DIARY: 163

 photo Desktop746.jpg

En…… week 1 is alweer DUNZO! Time flies…

Maandag
De week werd net als vorige week begonnen op de redactie van DutchCowboys in Roosendaal, de laatste keer dat ik met mijn trouwe vierwieler de Ford KA richting Roosendaal reed en de eerste keer dat ik door sneeuw reed. Jup, dat lezen jullie goed, ik heb door sneeuw rijden altijd weten te voorkomen, maar maandag kon het even niet anders. En uiteindelijk viel het allemaal heel erg mee.

Dinsdag
Vorige week zondag nam ik af van het huis waar ik ben opgegroeid, twee dagen later, afgelopen dinsdag, nam ik afscheid van mijn aller eerste auto. Wat een verdriet. Het was zo raar om mijn auto achter te laten, het is nog vreemder om ineens geen auto voor de deur meer te hebben. Ik bezit over een goed paar benen en een fiets, maar toch voelt het als een handicap. Maar misschien is het beter dat ik even geen auto heb, dan ben ik straks waarschijnlijk nog blijer met mijn nieuwe auto.

Woensdag
Oudejaarsdag spendeerde ik voor een groot gedeelte met mijn MacBook, werkend (en in bed, sshhtttt!), ’s avonds stond er niets spannends op het programma. Ik reed met mijn fiets naar mijn ouders (wat nog het spannendst van de hele avond was, want Google Maps leidde me door een bos en het was donker en er waren jongens met vuurwerk aan het spelen en ik heb nog nooit zo hard gefietst). We aten sushi, we hielden ons jaarlijkse sjoeltoernooi en daarna spendeerden we twee uurtjes op de bank tot het twaalf uur was. Ik dronk geen champagne (ik voel mijn kater van anderhalve week geleden nog steeds als ik alleen al aan champagne denk) en lag om half twee in bed. Saai? Misschien, maar als dat mij gelukkig maakt…

Donderdag
Op nieuwjaarsdag werd ik in ieder geval fris en fruitig wakker. Ik liep een kort rondje hard met mijn zusje, helaas heb ik nog steeds veel last van mijn knie en moest ik het laatste stukje wandelen. Balen, maar op dat moment niets aan te doen. Mijn oma en oom en tante kwamen nieuwjaar wensen en kregen meteen een tour door het nieuwe huis van mijn ouders en ondertussen stelde ik mijn goede voornemen nog even uit door drie door mijn vader gebakken appelbeignets binnen een kwartier weg te werken.

’s Middags las ik een boek op de bank en viel ik rond 17.00u in slaap. Oeps. Vier uur later werd ik wakker, en dat terwijl ik toch gewoon acht uur geslapen had. Lezen doet iets met me.

Vrijdag
Vrijdag vond ik het tijd om weer een keer écht aan het werk te gaan. Ik maakte een indrukwekkende To Do List, rondde die To Do List rond 21.00u ’s avonds af en begon daarna met een Hart of Dixie marathon. Die Hart of Dixie marathon eindigde zaterdagochtend rond een uurtje of twaalf, tussendoor heb ik nog wel een paar uurtjes geslapen hoor.

Zaterdag
Ook voor zaterdag had ik weer een fijne To Do List en ’s avonds stond een date met Kim op het programma. Ik wilde gezond voor ons koken, maar kon me er niet toe zetten om in de regen boodschappen te doen (zonder auto), ik weet dat ik verwend ben. Dus toen Kim om half zes hier was stond er eerst een bezoekje aan de supermarkt op het programma met haar auto. Het werd een risotto met groene groenten en zonder room en kaas, best verantwoord toch?

Zondag
Ik begon de zondag met opruimen. Toen ik bijna klaar was besloot ik dat het toch ook wel tijd werd om de kerstboom de deur uit te doen. Dat duurde allemaal wat langer dan ik van plan was. Tweeënhalf uur heeft de deconstructie van mijn kerstboom uiteindelijk in beslag genomen. Eerst de ballen en lichtjes eruit, dat kostte me slechts vijf minuten. Daarna de boom naar buiten. Dat ging wat lastiger dan verwacht, wat ik ook niet verwacht had was dat mijn boom zoveel naalden zou verliezen in het proces. Mijn hele huis lag onder en later ook de gang en trap. Ok, dat zuig ik wel even op dacht ik.

Dacht ik inderdaad, want ik was nog niet eens op de helft toen mijn stofzuiger er mee op hield. Later bleek de zak vol te zitten. Ik belde mijn ouders (want had nog nooit een zak vervangen en had niet eens zakken in huis en volgens de website van Albert Heijn waren er ook geen zakken voor mijn stofzuiger te koop bij de AH). Mijn vader kwam op het goede idee om de zak voorzichtig een beetje te legen in de prullenbak. Dat was een ranzig klusje en ik ben mega allergisch voor stof dus het leverde erg veel benauwdheid, snot en genies op. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs bultjes op mijn handen, dat was het moment dat ik dacht, OK, misschien is er nu wel genoeg stof uit die zak. Ik haalde een stoffer en blik bij de Albert Heijn (en ook nieuwe zakken, want die hadden ze dus wel) en ging vervolgens thuis weer aan de slag met mijn stofzuiger en stoffer en blik. Ik was om half elf aan dit grapje begonnen, om 13.00u was ik eindelijk klaar. Ik heb op de valreep nog een extra goed voornemen voor dit jaar. GEEN KERSTBOOM MEER.

