DEAR FRANCIEN: #3

 photo DSC_9642.jpg

Knappe Francien / Dokter Love,

Wat een onwijs goede adviezen gaf je me vorige week. Ik vind alle drie de scenario’s even hilarisch. Ik ga ze denk ik alle drie proberen, je kunt het best op meerdere paarden tegelijk wedden, toch? Bij scenario 2 heb ik nog wel één kleine kanttekening… Kunnen we die ook iets minder pijnlijk maken? Ik ben in 2012 een keer met hardlopen gevallen en het litteken op mijn been is nog steeds aanwezig, niet echt sexy. Ach.. ok, misschien moet ik niet zo zeuren. Het is wel een mooi aandenken natuurlijk, aan mijn eerste ontmoeting met mijn Prins in hardloopschoenen. Dat wordt dan zo’n litteken dat ik later aan mijn kleinkinderen laat zien… “Kijk eens kinderen, oma was vroeger heel sportief, maar ook een beetje onhandig. Zien jullie dat litteken? Dat zit er al vijftig jaar en liep ik op toen ik voor jullie opa viel tijdens het hardlopen.”

Maar goed Frans, nu is het mijn beurt om jou te helpen met je probleem… Je schrijft dat je hem gevonden denkt te hebben, maar dat hij jóu niet ziet staan. Je gebruikte een quote van Marco Borsato om de situatie uit te leggen “Volg wat je doet als het licht van de maan! Zoek me in alles dan kom je me tegen! Fluister mijn naam…en ik kom eraan!”. Maar Francien, wat denk je nou zelf? Fluisteren?! Hints geven? Het grootste gedeelte van de mannen begrijpt hier helemaal niks van. Ik zou een boek vol kunnen schrijven met hints die ik de afgelopen tien jaar aan mannen gegeven heb en die nooit begrepen zijn. Mannen zijn gewoon een beetje simpel. Die hebben duidelijkheid nodig.

Wat ik begrepen heb is dat je op dit moment in de zogenoemde friendzone zit. Dat is mooi klote, want dat is een lastige situatie. Je moet duidelijk tegen hem zijn over wat jij van hem en jullie relatie wil, maar je loopt ook het risico om jullie vriendschappelijke relatie daardoor te verliezen, of in ieder geval een beetje awkward te maken. Het lijkt me dus allereerst handig dat je voor jezelf uitvindt wat je belangrijker vindt. Wil je het risico lopen dat je een vriendschap verliest? Of denk je… als ik maar lang genoeg hints blijf geven moet hij het toch wel een keer gaan begrijpen (zou best kunnen, maar dit kan wel een meerjarenplan worden, weet ik uit eigen ervaring). Goed, mocht je voor jezelf beslissen dat je het risico wil nemen, dan heb ik voor jou drie mooie manieren om hem héél duidelijk te maken wat jij voor hem voelt.

1. De (moderne) serenade.
Ken je die serenades uit die films uit de jaren ’80? Of, misschien iets recenter, Easy A (je weet wel het moment dat Penn Badgley onder het raam staat van Emma Stone met die boombox boven zijn hoofd waar het nummer ‘don’t you forget about me’ uit knalt?). Nou dat vind ik dus wel wat voor jou. Er zit volgens mij no shame in your game en we hebben laatst nog in de auto de Spice Girls gezongen en met die stem zit het ook wel goed. Jij doet het natuurlijk niet op de jaren ’80 manier, maar op de Francien-manier, je maakt een filmpje. Ik heb nog wel een nummer suggestie voor je. ‘You Belong With Me’ van Taylor Swift “WHY CAN’T YOU SEE-EE-EE, YOU BELONG WITH ME-E-E!”. Als je nog op zoek bent naar een cameravrouw, I’m your girl. Maar je kunt het natuurlijk ook met de selfiecamera van je iPhone doen ;-).

2. (Francien) laat je tieten nog eens zien.
Ok, deze lag wel heel erg voor de hand, maar ik kon het toch niet laten. Hier heb je waarschijnlijk wel één glas wijn voor nodig (of twee, of drie, ik weet niet hoe hoog jouw alcohol-tolerantie deze dagen is). Maak jezelf nog mooier dan je al bent, trek je meest sexy lingerie setje aan en gooi tijdens het eten ‘per ongeluk’ een glas rode wijn over je (witte) shirt heen. Jullie moeten nu naar zijn slaapkamer om een schoon shirt voor jou te zoeken, want dit shirt kun je dus echt niet meer aan. Terwijl hij een shirt voor jou zoekt, trek jij jouw shirt uit en je broek en… surpriseeeee! (ik zei toch dat je hier wijn voor nodig had).

