LOVE: Tiffany Smile

 photo IMG_8967.jpg

In 2013 startte ik de traditie in New York, toen ik direct na de marathon naar Tiffany’s wandelde om een prachtige ketting uit te zoeken. Een jaar later kocht ik – iets minder gelukkig met mijn marathon – een bijbehorend armbandje in New York. Vorig jaar ging ik weer voor een mooie armband in Berlijn en ook dit jaar in Chicago liep ik na de marathon met een armbandje bij Tiffany’s de deur uit.

Het heeft dit jaar lang geduurd voordat ik iets kon vinden dat ik mooi en bijzonder genoeg vond. Ik heb inmiddels zoveel Tiffany’s sieraden dat ik eigenlijk weinig meer te wensen heb. Een nieuw kettinkje zou betekenen dat ik het kettinkje dat ik in 2013 kocht af moet doen en dit wil ik echt niet. Oorbellen draag ik vrijwel niet en qua ringen ben ik ook OK. Maar dit gevoel veranderde toen ik vorige week met Laura in Antwerpen was en ze voorstelde om even op de website van Tiffany’s te kijken. Blijkt: er was net een aantal sieraden aan de T by Tiffany’s lijn toegevoegd. Normaal draag ik sieraden uit de Return to Tiffany’s lijn, maar de T by Tiffany lijn vind ik ook ontzettend mooi. Helaas bestond die tot voor kort alleen uit (wit) gouden sieraden en ik heb helaas geen (wit) gouden centen. Maar nu waren er dus voor het eerst ook zilveren sieraden in de T by Tiffany-lijn.

Ik was meteen al fan van een armbandje met een ‘smile’ een  kettinkje met in het midden een dun stukje zilver van een paar centimeter. Hij was er in het rosé goud en goud (750 euro), maar ook in het zilver en dan was hij 290 euro. Iets betaalbaarder. Later bleken de prijzen in de VS nog beter te zijn. De gouden versies zijn daar 600 dollar en de zilveren 250. Omdat ik 600 dollar nog steeds heel veel geld vind besloot ik voor de zilveren te gaan.

Dus met mijn creditcard op zak wandelde ik zondagmiddag fris gedoucht na de marathon Tiffany’s binnen. Zoals gewoonlijk in Amerika werd er geklapt en gejuicht toen mijn medaille in beeld kwam. Een van de voornaamste redenen waarom marathons lopen in de VS zo ontzettend leuk is. Ik had een leuk gesprek met een verkoopster op de eerste verdieping. Ze liet me het armbandje zien dat ik wilde hebben, maar dan met diamanten. Prachtig, maar 1900 dollar ging mijn creditcard vandaag niet redden. Dus liep ik naar de tweede verdieping waar de iets beter betaalbare sieraden te vinden waren.

Ik vond het armbandje vrijwel meteen, maar toen ik hem wilde passen zag ik ook nog een ander armbandje liggen. Deze had in plaats van een rond stukje zilver, twee stukjes. Deze was zo nieuw dat hij zelfs nog niet op de website stond. Helaas was ‘ie ook net iets duurder, maar ik wilde hem toch even passen. En zo stond ik even later met twee armbandjes om mijn pols en moest ik een keuze maken.

Uiteindelijk ben ik voor het tweede armbandje gegaan. De naam van de armband de ‘Smile Bracelet’ is super toepasselijk. Niet alleen past hij mooi bij de smile die nu niet meer van mijn gezicht af te krijgen is. Het logo van TUI, de organisatie die de Chicago Marathon voor mij mogelijk heeft gemaakt, is ook een smile. Mooi idee toch. Ik ben heel erg blij.

Liefs,
Annemerel

(net trouwens even gekeken of Boston ook een Tiffany & Co. heeft. Het antwoord is YES! Dus half april 2017 mag ik als het goed is weer wat aan mijn collectie toevoegen… moet uitkijken dat ik niet te veel marathons ga lopen, straks word ik net een kerstboom!)

Delen:

11 Reacties

 1. oktober 13, 2016 / 12:15

  Hij is wel super mooi!! Je heb hem verdient! Keihard ervoor gewerkt!

 2. oktober 13, 2016 / 13:03

  Deze is echt prachtig! En wat een mooie beloning :) Wel een hele leuke – en dure haha – traditie zo na je marathons! Misschien moet je, als je in een kerstboom verandert, inderdaad iets anders bedenken om te kopen nadat je een marathon loopt… ;)

 3. oktober 13, 2016 / 13:33

  Dat is echt een leuke traditie, die je voor jezelf bent begonnen! Ik heb ook altijd liever sieraden of zo iets dan een souvenir van een stad. Want de sieraden draag je dan ten minste, en naar de souvenirs kijkt later niemand meer :D

 4. Jolien
  oktober 13, 2016 / 13:54

  Mooi, subtiel en een leuke gedachte erachter!
  Wat leuk dat ze in Amerika allemaal voor je klappen en juichen als je een medaille om hebt. Alleen al om die reden zou ik daar ook wel eens willen racen. ;)

 5. Inneke
  oktober 13, 2016 / 13:59

  Wauw, weer een mooie keuze gemaakt!
  Proficiat

 6. oktober 13, 2016 / 14:41

  Wat een prachtig armbandje heb je uitgekozen! :)

 7. oktober 13, 2016 / 17:02

  Ohh hij is echt PRACHTIG Annemerel! <3 Ik vind dit denk ik je mooiste Tiffany's cadeau tot nu toe! Heerlijk he, hoe Amerikanen kunnen reageren op dergelijke dingen. Op zo'n moment heb je hélemaal geen zin in Hollandse nuchterheid, maar een dikke vette dosis Amerikaans over-enthousiasme.

 8. oktober 14, 2016 / 11:35

  Wow hij is super mooi! Leuke traditie ook!

 9. oktober 14, 2016 / 22:42

  Mooi mooi mooi! Vind het ook wel echt een leuke traditie en je bouwt een mooie (bij elkaar passende) collectie op als je echt Tiffany’s koopt. Is ook zo’n lekker Amerikaans dingetje (behalve dat je er ook gewoon eentje in Berlijn kocht maar hé dat terzijde).

 10. oktober 14, 2016 / 23:39

  Leuke traditie geworden zo! Ze zien er mooi uit!

 11. Ilse
  oktober 15, 2016 / 13:15

  Wat een mooi armbandje en leuk dat je die traditie nog steeds vol houd!