MARATHON: I DID IT (II)

Photobucket

Zondagochtend, half vijf. De wekker gaat. Schelden doe ik deze keer niet en me afvragen waarom ik de wekker zo vroeg gezet heb doe ik ook niet. Ik weet het. De marathon staat vandaag op het programma. Ook in mijn slaap werd me dat nog meerdere keren duidelijk gemaakt.

Ik blijf nog een half uurtje liggen en sta dan op voor twee espresso’s. Eventjes die spijsvertering op gang brengen ruim VOOR de marathon. Ik zal niet in detail treden, maar het helpt. Om half zeven neem ik drie pannenkoeken met stroop (SSSSNELLE suikers!) en een kwartier voor vertrek neem ik mijn imodium.

Dat mijn darmen nu rustig zijn, betekent niet dat mijn blaas daar direct een voorbeeld aan neemt. Ik moet plassen. En de zenuwen over het “op tijd komen” maken de situatie niet minder erg. Natuurlijk waren we ruim op tijd, maar het is nu eenmaal makkelijker om te stressen over het feit of je wel op tijd komt, dan stressen over die 42,2 kilometer die je zo moet lopen. Daar wil ik eigenlijk nog niet eens aan denken. Op Station Sloterdijk (waar we de auto parkeren) leeg ik mijn blaas, een half uur later in het Olympisch Stadion, moet ik alweer.

Maar ik was niet de enige. Er staat een rij, niet normaal. Drie dixies en minstens vijftig wachtenden voor me. Ik HAAT wachten, dus ik hoop dat de plas vanzelf verdwijnt als ik begin te lopen.

Om half tien klinkt het startschot, bijna tien minuten later kan ik naar de finish wandelen. Als de Kenianen het Vondelpark inmiddels al lang weer uit zijn (en de race 11 minuten en 46 seconden bezig is) ga ik over start en begint het voor mij (en Claartje) pas echt.

De eerste twee kilometer verbruik ik meer energie door mijn frustratie over de hoeveelheid (langzame) mensen om me heen, dan aan het hardlopen. Ik sta bijna stil, hallooooo dit brengt mijn schema in de war!!! DOORLOPEN MENSEN! Dit probleem houdt eigenlijk nog zeker zo’n tien kilometer aan. Het wordt steeds minder (het veld valt natuurlijk langzaam een beetje uit elkaar), maar iedere keer als het smal wordt is het toch weer zoeken naar een gaatje.

We liepen eerst een rondje van acht kilometer door het Vondelpark en door Amsterdam Zuid, vervolgens kwamen we weer langs het Olympisch Stadion en ging voor mijn gevoel de marathon pas echt beginnen. Run Like Hell van Pink Floyd zette in op mijn iPod Shuffle en ik liep door. Onder de A10 door, richting een eindeloos pad langs de Amstel richting Oudekerk. Dit vond ik zelf het minst leuke stuk. Er stonden vrijwel geen mensen langs de kant en er was erg veel wind. Het was een stuk van zo’n vijftien kilometer en dat water zorgde niet voor erg veel beschutting van de wind. Van voren, van achter, aan de zijkant. Niet leuk. En ik kon me achter niemand verbergen, want Claartje was ik onderweg ergens kwijt geraakt en niemand liep mijn tempo. Ik ging… ging ik het echt? Ja ik ging harder dan iedereen om me heen. Als dat maar goed gaat…

Toen ik op 21,1 kilometer zat (en de halve marathon dus voltooid had) belandde ik in een soort trance waar ik pas drie kilometer voor de finish weer uit kwam. Ik voelde mijn benen wel (au!) maar ik kon me niet voorstellen dat ik iets anders deed dan rennen op dat moment. Wel heb ik iedere vijf kilometer netjes een glaasje AA (rennend) gedronken en heb ik twee keer een banaantje aangepakt, maar dit alles deed ik zonder te pauzeren. YES, de AA liep langs mijn kin (want drinken en rennen kan ik niet tegelijk) maar wie denkt er nu aan zoiets als ‘ie een marathon loopt? Daarbij.. Ik had de dag ervoor een zweetbandje gehaald voor mijn pols, uitermate geschikt om zweet en AA van mijn gezicht te vegen. Af en toe pakte ik een natte spons aan om mijn handen schoon te maken (erg smerig door de bananen die ik aanpakte), maar dit alles ging rennend. Oh ja, ik moest trouwens nog steeds naar het toilet. Hoe vaak ik om een mannelijk geslachtsdeel gewenst heb… je wilt het niet weten. Maar een waterpunt overslaan? NO WAY!