3. Praat erover
Ok, dit is de meest ‘serieuze’ oplossing voor je probleem en daarom ook rete saai en saai past eigenlijk helemaal niet in jouw woordenboek. Maar weet je, ter wille van de volledigheid van deze brief, zal ik je ook deze optie geven…. praat erover. Hiervoor mag je ook een glas wijn drinken, of doe het tijdens een glas wijn. Maar let op, dronken mensen spreken dan misschien de waarheid, je moet nog wel een beetje controle over jezelf kunnen behouden. Vertel hem aller eerst dat je je vriendschap niet wilt verpesten (dat wil je niet, toch?) en vertel hem vervolgens wat je voor hem voelt. Als hij die gevoelens niet voor jou heeft, kun jij het misschien proberen voor jezelf af te sluiten, in plaats van dat je hoop blijft houden dat het ooit toch nog komt. Ik zei het toch, saaie optie. Maar wel volwassen enzo.

Frans, ik ben heel benieuwd voor welke optie je gaat, mocht je besluiten er voor te gaan. Zelf zou ik gaan voor de serenade, al is het alleen maar omdat ik heel graag die video wil zien ;-).

Liefs,
Annemerel

PS: Frans, je kunt ook luisteren naar dit artikel van The Huffington Post. Zij zeggen dat je ‘onbereikbaar’ moet zijn, uit zijn beeld moet verdwijnen en een leven moet krijgen (dat heb je volgens mij al, maar goed, dat zeggen ze dus) en vervolgens gaan ze je volgens dit artikel dus missen. Nou, succes ermee… Ook dit is een meerjarenplan volgens mij.

PS2: Lees hier de brief die ik vorige week aan Francien schreef, over mijn dilemma, lees hier Francien’s geniale oplossing voor mijn problemen. En lees hier mijn eerste brief aan Francien, waarin ik haar vertelde waar ik eigenlijk naar op zoek ben.

Delen:

21 Reacties

 1. februari 19, 2015 / 17:13

  Zo schattig deze berichtjes naar elkaar!

 2. Anouk
  februari 19, 2015 / 17:18

  Heel leuk geschreven!

 3. februari 19, 2015 / 17:20

  heel benieuwd wie deze mystery man is in het leven van francien

 4. Esther
  februari 19, 2015 / 17:31

  Dan heb ik er ook nog wel een! Ik ben gaan daten met zijn beste vriend, dat maakte hem zo jaloers dat we (toen het niets werd met die vriend van hem) spontaan uit de friendzone gekomen zijn!

  Kan Francien natuurlijk ook nog proberen.

  Heel leuk geschreven!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 19, 2015 / 17:40

   Dat is een hele goede tip ;-)

 5. Evita
  februari 19, 2015 / 17:39

  Oow geweldig deze brieven haha! Ik hoop zo dat het Jelmer de Boer is waarmee Francien in de ‘friendzone’ zit ;) Hun zijn namelijk zo schattig samen!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 19, 2015 / 17:41

   Jelmer en Francien zitten inderdaad in de friendzone, maar daar staan ze naar mijn weten allebei 100% achter ;-).

   • Ilse
    februari 19, 2015 / 18:48

    Aaaah jammer ik dacht ook al telkens aan Jelmer!

    • Nadia
     februari 20, 2015 / 11:35

     Daar dacht ik ook aan. :p

 6. februari 19, 2015 / 18:04

  Echt waar, wat een origineel en leuk idee deze artikelen!

 7. Feline
  februari 19, 2015 / 18:12

  Hahaha Superleuk artikel en ik zou Beyoncé’s ‘Why don’t you love me’ er ook nog even tegenaan gooien?

 8. Ilse
  februari 19, 2015 / 19:31

  Wat een leuke brief en in de friendzone zitten is inderdaad wel lastig ja.
  Ben wel benieuwd naar de stiekeme lover en het antwoord van Francien.

 9. Suuz
  februari 19, 2015 / 19:31

  Fantastisch geschreven weer!!

 10. februari 19, 2015 / 19:37

  Super leuk geschreven! Mocht Francien voor scenario 1 gaan dan hebben jullie een windmachine nodig, zo eentje die Hans Klok en Beyoncé gebruiken. Anders ren ik wel rond met een föhn.

  • februari 19, 2015 / 22:40

   Die ga ik even regelen!

 11. februari 19, 2015 / 20:43

  Hahaha zo leuk om die brieven te lezen! Of je kan bij optie 1 ook nog voor ‘Dear future husband’ kiezen van Meghan Trainor. Je heb alleen wel kans dat ‘ie afgeschrikt wordt haha…
  X Emma

 12. Sophie
  februari 19, 2015 / 21:00

  Die kerel is helemaal gek in zijn hoofd als hij Francien in de friendzone laat zitten

 13. februari 20, 2015 / 11:37

  Haha, heel tof geschreven :-) Allemaal hele originele scenario’s! Hopelijk raakt ze snel uit de friend zone.

 14. februari 20, 2015 / 15:12

  Zo leuk deze stukken. En mijn advies aan Francien: ga samen op reis.. Ander perspectief en je leert elkaar ineens op een andere manier kennen!