MAMA’S RECEPTENBOEK: Gazpacho met komkommer en puntpaprika

Mijn favoriete manier om genoeg groenten binnen te krijgen is er soep van maken. Nu geniet ik daar op een koude winterdag net iets meer van dan een warme zomerdag. Een uitkomst vind ik op dit soort dagen gazpacho, een heerlijke koude soep op basis van tomaten. Mijn moeder maakte afgelopen week dit recept.

Al tijden had ik in mijn hoofd om gazpacho te maken, Annemerel heeft er ook al meerdere malen om gevraagd. maar de hitte van afgelopen week deed mij besluiten om deze koude en gezonde soep te maken.

Ik ben op internet gaan struinen en heb voor mij de lekkerste ingrediënten uit vele recepten samen gevoegd en dit werd het resultaat. Wij vonden hem erg lekker, er zijn meerdere varianten te bedenken zoals er brood geweekt in de rode wijn aan toe tevoegen. Ook dit weekend verwachten ze weer hoge temperaturen, dus deze koude soep waarbij ook je keuken niet zo opwarmt, kan ik je aanbevelen.

Benodigdheden:

-1 grote zoete puntpaprika in stukken gesneden
-1 komkommer geschild en in stukken gesneden
-4 teentjes knoflook fijn gesnipperd
-sap van halve limoen
-1 eetlepel balsamicoazijn
-half glaasje rodewijn
-klein blikje tomatenpuree
-50 ml olijfolie extravierge
-750 gram roma tomaten
– zwarte peper en himalaya zout uit de molen.

1. Leg de tomaten in een pan kokend water om ze te ontvellen en haal de harde kern er uit.
2. Doe de paprika, komkommer, knoflook, limoensap in de blender en maal ze vast fijn.
3. Voeg vervolgens de tomaten en de overige ingrediënten er aan toe, laat de blender net zolang draaien totdat je een mooie gladde soep hebt.
4. Breng op smaak met peper en zout.
5. Zet de soep een paar uur in de koelkast want de smaak is het lekkerst als hij ijskoud is.

Geniet van de soep en het mooie weer.

Thanks mam, klinkt heerlijk! Ik HOU van Gazpacho. Na mijn trainingsstage mag je dit recept best nog eens maken :)

Liefs,
Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. Robert
    augustus 12, 2018 / 20:45

    Ik heb het omgekeerde gedaan; dit recept bereid voor mijn ouders, die er zeer over te spreken waren! Voor de wijn heb ik een bijpassende Rioja genomen en de Roma tomaten heb ik vervangen door Tasty Tom. Deze hoef je niet te ontvellen of te ontleden en zitten vol smaak! Ze kunnen nog weleens prijzig zijn, maar ze waren nu bij de groenteboer goedkoop.

    Omdat alleen Gazpacho te weinig is, was de tweede gang handgemaakte Ravioli met een paprika-tomatensaus.