De rest van de dag spendeerde ik met een dans work-out (ik kan niet hardlopen, maar met ‘dansen’ heb ik geen pijn aan mijn knie), wat werk en een boek. Geen vervelende zondag. Op die 2,5 uur met die kerstboom na dan.

Komende week wordt eindelijk weer een ‘echte’ werkweek. Na twee rare weken met feestdagen, dagjes Parijs en andere ongeregeldheden ga ik vanaf vandaag weer écht aan de slag. Zin in!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

20 Reacties

 1. januari 5, 2015 / 12:05

  Ja, ik vind een kerstboom zetten en weer afbreken ook zo’n gedoe. Ik heb er om die reden ook geen. Ik hang gewoon lichtjes en zet wat decoratie, veel makkelijker.

 2. januari 5, 2015 / 12:06

  Heerlijke week zo! Altijd fijn om even een weekje niet echt iets te hoeven, maar dat zal deze week wel weer wennen zijn haha.

 3. januari 5, 2015 / 12:12

  Lekker om zo rustig het nieuwe jaar te beginnen. Volgend jaar ga ik ook voor een huisfeest!

 4. januari 5, 2015 / 12:22

  Haha mijn kerstboom staat altijd bij de achterdeur dus die heb ik zo naar buiten gewerkt, echt een geluk! En ik lag met oud & nieuw ook al om 02.00 uur op bed zonder enige champagne te drinken dus fijn om te lezen dat er nog iemand hetzelfde idee had haha!

 5. januari 5, 2015 / 12:35

  Oow wat een verschrikking een kerstboom opruimen, ook al had ik een nepperd staan [shame on me] viel hij alsnog uit….

 6. januari 5, 2015 / 12:43

  Hier de sjoelbak ook maar eens van de zolder halen ;) En je hebt tegenwoordig prima neppe kerstboompjes, die heb ik hier ook staan. Is ook in vijf minuten opgeruimd.

 7. januari 5, 2015 / 12:44

  Nou dat klinkt als een drama, die kerstboom opruimen! Onze staat nog haha, nu heb ik helemaal geen zin m op te gaan ruimen :p

 8. januari 5, 2015 / 13:01

  Ach, heerlijk toch om je nieuwe jaar wat rustiger te beginnen!

  • januari 25, 2015 / 18:11

   You’ve got it in one. Coud’nlt have put it better.

 9. januari 5, 2015 / 13:39

  Hahaha ik heb ook wel eens een stofzuigerzak moeten legen. Een keer en nooit meer! Rijden door de sneeuw gaat meestal wel goed (ik vind het zelfs leuk!). IJzel moet je niet hebben natuurlijk.

 10. januari 5, 2015 / 13:48

  wat een drama.. precies om die reden heb ik trouwens een stofzuiger zonder zak.. ik had altijd gezeik met van die zakken dus ik heb het opgegeven en geinvesteerd in zo n ding zonder zak! Zit ook een filter in die zorgt voor nog betere stofverwijdering ofzo..

  Ik ben ook allergisch voor stof dus erg fijn!

 11. januari 5, 2015 / 13:58

  Jouw discipline motiveert mij altijd om er ook tegenaan te gaan, thanks :D

 12. januari 5, 2015 / 14:12

  Kerstbomen ontmantelen.. Ik ben gisteren op mijn werk anderhalf uur bezig geweest met een slinger kerstverlichting van 15 m uit elkaar te halen :(

 13. januari 5, 2015 / 15:00

  Heerlijk om op nieuwjaarsdag zo fris en fruitig te zijn! Dat is bij mij helaas vaak toch niet echt het geval ;)!

 14. januari 5, 2015 / 16:47

  Wat jij nodig hebt is een Dyson! Geen gezeur met stofzuigzakken en de kreng kan zuigen ;-)

  Leuke diary weer. Hopelijk gaat het snel weer goed met je knie.

 15. januari 5, 2015 / 18:37

  Jouw oud en nieuw klinkt prima en gezellig, en daar gaat het om, toch? :D Ik ben benieuwd hoe je nieuwe auto eruit ziet! Lijkt me wel raar om afscheid te moeten nemen van je trouwe vriend…

 16. januari 5, 2015 / 20:58

  Aah lijkt me raar dat je auto nu ineens weg is!

 17. Ilse
  januari 5, 2015 / 21:14

  Kerstboomdrama, ben blij dat ik een kleine neppe heb die gelukkig niet uitvalt. En echt balen dat je niet kan lopen met die knie.

 18. januari 5, 2015 / 21:17

  Precies, als jij je gelukkig voelde op oudjaarsavond, wat maakt het dan uit of je om 1, 3 of 7 uur in je bed ligt? Vind het fijn dat je een leuke avond hebt gehad!

 19. Nynke
  januari 6, 2015 / 15:38

  Anne-Merel, welke dansworkout heb je gedaan? Waar kan ik deze vinden? En hoe gaat het met je migraine? Ik heb er zelf ook veel last van nl. Ik weet hoe vervelend het kan zijn.