Toen ik het 35 kilometer punt passeerde schoten er een aantal dingen door mijn hoofd. Allereerst “35 kilometer, nu gaat het pas echt beginnen” (dat hebben zoveel mensen me verteld), vervolgens “35 kilometer, ik heb nog nooit meer dan 35 kilometer gelopen, wohooo!” en daarna “35 kilometer, nog maar 7 kilometer te gaan en ik kruip nog niet eens!”

Kruipen wilde ik pas toen ik het bordje “nog drie kilometer te gaan zag”. Halleluja, nog drie kilometer. Bij de halve marathon in maart kreeg ik er op precies hetzelfde punt genoeg van, dus het zal misschien wel iets psychologisch zijn? In ieder geval, ik was er klaar mee en kon me niet voorstellen dat ik nog meer dan een kwartier moest rennen. Bij het bordje “nog twee kilometer te gaan” was het laatste waterpunt. Ik nam nog een glaasje AA, toen “Destroy Everything You Touch” van Ladytron begon op mijn iPod Shuffle. Zonder na te denken gooide ik het (volle) bekertje AA “nonchalant” over mijn schouder en gaf ik alles dat ik nog had. Sorry mensen die schuin achter me liepen, het was niet de bedoeling om jullie te besproeien met AA.

Nog één kilometer, JE KAN HET ANNEMEREL! Een kilometer dat is net zo ver als van jouw huis naar… hoe voelt dat ook alweer? Dat kun je toch ook altijd, nou dan kun je dit ook. Terwijl ik hier over nadenk passeer ik alweer het 500 meter bordje. 500 meter, dat is net zover als… ik kan me nog niet eens een voorstelling van 500 meter maken, of ik loop het Olympisch Stadion al binnen. Mensen op de Tribune, nog 200 meter, nog 150, nog 100… nog 50, hoef ik echt nog maar 50 meter te lopen? NEEEEEEE IK BEN AL OVER DE FINISH OH MY GOD OH MY GOD!!!!!!!!!!! Langzaam stoppen mijn benen met hetgeen dat ze net 42,2 kilometer gedaan hebben. Ik pak een hek vast en haal drie keer adem. Mensen om me heen huilen, moet ik huilen?! Nee… Ik hoef niet te huilen. Maar ik heb het wel gehaald. YES YES YES YES YES! Mijn horloge geeft een tijd onder de vier uur aan, maar ik zette hem net iets te laat aan door een klein probleempje met de GPS.

Ik loop verder, krijg een medaille om mijn nek en loop het stadion uit. Buiten krijg ik AA, bananen en sinaasappels, ik neem het allemaal dankbaar aan. Ook nog een glaasje water? Nou GRAAG! Het duurde even voordat ik mijn vriend, mijn moeder en zusje en Laura en haar vriend gevonden had (ik had dus absoluut GEEN bereik met mijn telefoon), maar ook dat kwam goed.

Ik was/ben zo blij. Ik heb het gehaald, in een officiële tijd van 3:58:51. Ik had het niet verwacht. Niet na de eerste vijftien kilometer waarin iedereen voor mijn voeten liep en ik mijn benen al voelde. Niet nadat ik de afgelopen vier weken maar vijftig kilometer in totaal had hardgelopen, niet met al mijn problemen met mijn darmen (THANK YOU IMODIUM, YOU SAVED MY DAY!) en al helemaal niet als ik terugdacht aan mijn laatste rondje van zes kilometer waarin ik na vijfhonderd meter al moe was. Maar ik heb het gedaan.

En ik heb hem nog vrij vlak gelopen ook. De eerste 5 kilometer deed ik bijna een half uur over (heel veel mensen om me heen, niet door kunnen lopen), de rest van mijn tussentijden waren allemaal rond de 28 minuten.

God, ik zou nog veel meer kunnen vertellen, maar ik heb nu al 1338 woorden geschreven en ik ben benieuwd of er überhaupt iemand tot dit punt gekomen is. Het was een extreem gave ervaring. Oh en ik wil jullie allemaal bedanken voor je support, ik heb echt overweldigend veel succeswensen en felicitaties gehad. Ik zou er bijna (bijna) van naast mijn schoenen gaan lopen. Maar ja, dat loopt zo lastig he?!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

112 Reacties

 1. Kim
  oktober 22, 2012 / 17:06

  Knap Annemerel. Ik zou het je niet na kunnen doen. Heb je al een zak kruidnootjes op om het te vieren?

