LET’S TALK ABOUT: Horror Winter? I’m READY for you!

 photo DSC_4321.jpg


 photo DSC_4319.jpg
 photo DSC_4317.jpg
Er zijn meteorologen die er van overtuigd zijn dat er een horrorwinter op komst is. Of we daadwerkelijk te maken krijgen met een winter from hell? Eerst zien (en voelen), dan geloven. Maar mocht ‘ie er komen, dan ben ik er in ieder geval goed op voorbereid.

Bij Sarenza bestelde ik de oh zo foute, maar tegelijkertijd super fabuleuze moonboots met gouden pailletten van Love Moschino. Of we op wintersport gaan is nog niet zeker, maar als we gaan heb ik in ieder geval goed schoeisel (beter dan mijn Nike Free’s met shield die na de wintersport rijp voor de schroothoop waren omdat de steentjes op de weg mijn zolen hadden vernacheld). En mocht er hier sneeuw en ijs liggen, dan trek ik ze ook aan, whooooo cares, mijn voeten blijven tenminste warm en de kans op uitglijders is op deze schoenen een stuk kleiner.

Dan de UGGS, een speciale limited edition alleen te koop bij Van der Assem schoenen in Rotterdam voor een speciale prijs van 149 euro (in plaats van 199). Ze zijn te koop in grijs met een zilveren detail op de hiel en in chestnut, met een gouden detail op de hiel. Ik koos, zoals je ziet, voor de grijze variant. Er wordt veel over UGGS gezegd, maar ondertussen zijn er maar weinig mensen die ik er niet op betrapt hebt hun UGGS te dragen, zelfs in september zag ik ze al in het straatbeeld verschijnen. Je hoeft je dus écht niet te schamen voor je UGGS. Ik twijfel nog of ik deze UGGS daadwerkelijk naar buiten aan ga trekken. Niet omdat ik ze niet mooi vind, maar omdat ik eigenlijk ook nog op zoek ben naar een paar ‘huisschoenen’ (pantoffels dus) en aangezien ik nog twee paar UGGS in de kast heb staan, kan ik deze natuurlijk ook gewoon voor mijn dagelijkse chillpartijtjes bewaren. Hmmmmmm lastig. Waarschijnlijk houd ik ze een paar weken heel netjes, totdat ik een keer naar de buurtsuper moet en geen zin heb om van UGGS te wisselen en ik ze toch vies maak. Zo gaan die dingen, ik ken mezelf.

Ben jij al klaar voor de voorspelde ‘horrorwinter’?

Liefs,
Annemerel

Delen:

71 Reacties

 1. december 9, 2013 / 17:06

  Die Uggs zijn sowieso warm!

 2. Thea
  december 9, 2013 / 17:10

  En dan noem jij jezelf niet decadent met 3 paar UGGS??? Hoe decadent kun je het hebben als je een paar dure, hele dure, UGGS wilt gaan gebruiken als pantoffels? Sorry vroeg het me meteen af toen ik je bericht hier las … (ik begin de commentaren van voorheen steeds beter te begrijpen) Nogmaals ieder het zijne maar je moet toch wel erkennen, dit slaat toch wel alles ;)

  • Hanneke
   december 9, 2013 / 17:25

   Jeetje doe niet zo flauw zeg. Annemerel mag volgens mij zelf bepalen waar zij haar geld aan uit geeft. Jij gaat misschien iedere week stappen en Annemerel koopt een extra paar schoenen. Beetje flauw hoor, jaloers?

   • Thea
    december 9, 2013 / 18:46

    Hoezo flauw, ik mag mijn mening toch geven!

    • Thea
     december 9, 2013 / 18:46

     en daarbij .. ik ben blij als ik elke week te eten heb, dus nee, stappen zit er al jaren niet meer aan …

     • december 9, 2013 / 20:24

      De twee paar die ik al had stammen uit 2008 en 2009, deze heb ik dankzij een samenwerking. Verder hoef ik me volgens mij niet te verantwoorden.

