LOVE: Drie mooie iniatieven in tijden van Corona

Er is even geen vastomlijnd plan. Iedere dag bedenken hoe ik het beste van de situatie kan maken, dat is tot nader orde mijn ‘plan’. Niet te veel nadenken over hoe lang het in vredesnaam duurt voordat je op verantwoorde wijze het ‘immuniteitschild’ hebt opgebouwd. Niet te veel nadenken over het feit of het überhaupt zo werkt zoals het RIVM ons vertelt. De deskundigheid aan de deskundigen overlaten en niet teveel kritiek van pseudo-wetenschappers op social media lezen en al helemaal niet serieus nemen. Per dag doen wat ik kan doen. Zo min mogelijk contact met anderen en zo goed mogelijk voor mezelf zorgen, zodat wanneer ik ‘aan de beurt ben’ mijn lichaam optimaal heb voorbereid om te vechten.

Maandagavond luisterde ik diep onder de indruk naar het betoog van onze minister president. De boodschap vond ik moeilijk te verteren. Natuurlijk weet ik dat de situatie ernstig is en dat nog wel even zal zijn, maar tegen beter weten in hoop je toch op beter nieuws. Ik voelde me zwaar na de toespraak.

Maar goed, niet te lang over piekeren, focussen op de dingen die je wel in de hand hebt. Ook kan ik blij worden van positieve initiatieven die als paddenstoelen de grond uitkomen. Van het klap-salvo dinsdagavond om 20.00u tot de vele initiatieven van jongeren die ouderen helpen met boodschappen, of zich aanbieden als oppas voor ouders met kinderen. Ook vond ik drie initiatieven van mensen om deze hele situatie fysiek en mentaal misschien iets te verzachten. Hier komen ze!

Zelfstandig ondernemer, yogadocent en Annemerel.com volger sinds 2011 Janine Hurink opende dit weekend haar eigen YouTube kanaal en heeft nu al twee hele fijne yoga video’s geupload. Mega aanrader nu yoga-studio’s gesloten zijn en veel van ons de hele dag binnen opgesloten zitten. Goed bewegen is nu extra belangrijk. Ik denk dat de meeste huizen niet zijn ingericht op thuiswerken, misschien hang je op de bank met je laptop, of lig je zelfs in bed. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn rug kan dat dus echt niet aan. Een paar keer per wek de spieren soepel houding met een lekkere yogaflow is dus geen overbodige luxe.

Olympisch Atlete Susan Krumins kwalificeerde zich in mei 2019 al voor de Olympische Spelen in Tokyo. Deze winter zag ze eerst haar doel wegwaaien (Ciara, Schoorl 10K) en haar tweede doel (NYC Half marathon) werd een paar dagen voor de wedstrijd afgelast in verband met het coronavirus. Of de Olympische Spelen deze zomer nog wel doorgaan in Tokyo? Wie zal het zeggen. In plaats van zichzelf te fixeren op haar trainingsschema schrijft ze nu dagelijks op haar whiteboard drie dingen waar ze die dag dankbaar voor was en ze daagt jou uit om mee te doen. I’m in, wat jij?

De komende periode zijn alle hardloopwedstrijden geschrapt. Niet meer dan logisch, maar natuurlijk wel heel jammer als je de hele winter hard getraind hebt voor een bepaald doel. Oud-atleet Dennis Licht en trailrunner Dennis Vanganger bedachten de CoronaRUN. Als je je inschrijft loop je in april, op een plek en tijdstip dat het jou uitkomt, alsnog je wedstrijd. Alleen. Met als enige scheidsrechter je sporthorloge of GPS-app. Na afloop van je wedstrijd deel je je data met de organisatie en krijg je een heuse medaille opgestuurd. Deelname kost €17,50, de opbrengst gaat naar het Nationaal Ouderenfonds. Inschrijven kan via deze link.

Heb jij nog mooie initiatieven voorbij zien komen die het delen waard zijn? 

Liefs,
Annemerel

P.S. Mijn bescheiden mening over de CoronaRUN, hartstikke leuk om mee te doen en een heel mooi doel om te steunen, ik moedig inschrijven dus alleen maar aan. Met een kanttekening, ik zou zelf de komende tijd niet te diep gaan in trainingen en ook de wedstrijd misschien iets minder diep gaan dan normaal gesproken. Nu is niet het moment om je lichaam uit te putten. 

Delen:

5 Reacties

 1. Maaike
  maart 19, 2020 / 14:55

  direct even aangemeld voor de coronarun! Heerlijk :)

 2. Vera Boekelman
  maart 19, 2020 / 21:13

  Leuk, ik heb in m’n notitieboek een aantal pagina’s gereserveerd voor de challenge van Susan ❤

 3. Jolien
  maart 19, 2020 / 22:23

  Wat mooi dat je hier een blogpost aan wijd, ben al jaren een stille lezer maar wil nu toch even reageren! Als er iets belangrijk is nu is het dat we elkaar een beetje helpen :)
  Ik vind https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/ een heel mooi initiatief. Mijn huisarts wees mij erop toen ik aangaf dat familie en vrienden wat verder af wonen. Heel mooi om te zien hoeveel mensen willen helpen met de kleine dingen. Als ik er weer bovenop ben ga ik me zeker aan de andere kant aanmelden en hulp bieden!

 4. Dikla
  maart 20, 2020 / 13:32

  Mooie initiatieven, fijn om te zien hoe mensen toch een positieve draai weten te geven aan deze bizarre situatie!

 5. maart 20, 2020 / 14:07

  Mooie initiatieven, ik had me voor de coronarun al ingeschreven!