 2. oktober 22, 2012 / 17:08

  Ongelofelijk knap, Annemerel! Echt super gedaan, jeetje, 42,2 km!

 3. N
  oktober 22, 2012 / 17:09

  Leuk! Gefeliciteerd Annemerel, goed gedaan! En als je er meer over wil schrijven zal ik het zeker lezen :)

 4. oktober 22, 2012 / 17:11

  Ik heb je stuk van begin tot eind gelezen, net als al je artikelen over de voorbereiding op de marathon. Ik heb met je meegeleefd en toen ik gisteren om 2 uur achter de laptop zat, dacht ik: ze is er bijna!! Stom is dat he, dat jij ons allemaal hebt meegetrokken in jouw verhaal? Of ja, het is niet stom, eigenlijk gewoon heel leuk, maar het is wel raar hihi! Nogmaals: heel goed gedaan!! En je mag heel trots op jezelf zijn!

 5. Marit
  oktober 22, 2012 / 17:11

  Wow, superknap dat je hem gelopen hebt!

 6. Anna
  oktober 22, 2012 / 17:11

  Gefeliciteerd! prachtig evenement, mooi verslag!

 7. oktober 22, 2012 / 17:12

  Ik ben trots op je! ;)Heel gaaf om te lezen dit, is echt een super motivatie om zelf weer te gaan rennen! THANKYOU! :D

 8. Joyce
  oktober 22, 2012 / 17:13

  Ik heb al je marathon verhalen met veel plezier gevolgd en vind het echt super knap!! Ik geloof dat je een motivatie bent voor velen!

 9. Sam
  oktober 22, 2012 / 17:13

  Ja hoor, ik was er nog bij de laatste alinea! Heel erg gefeliciteerd, echt heel knap, en een prachtige foto :)

 10. oktober 22, 2012 / 17:14

  Ik heb helemaal niets met hardlopen en marathons maar ik krijg zelfs een kick na het lezen van dit verslag, haha. Good job! Ik was op persreis met Sabine de Witte en Jolien en we volgden je vanaf daar en waren trots toen we hoorden dat je het gehaald had!

 11. oktober 22, 2012 / 17:16

  Wat een gaaf verslag! Ik ga je tip van de dag zeker gebruiken als ik de hele marathon ga afleggen. Heel herkenbaar geschreven!

 12. oktober 22, 2012 / 17:16

  Ik heb tot je laatste woord gelezen. Klinkt super! Zou het bijna ook gaan doen ;)

  Misschien straks een blogje over de negatieve kanten? En wat wordt nu je hardloop toekomst? Of helemaal klaar mee? Nieuwe sport?

  Jammer dat ik je gemist heb, want ik stond van 13:15 tot 14:15 langs de weg bij Amstelveense!!

 13. Nikki
  oktober 22, 2012 / 17:17

  Gefeliciteerd! Wat een mooie tijd ook!

  Volgen er nu nog meer marathons? Ik loop met mijn iPod + nike sensor maar moet veel kalibreren, hoe vind je de nike sportwatch? Aan te raden?

 14. Lianne
  oktober 22, 2012 / 17:18

  Goed zeg! Gefeliciteerd, een hele knappe prestatie!

 15. Marieke
  oktober 22, 2012 / 17:21

  Wauw, respect! Ik had het misschien gered tot het einde van het stadion :P

 16. oktober 22, 2012 / 17:22

  wow wat ontzettend knap!! Een heel hard applaus voor jou!

 17. oktober 22, 2012 / 17:26

  Wow Annemerel, wat tof zeg! Gefeliciteerd! Je inspireert me enorm met dit verhaal en ik zou er dolgraag ook voor willen trainen. Ga je ‘m volgende keer ook in Rotterdam lopen of moet je daar nog niet aan denken? ;-)

 18. Annie
  oktober 22, 2012 / 17:26

  Zeker wel dat ik het hele stuk heb gelezen. Ik zat er helemaal in, zag helemaal voor me hoe je daar liep. Bij het stuk over nog een km, nog 500 m etc. kreeg ik zelfs een beetje kippenvel :) respect voor je prestatie!