   • december 10, 2013 / 22:03

    @ Hanneke: jouw reactie “beetje flauw hoor, jaloers?” vind ik persoonlijk pas écht flauw. Laat iemand lekker zijn of haar mening geven. Ondanks dat ik zelf ook bijna de helft van mijn salaris spendeer aan dure schoenen, kleren, tasjes etc. kan ik me wel helemaal vinden in de reactie van Thea. Ik besef in elk geval heel goed dat het in het leven niet alleen maar om ‘materie’ (oftewel dure spullen) draait, en ik kan alleen maar hopen dat dat ook voor Annemerel geldt. En dat betwijfel ik eerlijk gezegd wel eens (wanneer zij een druk sociaal leven zou hebben of heel erg happy is met haar vriend, zouden we daar wel vaker iets van terugzien, nietwaar? En die opmerking “Annemerel werkt hard voor haar geld” kan ik ook niet meer horen. Met 16 uur per week bij Girlscene en verder ‘lekker bloggen’ heeft zij volgens mij níks te klagen. Nu maar hopen dat ze over een paar jaar ook wat op de bank heeft staan ;) )

    • december 11, 2013 / 08:02

     Wat een onzin is dat argument toch. Annemerel heeft een blog waar ze schrijft over bepaalde onderwerpen. Je ziet veel van haar leven voorbij komen, true, maar niet alles. Er wordt ook gekozen om bepaalde dingen niet on-line tentoon te stellen. Zo werkt dat met bloggers. Dat zijn ook mensen die offline bestaan. BYE!

  • alice
   december 10, 2013 / 12:02

   Thea, je klinkt zo ontzettend veroordelend met je reactie.
   Annemerel werkt er hard voor en als haar budget het toelaat moet zij zelf weten wat zij aanschaft.
   Ik koop elk jaar nieuwe Ugg sloffen omdat ze na een jaar
   gewoon op zijn.
   Maar om dan ook nog je statement te vergroten door oude commentaren erbij te halen en zo fijntjes nog even een mening erbij aan te plakken zegt heel veel over hoe jij in het leven staat.

   • Thea
    december 10, 2013 / 20:24

    de reacties die jullie geven, maken duidelijk hoe “de verloren generatie” in het leven staat. ik hoop dat je later, als jullie het ware leven werkelijk ontdekken, mijn woorden nog eens zullen herinneren en zullen begrijpen wat ik met mijn woorden wilde zeggen. ik bedoelde ze in eerste instantie helemaal niet als veroordelend, maar ondertussen is me zoveel duidelijk geworden. ach ja, dat zullen jullie dan ook wel weer niet begrijpen .. krijg je als je alleen maar met materie bezig bent en denkt dat daar alles mee valt te halen. echte rijkdom zit hem niet in materie, laat dat een les voor de verloren generatie zijn!

   • december 10, 2013 / 22:04

    Wat weet jij ervan hoe hard zij werkt?!! Tssss….

    • december 10, 2013 / 22:04

     En dan doel ik op Alice…

 3. december 9, 2013 / 17:24

  Oeh ik vind de UGGS erg mooi!

 4. december 9, 2013 / 17:27

  Geweldig die moonboots van Love Moschino! Ze zijn inderdaad zo fout dat ze leuk zijn!

 5. december 9, 2013 / 17:27

  Of ik dit jaar UGGS ga kopen, nee ik denk het niet. Ik wilde vorig jaar heeel graag die oerlelijke Sorel kopen, ik denk dat ik voor die ga dit jaar. Als ik met noa in de winter ga wandelen, dan zijn die wel wat warmer en steviger dan UGGs, mooi is anders.. haha..

 6. december 9, 2013 / 17:32

  Zo, dat zijn dure pantoffels haha! Ik vind ze eigenlijk allebei niet zo mooi, maar goed: ze zijn warm en doen het waarschijnlijk goed in de sneeuw. Niks mis mee dus, alleen niks voor mij ;)

 7. december 9, 2013 / 17:33

  Oké, die moonboots zijn gewaagd, ben heel benieuwd hoe je ze gaat dragen. Ik vind de UGGs heel gaaf, al moet ik zeggen dat ik de chestnut nog ietsje mooier vind.

