LOVE: Spa Days

 photo Desktop142.jpg

Een paar weken geleden, na onze eerste run als Girls Love 2 Run Crew, ontving ik een wel heel fijne voucher van Fieke & Francien. Met de voucher kon ik namelijk +1 een hele dag naar de spa en sportschool in het Conservatorium Hotel. Voor wie het hotel niet kent, dat is dus hét nieuwe hotel van Amsterdam. Vergeet Het Amstel Hotel, de meeste celebrities sliepen tijdens het EMA-weekend in het Conservatorium Hotel en dat is niet voor niets, want het Conservatorium Hotel is mooi en werelds en luxe en… je waant je voor een ogenblik gewoon heel even in een wereldstad. Ik denk wel eens dat ik voor dit soort hotels geboren ben.

Afgelopen weekend had ik eindelijk weer eens een échte date met Laura (die koffiedates ’s ochtends zijn leuk hoor, maar drie kwartier telt niet als een volwaardige date), maar goed, wat doe je in de winter als je allebei eigenlijk geen geld hebt om over de balk te smijten? Door de stad slenteren was sowieso al uitgesloten, want de weersvoorspellingen waren niet al te best (en dat hebben we gisteren gemerkt), gelukkig bedacht ik me net op tijd dat ik nog een voucher had om te sporten en relaxen bij Het Conservatorium Hotel en dat is dus wat we gisteren een groot gedeelte van de dag gedaan hebben.

Ik stond op een zaterdagochtend om 9.00u bij de tram (dat gebeurt niet vaak) en reisde via Den Haag Centraal naar Amsterdam Sloterdijk. Op Haarlem was Laura ingestapt en samen brachten we de laatste tien minuten in de trein door. Op Sloterdijk deden we eerst weer een koffiedate bij Starbucks, voordat we ons in het helse weer stortten en naar de tram renden. Gelukkig stond de tram al op ons te wachten en konden we recht tegenover het hotel uitstappen. Fijn.

Goed, eerst sporten, want eerst relaxen en dan sporten vonden we niet zo’n fijne volgorde. Ik eerst twee kilometer op de loopband (waar ik uiteindelijk met 14 kilometer per uur op gerend heb, omdat ik zoiets had van ‘get it over with, hoe sneller ik loop hoe eerder ik van die stomme loopband mag’) vervolgens hebben we bij een paar apparaten gestaan, maar dat bleek niet aan ons (in ieder geval niet aan mij) besteed. Ik train liever met mijn eigen gewicht en misschien een paar kleine halters. De trainer van Het Conservatorium Hotel maakte voor ons een klein circuitje waarbij we al onze spieren trainden en continu in beweging bleven (waaronder lunges, squatjumps, push-ups (mijn favoriet, vooral vandaag, AU!) en planken). Hierna hebben we nog 2 kilometer op de roermachine gedaan en toen vonden we dat we de spa wel verdiend hadden.

Eén van de leuke dingen van de spa in het Conservatorium Hotel is, is dat het zo ontzettend mooi, luxe en rustgevend is. De kluisjes waar je je kleding bewaard alleen al voorkomen een heleboel stress. Het kluisje is namelijk zo groot en goed ingedeeld dat het inrichten van je kluisje gewoon gaat zonder duwen en trekken. Het enige nadeel van het kluisje is, is dat het zo ontzettend groot is en zoveel plankjes en dingetjes heeft, dat ik met mijn stomme kop vergeten was waar ik mijn Tiffany’s kettinkje had neergelegd. Lichte paniek. Maar goed, gevonden, op de bovenste plank, helemaal achteraan.

Goed, de spa dan, een spa waarbij je verplicht je bikini aan moet. Vind ik helemaal niet erg. Ik heb geen problemen met naakt, maar ik hoef andere mensen niet naakt te zien. Hoewel dat in het Conservatorium Hotel minder erg zou zijn dan bij een andere willekeurige spa, gisteren waren er namelijk alleen maar jonge en goed verzorgde mensen (geen oude mannetjes met schuine ogen dus). Wat me ook opviel, was dat het zo ontzettend rustig was. Ja, wat wil je op zaterdagmiddag, dan gaat iedereen de stad in natuurlijk, maar het schijnt vaker rustig te zijn. En daar heb ik geen probleem mee, want Laura en ik hadden dus achtereenvolgens het bubbelbad, het zwembad, de sauna en de hammam voor onszelf, ik denk dat er in totaal vijf andere mensen in de spa geweest zijn toen wij er ook waren.

Heerlijk relaxen dus, na twee uur voelde ik me meer dan relaxt. Mijn voeten voelde zo ontzettend ontspannen aan, ik lag op een bedje aan het zwembad met een bakje gedroogde mango’s en dadels en had het idee dat k een week op vakantie was geweest. Heerlijk!

