LOVE: Autumn (II)

 photo starbucks.jpg

Net als Carlissa was ik vroeger nooit zo’n fan van de herfst. Ik vond het altijd maar ellendig lang duren. Er leek nooit een einde te komen aan de maanden oktober en november, en dat terwijl juli en augustus in mijn beleving binnen een poep en een zucht voorbij waren. Maar die tijd is niet meer… Ik moet iedere keer weer met mijn ogen knipperen als ik de datum zie.. is het echt al 23 november? Vieren we echt al over twaalf dagen Sinterklaas, is Kerst echt maar een maandje van ons verwijderd?

Of ik een verklaring heb? Oh jawel… Vroeger zat ik in oktober en november op school, ik had een weekje herfstvakantie, maar daar bleef het ook wel bij. Erg veel spannende dingen gebeurde er niet in de maanden oktober en november. Er waren twee hoogtepunten, meteen in het begin op 1 oktober, dat was de dag dat ik mijn nieuwe winterschoenen aan mocht en een zaterdag halverwege november, wanneer Sinterklaas aan wal ging in Nederland.

Maar de laatste jaren hebben oktober en november veel meer hoogtepunten, dit jaar al helemaal. Beginnen in Riga, dan een paar dagen in een luxe resort in Portugal, om vervolgens een week in New York rond te banjeren. En dan mag ik over een paar dagen november afsluiten in Oostenrijk, Mayrhofen om precies te zijn. Vier keer in het vliegtuig naar een mooie bestemming. Ik besef dat ik een héél erg luxe positie verkeer.

Toch zijn het niet alleen de reisjes die oktober en november leuker maken. Mijn relatie met mijn vanillekaarsen helpen daar ook zeker bij. Evenals de bakkerskruidnoten, mijn favoriete TV-series (Nashville en The Vampire Diaries op dit moment), mijn studio die in één van de mooiste plekjes van Den Haag ligt, nieuwe muziek (Taylor Swift’s nieuwste album, de soundtrack van Mockingjay), hardlopen met een strak blauwe, maar ijzig koude lucht (en dan wolkjes blazen), mandarijntjes zonder pit en mét smaak…

Het allermooiste, ik kan sinds donderdag mijn favoriete momentjes creëren met mijn nieuwe Starbucks London Holiday Mug, dankzij lezeres Charlotte. Twee weken geleden plaatste ze een foto van deze mok op Instagram met de vraag of ik deze al kende? Uhhhh nee! Of ze er één voor me mee zou nemen? Uh hallo, JA! Mijn zwart-witte Starbucks Londen mok heb ik vorig jaar helaas uit mijn handen laten donderen, deze gouden variant maakt alles goed. Charlotte, je bent een held! En voor iedereen die de komende weken naar Londen gaat, tip, tip, TIP!

Zo dan weten jullie nu dat ik oktober en november ook écht heel erg leuk vind en dan kunnen we nu genieten van de laatste uurtjes weekend. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

34 Reacties

 1. november 23, 2014 / 17:37

  Oeh die mok is echt héél mooi! Gezellige sfeer foto zo. Enne, over 12 dagen sinterklaas?! Serieus? SHIT. Ik moet nog 3 surprises maken!!

 2. november 23, 2014 / 17:39

  Mandarijntjes zonder pitjes maar met smaak vallen hier ook goed in de smaak!

 3. november 23, 2014 / 17:58

  Time flies! Mijn faviriete tijd van het jaar is December maar dat lijkt altijd zo voorbij te vliegen :-(

 4. november 23, 2014 / 18:09

  Ooh vind deze tijd steeds leuker worden! Met gezellige kaarsjes en fijne leuke truien, heerlijk! Ook hou ik van al die warme herfstkleuren en de sjalen die weer om mogen! Ik begin die kou enzo echt steeeds meer te waarderen haha :)

 5. Ilse
  november 23, 2014 / 18:12

  Ondanks dat ik een student ben en veel minder beleef kan ik zo genieten van deze dagen.
  Geurkaasjes, serie kijken met open haard en dekentje, de frisse lucht, warme choco,hardlopen met blauwe lucht en mijn favoriete muziek! ?

 6. november 23, 2014 / 18:35

  Charlotte had er ook wel één voor mij mogen meenemen haha, wat een leuke mok! Ik hou van de herfst: Hardlopen in het najaarszonnetje (gisteren mijn eerste hardloopwedstrijd ooit gehad, het was zulk heerlijk weer), boswandelingen maken, kaarsjes aan in huis, bakje thee.

 7. november 23, 2014 / 18:53

  Ik vind herfst ook een steeds fijner seizen worden. Gezellig avondjes met vrienden, kaarsjes aan, heerlijk. En die mok, fantastisch! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 8. november 23, 2014 / 19:36

  het is echt hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd gaat helaas. Daardoor geniet je meer van alle seizoenen

 9. november 23, 2014 / 19:38

  Ik vond de herfst altijd al de leukste tijd van het jaar. Toen ik een paar jaar in de tropen woonde miste ik ook echt de seizoenen en dan vooral de herfst. Heerlijk die donkere dagen en de gezelligheid en de pepernoten :-D.

