MARATHON: I failed

De afgelopen weken doe ik er alles aan om niet ziek te worden. Niet dat ik normaal graag ziek zou worden, maar nu zou het zeg maar helemaal niet uitkomen. Ik ging vroeg naar bed, at veel fruit, slikte de nodige vitaminepillen en ging niet hardlopen in de regen. Daarnaast wilde ik natuurlijk ook geen blessure krijgen. Toen ik iets aan mijn scheenbeen voelde ben ik gelijk gestopt met rennen en ieder ander risico probeer ik ook te vermijden.

Iets waar ik niet aan gedacht heb.. BLAREN. Gistermiddag had ik een belangrijke afspraak en wilde ik er netjes uit zien, ik droeg dus pumps. Absoluut geen probleem, ik kon in de buurt parkeren en van vijf minuten wandelen in pumps kreeg ik geen blaren. Maar daarna ging ik gelijk door naar Haarlem, eerst om koffie te drinken bij Barista Ashley (en om alvast te beginnen met de opdracht), daarna naar Laura die een feestje georganiseerd had om haar masterdiploma te vieren. Ik voelde een blaar opkomen en dacht alleen maar, ach ja… wie mooi wilt zijn moet pijnlijden.

Totdat ik op de terugweg naar de auto me ineens weer herinnerde dat ik zondag de marathon loop. FUCK. Op mijn rechterhiel ziet inmiddels dus een grote rode open blaar en SHIT. Iemand toevallig tips om dit zo snel mogelijk te genezen? En hoe kan ik dit zondag het beste verbinden (want dit gaat zondag helaas nog niet volledig genezen zijn).

Heel toevallig werd er ’s middags bij mijn ouders (nog steeds mijn postadres) een pakketje voor me bezorgd. Een succeswens van CarePlus met daarbij een busje talkpoeder om blaren tijdens de wedstrijd te voorkomen. Super attent! Helaas had deze drol daar iets eerder aan moeten denken.

Verder wil ik jullie heel graag vertellen dat ik onwijs veel zin heb in zondag. Nee, echt. Ik heb er zin in. Ik heb er zelfs een beetje vertrouwen in? In mijn hoofd (slapend en dromend) ben ik al 10.000 keer over de finish gekomen. Het wordt tijd dat ik het nu ook daadwerkelijk ga doen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

27 Reacties

 1. Zorana
  oktober 19, 2012 / 12:05

  Compeed blaren pleisters!! Helpen heel goed en kan je ook opplakken om een blaar te voorkomen

 2. oktober 19, 2012 / 12:28

  Inderdaad blaren pleisters, die zijn wel goed!

 3. oktober 19, 2012 / 12:32

  Aaaaaaah ik vind dit zo lullig hè, ik heb écht geen verstand van blaren, sorry! Ik kan alleen maar voor je duimen dat dat monstertje weg gaat. En zondag ga je voor de 10.001 keer over de finish, JE KUNT HET! Laat die domme blaar ’t nou maar niet verpesten. :)

 4. oktober 19, 2012 / 12:39

  Ik heb ook eens een blaar gehad tijdens het hardlopen. Ik heb een blarenpleister op gedaan, toen die afgetaped met tape naar de voorkant van mijn voet, zodat hij echt niet losliet, en daarna een watje erop gedaan en weer tape. Dit watje is bedoeld om enige weerstand weg te halen en te verzachten. Dit heeft voor mij geholpen, toen ik nog start to run deed en vier keer met een blaar moest lopen. Natuurlijk geen marathon, maar 5 km elke keer.
  Hopelijk heb je hier wat aan, want helaas is er weinig te vinden op het internet hierover.

 5. oktober 19, 2012 / 12:39

  Hahaha, ik dacht bijna dat je ziek was of dat het niet door ging, door de titel :p Schrok me een hoedje!

  Ook in ben helaas been blaren expert…

 6. Puck
  oktober 19, 2012 / 13:04

  Super vervelend!
  Wat ik altijd doe is lekker veel pleisters erop plakken en een dikke sok aantrekken. Dan scheurt het al veel minder, maar het blijft natuurlijk vervelend :(
  Heel veel succes en vooral genieten!
  xxx Puck

 7. Winnie
  oktober 19, 2012 / 13:07

  You can do it!

