LOVE: New York, I miss you…

 photo Desktop170.jpg

New York was een geweldige ervaring. Vijf dagen lang heb ik me uitermate goed vermaakt. Maar wat is dat toch, met fantastische momenten in je leven die een paar weken (in dit geval tien weken) na dato nog veel fantastischer lijken. Grrrrrr… Het is inmiddels zo erg dat vrijwel alles in het leven met ‘doet denken aan New York’ en dan verander ik direct in een emo-chick die de tranen voelt prikken achter haar oogballen. Die tranen hebben zich tot nu toe nog niet voor mijn oogballen present gemaakt (althans, niet om die reden), maar HOLY wat mis ik New York…

Wanneer ik langs een park kom, van het Zuiderpark in Den Haag tot het Vondelpark in Amsterdam denk ik altijd aan Central Park. Aan donderdagmiddag toen het vanuit het niets keihard begon te regenen en ik moest schuilen onder mijn eigen ZARA sjaal. Over zaterdagmiddag, toen het unseasonably warm was in New York (2 november, 19 graden en zonnig) en ik in Central Park zat bij de eendenvijver, met een stapel tijdschriften en een gezonde picknicklunch. Maar ik denk ook aan zondagmiddag, toen ik die laatste kilometers door Central Park naar de finish van de marathon moest rennen. Ik kon wel janken op dat moment, wat deed het pijn, maar daar tegenover staat de euforie na de finish. Maar ik denk ook aan de dag na de marathon, toen ik vijf kilometer (de dag na de marathon ja) wandelde door Central Park, ijskoud met een Venti Pumpkin Spice Latte… AAAAAH! Take me back, please!

Ik kan ook geen enkele film of serie kijken die zich in New York afspeelt. Of nou ja dat kan ik wel, maar ik kijk tegenwoordig anders. Ik kijk niet meer naar de serie, ik kijk naar New York. Ik zoek naar plekjes die ik herken en als ik een straatnaambordje zie, plaats ik de straat in mijn hoofd op de kaart van Manhattan. Voordat ik naar New York ging had ik geen flauw benul hoe New York in elkaar stak, nu snap ik ook de benamingen upper-west en upper-east side.

De bruggen, ik mis de bruggen! Tijdens de marathon verafschuwde ik ze, maar nu wil ik niets liever dan hardlopen over de bruggen van New York. De Verrazano Bridge, de Brooklyn Bridge, hell… zelfs die pokkebrug tussen Queen en Manhattan die alleen maar omhoog ging en waar ik mijn doel van onder de vier uur finishen zag sneuvelen. Ik wil lopen over besneeuwde bruggen, ik wil lopen over bruggen en de auto’s langs me heen zien, voelen en horen razen. Gelukkig mag ik over dertien weken over de Erasmus Brug……………………

Afgelopen week was ik veel in de weer met mijn juicer. Niet alleen omdat ik juices zo lekker vind en ze gezond zijn, maar ook omdat ze me doen denken aan New York. Bij The Butcher’s Daughter dronk ik een juice met bieten, peer en gember. Ik verwachtte dat het heel erg vies zou zijn en zat al met mijn neus dicht toen ik het flesje naar mijn mond bracht, maar het viel alles mee. En nu, tien weken later, vind ik het lekkerder dan Coca Cola met een limoentje (en dat zegt heel wat, want ik hou van Coca Cola met een limoentje).

Oh oh New York…. Iedere keer mijn metrokaartje zoeken voor het poortje bij de Metro, Herald Square, Duane Reade, Broadway, Starbucks om elf uur ’s avonds, wakker worden om 4.00u ’s ochtends en wakker zijn, Oreo’s eten in bed, Whole Foods, Union Square op zaterdagmiddag, TIFFANY’S, gele stoplichten, die waterreservoirs boven op de daken in New York, Halloween, lila pruiken, de dollars die ik laatst in mijn leren jasje vond… ARRRRGHHH echt, New York…. NEW YORK.

