LOVE: My new ride

 photo Desktop114.jpg

Ik was ontzettend blij met mijn lieve kleine KA’tje. In januari 2011 geadopteerd van mijn moeder en toen ik er in december – na bijna vier jaar trouwe dienst – afscheid van nam, was dat ook best wel even moeilijk. Maar iedereen verzekerde me, wanneer je eenmaal je nieuwe auto hebt ben je je KA’tje zo vergeten. Nou, vergeten ben ik hem nog lang niet, ik denk niet dat ik mijn allereerste auto ooit zal vergeten (insert melodramatisch muziekje), maar het gemis van mijn KA staat in schril contrast met hoe blij ik met mijn nieuwe Ford Fiesta ben.

De reden dat ik afscheid van mijn KA’tje nam was simpel, ik wilde gaan leasen. Al vier jaar lang rij ik bijna alleen maar zakelijke kilometers en dat deed ik in mijn ‘privé’ auto. Belastingtechnisch is dat natuurlijk helemaal niet slim. Ook moest ik toegeven dat naar Parijs rijden in mijn go-kart best wel wat van mijn rug en schouders eiste, oh en mijn oren ook.. want in mijn KA had ik net het idee dat mijn ramen permanent open stonden, zoveel geluid hoorde ik. En aangezien ik iedere week naar Roosendaal rij was een auto die net iets lekkerder op de snelweg reed geen overbodige luxe.

Ik kwam al snel uit bij de Ford Fiesta. Ik heb goede ervaringen met Ford’s en de nieuwe Fiesta vind ik best wel mooi. Ok, het is geen Porsche Cayenne, Audi Q7 of Volvo XC90, maar hé, ik ben pas 25, woon in een stad en heb geen drie kinderen op mijn achterbank, dus die Fiesta is groot genoeg.

Goed, begin december had ik dus bedacht dat ik een auto wilde gaan leasen, maar ik dacht eerlijk gezegd niet dat het echt zou gaan lukken. Reden? Is mijn bedrijf wel ‘kredietwaardig’ genoeg om voor een leaseauto in aanmerking te komen? Het gaat nu lekker, maar mijn jaarrekening van 2013 was nu niet echt om over naar huis te schrijven. Toch zocht ik mijn auto bij elkaar op leaseplandirect.nl en probeerde ik het gewoon. Met een paar simpele drukken op de knop was mijn auto ineens besteld, oeps.. En wonder boven wonder kwam ik in één keer door de financiële scan. Voor ik het wist was mijn auto écht besteld. Zo makkelijk gaat dat dus ;-). Ik had gehoord dat het lastig kan zijn voor ZZP’ers om een auto te leasen, maar bij LeasePlan heb ik daar niets van gemerkt.

En toen was op veertien januari het moment daar, het moment dat ik mijn auto bij de Ford Dealer op mocht halen. Ik had om 9.00u een afspraak, het stortregende en het was op een afgelegen industrieterrein. Met het OV zou het me ruim anderhalf uur kosten om er te komen, terwijl het met de auto nog geen half uur is. Die taxi was dan ook vrij snel besteld.

Ja, en dan rij je dus ineens in een gloednieuwe auto. Die geur, ik hou van die geur (net als ik van de geur van nieuwe Apple producten hou). Ik heb de Ford Fiesta 1.0 74kW EcoBoost Titanium, zegt de meeste van jullie waarschijnlijk weinig en ik moet bekennen dat ik jullie hier ook geen lezing over kan geven. Maar laten we het er op houden dat ‘ie lekker snel is (in Duitsland zat ik op een gegeven moment op de 200 en ik gaf niet eens plankgas).

Mijn auto heeft vijf deuren, dat hoefde van mij niet zo nodig, maar nu ik het heb wil ik niet meer anders, het is écht een stuk praktischer dan drie deuren. Het fijnste vind ik het uitgebreide audio-pakket. Mijn iPhone synchroniseert automatisch via BlueTooth met mijn auto en de muziek die ik op dat moment aan het luisteren bent komt automatisch door mijn speakers in de auto. Via mijn stuur bedien ik mijn telefoon en er zit navigatie in, hoe fijn, ik hoef nooit meer te kloten met Google Maps op mijn iPhone. Oh en die parkeersensoren zijn ook een uitkomst, parkeren is ineens een stuk makkelijker. Het schijnt ook dat er camera’s op mijn voorruit zitten die er voor moeten zorgen dat ik niet tegen mijn voorganger of een andere weggebruiker op kan botsen. Ik heb het nog niet getest en hoop ook niet dat ik het ooit nodig zal hebben.

