MARATHON: 7 Days until’ I’ll die

Zijn jullie afgelopen weekend naar buiten geweest? Of hebben jullie afgelopen weekend naar buiten gekeken? Nee? Nou heb je misschien afgelopen weekend wel je oren open gehad?! Die regen… Daar kon je niet om heen. Naar buiten gaan stond gelijk aan een koude douche (zelfs een paraplu kon je tegen die hel niet beschermen), als je naar buiten had gekeken had je gezien dat de straten blank stonden. En ook al had je de gordijnen gesloten en heb je geen voet buiten de deur gezet (groot gelijk!), dan had je vast een paar fikse donderklappen gehoord en de regen tegen het raam aan horen tikken.

Ikzelf liep zaterdagochtend door het centrum van Rotterdam en moest heel erg veel moeite doen om niet hysterisch te gaan huilen. Niet alleen bleken mijn Nike Free’s (die ik ook buiten mijn hardlooprondjes draag) alles behalve waterdicht, ik zag mezelf al gaan aanstaande zondag. 42,2 kilometer, doorweekt door de regen en hagel. Koud, nat, verkleumd en dan gewoon DOOR MOETEN GAAN. Ik zag het al helemaal voor me. De tranen, het tegelijkertijd door willen gaan en op willen geven.

Dat was stom natuurlijk, heel erg stom. Als ik iets van The Secret geleerd heb, dan is het wel dat je dingen die je WILT moet visualiseren, en juist geen dingen die je NIET WILT. Ik heb nu dus nog 7 dagen om mijn positieve visualisatie naar het universum te SCHREEUWEN. “14 GRADEN, STRAK BLAUWE LUCHT, VEEL ZUURSTOF, WEINIG WIND, LACHEND OVER DE FINISH!”. Help mij dit beeld uit te dragen naar onze vrienden van het universum. Is geen lastige voorstelling toch? ZO deed ik dat na 21,1 kilometer afgelopen maart…

Deze week zal ik jullie iedere dag op de hoogte houden van mijn vorderingen. Of jullie nu willen of niet. Als ik mijn hoofd wat vrije tijd geef, gaat er namelijk vrij weinig anders in mijn hoofd om. Ik ben eigenlijk nog het minste zenuwachtig over die 42,2 kilometer. Dat gaat zwaar worden, dat staat buiten kijf, maar waar ik echt bang voor ben? Buikpijn en extreem slechte weersomstandigheden. Tot nu toe heb ik IEDERE keer tijdens een lange run buikpijn gehad, buikpijn waarbij ik echt naar het toilet MOEST. De statistieken zijn dan ook niet heel erg positief. De enige oplossing die ik op dit moment kan bedenken is een paar dagen niet tot nauwelijks eten, maar ja… waar haal ik dan in godsnaam de energie vandaan om die 42,2 kilometer te lopen?! GEEN oplossing dus.

Deze week ga ik HEEL erg rustig aandoen qua hardlopen. Om mijn spieren los te houden zal ik nog twee keer vijf kilometer lopen op een rustig tempo, maar meer ook niet. Rust is wat mijn benen nodig hebben. Ik moet nu gewoon vertrouwen op mijn training van de afgelopen maanden, er zit niets anders op.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

28 Reacties

 1. oktober 15, 2012 / 17:18

  Je hebt suuupergoed getraind afgelopen maanden, ik heb vertrouwen in je!

 2. Rachelle
  oktober 15, 2012 / 17:24

  Je kan het, daar heb ik alle vertrouwen in!
  Ik zal duimen zondag voor je! :)

 3. oktober 15, 2012 / 17:27

  Ik weet ZEKER dat het je gaat lukken Annemerel! Altijd als ik die hardloopverhalen lees, lees ik dat je het weer goed hebt gedaan (op uitzonderingen na). Komt goed :D

 4. oktober 15, 2012 / 17:30

  Echt onwijs knap dat je dit zo lang volhoud!

 5. Evelien
  oktober 15, 2012 / 17:41

  Komt goed! Je kunt het! Gister was de marathon van Eindhoven, waar ik de cityrun heb gedaan. Ze gaven slecht weer, maar toen ik moest rennen scheen zelfs de zon. Ik duim voor goed weer voor je :).

 6. oktober 15, 2012 / 17:57

  Moet lukken!! Succes.

 7. oktober 15, 2012 / 18:03

  Kom op meid!

  Liefs, Mariette

 8. oktober 15, 2012 / 18:12

  Verstand op 0 en gaan! Het gaat je lukken!