Ja, ik maak er geen geheim van, ik ben een emotioneel wrak wat New York betreft. Ik denk dat er niets anders op zit dan al mijn geld sparen, zodat ik snel terug kan.. (misschien wel voor de marathon?).

Liefs,
Annemerel

Delen:

45 Reacties

 1. Milou
  januari 10, 2014 / 12:08

  Zo herkenbaar!! Heimwee naar NYC en dat is nu al drie jaar zo en het wordt alleen maar erger.

 2. januari 10, 2014 / 12:38

  Wat een heerlijke herinneringen! Koester ze maar goed!

 3. januari 10, 2014 / 12:42

  Haha, ik voel dezelfde heimwee voor Londen. Een stuk dichterbij dan NY, maar stiekem toch ver weg ;)

 4. januari 10, 2014 / 12:45

  Ah, het was natuurlijk ook wel een mijlpaal in je leven! En tja, New York… Ik ben er zelf nog nooit geweest maar ik zou niet iets kunnen bedenken wat NIET geweldig is aan die stad. Hopelijk kun je snel weer naar New York!

 5. januari 10, 2014 / 12:49

  Ik wil er ook echt graag heen!

 6. Aukje
  januari 10, 2014 / 12:49

  Ik woonde ooit 4 maanden in New York en na twee jaar kan ik wel zeggen dat ik daar nog elke dag aan denk. Ik keek toen ‘New Years Eve’ in de bioscoop op Times Square en toen ik naar buiten liep bevond ik me letterlijk in het decor van die film. Ik keek ‘m vorige week nog een keer maar het was twee uur lang met waterige oogjes mijn neus ophalen… Oh New York, I love you, but you’re brining me down ;-)

 7. januari 10, 2014 / 12:51

  Nu ik zelf ook in New York ben geweest is het nog leuker om je New York artikelen te lezen. Ik zou ook graag nog een keer teruggaan, het was geweldig!
  We hebben alles kunnen doen wat we wilden maar ik zou het allemaal zo nog een keer doen. Door jou ook WholeFoods ontdekt.. oh my daar wil ik wonen!

 8. januari 10, 2014 / 12:55

  Ooooh NYC. Ik ben er afgelopen jaar geweest en ik vond het echt geweldig. Wil nu ook héél graag terug. Je marathon-verhalen zijn echt inspirerend, ikzelf loop ook hard en denk dat ik ook maar ga sparen en trainen voor een marathon door New York. Dat klinkt echt als een geweldige ervaring!

 9. januari 10, 2014 / 12:55

  Zo herkenbaar. Ik ging het voor het eerst in september 2012 en daarna was het gemis en het verlangen om terug te gaan zo groot, dat ik er in april vorig jaar aan toe gegeven heb. En nu heb ik het weer! Zoveel dingen die me aan NY doen denken. I love NY!

 10. januari 10, 2014 / 12:56

  Heel herkenbaar, maar Annemerel, binnenkort kan je “gewoon” naar New York kijken (heeft bij mij zo een 2 jaar geduurd).
  Dan kom je in de periode als je films kijkt de gedachte damn ik wil terug. Wij zouden dit jaar terug gaan naar New York, maar we gaat naar Dubai.

 11. januari 10, 2014 / 13:08

  Een bepaalde Nederlandse vliegmaatschappij (weet niet of ik namen mag noemen?) heeft nu korting op hun New York-tickets en als je in een hostel verblijft i.p.v. in een hotel wordt het ook al een stuk betaaldbaarder.

 12. januari 10, 2014 / 13:16

  NewYork lijkt mij ook een enorm vette ervaring!

  Ik vond het heerlijk om over je belevenissen daar te lezen.
  Zelf ben ik nog nooit uit Europa geweest. Ik kan mij moeilijk voorstellen hoe het is om in Amerika rond te lopen. Ik stel me voor dat alles groots is en de mensen wat uitbundiger dan dat ze hier zijn.

  Ik hoop echt voor je dat je binnenkort weer terug mag gaan.

 13. januari 10, 2014 / 13:19

  Twee jaar geleden ben ik ook in new york geweest! Zo geweldig:) mis het ook zo, en wil er onwijs graag weer naartoe!! Sparen maar!