 8. december 9, 2013 / 17:33

  Ik zou zelf nooit UGGS kopen maar deze vind ik wel erg mooi! Mijn timberlands kunnen gelukkig ook prima in de winter en lopen heerlijk :D

 9. december 9, 2013 / 17:34

  Haha, die UGG’s zijn sowieso lekker warm!! Heerlijk voor als je met koude voeten op de bank zit!

 10. december 9, 2013 / 17:36

  Toffe Uggs!

 11. december 9, 2013 / 17:38

  Als die horrorwinter komt ben ik fucked… Ik heb geen warme schoenen, geen echt warme jas en de truien die ik gekocht heb draag ik ondertussen ook al weer een paar maanden en die vind ik nu al niet warm genoeg. Hopelijk hebben die weermensen het mis!

 12. december 9, 2013 / 17:40

  Aaah beide super leuk! Uggs lekker warm, en heel goed dat je ze met korting gescoord hebtm maar niks voor in de sneeuw en daar zijn je snowboots wel geschikt voor! Ik ben qua schoenen niet echt klaar voor een horrorwinter maar die verwacht ik ook niet echt..

  liefs Mireille

 13. december 9, 2013 / 17:42

  Die uggs vind ik eigenlijk wel heel erg leuk!

 14. Lies
  december 9, 2013 / 17:47

  Supermooie moonboots!

 15. EllaNola
  december 9, 2013 / 17:50

  Eigenlijk vind ik die UGGS echt super leuk! Vooral in de zilveren kleur. De snowboots zijn gewoon mega gaaf, voor in de winter! haha!

 16. december 9, 2013 / 17:53

  Haha, ik vind ze allebei echt heel lelijk, maar daardoor zijn ze misschien ook wel weer leuk. Je gaat in ieder geval geen koude voeten krijgen!

 17. Janey
  december 9, 2013 / 18:07

  Wat jammer dat je UGGs genomen hebt! Niet vanwege het uiterlijk, maar vanwegen de schapen die echt vreselijk behandeld worden voor hun wol. De schapen die gebruikt worden hebben heel veel huidplooien aan de achterkant, waartussen vliegen hun eitjes leggen. Ze snijden dan na het scheren die huid weg zodat de vliegen hun eitjes daar niet meer kunnen leggen. Heel zielig allemaal, dus daarom houd ik niet zo van UGGs :(

  • Chantal
   december 9, 2013 / 18:43

   Idd jammer deze keuze vanwege het dierenleed.

  • Irene
   december 10, 2013 / 08:25

   Ik ken de methode waarop ze dat doen niet, maar wilde even zeggen dat schapen die maden krijgen (die vliegeneitjes die uitkomen) ook vreselijke pijn hebben met vaak de dood als gevolg.

 18. december 9, 2013 / 18:13

  Oh jee, ik vind zowel de moonboots als de UGGs echt vreselijk lelijk, haha! Als ze maar warm zijn, dat is het belangrijkste natuurlijk ;) Ik heb sowieso een hekel aan UGGs, het klinkt niet voor niets als ugly… ;)

  Ik heb nog wel ergens sneeuwlaarzen liggen, ook fout maar wel lekker warm, en m’n wandelschoenen kunnen ook wel tegen de kou denk ik. Hoewel ik meestal gewoon de hele winter, ook bij -10 en kouder, op Allstars loop haha! Verknocht…

 19. december 9, 2013 / 18:19

  Ik heb ook twee paar uggs (ik moet er wel bij zeggen dat dat was voordat ik het filmpje zag over hoe de schaapjes worden mishandeld, vind het zo erg dat dat gebeurd voor schoenen waar je goud geld voor betaald) en het enige jammere is dat ze totaal geen grip hebben. Ze zijn dus niet zo handig voor in de sneeuw.
  Misschien ga ik dit jaar voor Timberlands, die schijnen ook heel warm te zijn en hebben hopelijk meer grip :)

 20. Desiree
  december 9, 2013 / 18:33

  ik vind ze allebei heel gaaf!

 21. december 9, 2013 / 18:34

  Ugg zijn leuk

 22. december 9, 2013 / 18:46

  Uggs zijn fijn. Die moonboots lijken me heerlijk voor de wintersport!

 23. december 9, 2013 / 18:48

  Ik vind die Uggs echt super leuk! Ik twijfel of ik deze winter ga voor nieuwe Uggs, ik heb al grijze Bailey Buttons, maar wil ook graag van die enkelhoge Timberlands.. Twijfel, twijfel haha.