 9. oktober 15, 2012 / 18:13

  Logisch dat je nu zenuwen krijgt, maar alles komt echt wel goed! Gewoon vertrouwen hebben in jezelf, je hebt hard genoeg getraind!

 10. oktober 15, 2012 / 18:17

  Respect!!!! Ik ben toevallig gister wel naar buiten gegaan voor een rondje hardlopen. En kreeg een enorme stortbui op m’n kop… Joepie…
  Maar aanstaande zondag wordt t natuurlijk prachtig loopweer!!

 11. Simone
  oktober 15, 2012 / 18:51

  Heel erg veel succes volgende week, you can do it!!!!

 12. oktober 15, 2012 / 19:12

  You can do it! Vertrouw op je training, je hebt voldoende getraind.
  Nu rust houden, positief blijven. Je gaat het gewoon DOEN zondag!!

 13. oktober 15, 2012 / 19:57

  Je kunt het hey! Ik geloof in je. Blijf positief en ik wens je alle succes die ik je kan sturen via de internet. ;a Je hebt zo hard getraind en verdient het om dan ook trots op jezelf te kunnen zijn! Ik heb nu al ontzettend veel respect voor je… <3

 14. oktober 15, 2012 / 20:27

  Ik weet zeker dat het goed gaat komen Annemerel! Je traint echt super hard en let ook nog eens (meestal) goed op je eten. Enige steun: de 63-jarige vriend van mijn moeder loopt ‘m ook een paar keer per jaar, haha. En jij hebt nog jonge benen! Good luck!

 15. oktober 15, 2012 / 22:21

  Wauw ik voel echt je spanning in je tekst, het gaat je lukken (positief denken) =]!!

 16. Kelly
  oktober 15, 2012 / 22:40

  Ik wens je heeel veeel succes en het gaat goedkomen!! Met al je blogs heb je mij zo vaak weten te motiveren, het gaat jou nu zeker lukken! :D En gewoon heeeel hard hopen op goed weer, mijn verzoekjes aan de weergoden hebben mij gisteren een zonnige halve marathon in Eindhoven bezorgd ;-)

 17. Hade
  oktober 15, 2012 / 23:19

  Je kan het! Ik zal aan je denken. Succes!!!!!

 18. oktober 16, 2012 / 01:02

  Het komt helemaal goed, jij gaat gewoon de marathon lopen! Zo gaaf!

 19. oktober 16, 2012 / 10:31

  Als ik lees hoe hard je de afgelopen maanden getraind hebt, heb ik er alle vertrouwen dat dat gewoon helemaal goed gaat komen zondag! En ik zal het universum even een berichtje sturen: een vrolijk zonnetje, heel veel mensen die je aan de kant van de weg aanmoedigen en geen last van buikpijn. Zet ‘m op!!

 20. oktober 16, 2012 / 11:15

  Succes! Meedoen is belangrijker dan winnen hè! Waarmee ik meer bedoel: dat je hem loopt is al een prestatie op zich, hoe lang je erover doet is van ondergeschikt belang imo :)

 21. oktober 16, 2012 / 11:41

  Echt spannend! Maar je gaat het halen!

 22. marleen
  oktober 16, 2012 / 12:14

  het gaat je lukken! je moet je vooral niet zenuwachtig gaan zitten maken voor buikpijn en naar het toilet moeten gaan want dan krijg je juist last (heb ik altijd :P)

  zorg dat je vroeg genoeg op staat om rustig te eten en naar het toilet (number 2! i know, klinkt raar, maar als je die gehad hebt is het chill) kunt gaan voordat je weggaat. ;) hihi

 23. Renate
  oktober 16, 2012 / 13:56

  Haha heb je The Ring gezien?

 24. Josephine
  oktober 16, 2012 / 14:17

  Maak je niet te veel zorgen, ik weet dat je het gaat halen!

 25. Maaike
  oktober 16, 2012 / 14:59

  Toevallig wordt het dit weekend in mijn woonplaats 18 graden en weinig tot geen regen, dus laten we er van uit gaan dat het bij jou ook zulk weer is over een week! Ik geloof in je, je hebt er zo hard voor gewerkt!

 26. Ilse
  oktober 16, 2012 / 18:02

  Kom op, het gaat je lukken!

 27. oktober 16, 2012 / 19:12

  Heel veel succes! Gaat vast wel goed komen, je traint al maanden kei hard!