 19. Esmee
  oktober 22, 2012 / 17:27

  W A U W ;)

 20. Eva
  oktober 22, 2012 / 17:30

  Super goed meid! Gefeliciteerd :)

 21. oktober 22, 2012 / 17:33

  Oh wauw! Echt heel goed gedaan zeg! Ik heb mijn vader vorig jaar tijdens een marathon aangemoedigd en sindsdien heb ik zo veel respect voor lopers! Petje af!

 22. oktober 22, 2012 / 17:34

  Heeeeeel erg gefeliciteerd Annemerel :) ik ben als vaste lezeres heeeel erg trots op je dat je dit hebt gedaan :)

 23. oktober 22, 2012 / 17:36

  Heel erg goed! Gefeliciteerd! Ik denk niet dat ik het zelf had gekund!

 24. oktober 22, 2012 / 17:37

  Gefeliciteerd! Echt een topprestatie!!

 25. anouk
  oktober 22, 2012 / 17:38

  echt super! hoe is het the day after met je benen?

 26. Maaike
  oktober 22, 2012 / 17:39

  Echt super dat je het hebt gehaald, gefeliciteerd! Ik ben nu aan het trainen voor een halve marathon, ik ga hem pas maart volgend jaar o.i.d lopen, maar ik train nou eenmaal heel langzaam. ;) Jouw logjes hebben me altijd heel erg geholpen met blijven lopen, dus jij ook bedankt!

 27. Hade
  oktober 22, 2012 / 17:41

  Gefeliciteerd! Knap dat je zo hebt vastgebeten in je goede voornemen van oud&nieuw! :)
  Heeeeeeel knap gedaan, je mag echt dubbel en dwars trots op jezelf zijn!

 28. Felien
  oktober 22, 2012 / 17:41

  Gefeliciteerd!Super goed gedaan!

 29. oktober 22, 2012 / 17:46

  Jaaaa je hebt het gehaald, supergoed! En ook heerlijk dat je zo fijn gelopen hebt al die kilometers (goed, op het begin na dan). Hoe is het met je haar, alweer uit de klit?

 30. oktober 22, 2012 / 17:46

  Aaw, ik kreeg stiekem een beetje traantjes in mijn ogen… hihi. Vind het nog steeds super stoer van je!

 31. Elise
  oktober 22, 2012 / 17:48

  Super goed gedaan! Gefeliciteerd!!

 32. oktober 22, 2012 / 17:48

  Nogmaals gefeliciteerd! Zo goed dat je het gehaald hebt (uberhaupt hebt gedaan!) en in een prachtige tijd! Heel mooi om op een afstandje te volgen!
  Hopelijk heb je nog dagenlang adrenaline en een mega kick van zo’n top prestatie!

 33. oktober 22, 2012 / 17:50

  Woooohooo! Toppertje :D We wisten allemaal wel dat je het zou halen, maar hier is dan de bevestiging! SUPER goed gedaan Annemerel :D

 34. Mleen
  oktober 22, 2012 / 17:55

  Super! Van harte, respect voor je!

 35. Natasja
  oktober 22, 2012 / 17:58

  Knap hoor, super dat je het gehaald hebt!

 36. Roosje
  oktober 22, 2012 / 18:01

  Jij ben mijn motivatie! Volgens jaar doe ik mee, ik heb een doel en hopelijk kan ik m ook afrennen! top gedaan!

 37. Catherine
  oktober 22, 2012 / 18:02

  Wauw, super! Proficiat!!!

 38. Eline
  oktober 22, 2012 / 18:05

  Ik vind het zo’n enorme prestatie!

 39. Bernice
  oktober 22, 2012 / 18:06

  Super! En echt belachelijk hoe goed jij eruit ziet na 42,2km gelopen te hebben!

 40. oktober 22, 2012 / 18:06

  Gefeliciteerd! Heb je maandenlang gevolgd en vind het super knap wat je bereikt hebt!

 41. Lianne
  oktober 22, 2012 / 18:13

  Echt super dat je het gehaald heb, ik heb je marathondagboeken met veel plezier gevolgd! Je bent echt een inspiratie :).

  Heb je op je lungaglides de marathon gelopen, of andere schoenen?