Na een maand is mijn auto nog steeds mijn favoriete speeltje. Ik heb inmiddels 5000 kilometer gereden (mede dankzij dat wintersportreisje a 2000 kilometer en de heenreis van dit wintersportreisje) en zelfs files zijn ineens een stuk minder erg, want hé, alles om langer in mijn auto te zitten. Ik heb nog 59 maanden om van mijn auto te genieten, dan is het tijd om hem in te ruilen.. Dan ben ik inmiddels 30. Halleluja. Wie weet zitten er dan wel kinderen op mijn achterbank. Hmm… eerst maar eens een geschikte man zoeken, maar dat is een verhaal voor een andere keer…..

Liefs,
Annemerel

Oja, ik word niet betaald door LeasePlan om hier over te schrijven en ik moet ook gewoon voor mijn auto betalen (helaas, haha). De reden dat ik dit deel is omdat ik gewoonweg erg blij ben met mijn auto en hoe het zo snel geregeld is, daarnaast ontving ik een aantal vragen via de mail.

Delen:

31 Reacties

 1. februari 20, 2015 / 12:15

  Het is inderdaad fiscaal voor jou een veel gunstigere oplossing om te leasen en een betrouwbare en veilige auto is natuurlijk heel belangrijk als je zo veel kilometers maakt! Zelf woon in nu in hartje Amsterdam en staat een dag parkeren gelijk aan een half maand salaris dus ik doe het nu nog gewoon met mijn fiets.
  Nog veel veilige kilometers met je auto :)

 2. februari 20, 2015 / 12:27

  Fijn dat je auto zo goed bevalt! Hij ziet er in ieder geval beeldschoon uit :) Lijkt me heerlijk, een nieuwe auto! Al ben ik ook heel blij met mijn tweedehandse rode racemonster ;)

 3. februari 20, 2015 / 12:29

  Goede keuze! En het is een prima autootje volgens mij :) ik rij zelf in een twingo, die maakt ook zoveel lawaai op de snelweg haha.

 4. februari 20, 2015 / 12:34

  Wat leuk om te lezen. Ben zelf ook ZZP’er en dacht altijd dat het buiten mijn bereik lag om een auto te leasen. Niet dus, misschien toch maar eens naar gaan kijken :)

 5. februari 20, 2015 / 12:40

  Wat ontzettend fijn dat jouw auto je zo goed bevalt: een Ford Fiesta is ook echt een pareltje dus geef je geen ongelijk dat je langer in de auto wilt blijven zitten ;-) En de geur van nieuwe auto’s zijn inderdaad zo lekker: daar kan echt weinig tegenop. Ik ben blij voor je dame. X

 6. februari 20, 2015 / 12:42

  Wauw klinkt echt superfijn! Heel veel plezier en geniet van je mooie auto!

 7. februari 20, 2015 / 12:48

  Zo fijn een eigen auto! Hij is ook leuk & ik zou willen dat ik op mijn 25e zo’n auto heb, ondanks dat het geen Porsche of Audi o.i.d. is ;)En nieuwe auto’s ruiken inderdaad heerlijk! Geniet van je auto!

 8. februari 20, 2015 / 13:07

  Een eigen auto is zo fijn! Ik heb er sinds begin januari ook een, en ik vraag me af hoe ik al die tijd zonder auto heb kunnen leven haha.

 9. februari 20, 2015 / 13:08

  Het is echt een mooie auto! En fijn dat hij heerlijk rijdt, dat is ook belangrijk :D

 10. februari 20, 2015 / 13:47

  Oh heerlijk een eigen auto! Als ik mijn OV-kaart niet meer heb, zal ik er ook aan moeten geloven denk ik!

