DIARY: #16

Wat een fijne week was dit. Zon in Nederland, zon in Frankrijk, mooie trainingen en heel veel liefde.

Maandagochtend had ik een fotoshoot met Run2Day in Amsterdam. We boften met het heerlijke zonnetje dat ’s ochtends voorzichtig doorbrak. De laatste maanden heb ik alleen maar video- en fotoshoots gehad met ijzige temperaturen, dit was een welkome afwisseling. Na de fotoshoot reed ik door naar Kijkduin, waar ik snel iets at op het strand en van voertuig wisselde met Tuur. Tuur met mijn auto naar de Amerikaanse school in Wassenaar, ik op zijn fiets naar huis in Monster. Het was een goede deal met dit weer.

Eind van de week (nu dus) wilden we een weekje op vakantie. Maar waar in Europa is het weer nu het beste? Berlijn leek qua weer de beste optie te zijn, maar ook best ver rijden voor zo’n korte periode. We dachten er nog even over na.

Dinsdagmiddag zat ik lekker in de tuin te schrijven toen de boom op deze foto ineens roet in mijn eten strooide. Deze foto maakte ik voor Tuur, met de vraag of we hier misschien binnenkort verandering in kunnen brengen. Tuur is zo mogelijk nog een grotere zonaanbidder dan ik, dus die ging in op mijn voorstel.

Woensdag deed ik onder andere een verjaardaglunch met mijn moeder. Afgelopen vrijdag was ze jarig, maar op haar verjaardag zou ze samen met mijn vader in Maastricht zijn. Die verjaardagslunch deden we dus twee dagen eerder. Bij de Bijenkorf paste ik deze mooie gouden ring, deze gaat ook in de lijst met ‘dingen die ik voor mezelf kan kopen voor mijn 30ste verjaardag‘.

Woensdag ontving ik ook de beelden van de shoot die ik samen met Suzanne deed voor Run2Day. Op deze foto waren we casual een sapje aan het drinken. Valt het op dat we allebei hetzelfde Garmin horloge dragen?

Donderdag was het weer zo geweldig dat ik twee trainingen op een dag deed. ’s Morgens liep ik 14 kilometer door de duinen en ’s avonds deed ik een baantraining. Ik deed het wel iets rustiger aan op de baantraining. Of nou ja, mijn tempo was best wel snel, maar ik deed maar de helft van het aantal 200’tjes wat op het programma stond. Ik ben net blessurevrij, dat willen we graag zo lang mogelijk zo houden. Het was ontzettend lekker weer voor een training met 200’tjes en ik liep sneller dan ik ooit gedaan heb. Dat schept vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Vrijdag stond in het teken van voorbereidingen voor onze vakantie. Een dag eerder hadden we besloten om met de camper naar de kust van Noord-Frankrijk te rijden. ’s Ochtends haalden we de camper op bij Tuur’s ouders en na een dagje heel relaxt inpakken en de laatste loodjes qua blog/werk afmaken, vertrokken we rond half zeven richting het zuiden.

Zaterdagochtend werden we wakker op een parkeerplaats in Boulogne sur Mer. In Frankrijk mag je dus op veel plekken gewoon gratis staan met je camper, wat best een goedkope manier van reizen is. Ne een verkenningsrondje door het dorp en een lekker ontbijt met koffie, stokbrood, chocolade broodjes en jus d’orange stapten we weer in de camper om nog iets zuidelijker te rijden.

We streken neer in Le Crotoy. In een schattig dorpje in een baai, ongeveer 100 kilometer onder Calais (als ik Google Maps goed in de gaten hebben gehouden). Het is een authentiek dorp en hoewel er genoeg toeristen rondlopen, heb je niet het idee dat je in een toeristisch gebied bent omdat de meeste toeristen Frans zijn.

Een van mijn favoriete momenten van de dag op de camping, wanneer de chips gepakt wordt en de wijn geopend.

Het bijzondere van Le Crotoy is dat het een gedeelte van de dag echt aan het water ligt en een ander gedeelte van de dag is er alleen maar strand. Eb en vloed zijn hier zo sterk dat de baai helemaal droog komt te leggen wanneer het eb is. De zon zagen we dan ook boven het zand ondergaan, in plaats van boven de zee (ook al is dat op deze foto niet heel duidelijk te zien).

We waren een heerlijk Bretons ANWB-stelletje met onze crème kleurige truien met rood en blauw streepje (mijn trui is van Pull & Bear uit 2018, Tuur’s trui van H&M, ook 2018-collectie).

Ik begon zondagochtend met een duurloopje van 60 minuten. Mijn benen zijn niet meer gewend om zonder koffie en volwaardig ontbijt iets uit te moeten voeren, ik had dan ook ruim 6 kilometer nodig gehad om een beetje op gang te komen. Maar op mijn schema stond alleen maar 60 minuten duurloop, geen tempo of wat dan ook, dus dan kan ik me ook echt niet druk maken over de snelheid waarmee ik loop. En de omgeving was fantastisch.

De dag spendeerden we aan het strand. Ik kan daar zo van genieten en kan niet wachten op heel veel meer stranddagen in 2019. Woonde ik afgelopen jaren nog 3 kilometer van het strand, nu is dat nog geen kilometer. Dat betekent nog meer mogelijkheden voor spontane stranduitjes, hoop ik… Als het zulk lekker weer is ben ik ook een stuk productiever en heb ik altijd wel tijd en mogelijkheden om een mini-moment voor het strand te vinden. Desnoods neem ik mijn MacBook mee. Vorig jaar heb ik een groot gedeelte van mijn boek ook op het strand op mijn telefoon geschreven. Mooi leven inderdaad.

Hoop dat jullie ook een fijn paasweekend hebben. Ik ga mijn Macbook opruimen en me klaar maken voor het diner (ik schrijf dit op zondagmiddag). Dat staat vanavond gepland bij een visrestaurant op de boulevard van Le Crotoy. Ik heb er super veel zin in.

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Marieke
  april 22, 2019 / 14:48

  Fijne vakantie!

 2. Amber
  april 22, 2019 / 22:28

  Toch weer geswitcht naar Garmin? Waarom toch Garmin verkozen boven Polar?

 3. april 23, 2019 / 08:54

  Geniet van jullie vakantie, zie er heeel fijn uit!

 4. april 25, 2019 / 13:14

  Oh, zo’n mooie streek daar! Geniet er maar volop van!