 14. januari 10, 2014 / 13:31

  Wat een mooi stuk! Ik ben nog nooit in New York geweest en ben hard aan het sparen om zo snel mogelijk te kunnen gaan!

 15. januari 10, 2014 / 13:32

  Ahhh haha. Wat super leuk geschreven. Ik voel echt helemaal met je mee ;)

 16. januari 10, 2014 / 13:38

  Ik herken het maar al te goed! Mijn moeder en ik kijken vaak van die romantische comedies die in NY zijn opgenomen en dan moeten we altijd even gillen als we een plek zien waar wij ook geweest zijn. Tot grote irritatie van vader en broertje ;)

 17. januari 10, 2014 / 13:54

  Heel herkenbaar! Minus de marathon dan…ooit…ooit….

 18. januari 10, 2014 / 14:02

  Ik snap het gevoel niet helemaal – daar ik nog nooit in New York ben geweest. Hoop er wel snel een keer naar toe te gaan!

 19. januari 10, 2014 / 14:07

  Ik kan dat heel goed begrijpen. Soms verlies je gewoon je hart aan een plek eh.

 20. januari 10, 2014 / 14:34

  Aaaah, ik wil ook zo graag een keer naar NY!

 21. januari 10, 2014 / 14:35

  I can imagine. Ik heb precies hetzelfde met de steden waar ik naartoe ben geweest. Rome, Barcelona, Parijs, Madrid .. Allemaal stuk voor stuk ‘mis’ ik het. In februari komt New York daar hoogstwaarschijnlijk bij. Als je me je adres stuurt, dan stuur ik je wel een kaartje uit New York. Niet helemaal wat je wilt, maar dan kun je nog even een beetje New Yorkse lucht opsnuiven als je aan het kaartje ruikt. ;)
  P.s. Dan wel in ruil voor tips, wat moet ik écht doen in NYC? Eten/zien/doen/ervaren..?

 22. januari 10, 2014 / 14:47

  Wat een leuk artikel! Ik ben nog nooit in NY geweest, maar wil er na al jou leuke posts wel erg graag heen!

 23. januari 10, 2014 / 15:12

  Jaaaa, heel herkenbaar! Ik ben er twee jaar geleden geweest, en ik mis het nog. Ik kan net wachten tot april!

 24. januari 10, 2014 / 15:13

  Ik beklaag het me zo hard dat ik niet eerder naar NY gegaan ben. Had ik het gedaan toen ik 17 was, ging ik er ongetwijfeld studeren en voor een langere tijd daar zijn. Maar nu, 28, een huis gekocht, een lange goede relatie, ik kan hier niet meer vluchten. Dus probeer ik zo vaak mogelijk te gaan. Als het aan mij zou liggen (bankrekening buiten beschouwing gelaten) om de drie of zes maanden. Zelfs jaarlijks zou top zijn. Ik hoop dat ik jaarlijks kan aanhouden, dwz dat ik tegen oktober 2014 zou teruggaan. Fingers crossed!

 25. januari 10, 2014 / 15:31

  Heel herkenbaar! Ik heb al 4.5 jaar heimwee naar NY. Gelukkig ben ik er 1.5 jaar geleden weer geweest, maar de heimwee is er nog steeds. Ik hou erg van reizen, maar er is nog geen stad geweest die kan tippen aan NY =)

 26. Lynet
  januari 10, 2014 / 15:51

  Ik ben nog nooit in New York geweest, maar het lijkt me zo gaaf. Iedereen die er is geweest, is ook verliefd op die stad. Ik wil ook,haha

 27. januari 10, 2014 / 15:59

  Ik ben er twee keer geweest, en ik zou er zo nog drieduizend keer heen willen. Uiteindelijk is New York gewoon een stad, maar nee, het ademt gewoon iets. Het is zo anders. Je wordt gewoon instant verliefd! Ik hoop echt dat je er snel nog eens heen kunt! Liefs, Stella.

