MARATHON: I ran and I failed

Nadat ik gisteren mijn eigen stukje las over het feit dat ik al zes dagen niet had hardgelopen, trok ik mijn hardloopschoenen aan en ging ik naar buiten. De echte regen was even gestopt, het miezerde alleen nog een klein beetje. Nou, daar ga ik niet dood van, dus hup gaan met die banaan!

Ik liep zeven kilometer en ECHT niet zo hard (gemiddelde van 11 kilometer per uur, terwijl ik ook wel met 12 kilometer gelopen heb), maar ik kwam thuis en ik was kapot. 42:7=6. ZONDAG MOET IK ZES KEER ZO VEEL LOPEN. Ergens in mijn achterhoofd wist ik ook wel dat een slechte generale, een fantastische repetitie is (en de meisjes van girlslove2run bevestigden dat nog even lief voor me). Maar toch hé.

Ergens denk ik te weten waar het door komt, die moeite met die zeven kilometer. Ik hou gewoon niet van korte afstanden. Als ik denk oh “even” zeven kilometer lopen of “even” tien kilometer lopen, dan denk ik dat ik daar zo mee klaar ben. Maar dat is niet zo, want 38 minuten of 55 minuten, dat is niet niets. Ga maar eens zo’n tijd in de trein zitten, dat is ook niet INEENS voorbij. Continu denk ik, ben ik er nu al, zijn we nu al bijna klaar? Heb ik serieus pas drie kilometer gelopen?!

Terwijl als ik een lange afstand loop, dan stel ik me daar helemaal op in. Dat is voor mij echt hardlopen. Ik zeg tegen mezelf, zo, en vandaag gaan we even 25 kilometer lopen. Jup, dat gaat lang duren, maar joh geniet er nu maar gewoon van. Ik loop dan veel rustiger, terwijl mijn daadwerkelijk tempo niet eens veel onderdoet voor het tempo van die zeven kilometer.

Ben ik de enige die dit heeft? Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen!

Overigens nog DRIE nachtjes tot de marathon, nu komt het wel schrikbarend dichtbij!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

23 Reacties

 1. Marissa
  oktober 18, 2012 / 17:14

  Haha, ja herkenbaar! Bij mij valt zo’n “korte” afstand dan ook altijd weer tegen en denk ik precies hetzelfde: ‘nog maar 2,5km gehad?’?!

  Overgens een klein puntje feedback: de uitspraak is ‘Een slechte generale belooft een goede première’. ;)

 2. oktober 18, 2012 / 17:14

  Vervelend dat het niet geweldig ging, maar wat je zegt is waar: slechte generale = fantastische uitvoering! Bovendien kun je nu je conditie toch niet meer trainen, dus daar kun je je maar beter niet meer druk over maken. De voorbereidingen zijn getroffen, nu zijn we alleen nog benieuwd naar het resultaat! En dat gaat vast geweldig worden.
  Ik vroeg me pas nog af wat nou een gemiddelde snelheid was, ik heb uitgerekend dat ik 10 km per uur liep (2 km in 12 minuten, weet niet of ik het ook daadwerkelijk een uur vol zou houden…). Aangezien jij ook zoiets loopt vind ik het niet zo gek dat ik helemaal dood was, haha. :) (Maar het was voor een cijfer op school, dus ik moest wel!)

 3. oktober 18, 2012 / 17:24

  Herkenbaar! bij ons in het bos kun je een ‘wandelroute’ van 7 kilometer doen. Om de halve kilometer staat er dan een bordje met hoe ver je al gelopen hebt. Ik ga dit vaak hardlopen en denk bij de 3 kilometer vaak ook ‘oh my god, ik moet nog meer dan de helft!’. Maar wanneer ik gewoon ga rennen en geen afstanden in gedachten neem, ren ik makkelijker en verder!

 4. Kelly
  oktober 18, 2012 / 17:26

  Heel herkenbaar, bij een lange afstand begin ik er heel anders aan. En ren ik veel minder gehaast/opgejaagd

 5. oktober 18, 2012 / 17:29

  Ik kom momenteel nog niet verder 5,5K en dat vind ik soms al veel. Remember dat jij daar ook ooit mee begonnen bent en kijk eens hoever je al gekomen bent, dat het dan ietsje minder gaat betekent niet dat je trots op jezelf mag zijn!

 6. oktober 18, 2012 / 17:44

  Komt goeddd! Je heb zo hard getraind. Lukt je!