 11. Petra
  februari 20, 2015 / 14:20

  Die foto hierboven lijkt ZO erg op een plekje genomen wat ik ken in Delft… Maar ik neem aan dat ie in Den Haag is genomen gezien je daar woont haha
  Gefeliciteerd met je nieuwe auto! Mijn eerste moet nog komen, maar dat zal nog wel even duren.. Gezien ik naast het station in Delft woon (dus extra veel parkeerkosten), mn kantoor 5min fietsen van Rotterdam Blaak is en Delft-Rotterdam aaaaltijd file is, is het voor mij nu niet perse slim om er 1 aan te schaffen.. Ben dus jaloers!

 12. februari 20, 2015 / 14:45

  Wauw mooi karretje hoor ;) Veel rijplezier!

 13. februari 20, 2015 / 15:07

  Ah wat is ie leuk! Veel veilige kilometers gewenst :)

 14. februari 20, 2015 / 15:09

  Wow, exact dezelfde in het zwart! Een keertje Manify vs. Annemerel race-je doen?

 15. februari 20, 2015 / 15:26

  Het is een strakke waggi waar je trots op mag zijn! En een leaseplan klinkt heel aantrekkelijk. Ik heb vorig jaar een shortlease gehad, een vast bedrag per maand en klaar ermee. Ik zat zes maanden goed tot dat ie gestolen werd!

  Heel veel plezier in je nieuwe auto! Komt vast goed ;-)

 16. februari 20, 2015 / 15:36

  Ik ben voorlopig nog stiktevreden met mijn mooie donkerblauwe kaatje!

 17. Ilse
  februari 20, 2015 / 15:43

  Ik heb vrij weinig met merken van auto’s en dingen maar dat zal ook wel komen omdat ik gewoon nog een student met ov-kaart ben dus ik heb geen auto nodig.
  Wel een gave auto zeg! :)

 18. februari 20, 2015 / 16:07

  Ik heb ondanks tien jaar rijbewijs pas sinds afgelopen zomer een eigen auto en ben dolblij met mijn C1! Kan me dus héél goed voorstellen dat je heel gelukkig wordt van je nieuwe Ford :)

 19. februari 20, 2015 / 16:33

  Super leuke auto! Fijn dat je dr zo blij mee bent! :)

 20. februari 20, 2015 / 17:34

  Wat een tof artikeltje, heel fijn dat je dit met ons deelt. Veel geluk en plezier met je nieuwe autootje!

 21. februari 20, 2015 / 17:39

  Mooi ding!! Geniet ervan!

 22. februari 20, 2015 / 18:00

  Ik mis mijn Ka’tje ook, je kunt er zo’n beetje je huisdier van maken. De mijne heette Kaatje :’D ahah! Wat superfijn dat je hem gewoon kunt leasen!

 23. Suuz
  februari 20, 2015 / 19:54

  Prachtige auto!!!! geniet er lekker van! Hartstikke verdiend! enne rij voorzichtig ;-)!

 24. februari 20, 2015 / 19:58

  Jaa wij hebben ook sinds de zomer 2014 een Ford Fiesta. Hij is zo chill! Veel plezier er nog van!!

 25. februari 20, 2015 / 21:24

  Ahh zo’n nieuwe auto klinkt zo fijn! Echt een super mooie auto lijkt me dat. Veel rijplezier! (:

 26. februari 20, 2015 / 21:25

  Hehe de geur van een nieuwe auto! Heel herkenbaar. Ik heb zelf nu bijna twee jaar een Seat Mii ook met 5 deuren, heerlijk! Ik zou niet meer zonder kunnen. Wat fijn dat jouw auto ook zo goed bevalt!

 27. februari 20, 2015 / 23:09

  Super leuk om te lezen! Mijn missie is om mijn rijbewijs te halen!

 28. februari 21, 2015 / 10:23

  Hele mooie auto, gelukkig dat je er nog steeds blij mee bent! Leasen is een hele goeie oplossing!!

 29. februari 21, 2015 / 10:33

  Sinds afgelopen maandag rij ik ook in een auto van Leaseplan. Ik koos voor de Renault Twingo en ben er ook ontzettend blij mee. Veel rijplezier met je mooie Ford!

 30. februari 23, 2015 / 13:13

  Lijkt me een fijne auto! Veel rijplezier!