 28. Betsy
  januari 10, 2014 / 16:41

  Zo wat herkenbaar! Die heimwee blijft, bij mij nu al 3 jaar., ook de marathon daar gelopen. In 2015 mag ik weer, ook weer de marathon. Tot die tijd moet ik het doen met Alicia Keys, Empire State of Mind en Frank Sinatra, zo veel herinneringen en elke keer weer kippenvel!

 29. januari 10, 2014 / 17:16

  Ik zeg Girlslove2runcrew goes NYC ;)

 30. januari 10, 2014 / 17:25

  Mijn droom is ook om een keer naar New York te gaan,

 31. Iris
  januari 10, 2014 / 18:28

  Dat vaan die films herken ik. Tickets zijn nu zo goedkoop maar niemand wil mee :(

 32. januari 10, 2014 / 20:10

  Het klinkt zo geweldig! Ik zou er ook heel graag ooit nog een keer naartoe gaan.. al is het om alleen maar de sfeer van die stad waar iedereen het over heeft te proeven.

 33. januari 10, 2014 / 20:34

  Ik heb dat met londen!

 34. januari 10, 2014 / 21:02

  Ik wil zo graag naar New York, lijkt me echt fantastisch

 35. januari 10, 2014 / 21:14

  Heel herkenbaar! 2,5 jaar geleden was ik een weekje in New York. Gelukkig heb ik mijn vriend kunnen overhalen om dit jaar samen te gaan ;) Op 11 april stap ik weer in het vliegtuig richting de Big Apple!

 36. januari 10, 2014 / 22:45

  Ik mis New York ook! I love that city, forever and ever. X

 37. januari 10, 2014 / 23:27

  Ik kan me voorstellen dat je zo graag terug wil naar New York. Ik ben er nog nooit geweest maar zou heel graag gaan!

 38. Ilse
  januari 10, 2014 / 23:50

  Dat heb ik met de prachtige stad Parijs. Wel wat dichterbij alleen ik heb er door persoonlijke redenen helaas niet meer naar toe gekund, hopelijk aankomend jaar! :)

 39. januari 11, 2014 / 10:32

  Dit jaar ga ik een tripje maken naar New York! Zooo veel zin in!

 40. januari 11, 2014 / 11:38

  Oh New Yoooooooork! :D Wat een geweldig artikel weer ;). Ik ben er nog nooit geweest, maar ik kan me helemaal in leven in je verhaal…

 41. januari 11, 2014 / 14:43

  Oh wat zou ik graag naar New York willen gaan, het is dan ook mijn ideale bestemming voor m’n huwelijksreis. Gelukkig kan je over een paar weken hardlopen in ‘Manhatten aan de Maas’, niet helemaal het zelfde maar wel een hele mooie stad.

 42. januari 11, 2014 / 17:08

  New York staat al jaren boven aan mijn lijstje. Had met mezelf afgesproken dat ik na de HBO-V er naar toe zou gaan. Zijn nu bijna 2 jaar verder en ben er nog steeds niet geweest. Mijn zus en haar vriend willen in september gaan hebben mij meegevraagd!! Maar het lijkt me ook heel gaaf om de marathon voor een goed doel te mogen lopen!

 43. januari 11, 2014 / 17:26

  Ooooh, ik snap dat je zo graag terug wilt. Wel een goed teken, want dan heb je ook écht het uiterste gehaald uit de momenten dat je daar was!

 44. januari 14, 2014 / 21:28

  Heel herkenbaar. Ik heb er dan wel geen marathon gelopen, maar ben er wel twee keer geweest en ben zoooo verliefd op die stad. Zoals zo veel mensen… Kon ik er maar wonen.

 45. januari 17, 2014 / 13:53

  Oooh dit is zo herkenbaar!! Kan je nagaan hoe erg het is als je er 2 maanden hebt gewoond.. Sinds ik terugkwam had ik zooo’n heimwee, en precies alles wat je omschrijft qua dingen die je eraan doen herinneren. Pas 2 jaar daarna ging ik weer terug (april 2013), en het was zoooo fijn! De heimwee heeft het niet gestild trouwens. Ik wil nu alweer. Voor altijd.