LOVE: Reebok + Nike Fitness Equipment

 photo DSC_6377.jpg

In de vier weken voor de New York Marathon, trainde ik drie keer in de week een half uurtje bij BBB Healthclub mijn core. Het was een hele fijne manier van trainen, maar voor de Rotterdam Marathon moet ik het zelf doen. Of nou ja, heb ik er voor gekozen om het zelf te doen.

En dat is helemaal geen probleem want ik heb 1. de NTC app van Nike met fijne work-outs (eigenlijk doe ik stiekem alleen maar de Ab Burner) en ik ben sinds kort ook in het bezit van een kleurrijke fitnessset van Reebok. Ik heb de Toning Band Set met twee toning banden (niveau 1 en 2). Twee gewichtjes van een halve kilo (ja ik weet het, het is niet veel, maar mijn fysio heeft me geadviseerd om op dit moment nog geen groter gewicht te gebruiken) en een kettlebell van 2,5 kilo (ook zo licht omdat ik op dit moment te veel last van mijn nek en schouders heb om een groter gewicht te gebruiken).

Daarnaast scoorde mijn moeder onlangs bij Kruitvat voor mij twee knalroze enkelgewichtjes, deze zorgen ervoor dat oefeningen die ik doe voor mijn achterwerk en benen net iets zwaarder worden. De roze Nike fitnessmat heb ik sinds deze zomer al in mijn bezit.

Het enige waar het nu nog mis kan gaan is op het gebied van discipline. Toen ik mijn oefeningen bij BBB deed, schreef ik me een week van te voren in op bepaalde tijdstippen in de studio. Het stond in mijn agenda, ik MOEST er naartoe. Als ik oefeningen thuis doe, kan ik ook gewoon denken… ja toedeledokie Annemerel, vandaag even lekker niet. Vooral als ik het erg druk heb (wat de afgelopen weken het geval was), schieten die krachtoefeningen er een beetje bij in. Maar dat mag de komende 20 dagen niet gebeuren.

Mijn plan?
2x in de week mijn benen trainen met oefeningen die de fysio heeft goedgekeurd (ik zal hier binnenkort een blog over maken)
2x in de week ab burner
+ hardlopen, maar daarover morgenmiddag meer.

Doen jullie ‘kracht’training liever thuis of in de sportschool?

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. maart 25, 2014 / 12:05

  Alleen de kleuren zijn al super uitnodigend! Succes!!

 2. maart 25, 2014 / 12:17

  Ik probeer 1 a 2 weken pilates te doen in de sportschool, maar ik slaag er niet altijd om er te geraken. Zowiezo gaan mijn runs altijd voor hierop.
  Deze ochtend heb ik beslist om de 30 day plank challenge aan te gaan om mijn core nog iets te versterken tegen de grote dag van mijn eerste halve marathon. Ik zou wel nog ergens een fitness matje moeten scoren, want het tapijtje in de badkamer is nu niet het meest uitnodigend om effe oefeningen op te doen ;-)

 3. maart 25, 2014 / 12:21

  Die roze spulletjes maken het trainen gewoon al leuker haha, ik train ook altijd gewoon thuis met video’s van Tiffany rothe op YouTube + hardlopen
  Succes met alle voorbereidingen voor de marathon :)

 4. maart 25, 2014 / 12:27

  Ik ontwijk het, heel slecht van me! Ik vind krachttraining mega saai, maar ik neem me iedere week voor om het toch weer te gaan doen. Elke week sneuvelt dat voornemen, ik ga toch liever een zumba-les volgen of een lekker rondje hardlopen…

 5. maart 25, 2014 / 12:40

  Leuke spullen. Dat maakt het toch een stukje leuker om te gaan sporten :)

 6. maart 25, 2014 / 13:06

  Super goed bezig! Van jouw leuke sportattributen zou ik op zich al gaan sporten!

 7. maart 25, 2014 / 13:23

  Leuk, zo kleurrijk! Ik ga nu sinds januari ongeveer 4-5 keer per week naar de sportschool (ook om te hardlopen, maar nu het warmer is doe ik dat buiten). Ik ben denk ik een beetje verslaafd aan krachttraining! Mijn schema: 2 keer per week bovenlichaam (buik, rug, armen) en 2 keer benen. Zo worden je spieren niet overbelast!

 8. Josien
  maart 25, 2014 / 13:39

  Ik doe krachttraining liever thuis omdat ik me in de sportschool altijd zo bekeken voel :P .