 8. oktober 19, 2012 / 13:11

  Heel erg veel succes, je kan het!

 9. oktober 19, 2012 / 13:34

  Wow, toen ik de titel zag dacht ik even dat het niet meer doorging. Dat die blaar maar snel verdwijnt! HUP, weg jij!

 10. Ilse
  oktober 19, 2012 / 13:35

  Ik heb er helaas geen verstand van. ;)

 11. oktober 19, 2012 / 13:58

  Aw, poppetje – wat vervelend! Ik denk voor nu zoveel mogelijk laten ademen en dan voor de marathon de suggestie van hierboven met goed intapen en weerstand verzachten! Succes!

 12. oktober 19, 2012 / 14:09

  Blaarpleiser op je blaar plakken, dat weer tapen met sporttape. Als er nog vocht in zit, dit uit de blaar prikken. En plezier hebben zondag, dan denk je er het minst aan!

 13. Maaike Hiemstra
  oktober 19, 2012 / 14:27

  Inderdaad compeed blaren pleisters!!
  Tot dingen als je het mij vraagt:)
  Toi toi toi!

 14. oktober 19, 2012 / 14:28

  Compeed en je voelt niets meer !

 15. oktober 19, 2012 / 14:35

  Blarenpleister! Ik had afgelopen jaar voor de tennisfinale op de club ook een blaar opgelopen. En heb er meteen een goede blarenpleister opgedaan en tijdens de finale nergens last van gehad. Hopelijk werkt het voor jou ook

 16. oktober 19, 2012 / 14:57

  Ik kreeg van mijn vorige hardloopschoenen blaren en gebruikte dan altijd compeed, een ’tweede huidje’ en ik had dan nergens last van! Bij mij bleven ze ook nog eens goed zitten. Op welke schoenen ga je zondag lopen? Ik denk dat je met de Free’s dan sowieso weinig zult voelen als je zo’n blarenpleisten op hebt. Succes!

 17. oktober 19, 2012 / 15:27

  Vervelend zeg:( ik zou ook de blaren pleisters proberen. Vorige week had ik een joekel van een blaar op mn hiel en binnen twee dagen was ‘ie verdwenen. Daarnaast voel je door de pleister geen druk meer en gaat het in ieder geval niet schuren.. Hopelijk is ‘ie gauw weg!!

 18. Nicole
  oktober 19, 2012 / 15:57

  Aaah wat balen!! Volgensmij zijn blarenpleisters alleen voor op dichte blaren.. Helaas..
  Heel veel succes alvast zondag!!

 19. Fenna
  oktober 19, 2012 / 16:11

  Het klinkt misschien vies, maar prik je blaar door! Werkt supergoed, binnen een halve dag was de blaar alweer ‘rustig’ bij mij.

  En binnen 3 dagen was de blaar weg. ;)

  Succes!

 20. oktober 19, 2012 / 17:04

  die blaar is zo weg, good luck!

 21. oktober 19, 2012 / 17:49

  Oh man! Dat is echt rot! Sowieso doorprikken en op comfortabele schoenen lopen die er niet te ruw tegenaan zitten. Thuis slippertjes of pantoffels…. Verder geen idee hoe je het snel laat genezen, maar een blarenpleister zorgt ook dat het niet zo irriteert bij het lopen.

 22. oktober 19, 2012 / 18:49

  Ahh, wat kut! Overal aan gedacht en dan krijg je opeens blaren! Eén troost; na een tijdje voel je de pijn van blaren niet meer. Oke, of dit nou echt een troost ik weet ik niet.. maar wel handig bij een marathon, right?

 23. oktober 19, 2012 / 19:37

  Compeed! Kan je normaal gezien bij de apotheker halen. Waarschijnlijk ook op andere plaatsen maar die weet ik niet. Het is niet goedkoop maar wel het beste tegen blaren!

 24. oktober 19, 2012 / 20:02

  Dat is naar!! Ik gebruik altijd compeed en als ik ga sporten doe ik er een flinke laag sporttape overheen! Veel succes!

 25. oktober 19, 2012 / 20:59

  Aah NOOO! :((( Hopelijk gaat íe asap weg, en anders blarenpleisters indeed!
  En good luck zondag! Het gaat helemaal goed komen!!