  Ik had ook een vraag, ik wil schoenen gaan kopen, maar twijfel tussen lunarglides of free’s, welke zou jij aanraden?

  Nogmaals gefeliciteerd met je topprestatie!

 42. oktober 22, 2012 / 18:15

  Wat omschrijf je het weer geweldig! en ja, ik heb tot het einde gelezen! Heel knap gedaan!:)

 43. oktober 22, 2012 / 18:19

  Nog steeds impressed dat je het gewoon hebt geflikt! Hartstikke knap hoor, en niet stoppen met je renverhalen he?!! Ik ben er gek op ;)

 44. oktober 22, 2012 / 18:24

  Echt onwijs knap, gefeliciteerd meid!

 45. Kelly
  oktober 22, 2012 / 18:30

  Gefeliciteerd Annemerel, je hebt echt een super prestatie neergezet!!!!! TOP! Werd er zelf ook blij van toen ik zag dat je het gehaald had :D

 46. oktober 22, 2012 / 18:32

  Yes you just DID it! Vind het zooo knap van je. Maar eh zoals jij het beschrijft, lijkt het wel heel simpel… Ook al weet ik wel dat 4 uur rennen (oké, minder dan 4 uur) ONTZETTEND lang is.

 47. Paulien
  oktober 22, 2012 / 18:35

  Echt superknap dat je dit hebt gedaan, petje af. Gefeliciteerd!

 48. Michelle
  oktober 22, 2012 / 18:36

  Echt zo knap!
  Je verhalen (& die van girlslove2run) geven mij de motivatie om ook weer te gaan lopen én het schuldgevoel als ik dat niet heb gedaan!

 49. Marijke
  oktober 22, 2012 / 18:36

  Ik vind het echt heel knap van je! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers op je dat je het hebt gedaan :P Geniet ervan

 50. oktober 22, 2012 / 18:42

  Ik keek al uit naar je uitgebreide verslag. Super geschreven.. kon me er helemaal in inleven. Echt een super prestatie van je :)

 51. Jennifer
  oktober 22, 2012 / 18:44

  Super goed gedaan Annemerel! Gefeliciteerd!

 52. oktober 22, 2012 / 18:49

  Gefeliciteerd! Zo knap!
  Geniet van het gevoel dat het je heeft gegeven! Leuk om te lezen hoe je het hebt ervaren.

 53. Eline
  oktober 22, 2012 / 18:50

  Wauw, Supergoed gedaan! Ik heb gisteren nog aan je gedacht! ( Nog een half uur, dan heeft ze het gehad!)

 54. oktober 22, 2012 / 19:00

  Topper!! Super leuk geschreven, heb het hele stuk gelezen ;)

 55. Rana
  oktober 22, 2012 / 19:02

  Ik ben zo trots op je! Heb al je hardloopblogs gelezen en ik ben zo gelukkig voor jou dat je het hebt gehaald binnen de 4u :) Ik zou het zelf nooit kunnen, ik heb al moeite met een halfuur aan één stuk te lopen. (niet dat ik niet wil hoor, maar ik heb nooit zin om aan m’n conditie te werken)

 56. lieke
  oktober 22, 2012 / 19:07

  Wat een geweldige schrijfstijl heb je toch!

 57. Veronique Hendriks
  oktober 22, 2012 / 19:08

  Soms kan ik wel een beetje zeuren over je blog maar dit is echt een SUPER mooie en knappe prestatie. Echt waar, ik heb respect voor jou :)

 58. Milou
  oktober 22, 2012 / 19:09

  Wat GOED zeg! Je bent een topper. Wat een prachtige tijd heb je weggezet! Een hele mooie ervaring, gefeliciteerd!

 59. Julia
  oktober 22, 2012 / 19:14

  Wauw wat goed!! Ik ben jaloers, wil dit ook nog een keer bereiken!
  En wat kan je toch ontzettend leuk schrijven!

 60. oktober 22, 2012 / 19:24

  Halleluja, knap van je!! Iets om trots op te zijn =)

 61. oktober 22, 2012 / 19:29

  Gefeliciteerd! Echt super goed :)

 62. oktober 22, 2012 / 19:31

  Heel goed van je! Ik ben benieuwd naar volgende hardloop verhalen, ik zou het erg jammer vinden als je daarmee zou stoppen :)

 63. Femke
  oktober 22, 2012 / 19:33

  Wauw, wat ontzettend goed!
  Dankzij je verhalen (ik volg je blog al een tijdje) ben ik ook gemotiveerd om voor een halve marathon te gaan trainen.