 24. december 9, 2013 / 18:58

  Ik vind de UGGs erg leuk! X

 25. Esther
  december 9, 2013 / 19:10

  Sluit me aan bij Janey en Chantal, ik ga nooit uggs kopen vanwege het dierenleed wat achter de laarzen zit. Iedereen zou het filmpje eens moeten bekijken. Dan zijn die laarzen echt niet aantrekkelijk meer.

  • december 10, 2013 / 21:55

   Helemaal mee eens! Heb de mijne na het zien van het filmpje meteen op MP gezet!

   • Annemiek
    december 11, 2013 / 13:00

    Dus het is beter als iemand anders jou nog even wat geld geeft voor de uggs die jij niet meer draagt vanwege het dierenleed dan als je ze zelf gewoon draagt nu je er toch al geld voor hebt betaald?

    .. Oke. Kan. Bijzonder.

    • december 11, 2013 / 23:36

     PS. Annemiek… dat IK niet meer geassocieerd wil worden met Uggs, wil niet zeggen dat niemand ze meer mag dragen. En mijn budget is nou ook weer niet zó hoog dat ik zonder pardon een paar schoenen van 200 euro in de prullenbak gooi. (Goh… Kan hè. Bijzonder.)

     • Annemiek
      december 14, 2013 / 15:32

      Snap ik wel, die dingen kosten ook een aardige duit. Maar neem aan dat je ook wel een beetje begrijpt wat ik bedoelde.

 26. december 9, 2013 / 19:18

  Decadente huissloffen dan lol!

 27. Claudia
  december 9, 2013 / 19:29

  Dat zou wel zonde zijn, 149 euro voor sloffen hahaha. Winterboots <3!

 28. december 9, 2013 / 19:41

  Ik vind de uggs heel mooi, apart!

 29. december 9, 2013 / 19:43

  Zelf ben ik niet zo fan van Uggs, ze zullen best warm zijn hoor maar als ik zie hoe sommige meiden er na een aantal weken op lopen (helemaal scheef afgesleten) kan dat nooit goed voor je enkels zijn. Nee doe mij maar Timberlands van de winter :) heeeerlijk!

 30. december 9, 2013 / 20:06

  Niet echt mijn ding maar wat zijn ze mooi!

 31. december 9, 2013 / 20:14

  Ik zoek ook echt nog een paar mooie snowboots die ik in Nederland aankan als het sneeuwt. Ik ben verder niet van de wintersport dus daar hoef ik het niet voor te doen maar wil wel graag warme voetjes in de sneeuw!

 32. december 9, 2013 / 20:23

  Ik twijfel al een tijdje over UGG’s omdat ze me wel heel lekker warm lijken en dat me super goed lijkt voor mijn wintertenen, maar het blijft toch een heel bedrag… En inderdaad, iedereen vindt ze lelijk maar iedereen draagt ze :P

 33. december 9, 2013 / 20:29

  Ik vind alle 2 de paar echt leuk! Ik ben nog helemaal niet klaar voor de winter, heb nog geen deftig echt winterschoeisel…

 34. Anouk
  december 9, 2013 / 20:59

  Die uggs.. liefde :D

 35. december 9, 2013 / 21:06

  Wauw! Supergaaf!

 36. Imke
  december 9, 2013 / 21:42

  YEAH geen wintertenen! :-D

 37. Maaike
  december 9, 2013 / 21:56

  Gave Uggs! Deze kleur grijs lijkt wel lichter dan die van Ugg normaal, klopt dat? Neemt niet weg dat ik de kleur heel mooi vind overigens :)

 38. Margot
  december 9, 2013 / 21:58

  Ik zweer bij mijn timberlands! Ik heb er zelfs twee paar… Eén paar voor bij de paardjes en één paar om gewoon te dragen. Oh ja ik heb er ook laarzen van…

 39. Janique
  december 9, 2013 / 22:18

  Ik heb mijn Warmbats netjes in de dozen opgeslagen en dacht er gisteren aan dat ik ze wel weer aan mag inderdaad. Heb ook deze kleur grijs, maar ze zijn wel erg besmettelijk hoor..