In de spa waande ik me heel even in een luxe hotel in New York, maar helaas, toen we aan het eind van de middag het hotel uitstapten hoorden we het belletje van de Amsterdamse tram al weer rinkelen. Nee, we waren niet in New York, we waren gewoon in Amsterdam en een reisje New York zit er voorlopig niet in. Gelukkig voor mij kan ik binnenkort nog zo’n heerlijk dagje verwachten, mijn zusje heeft dezelfde voucher ontvangen en ik heb er al voor gezorgd dat ze mij als haar +1 meeneemt. Ik kijk er nu al naar uit!

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. december 22, 2013 / 17:18

  Oh dit klinkt echt als een perfecte winterdag besteding. Van die saaie fitnessapparaten word ik ook nooit gelukkig en heb het na 10 minuten op de crosstrainer al weer gezien.

 2. december 22, 2013 / 17:28

  Dat zag er echt een super gezellige dag uit. Ik vind je bikini trouwens heel erg mooi!

 3. december 22, 2013 / 17:29

  Ohh klinkt echt héérlijk! Je gaat helemaal zen de feestdagen in!

 4. december 22, 2013 / 17:50

  Dit klinkt heeeerlijk! Ik ben eigenlijk nog nooit naar een spa geweest, lijkt me super. Dus snel eens proberen.

 5. december 22, 2013 / 17:52

  Ahh klinkt heerlijk zeg! Ik moet (mag!) ook nog en heb er nog meer zin in nu ik weet dat we een bikini aan moeten, hahaha. Schijterd die ik ben.

  xx

 6. december 22, 2013 / 18:08

  Klinkt echt heeeel erg lekker!

 7. december 22, 2013 / 18:10

  Ik houd niet van dingen als spa’s en sauna’s, maar ik moet toegeven dat dit wel erg goed klinkt! ;)

 8. december 22, 2013 / 18:23

  En Spa dag klinkt me als muziek in de oren…

 9. december 22, 2013 / 19:00

  Ik heb ook nog een dagje sauna op de planning staan, Sanadome in Nijmegen, waar je ook je bikini mag aanhouden. Voelt zo super in de winter.

 10. december 22, 2013 / 19:06

  ohhh dat klinkt echt heerlijk! perfecte vriendinnen-date :)
  xo, cheyenne

 11. december 22, 2013 / 19:10

  Haha, mazzelaarster ben je ook. Ziet er heerlijk uit!

 12. december 22, 2013 / 19:11

  Wat heerlijk! Ideaal om zo lekker uitgerust de feestdagen in te gaan!

 13. december 22, 2013 / 19:44

  Heerlijk

 14. december 22, 2013 / 20:00

  Meteen even op de site kijken! Dat wil ik ook!! haha

 15. december 22, 2013 / 20:05

  Dat klinkt heerlijk en ziet er ook heerlijk uit zeg! Lijkt mij ook wel lekker, zo’n dagje naar de spa :)

 16. december 22, 2013 / 20:11

  Heerlijk zo’n dagje!

 17. december 22, 2013 / 20:22

  Oh ik ben ook echt toe aan een dagje spa. Heerlijk!!

 18. Desiree
  december 22, 2013 / 20:23

  aaah heerlijk!

 19. december 22, 2013 / 21:08

  Heerlijk!!

 20. december 22, 2013 / 21:28

  Oh wat heerlijk! Dat zou ik ook altijd nog eens willen doen. Ben wel eens naar een spa geweest maar dat was echt 3x niets.

 21. december 22, 2013 / 23:14

  Oh wat heerlijk! Ik zou ook wel graag een dagje spa doen binnenkort :)

 22. december 23, 2013 / 07:47

  Dat klinkt als de perfecte zaterdag!!! Wat gaaf zeg in dat hotel!

 23. december 23, 2013 / 07:47

  Oh wat heerlijk… ik zou een moord doen voor een dagje spa op dit moment! Ultieme ontspanning.

 24. december 23, 2013 / 11:15

  Oh, dit klinkt echt heerlijk! Lijkt mij eigenlijk ook wel wat, haha.

 25. december 23, 2013 / 15:05

  Dit klinkt als een hotel waar we echt een keer naar toe moeten. :D

 26. december 23, 2013 / 20:27

  Wauw, wat heerlijk joh, klinkt zo goed! Superfijne dag!

 27. december 23, 2013 / 22:02

  Heeeerlijk klinkt dit!

 28. december 23, 2013 / 22:15

  Ik heb de bon ook nog liggen! Dit klinkt echt heerlijk, ik ga in het nieuwe jaar snel een keer!

 29. Marieke
  december 24, 2013 / 14:37

  Maareh, dit kost de prijs van een behandeling (sky high) + €75, 00?!?!