LOVE: Bose QC 15

 photo DSC_6552.jpg

Ik hou van muziek. Als peuter liep ik al met mijn ‘My First Sony‘ door de huiskamer naar liedjes van Kinderen voor Kinderen te luisteren, totdat mijn ouders er gek van werden en mij m’n eerste Sony Walkman cadeau gaven. Kon ik met koptelefoon op door het huis lopen, het enige geluid dat mijn ouders dan nog moesten verdragen was mijn gezang, want ik zong altijd met de liedjes mee. Gelukkig vonden mijn ouders dat wel schattig. Oooooh those good old times! Ook gelukkig voor mijn ouders: dat er op die walkman een soort van gehoorbeschermingsknopje zat, waardoor ik mijn muziek niet te hard kon zetten en zij dus ook geen last hadden van de muziek die er uit mijn koptelefoon kwam.

Ook op de iPhone zit volgens mij zo’n geluidsbegrenzer, maar eh… die gebruik ik niet. Als ik muziek wil luisteren, dan wil ik geen randgeluiden horen, dus zet ik mijn volume voluit. Niet fijn voor mijn oren en al helemaal niet fijn voor de mensen in mijn omgeving (in de trein, auto, of op mijn werk). Ook niet fijn: hoe hard ik mijn volume ook zette, er kwam altijd nog ongewenst geluid doorheen. Ruis van de vliegtuigmotoren, trein of auto, kletsende collega’s of kwetterende mensen in de trein.

Hoe fijn zou het zijn als ik een koptelefoon zou hebben die al het geluid om mij heen zou dempen en ervoor zou zorgen dat ik alleen naar mijn eigen muziek hoef te luisteren. Anderhalf jaar geleden kwam ik er achter dat zo’n koptelefoon bestaat, Bose maakt bijvoorbeeld de QuietComfort en deze doet precies wat ik wil, randgeluiden dempen en mijn eigen muziek hoef ik nog maar op half volume te zetten, zelfs in het vliegtuig, wil ik het goed kunnen horen.

Maar goed… zo’n koptelefoon koop je niet zomaar even. De prijs was lange tijd ruim boven de 300 euro. Sorry, maar dat kan ik niet betalen. Jammer. Toch bleef de koptelefoon altijd in mijn hoofd zitten.. Ik heb op de Girlscene redactie vaak last van concentratieproblemen door alle geluiden die ik om me heen hoor en ook op andere plekken heb ik soms moeite met concentreren, omdat ik word afgeleid door geluid. Toen ik twee weken geleden om half zes door de douane ging bij Schiphol kreeg ik ineens een ingeving, ik ging die koptelefoon kopen.

Waarom weet ik niet, er was eigenlijk geen legitieme reden, ik had niet de loterij gewonnen, had ook geen andere financiële meevaller, maar ik besloot gewoon op dat moment dat ik hem ging kopen. Ik geef het tijdstip, het gebrek aan koffie en ontbijt de schuld, mogen jullie zelf bepalen of dat een goede reden is ;-).

In de electronica winkel op Schiphol kwam ik er achter dat er net een prijsverlaging geweest was, je betaalde op Schiphol nu 259 euro voor de koptelefoon. Nog steeds waanzinnig veel, maar het is een investering, althans, zo zie ik het.

Inmiddels zijn mijn QuietComfort en ik onafscheidelijk. Heerlijk, ik zet hem op mijn hoofd, zet hem aan, hoef nog niet eens de muziek aan te zetten, of ik voel de rust al. Hij cancelt namelijk ook geluid zonder dat je naar muziek hoeft te luisteren, heel fijn. Vanaf het moment dat ik hem op mijn hoofd zette die bewuste donderdagochtend op Schiphol belandde ik in een andere wereld. Het leek wel alsof ik naar een film keek, alsof ik me in de film bevond, maar ik was onzichtbaar en de mensen om mij heen waren niet echt. Het leek wel alsof er een glazen muur om mij heen was, heel gek, maar op een goede manier.

Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn aankoop… misschien komt het nog wel als ik straks ineens in geldnood zit, maar goed… dan zit ik wel in geldnood met een mooie koptelefoon op mijn hoofd, die al het geluid om me heen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Liefs,
Annemerel

P.S. Hilarisch… als je een boek aan het lezen bent in de trein met de koptelefoon op en de conducteur je vervoersbewijs wil controleren, dat heb je dan dus écht niet door.

P.S. 2 Ook hilarisch… als je super geconcentreerd aan het werk bent en er ineens iemand naast je staat. OMG. WAT DOE JIJ HIER?

P.S. 3 Mijn zusje is ook fan mijn koptelefoon… Ze springt al in de hoogste boom als ik drie woorden op mijn MacBook typ.. Met deze koptelefoon hoort ze dat dus niet meer ;-).

Delen:

24 Reacties

 1. april 1, 2014 / 17:04

  Ik luister eigenlijk zelden muziek on the go, dus ik ben niet eens in het bezit van een hoofdtelefoon, woops! Ik wist niet eens dat die dingen zo duur konden zijn ;-)

 2. april 1, 2014 / 17:12

  Ah ik heb er helaas het geld niet voor, maar anders had ik er zeker 1. Dit is zeker iets voor mij en het studeren. Misschien op zoek naar een budget versie!