 9. maart 25, 2014 / 13:40

  Die yogamat heb ik ook, maar dan met een grijze onderkant. Ik vind het wel jammer dat na anderhalf jaar de beide lagen los beginnen te laten (ik gebruik ‘m 2 tot 3 keer per week). Binnenkort weer even een nieuwe kopen :)

 10. maart 25, 2014 / 13:54

  Ik heb hetzelfde als jij hebt, in de sportschool doe ik de oefeningen wel.. Maar thuis is mijn discipline ver te zoeken!!! X

 11. maart 25, 2014 / 13:55

  Mooie spullen! Ik kom niet verder dan een paar minuten planken elke avond en wat squats, in een heel goede bui wil ik ook nog wel eens een paar push-ups doen, maar dat is niet zo vaak :)

 12. maart 25, 2014 / 14:06

  Goed bezig! Leuke kleurtjes! Ik deed het liever thuis, maar ik heb zo’n leuke sportschool met zulke fijne mensen dat het veel te gezellig is om het samen te doen.

 13. Anneke
  maart 25, 2014 / 14:14

  Leuk leuk! Ik wissel de sportschool af met oefeningen van de nike training app die ik dan thuis doe.. En dat puur om tijd gebrek..:( Wanneer ik niks doe in een week voel ik me daar ook niet prettig bij! Dus dan maar zo.. als ik het erg druk heb doe ik thuis de nike training app en anders ga ik 2x in de week naar de sport school en 2x in de week hardlopen natuurlijk!

 14. Anneke
  maart 25, 2014 / 14:15

  P.s su6 met de laatste loodjes voor 13 april! Misschien zie ik je daar wel ergens voorbij komen! :) xxx

 15. maart 25, 2014 / 14:26

  Met zulke mooie kleurrijke gewichtjes krijg je gewoon zin in de oefeningen.

  Veel succes ermee! Daarbij moet het toch een motivatie voor je zijn om zo fit mogelijk aan de start van Rotterdam te kunnen verschijnen.

 16. maart 25, 2014 / 14:52

  Ik vind je ‘gear’ in elk geval heel leuk en motiverend, haha!

 17. maart 25, 2014 / 15:27

  ziet er gaaf uit! Ik ga zelf naar de sportschool omdat ik weet dat het er thuis niet van komt. ik probeer de krachttraining weer op te pakken, ga mijn best doen om het vol te houden.

 18. maart 25, 2014 / 15:34

  Ik doe helemaal geen sport, maar dit is misschien wel een oplossing

 19. maart 25, 2014 / 15:41

  Goed plan, succes alvast!
  Ik heb ook wat spulletjes thuis, maar gebruik het eigenlijk te weinig en zou wel wat meer gewicht willen dus dit is een goed idee!

  xoxo Mireille

 20. maart 25, 2014 / 16:05

  Ik ga zelf liever naar de sportschool omdat ik daar meer opties heb en ik ook echt geen motivatie heb om thuis te trainen!

 21. maart 25, 2014 / 16:14

  Ik doe het liever in de sportschool op vaste afspraken omdat ik nog weleens gebrek heb aan discipline.. Tip, de action verkoopt ook gewichtjes en kettlebells voor hele fijne prijsjes!

 22. maart 25, 2014 / 19:17

  Kracht doe ik het liefst met mijn team, zelf heb ik helaas weinig discipline!

 23. Karly
  maart 25, 2014 / 21:08

  Leuke sportattributen!! Ik heb zelf het matje van Nike ook (maar dan in het grijs haha)

  Ik heb nu ook fysio voor hoofdpijn en een stijve nek
  En ik heb nu twee keer een behandeling gehad en beide keren was de hoofdpijn diezelfde dag killing. Had jij dat ook de eerste keer/keren? Dat je een reactie had op de behandeling?

 24. maart 25, 2014 / 21:41

  Niks mis met de good old Ab burner, dat is ook mijn favoriet :)!
  Die kettlebel en gewichtjes zijn ideaal, lekker hard muziekje op en thuis trainen is niet eens zo erg.

 25. maart 26, 2014 / 19:03

  Ik ben gek op krachttraining maar doe dat altijd in de sportschool, heerlijk. Gek genoeg kan ik me juist thuis er niet toe zetten en voelt het ook ‘stom’ om een filmpje te volgen en na te doen.