 64. nienke
  oktober 22, 2012 / 19:39

  ik hing aan je lippen (bijna dan, anders is het zo pijnlijk voor je)!
  wat een toptijd, en vandaag? spierpijn, oma-houding en alleen maar wc-bezoekjes?

 65. Felicia
  oktober 22, 2012 / 19:44

  Ik ben supertrots op je als lezeres van je blog!! Top ben ook benieuwd naar je evaluatieverslag van de aanpak van je trainingen en hoe je het de volgende keer zou aanpakken (NY?) je bent een kanjer!

 66. oktober 22, 2012 / 19:58

  Lekker levendig geschreven meis. Heer-lijk. Onwijs knappe prestatie, hier mag je zo trots op zijn!

 67. oktober 22, 2012 / 20:08

  Super meid! Je blijdschap spat ook wel van dit stuk af! Gefeliciteerd!

 68. Iris
  oktober 22, 2012 / 20:23

  Ik heb je blog uitgelezen hoor! Super knap gedaan!! Congrats :)

 69. oktober 22, 2012 / 20:27

  Jep! Ik ben tot dat punt gekomen, en helemaal met je mee geleefd terwijl ik het verhaal las. Wat een verhaal, maar wat een ervaring! Ik zou het je nooit na doen, daarom heb ik echt respect voor je. Wauw goed gedaan!! Van harte gefeliciteerd ermee. Wauw!
  -Xmw

 70. oktober 22, 2012 / 20:43

  Je energie spat van je blog af. Gefeliciteerd met deze overwinning! Weer iets wat je van je lijst kan afstrepen. :) Liefs, Elseline

 71. Sterre
  oktober 22, 2012 / 20:50

  Wauw zo goed! Ik zelf ben nog niet zo lang bezig met hardlopen en ik vind het al knap van mezelf al ik 6,5 km heb gelopen. Nou dat is dus niks vergeleken met een marathon. Toch wil ik het ook ooit gaan doen. Maar daar heb ik nu weinig tijd voor met school etc.
  Ook echt een goed stuk. En toen ik gisteren las dat je onder de 4 uur zat was ik echt blij voor je!
  Liefs,
  en ik hoop ooit net zo goed als jij een marathon te lopen!!

 72. oktober 22, 2012 / 21:02

  Wat gaaf om het zo te lezen! Zo maken wij als lezers samen met jou alles stap voor stap mee, haha. Het lijkt me zo geweldig om over de finish te gaan na die 42.2 kilometer… Die foto van jou is trouwens echt mooi! Je straaaalt helemaal, en dat na 3.58 uur rennen :’) haha. Leuk!

 73. oktober 22, 2012 / 21:03

  Jahoor, alles gelezen! Wat super goed! Gefeliciteerd! =D

 74. Jasmine
  oktober 22, 2012 / 21:08

  Respect (:!

 75. Renate
  oktober 22, 2012 / 21:13

  G o e d z o o, goedzo goedzo goed zo zo

 76. Anneke
  oktober 22, 2012 / 21:22

  Heel, heel, heel erg knap dat je het gehaald hebt! EN onder de 4 uur! Nogmaals gefeliciteerd, je mag enorm trots zijn op deze prestatie :-)

 77. oktober 22, 2012 / 21:38

  Haha, ik heb in trance (spel je dat zo?) het hele stuk tekst gelezen. Echt niet dat ik ga afhaken in dit verhaal hoor!
  Echt super super super knap dat je het gewoon hebt gedaan!

 78. Winnie
  oktober 22, 2012 / 21:41

  Super goed gedaan!

 79. oktober 22, 2012 / 21:43

  Echt een geweldige prestatie, nogmaals gefeliciteerd!

 80. oktober 22, 2012 / 21:52

  Oh man, you did it! Zo geweldig, ben echt in Auh, Gefeliciteerd!

