LOVE: Happy 2014!!!

 photo happy2014.jpg

Hebben jullie allemaal een fijne jaarwisseling gehad? Last van een kater? Of je eerste hardlooprondje van het nieuwe jaar er al opzitten? Ik wil het nieuwe jaar graag beginnen met wat soul-searching.

Wat deed je in 2013 dat in 2014 anders moet?
In 2013 ben ik heel erg actief geweest, maar ik ben ook erg lui geweest en ik heb moeilijke zaken (zoals administratie) voor me uitgeschoven onder het mom van ‘ik heb het druk’, terwijl, als ik heel eerlijk tegen mezelf ben, ik er best tijd voor had kunnen maken. Was het nu echt nodig om mijn complete collectie Sex and the City dvd’s voor de 26ste keer te bekijken? Natuurlijk heb ik ook weken gehad waarin ik van voor niet meer wist dat ik van achteren leefde en ik heb mijn ‘werk’ op iedere vakantie meegenomen, maar toch, ik zou nog wel een beetje minder willen uitstellen.

Hoe ga je er voor zorgen dat 2014 anders wordt?
Ik werk al veel met lijstjes, maar ik wil nog meer werken met lijstjes. Ik merk dat wanneer ik een week geen lijstjes maak mijn productiviteit meteen naar beneden kukelt. Is niet erg voor een weekje, maar van een week komen twee weken en voor je het weet beland je (ik) in een luie periode. En dat is niet zo handig, want ik ben ‘zelfstandig ondernemer’ en er is dus niemand die tegen mij zegt dat ik harder moet werken, er is geen baas die tegen mij zegt ‘goh Annemerel, lig je nu weer om 9.00u nog in bed?’ er is ook geen baas die zegt ‘Annemerel, ik vind dat je de laatste tijd niet productief geweest bent’. Aan de ene kant is dat natuurlijk heel fijn, maar als je zelf die discipline (tijdelijk) ook mist kom je niet veel verder. Ik wil dit voorkomen door aan het begin van de week een lijstje te maken met dingen die ik die week wil doen, even de ‘baas’ spelen, de rest van de week moet ik me dan aan het lijstje van de ‘baas’ houden.

Wat is je doel voor 2014?
Mijn doel? Ik heb er meerdere. Op professioneel vlak zou ik graag een nieuwe opdrachtgever (erbij) willen, ik doe al twee jaar lang freelance klussen voor Girlscene en Metro Mode en ik heb natuurlijk Annemerel.com, maar het wordt tijd voor meer. Of dat in de vorm komt van een eigen project of een freelance klus voor een andere werkgever dat zal de tijd leren.

Op persoonlijk vlak wil ik graag iets meer van de bank af. Vooral tegen het einde van 2013 was ik een beetje lui. Eerst had ik het excuus dat ik in training voor de marathon was en dat ik doordeweeks heel erg druk was met schrijven, geld inzamelen voor dance4life en hardlopen, maar de laatste weken heb ik dat excuus niet meer. Ik ben 24, op zaterdagavond een hele avond series kijken is leuk, maar dat kan ik ook als ik 80 ben. Laura, Kim, Carlissa, Ashley en Roos, jullie worden mijn slachtoffer. Oh en Francien, wanneer gaan we nu eindelijk die after-marathon danceparty houden?

Natuurlijk heb ik ook een sportief doel, meerdere zelfs. In april wil ik heel graag de marathon van Rotterdam onder de 4 uur rennen. Dat moet lukken, als ik nu niet te hard van stapel loop en mijn blessure(s) de kans geef om te herstellen. Daarnaast wil ik in mei/juni graag een snelle 10K lopen, mijn PR is nu 47:30, daar mag best wel iets vanaf. En dan wil ik tot slot in de herfst nog een ‘leuke’ marathon lopen. Het liefst New York natuurlijk, maar Berlijn lijkt me ook leuk en Chicago.. OK, who am I kidding, ik wil gewoon New York weer lopen.

Waar kijk je het meest naar uit in 2014?
Veel! Eind deze maand ga ik een weekje op wintersport met mijn ouders, broertje, zusje en vriend, daar kijk ik (natuurlijk) heel erg naar uit. Daarnaast kijk ik er ook naar uit om mijn geliefde Parijs weer te bezoeken, maar daar heb ik nog niets voor vastgelegd. Ook heb ik oprecht heel veel zin om weer een marathon te lopen en er écht voor te trainen. Ik heb weer zin om op donderdagochtend zomaar eventjes 30 kilometer te lopen. Verder word ik dit jaar 25 (echt oud) en mijn vriend 30 (helemaal oud) en ik denk dat er wel een feestje gegeven gaat worden. Oh en net als vorig jaar wil ik graag weer bootcamps organiseren, ik vind het zo leuk om samen met jullie mijn liefde voor sporten te delen. Oooh en ik kijk ook heel erg uit naar de zomer en het zonder jas naar buiten kunnen en de weken die ik hoogstwaarschijnlijk weer in Italië ga doorbrengen. Het concert van Ellie Goulding, het concert van Miley Cyrus… jeetje, er is zoveel om naar uit te kijken.

Liefs,
Annemerel

(voel je vrij dezelfde vragen voor je eigen blog te gebruiken!)