 3. april 1, 2014 / 17:13

  Wat een geld! Wel een mooi dingetje, maar pfoe. Ik heb zelf van die in-ears en hoewel ze verschrikkelijk zitten, hoor ik er geen randgeluiden mee. Maargoed, nogmaals: ze zitten verschrikkelijk haha.

 4. april 1, 2014 / 17:28

  ik luister eigenlijk wel veel muziek maar altijd gewoon in huis. ik gebruik mijn action koptelefoon die goed bevalt alleen s’nachts als ik nog aan het bloggen ben en mn man wil slapen haha

 5. april 1, 2014 / 18:12

  Mijn vriend heeft er ook een en ik vind het ook een heel fijn ding! Wel even een uitgave maar dan heb je ook echt wat.

 6. Ilse
  april 1, 2014 / 18:14

  Geweldige herinneringen aan de walkman en de mp3 van vroeger. Ik blerde inderdaad ook heel hard met k3 en alles mee en mijn ouders irriteerden zich verschrikkelijk soms. -good old timess- Wow, dat lijkt me een heerlijke koptelefoon alleen balen van die prijs zeg!

 7. april 1, 2014 / 18:25

  Duuur! Maar ik snap de investering! :)

 8. april 1, 2014 / 18:48

  Als ik onderweg ben luister ik muziek in de auto heb er altijd wel een cd liggen

 9. april 1, 2014 / 18:49

  Kan niet wachten op oordopjes die het zelfde effect hebben!!

 10. april 1, 2014 / 18:54

  Ben erg benieuwd! Ik kan me enorm snel irriteren aan geluiden en hoor heel erg veel door mijn Apple oortjes heen. Zou graag een goede headphone willen en deze klinkt wel erg fijn!

 11. Lisa
  april 1, 2014 / 18:55

  Zucht.. ik doe te vaak impuls aankopen na dit soort artikelen;)

 12. april 1, 2014 / 19:49

  Die lijkt me heel erg fijn!

 13. april 1, 2014 / 19:54

  Ik luister eigenlijk nooit muziek via een koptelefoon! Behalve als ik aan het sporten ben, maar dan gebruik ik gewoon oordopjes. Ik vind het niet fijn als ik niets meer hoor om mij heen!

 14. april 1, 2014 / 21:04

  Een collega heeft die ook en die koptelefoon is echt fantastisch! Ik vind het alleen wel jammer dat als de batterij op is, je niet gewoon zonder noise cancelling naar muziek kunt luisteren.

 15. april 1, 2014 / 21:11

  Deze staat al zo ontzettend lang op mijn wishlist! Ooit komt er een moment waarop ik de aankoop kan verantwoorden, vandaag is helaas nog niet dat moment…

  maar vrijdag moet ik voor dag en dauw mijn bed uit om een vliegtuig te halen, wellicht dat het gebrek aan slaap mij dan ook parten gaat spelen haha!

 16. april 1, 2014 / 21:16

  Als ik het geld had, kocht ik er vanavond nog 1. Ik kan me heel slecht concentreren als ik van alles om me heen hoor.. Zo’n ding zou dus echt ideaal voor mij zijn.. Nog even sparen dus..

 17. april 2, 2014 / 07:58

  Prijzig! Maar hij is wel erg mooi!

 18. april 2, 2014 / 08:00

  Fijn dat je er zo blij mee bent! Ik heb ook zo’n koptelefoon gekregen een aantal jaar terug maar nu gebruik ik hem niet meer zo vaak..

 19. april 2, 2014 / 08:42

  Wauw, wat goed dat hij het omgevingsgeluid zo goed wegfiltert! Dat kan echt wel van pas komen als je last hebt van teveel geluid om je te concentreren.
  Ik reis niet meer met de trein en op m’n werk heb ik veel meetings, dus ik heb zelf geen hoofdtelefoon meer nodig. Voor m’n vriend is dit anders wel een goed idee!

  X Sara

 20. april 2, 2014 / 09:19

  Ik vind dit echt een geweldige uitvinding, lijkt me zo handig! En zeker voor jou bij Girlscene inderdaad.

 21. april 2, 2014 / 10:37

  Je hebt hem en ik heb niets meer toe te voegen aan je fijne verhaal, behalve dat hij baby sounds ook goed weet weg te houden ;)

  Ik betaalde wel de volle mep en heb er nog geen seconde spijt van gehad. Rumoer is geen excuus meer, ik kan dankzij mijn Bose friend overal werken en me focussen!

 22. april 2, 2014 / 11:11

  Dankzij jouw artikel wil ik dus ook die koptelefoon, bedankt ;-). Wat is je zusje een knappert btw!

 23. Rinske
  april 2, 2014 / 12:44

  Ik hoorde dat het ding best wel actief noise cancelled, dus dat je de hele tijd een zoem hoort, klopt dat? Ik wil hem namelijk ook kopen, maar toen wees een vriendinnetje me hier op. Dus nu weet ik niet het meer :(