 81. Nathy
  oktober 22, 2012 / 21:56

  Gefeliciteerd! Ik zou er nog niet eens aan durven beginnen ;-)

 82. oktober 22, 2012 / 22:12

  Wow, super knap! liefs

 83. oktober 22, 2012 / 22:23

  Geweldig geschreven laten we daarmee beginnen. En dan het respect, dat moet ik met hoofdletters schrijven; RESPECT!!! You did it en wauw.. Ik heb tig dingen die door mijn hoofd vlogen tijdens dit blogje, maar ik zal het niet allemaal benoemen hoor. Ik wil gewoon zeggen dat ik het heel mooi en knap vind dat je het gedaan hebt en nog benen over hebt ;)

 84. Linda
  oktober 22, 2012 / 22:47

  Wauw! Ik heb echt wel respect voor wat je gedaan hebt hoor!
  Ben net met de eerste paar lessen van Evie bezig en dat vind ik al geen eitje…en dan doe jij gewoon ‘even’ 42,2 kilometer!
  Echt knap hoor!

 85. oktober 22, 2012 / 22:47

  Wouw Annemerel, echt heel gaaf! Gefeliciteerd! Ik ben echt onwijs trots op je omdat ik je vanaf het begin van je hardloopavontuur gevolgd heb. Ik krijg er helemaal tintelingen van in mijn buik hihi. You go, girl!

 86. oktober 22, 2012 / 23:51

  Yes, you did it girl! Super prestatie!

 87. Berber
  oktober 23, 2012 / 00:00

  Annemerel, gefeliciteerd! Een onwijs mooie prestatie. En ja. Ik heb het hele verslag gelezen ;) X

 88. Esmee
  oktober 23, 2012 / 02:51

  Knap hoor! Gefeliciteerd Annemerel :) x

 89. oktober 23, 2012 / 04:02

  Geweldig zeg. Super goed!!!

 90. Saar
  oktober 23, 2012 / 05:41

  Superleuk om te lezen dit, ik heb helemaal het gevoel dat ik vanaf de zijlijn meekijk. Wat ben jij een kanjer zeg!

 91. Romy
  oktober 23, 2012 / 09:04

  Heel knap gedaan AnneMerel, Ik heb je hele blogbericht uitgelezen hoor!

 92. oktober 23, 2012 / 09:19

  Ik heb het hele verslag met plezier gelezen. Wat een knappe prestatie! Ik kan me niet voorstellen dat ik zoiets OOIT zou kunnen.

 93. Bran
  oktober 23, 2012 / 09:24

  Joh je weet denk ik niet hoeveel mensen dit samen met jou beleefd hebben :) Ik heb zondag echt zitten denken; zál ze het gehaald hebben? En ik heb geen moment getwijfeld of dat het geval zou zijn… want natuurlijk heb jij het gehaald! Knetter goed gedaan zeg!
  Ik doe het je echt niet na… ik red nog niet eens 5 kilometer… laat staan 42 :)!
  Wat moet het een supergoed gevoel geven zo’n prestatie neer te zetten!

  Ow ja… en ik wil even zeggen dat ik elke dag weer van je blog geniet :) Dankjewel voor de geluksmomentjes die dat geven.

 94. Amber
  oktober 23, 2012 / 09:31

  Wauw Annemerel! Ik heb alles over de voorbereidingen gelezen en leefde helemaal mee met je verhaal. Ik heb meerdere keren gekeken of er op je blog al een teken van leven was na de marathon. Toen ik las dat het gelukt was, was ik zo blij voor je! Dit verhaal is een prachtige afsluiter voor deze top prestatie! Keep running!!!

 95. Inez
  oktober 23, 2012 / 10:04

  Super-mega-ongelofelijk-WAUW!!! Gefeliciteerd! Ik heb me net ook maar ingeschreven voor mijn eerste wedstrijd, onder het mom van: Annemerel is ook ooit ergens begonnen :)
  Ow en nu ben ik heel benieuwd: op welke schoenen heb je hem nu uiteindelijk gelopen!?

 96. oktober 23, 2012 / 10:07

  Echt geweldig om te lezen waar je al zo lang over hebt geschreven! HET eindresultaat! Echt top gedaan, nogmaals gefeliciteerd!

 97. oktober 23, 2012 / 10:19

  Ha Annemerel,

  Wat een geweldige prestatie. Ik volg je blog al een tijdje (in reader dus dan reageer je ook niet zo gemakkelijk op blogposts) maar nu wilde ik je toch wel feliciteren met het gewoon uitlopen van de marathon. Als buurt-loper (gem. 7 km) kan ik hier alleen maar van dromen :) geniet ervan meid,

  Liefs, Iris

 98. oktober 23, 2012 / 11:23

  Wauww! Wat een gaaf verslag, ik vind het zo knap van je! Gefeliciteerd!

