenlang graag hebben. Je denkt misschien, een parfum, hoeveel kan het kosten? Nou behoorlijk wat. Voor 75ml betaal je €175,-, voor 200ml leg je €320,- neer. Ja, bizar. Maar heb je die geur geroken? Ik wel. Iedere keer als ik langs een Chanel winkel loop, of een counter in een internationale department store spuit ik het parfum even op. Soms heb ik geluk en kan ik een proef flacon scoren. Ze verkopen het in Nederland – naar mijn weten – alleen bij de Bijenkorf Amsterdam en de Chanel store in de PC Hooftstraat, zo exclusief is het dus. Ik vind dit eigenlijk veel te veel geld voor iets dat je gewoon opspuit, maar het gevoel dat de geur me geeft is fantastisch en ik ben redelijk gevoelig voor geuren. Als ik het zou kopen zou ik het bewaren in mijn ondergoed la (in een donkere ruimte blijft de geur langer goed) en zou ik het alleen gebruiken voor speciale gelegenheden. En dan zou ik er even aan snuffelen op het moment dat ik de geur ‘nodig’ heb (ja ik ben zo’n persoon). Maar dan nog… €175,- voor een flesje parfum. Zouden jullie dat doen?

En dat was het. Mijn veel te dure wensenlijst van dit moment. Als jullie je 30ste verjaardag zouden vieren, wat zouden jullie jezelf dan cadeau doen? Een (dure) maar tijdloze tas? Een paar (iets minder tijdloze) (maar ook minder dure) sneakers? Het parfum waar je al jaren over droomt? Of iets heel anders…

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. Maaike
  april 21, 2019 / 14:37

  Je Gucci tas is prachtig. De Céline tas ook.

 2. Teha
  april 21, 2019 / 16:28

  Ik zou voor het parfum gaan. Dat blijf je steeds maar ruiken. Ooit wilde ik ‘ love in black’ van Creed kopen. Ik denk in 2008. Elke keer als ik langs de winkel liep in de negen straatjes en het rook,werd ik zo vrolijk. Maar het kostte toen 130 euro. Dat gaf ik nooit uit voor mezelf.
  En toen kocht ik het gewoon. En nu nog,als ik het mooie flesje zie staan( er zit nog een beetje in) ben ik blij met die aankoop.
  Later kocht ik daardoor iets makkelijker van Chanel mademoisselle. Beige ken ik niet,ik ga meteen ruiken!
  Succes met je keuze!

 3. Esther
  april 21, 2019 / 18:05

  Ik weet niet wat je lekker vindt aan Chanel Beige, maar als je de Freesia lekker vindt ruiken dan zou je een keer Michael van Michael Kors moeten proberen, daar kun je de Freesia ook goed in ruiken.

 4. Marije
  april 21, 2019 / 22:23

  Mijn waardevolste 30ste bday gift is niks fysieks, maar de herinnering aan een enorm gezellige bbq met mijn dierbaarste vrienden. Herinneringen zijn voor altijd!
  Zou ik uit je lijstje moeten kiezen dan zou ik voor de tas gaan. Dat is een investering voor jaren! En dat blijft speciaal.
  Op mijn 18de bday kreeg ik een kast welke ik graag wou. Ik gebruik hem dagelijks en dat is zo leuk! Ben er nog steeds blij mee. Succes met kiezen!

 5. Barbara
  april 23, 2019 / 08:46

  Ik zou voor de tas gaan, die blijft en is een mooie herinnering aan je 30e verjaardag. De parfum gaat op en moet je dan steeds opnieuw kopen. Die zou ik dus gewoon een keer kopen als het qua budget uitkomt :) ben benieuwd waar je voor kiest!

 6. april 23, 2019 / 08:48

  Dit zijn echt precies dingen die leuk zijn om te krijgen (of zelf te kopen) voor je verjaardag, juist omdat je ze echt al een tijdje wil – én omdat het dingen zijn waar je lang mee kunt doen en wel elke keer die herinnering bij zult hebben. Vind het trouwens echt een voordeel dat wij in dezelfde periode jarig zijn, want zodra ik dan aan mijn verjaardag en cadeautjes begin te denken lees ik daar ook over op jouw blog, haha.

 7. april 23, 2019 / 12:22

  De tas ! Omdat dat in mijn optiek een tijdloze, blijvende investering is die je altijd zal doen herinneren aan je 30-ste verjaardag; een kroonjaar ! . De geur gaat op, en de sneakers draag je af. Daar zou ik volgend jaar voor gaan ;-)

 8. Marion
  april 23, 2019 / 12:41

  De sneakers! Wel duur maar omg zo tof.

 9. Lieneke
  april 23, 2019 / 15:14

  Die tas is echt heel mooi, maar ook mega duur. Maar daarvan snap ik de investering wel. De schoenen zou ik zeker niet doen, maar ik snap ook niet zoveel van de ugly sneaker trend, al zijn deze best OK.
  Zelf heb ik me onlangs getrakteerd op jbl sportoordopjes, van geld wat ik had gekregen voor mijn diplomering. Voor mij ook zoiets wat ik niet voor mezelf zou kopen, maar daarom nu juist bijzonder was. Ook kan ik heel blij worden van mooie sieraden, maar die hoeven niet eens perse duur te zijn

 10. Manon
  april 23, 2019 / 15:16

  Ik zou ook voor de tas gaan! Die blijft veel langer bij je. Gemeen dat de parfum zo duur is trouwens, misschien is er een vergelijkbare geur te koop?

 11. april 24, 2019 / 14:39

  Ik zou ook voor de tas gaan! Ben zelf ook nog op zoek naar een mooie everyday bag. In 2017 eindelijk een Chanel woc gekocht, maar die is wel heel erg klein, dus die draag ik alleen als ik uitga. Dat geurtje zou ik ook wel eens willen ruiken! Ik denk dat ik dat er wel aan uit zou geven als ik het echt superlekker vond.