 10. Suuz
  november 23, 2014 / 19:53

  Heerlijke tijd van het jaar! maar serieus, over een maand al kerst… gaat nergens over!!!!

 11. Wieke
  november 23, 2014 / 20:05

  Ik hou ook echt van de herfst en winter, nog meer eigenlijk dan van de zomer!

  1 dingetje: het is ‘in een poep en een scheet’ óf ‘in een vloek en een zucht’. (sorry, zit een kleine grammarnazi in mij verstopt :) )

 12. november 23, 2014 / 20:45

  Die mok, hebben!! Ik ga donderdag naar Londen, wilde eigenlijk niet naar Starbucks gaan, maar nu moet ik er zeker heen haha.

 13. november 23, 2014 / 20:48

  Ik vind elk seizoen wel zijn charmes hebben. Vandaag een heerlijke boswandeling gemaakt. Ja, de herfst is zeker niet vervelend :)

 14. november 23, 2014 / 21:44

  Oooh nu moet in al HELEMAAL naar Londen. Jij bent niet zo goed voor mijn portemonnee hihi ;)

 15. november 23, 2014 / 22:02

  Ah wat een gave mok! En wat lief van haar dat ze er eentje heeft meegenomen voor je!

 16. Meike
  november 23, 2014 / 22:07

  Deze mok hebben ze ook van Amsterdam!!
  Te koop in de Starbucks in de Utrechtsestraat!

 17. Danicia
  november 23, 2014 / 22:40

  Hee Annemerel. Klopt het dat je zusje je stukjes niet meer checkt? Alles zit echt vol met grammaticale fouten en spellingsfouten.
  Vind ik wel een beetje raar eigenlijk, voor iemand die aspireert journalist te zijn..

 18. Mandy
  november 24, 2014 / 00:46

  Mayrhofen wat leuk! Heb ik ook jaren geskied! Weet niet of je er al eerder bent geweest?
  Vooral de Harikiri en de Schaapskop zijn geweldig! Heel veel plezier :)

 19. Kay
  november 24, 2014 / 01:02

  Haha leuk stukje weer!! En inderdaad jou reisjes zijn niet verkeerd deze maanden!

 20. november 24, 2014 / 07:36

  Wat gaaf dat je naar Mayrhofen gaat! Daar kom ik sinds mijn zesde elk jaar en ga ik februari weer! :D Heel veel plezier alvast, ben benieuwd wat je gaat doen en ik kijk al erg uit naar de foto’s! Altijd leuk om een ’tweede thuis’ door iemand anders dr ogen te zien! x

 21. november 24, 2014 / 07:42

  Die mok is prachtig! Je hebt hem ook van Amsterdam zag ik van de week!

 22. november 24, 2014 / 08:40

  Ik ben absoluut geen Fall girl, maar moet eerlijk bekennen dat de afgelopen weken wel extra mooi waren omdat het mooi weer was.

  Leuk artikel altijd leuk om te lezen waar iemand blij van wordt!

 23. november 24, 2014 / 10:23

  Ik houd van de herfst, heerlijk. En helemaal zin in kruidnootjes na het zien van die foto ;)!

  • Gekelien
   november 24, 2014 / 10:35

   Uhm…eerst andere reacties lezen voor je een vraag stelt!

 24. november 24, 2014 / 11:43

  Ik vind oktober en november vooral heel gezellig omdat we weer lekker series mogen kijken met een dekentje en een grote mok chocolademelk. Maar het is ook fijn dat we nog lekker zonnige dagen hebben waarop we naar buiten kunnen.

 25. november 24, 2014 / 12:03

  Knus blog weer. Ik ben altijd al gek geweest op de herfst, maar vind het de laatste jaren zo snel voorbij gaan. Daarom goed dit, even weer beseffen dat de herfst er nog wel eventjes is <3

 26. november 24, 2014 / 15:48

  Dit is echt het eerste jaar waarin ik het niet erg vind dat het herfst is! Er zijn zoveel mensen om mij heen en veel bloggers & vloggers die zo enthousiast zijn over de herfst, en dat werkt nogal aanstekelijk haha!

 27. november 24, 2014 / 20:57

  aaaah wat een toffe mok!!

 28. Desiré
  november 25, 2014 / 12:43

  Die mok is erg mooi! Ik ga 11 december een weekendje naar London, ik zal eens kijken of ik m in het echt ook de moeite waard vind ;)

 29. Melanie
  november 25, 2014 / 14:54

  Ik spaar al een aantal (12) jaar Starbucks mokken uit wereldsteden. Ik heb 1 zwart witte, uit Berlijn. Dit zijn wel de mooiste, met het reliëf en de skyline. Deze gouden is echt fantastisch!
  Jij hebt er duidelijk oog voor en een trend gezet, want ineens zie je op meer blogs/insta ineens “spontane” foto’s van iemand’s huis verschijnen met die mokken in beeld en toevallig ook nog dezelfde screensaver als jij.

 30. november 25, 2014 / 15:42

  De herfst is zo lekker knus!