 99. oktober 23, 2012 / 12:11

  Gisteren in bed dit verhaal lekker door gelezen, zo een voor-het-slapen-gaan verhaal. Heerlijk! Je schrijf heel fijn, haha. IK BEN ZO TROTS OP JE! YOU DID IT. Je hebt er keihard voor gewerkt, en kijk is wat je hebt gehaald?! Topperd!

 100. Irene
  oktober 23, 2012 / 12:28

  Super! Heel leuk verslag. Ik heb met plezier al je blogs over de marathon gelezen, ik hoop dat je ook nu je de marathon hebt gehaald je over hardlopen blijft schrijven.

 101. Marjolein
  oktober 23, 2012 / 14:12

  Wauw! Super, gefeliciteerd!

 102. oktober 23, 2012 / 15:08

  leuk om te lezen en meid wat knap! wat is je volgende doel?

 103. Sanne
  oktober 23, 2012 / 18:36

  jeetje! Wat ontzettend mooi en nauwkeurig beschreven! Ik liep even in vijf minuten de marathon van vier uur met je mee! haha. Dat moment dat je over de finish kwam, voelde ik bijna tranen opkomen. Serieus! haha.

  Ontzettend stoer van je! Een ervaring die je vast nooit zal vergeten!

 104. oktober 23, 2012 / 18:49

  Mooie marathon verhaal en leuk om te lezen.
  Oja, de volgende keer wel even groeten als je mij inhaalt tijdens de marathon ;-).
  Geniet en pak je rust en herstel.
  Groet Rinus.
  http://www.rinusrunning.nl
  Oje, de marathon fotos zijn beschikbar op de site,.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 23, 2012 / 22:53

   Hi Rinus! Heb je helemaal niet gezien! Maar volgens mij hebben we wel dezelfde mevrouw zien vallen vlak na het 20K punt, of toevallig twee vrouwen op hetzelfde punt, want volgens mij moet ik je al voor dat punt hebben ingehaald! I don’t know!!! Volgende keer zal ik nog beter opletten!

  • oktober 23, 2012 / 23:47

   Die vrouw zagen we inderdaad rond het 20km punt vallen en wij als pacers zagen het in de verte gebeuren en gezien je starttijd klopt dat zeker wel.Het was enorm druk met lopers dit keer in Amsterdam en in mijn beleving zelfs te druk, vandaar dat veel niet ziet gebeuren, zeker als je ingehaald gaat worden.
   Verder, gezien je toch wel door zettingsvermogen en toch niet helemaal top verlopen laatste marathon trainings weken mag je een nog veel snellere tijd verwachte op de marathon, echt waar.

   Vraag is of je dat wel zou willen en in principe is Rotterdam veel leuker dan Amsterdam en zou je aanreden om de trainingen rustig aan weer op te pakken voor Rotjeknor 2013 op 14 April, die is echt gaaf, echt…

   Ik zal er ook wezen, maar dan voor de 4:30 uur pace time als training voor de lange ultra later die maand.
   Ga zo door zou ik zeggen.

 105. oktober 23, 2012 / 19:15

  Super leuk verslag en super goed gedaan!

  Liefs, Mariette

 106. oktober 23, 2012 / 22:30

  Ik vind het zo tof! Kreeg een beetje tranen in mijn ogen tijdens het lezen! Zo gaaf dat je het hebt gehaald en dat wij, je lezers, met je mochten meeleven via je blogs.

 107. Ilse
  oktober 23, 2012 / 23:23

  Geweldig gedaan zeg! :)

 108. Milou
  oktober 24, 2012 / 20:15

  Ik heb je hele marathon avontuur gevolgd en ik kan niet ander zeggen dan respect! Super goed gedaan en ook nog onder de 4 uur, echt top. Je motiveert me echt om ook te lopen, en loop nu zelfs te dromen dat ik over de finish van de marathon kom ;)
  Gefeliciteerd met je prestatie!

 109. anna
  november 4, 2012 / 20:01

  Het is Ouderkerk haha, niet Oudekerk.
  eigenlijk Ouderkerk aan de amstel ;) Ik woon daar, vandaar dat ik het weet.

  Echt heel knap van je dat je dit hebt gedaan !