  Die Moschino’s zijn wel echt geweldig voor op wintersport, duim voor jou dat je gaat!

 40. december 9, 2013 / 22:29

  Haha en stiekem vind ik beiden geweldig ;) Net als die glitter uggs met al die pailletten, hahaha (daar schaam ik me dan wel weer een beetje voor)…

 41. december 10, 2013 / 09:30

  Ze zijn tof! Vooral die UGG’s. Ik zweer erbij, ik heb de bruine versie en nog drie andere paren en ik schaam me er niet voor! ;)

 42. Angelique
  december 10, 2013 / 10:22

  Hi Annemerel, zonder dit onaardig of gemeen te bedoelen wil ik je graag wijzen op de manier waarop schapen worden behandeld. Ik ken je niet persoonlijk maar op je blog kom je over als een enorm bewust en assertief persoon. Wellicht ben je er niet van op de hoogte, maar hier de ugly truth over hoe Uggs worden gemaakt:

  http://www.youtube.com/watch?v=KSw9XE5skj4

  Nogmaals, ik zeg dit niet om jou persoonlijk aan te vallen, maar ik zou zeggen kijk en oordeel zelf. (als het linkje niet werkt kun je ook op YouTube “Ugly Uggs” intypen.

 43. december 10, 2013 / 11:46

  Ik vind de UGGS super leuk! Zou ze echt wel buiten aantrekken, heerlijk.

 44. Marjolein
  december 10, 2013 / 14:30

  Ik vind de moonboots vreselijk haha, maar de Uggs eigenlijk verrassend leuk! Heb zelf een zwart paar die ik puur draag als het écht koud is. Het is gewoon het enige wat je voeten echt warm houdt als er een dikke laag sneeuw ligt!

 45. december 10, 2013 / 16:58

  Mooi is het niet, maar met sneeuw en vrieskou heb ik toch ook zeker mijn uggs aan! En met veel sneeuw zelfs mijn moonboots. Ik heb ‘saaie’ zwarte, vind deze heel leuk (voor moonboots dan, mooi zal ik ze nooit vinden)

 46. december 10, 2013 / 17:07

  Ik heb geen winterbanden onder mijn auto, mijn snowboots heb ik afgelopen voorjaar weggegooid want ik ging er zomaar ineens op de Champs Elysées scheef op lopen toen ik terug liep naar huis en ik heb slechts enkele beglazing op de eerste verdieping van ons huis en geen elektrische deken. Als er écht een horrorwinter aankomt, moet ik me nog even goed gaan voorbereiden want dat ben ik nu dus niet!

 47. december 10, 2013 / 23:05

  Oh my, sinds je foto’s van de UGG’s staat de website op m’n beginpagina. Elke dag even kijken of ze er nog wel zijn.
  Hopelijk is dat over 10 dagen nog zo.. STUFI LOVE!

 48. december 11, 2013 / 14:35

  Ik ben fan! Van de moonboots en de Uggs. Ik heb zelf ook drie paar Uggs. En nep-uggs voor thuis. ;-)
  Ze zitten zo heerlijk en ze zijn zo warm dat het me niets kan schelen dat iedereen ze haat. :-)

 49. Babette
  december 11, 2013 / 15:04

  Oehhh ik wil aan foto’s van de uggs! Instagram? :D

  Twijfel zelf heel erg tussen deze en de chestnut versie..

 50. december 11, 2013 / 21:43

  Oeh I love them!!!!

 51. december 13, 2013 / 22:15

  Ik heb inmiddels twee paar UGGS. Het eerste paar is al 6 jaar oud en ze zijn zo ranzig maar kan er geen afscheid van nemen… Wil ook zo graag nieuwe!

 52. december 18, 2013 / 10:44

  wat een gezanik allemaal. ik vind ze allebei heel erg leuk! ik ben gek op lompe schoenen denk ik. ik ga ook maar eens op zoek naar die moonboots. je weet maar nooit hier in nederland!

 53. Sara de Jong
  december 18, 2013 / 19:51

  Tot wanneer loopt deze actie bij Van den Assem? Vind ze eigenlijk wel heel tof! :D