Delen:

28 Reacties

 1. januari 1, 2014 / 12:09

  Haha, slachtoffer 1 meldt zich. Ik ben ook al zo’n feestbeest natuurlijk! (ahum). Komt goed. Happy new year chick! x

 2. januari 1, 2014 / 12:34

  Ik ben ook gek op lijstjes, ik ga ook voor meer productiviteit ;)

 3. januari 1, 2014 / 12:36

  Ik ga dit jaar ook voor meer productiviteit! Gelukkig nieuwjaar!

 4. januari 1, 2014 / 12:38

  Dat uitstellen herken ik wel. Dat is dus ook een van mijn voornemens voor 2014 om daarmee te stoppen!
  Je gaat veel leuke dingen doen dit jaar lees ik. Geniet er van!

 5. januari 1, 2014 / 12:57

  Haha, zonder to do lijstjes verander ik ook in een luie bankhanger ;) Hopelijk weet je in 2014 een paar leuke klusjes binnen te slepen! :)

 6. januari 1, 2014 / 13:05

  Ik vind dit soort posts altijd zo inspirerend! Door jou weet ik ook weer dat ik lijstjes moet maken, en meer moet sporten. 2014, bring it on!

 7. januari 1, 2014 / 13:19

  Lijstjes maken is denk ik ook wel iets voor mij. Ik word snel lui en voer dan niks uit, niet erg handig. Gelukkig nieuwjaar!

 8. januari 1, 2014 / 13:20

  Wat een leuke tag :D

 9. januari 1, 2014 / 13:22

  Wel met de bootcamps naar rotterdam komen dan! Haha
  Al moet ik dan nog wel even trainen om het niveau bij te kunnen houden denk ik, maar dat is alleen maar goede motivatie

 10. januari 1, 2014 / 13:28

  Klinkt als een stel mooie plannen ie erom vragen om uitgevoerd te worden!

 11. Martje
  januari 1, 2014 / 13:30

  Ik kwam vanochtend de Bullet Journal tegen, ik denk dat ik die in 2014 uit ga proberen om productiever te worden. Misschien heb je er ook wat aan? https://www.youtube.com/watch?v=GfRf43JTqY4

 12. januari 1, 2014 / 14:14

  Goede doelen! Ik hoop dat je snel iets nieuws vindt om erbij te doen en ben weer benieuwd naar al je blogjes over wintersport, citytrips en hardloopavonturen!

 13. januari 1, 2014 / 14:19

  Haha super leuk weer geschreven. Ik heb hetzelfde. Ik moet lijstjes maken, voor productiviteit maar ook voor overzicht. Heerlijk is het!

 14. januari 1, 2014 / 14:28

  Fijne voornemens! Lijstjes zijn altijd goed om effectiever te zijn!

 15. januari 1, 2014 / 14:35

  Wat een leuke doelen! Ik wens je een gelukkig, gezond en liefdevol 2014!

 16. januari 1, 2014 / 15:01

  Weer een mooi artikel Annemerel! Lief dat we deze mogen gebruiken voor als je een eigen blog hebt. Ik ga er zeker gebruik van maken! Ik hoop onder andere weer op een leuke bootcamp van jou (en Esmee + Roos)! Hopelijk kan ik er dit jaar wel aan 2 (of meer) mee doen, zoals afgelopen jaar de planning was ;).

 17. januari 1, 2014 / 15:42

  Mooie doelen voor dit jaar! :) Ik kijk uit naar al je hardloop avonturen en reisjes die je gaat maken.

 18. januari 1, 2014 / 16:03

  Super doelen! Ik heb er ook al een post over geschreven ;-)

 19. januari 1, 2014 / 16:04

  Good busy babe, wordt vast weer een mooi jaar voor je! Happy 2014!

 20. januari 1, 2014 / 16:41

  Mooi, zo even soul searchen voor het nieuwe jaar. Ik blijf toch nog even lui vandaag! Zo te zien heb je lekker vel om naar uit te kijken in 2014.

 21. januari 1, 2014 / 17:06

  Fijn nieuwjaar en heel veel succes met het behalen van je doelen!

 22. januari 1, 2014 / 17:08

  Leuk artikel! Ik ben de laatste tijd ook een beetje lui – ok, het is vakantie dus het mag, maar toch heeft je artikel me wel weer even aangespoord om toch nog wat te gaan doen, haha!

 23. januari 1, 2014 / 17:23

  Gelukkig nieuwjaar! Fijn lijstje :)

 24. januari 1, 2014 / 18:30

  Leuk! Ik kijk ernaar uit alles weer mee te lezen!

 25. januari 1, 2014 / 20:09

  Leuk lijstje! Ik kijk ernaar uit het allemaal weer te volgen!

 26. januari 1, 2014 / 21:34

  Ah, dat doel met een nieuwe opdrachtgever herken ik! Dat ben ik ook van plan te fixen. En verder ben ik vandaag begonnen met mijn Geluksproject waarover ik ook blog, dus ik hoop dit jaar een heleboel voornemens die ik er speciaal voor gemaakt heb, waar te maken!

 27. januari 2, 2014 / 09:26

  Ik ga voor kaarten voor Ellie Goulding winnen!!! Ik ben zo’n fan! Ik mort daar heen in 2014!