 7. Judith
  oktober 18, 2012 / 17:48

  Dat gaat gewoon helemaal goedkomen zondag!! Je hebt hier zo lang naar toegewerkt!
  Ik heb besloten dat ik ook ga beginnen met hardlopen (ja nu pas, terwijl ik je blog al heel lang lees;)). Ik sport opzich best veel, m’n conditie is ook wel redelijk, maar ik ben geen hardlooptype, ik kan het gewoon niet. Maar toch ga ik ’t weer proberen:)

 8. oktober 18, 2012 / 18:44

  Ik heb nog nooit zo’n lange afstand gelopen, dus dat weet ik niet, maar als jij al kunt zeggen dat je je mind veel beter kunt instellen op zo’n lange afstand… Dan moet het toch helemaal goed gaan komen!? :)

 9. oktober 18, 2012 / 18:59

  Huh? Moest jij geen rust houden lieveling? En natuurlijk ga je het supergoed doen, no doubt about it. <3

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2012 / 08:21

   Jajaja, maar ik moet ook wel in beweging blijven. 7 kilometer is voor mijn benen niet zo’n inspanning.

 10. Roxy
  oktober 18, 2012 / 19:02

  Ik had vandaag ook moeite met 5K terwijl ik een paar dagen daarvoor met gemak 12k heb gelopen. Het is maar een rare sport. Ik heb in ieder geval vetrouwen in je kunnen! Je gaat hem gewoon uitlopen!

 11. oktober 18, 2012 / 19:50

  Tuurlijk kun je het wel!

 12. oktober 18, 2012 / 20:15

  Haha, jij noemt 7 km een “korte” afstand en ik lig al half dood op de grond na 1 km hardlopen. Nu heb ik een geldige reden, maar dan nog :D Maar nu je weet dat lange afstanden meer jou ding zijn moet het zondag helemaal gaan lukken toch? xx

  http://www.creativityandchocolate.blogspot.com

 13. oktober 18, 2012 / 20:48

  Geen nood, op het moment dat het nodig is zul je zien dat het allemaal goed komt!!

 14. oktober 18, 2012 / 20:50

  komt allemaal goed, no doubt!

 15. oktober 18, 2012 / 20:50

  Het gaat je echt wel lukken hoor!

  Liefs, Mariette

 16. oktober 19, 2012 / 00:38

  Zo herkenbaar. Als ik denk: doe ik wel even, gisteren was het ook een makkie: dan faal ik keihard. Maar als ik denk: vandaag moet ik echt weer even wat kilometers maken. Of: ik zie wel hoe ver ik kom, dan gaat het perfect! Annemerel, dit was gewoon een slechte generale. Jij gaat knallen zondag!

 17. oktober 19, 2012 / 02:19

  Logisch, is hetzelfde als met in de trein zitten, als je je instelt op 2,5 uur dan is het zo voorbij omdat je verwacht dat het lang gaat duren. En als het dan voor de afwisseling ‘maar’ een half uurtje of een uurtje is, dan duurt het opeens eeuwen :p (ja, dat zijn mijn grote inspanningen, hahaha)

  Drie nachtjes… (eigenlijk nog maar 2) Heb je er al zin in? :D (vast wel :p)

 18. oktober 19, 2012 / 07:52

  Wat de meiden van Girlslove2run zeggen is helemaal waar!!
  Jij kan die marathon echt wel uitlopen hoor.

 19. oktober 19, 2012 / 08:17

  Heel herkenbaar!

 20. Anne
  oktober 19, 2012 / 11:35

  Een beetje herkenbaar, alleen loop ik bij lange na nog geen 25 KM’S. Ik vind dat eerder 8 of 9 KM sneller voorbij gaan, en als ik voor een ‘snelle’ 3 KM wil gaan lijkt het tergend lang te duren.
  Nou ja, heeel erg veel succes overmorgen! Na al dat getrain gaat het je echt lukken, gewoon door blijven rennen, dan komt die finish vanzelf in beeld! ;)

 21. Ilse
  oktober 19, 2012 / 12:00

  Het komt zondag helemaal goed.

 22. Renske
  oktober 25, 2012 / 23:41

  7 km is al een prestatie (vind ik), maar als je gewend bent grotere afstanden te lopen en zelfs mee gaat doen aan een marathon, dan begrijp ik je teleurstelling wel. Wat een geluk dat je die zo ontzettend goed gedaan hebt:D