LET’S TALK ABOUT: Goodbye Earlybird

 photo RecentlyUpdated428.jpg

Goodbye Earlybird? Jup, het filter dat ik ruim twee jaar over iedere Instagramfoto gooide. Twee weken geleden had ik er ineens genoeg van, ik had een prachtige foto van een blauwe lucht en met dat filter er overheen kwam het gewoon niet over en dat soort momenten heb ik vaker gehad. Van het ene op het andere moment ben ik cold turkey gegaan en ik heb er geen moment spijt van gehad, totdat ik zojuist op mijn Instagramprofiel op zoek ging naar mijn mooiste Instagramfoto’s van de afgelopen jaren en nu ik bovenstaande collage zie, heb ik toch een zwak moment. Maar ik houd vol, ik geef niet toe aan mijn verslaving. Ik ben net zo blij dat ik ben afgekickt en een nieuwe app gevonden heb…

Earlybird was leuk op het moment dat ik van een lelijk plaatje nog ‘iets’ probeerde te maken. Gooi er een filter overheen en het ziet er nog ietwat toonbaar uit. Earlybird zorgde er op afschuwelijke acnédagen ook voor dat ik ook zonder make-up een hardloopselfie kon maken zonder dat ik pijn in mijn ogen kreeg. En het filter maakte mijn foto’s ook herkenbaar op Instagram en zorgde ervoor dat ik mooie collages kon maken. Maar goed, dat waren alle voordelen wel zo’n beetje en er waren ook nadelen..

– Had ik een eetfoto gemaakt waarbij het kwijl uit je mond liep, deed ik er dat filter overheen, alles werd grauw en de watertand-factor ging direct naar beneden.

– Zelfde geldt voor mijn foto’s van sneeuw en strand. Een strak blauwe lucht met een prachtig strand? Het werd saai met het Earlybirdfilter. Een strakblauwe lucht met (witte) sneeuw? Het contrast was meteen weg met het filter. Zonde!

– Ook jammer… was ik super bruin, kon ik niemand jaloers maken want het filter maakte me bleek (muahaha).

Steeds vaker baalde ik ervan dat ik een filter over mijn foto ‘moest’ gooien totdat Marloes op wintersport ineens tegen me zei, waarom stop je er niet gewoon mee? Ze introduceerde me met de meest fantastische foto bewerk-app (vscocam, GRATIS!) en de rest is geschiedenis.

Zeg op, heb jij gemerkt dat ik gestopt ben met ‘mijn’ Instagram-filter, of was het je niet opgevallen? Bewerk jij je foto’s voordat je ze op Intstagram plaatst? Heb je daar een speciaal programma voor, of gebruik je gewoon de filters die Instagram heeft? Bewerk jij je foto’s altijd op dezelfde manier zodat je een mooi geheel krijgt, of kan dat je niets schelen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

 1. april 2, 2014 / 12:21

  Ik had het al ergens in de comments gelezen dat je de filter niet meer gebruikte :) Ik moet eigenlijk zeggen dat ik heel nonchalent ben wat mijn instagram foto’s betreft. In het begin gebruikte ik nog eens filtertje maar nu gooi ik ze er gewoon op zoals ik ze genomen heb. Ook geen bewerking of niets…

 2. april 2, 2014 / 12:26

  Bij jou vond ik de Early Bird foto’s er goed uitzien, maar bij mij werden de foto’s er inderdaad niet beter op. Vooral met eetfoto’s is Early Bird niet bepaald voordelig ;)

 3. april 2, 2014 / 12:30

  Ik bewerk mijn foto’s niet. Ik gooi er alleen een leuk filtertje over maar dat is het ook. Toch ga ik wel even naar de app kijken.

 4. april 2, 2014 / 12:34

  Ik bewerk mijn foto’s nooit, heel af en toe gooi ik er een filter over heen en that’s it!

 5. april 2, 2014 / 12:42

  Hihi, als ik ergens een foto van maakte en er Earlybird overheen gooide dacht ik altijd gelijk… ‘Hey, dit doet me aan een Annemerel foto denken’ omdat je dat filter altijd gebruikt.

  VSCOcam is hééél mooi!

 6. april 2, 2014 / 13:13

  Ik bewerk mijn foto’s eerst met de app Afterlight en gooi er dan ook een filter van Afterlight overheen. Altijd dezelfde, voor het geheel inderdaad. Dat vind ik het mooist. Als ik dan naar mijn profiel kijk, word ik blij!
  XX Michelle

 7. april 2, 2014 / 13:18

  Ik gebruik heel af en toe nog een filtertje op mijn Instagram foto’s… Het was me niet eens heel erg opgevallen bij jou haha.

 8. Lianne
  april 2, 2014 / 13:19

  Hi Annemerel,

  Naast VSCO cam gebruik ik ook vaak Camera+, dit is wel een betaalde app, maar met heel veel filters en ook een filter die je kleuren er mooi uithaalt.
  Als mijn foto niet past binnen de kaders van Instagram gebruik ik Whitagram, die maakt een kader om je foto’s waardoor het wel weer past.

 9. Desiree
  april 2, 2014 / 13:23

  het viel me meteen op haha, je foto’s waren namelijk altijd heel herkenbaar met de earlybird filter!!

 10. april 2, 2014 / 13:30

  Ik vind Earlybird altijd de meest oninteresante filter omdat het inderdaad mijn foodie fotos er niet beter uit doen zien, en ik heb graag best kleurrijke insta fotos:) ik gebruik ofwel Photoshop (de app) maar meestal gebruik ik de filters van de “a beautiful mess” app, die maken fotos iets lichter en kleurrijker! Echt een aanrader

 11. april 2, 2014 / 13:55

  Haha mij was het wel opgevallen ja:O vooral bij je diary collage was het volgens mij. Maar earlybird kan soms ook heeeel erg mooi zijn!

 12. april 2, 2014 / 14:05

  Dat was me nog helemaal niet opgevallen! Ik was altijd wel een beetje jaloers op jouw mooie collages in dezelfde kleur, maar wanneer ik zelf een foto op instagram gooi lukt het me toch nooit om bij hetzelfde filter te blijven..

 13. april 2, 2014 / 14:35

  Herkenbaar! Ik gebruik altijd de filters die Instragram zelf heeft, vaak is dat Valencia, omdat ik dat iets romantisch en meisjesachtigen vind hebben, en alle foto’s dan in dezelfde stijl zijn, het was mij nog niet opgevallen dat je er mee gestopt bent!

 14. april 2, 2014 / 14:40

  Oehh, heel benieuwd naar die app!

 15. april 2, 2014 / 15:15

  Jaar mij was het opgevallen! Een foto van je wintersport pers reis was de eerste, ik dacht dat je vanuit je enthousiasme het vergeten was ;) ik heb ook al tijden geen filter/ rand op m’n instagram foto’s ;)

 16. april 2, 2014 / 15:16

  Haha ja het was mij wel opgevallen dat je earlybird niet meer gebruikt! Goede keuze om er mee te stoppen! ;)

 17. april 2, 2014 / 15:33

  Het is mij werkelijk nooit opgevallen dat je over elke foto hetzelfde filter deed, maar pas nu je het zegt! Ik had dus ook nog niet gezien dat je ermee gestopt was, zelf zoek ik altijd gewoon het filter dat het beste bij de foto past :)

 18. B
  april 2, 2014 / 16:03

  Het was geeneens bij me opgekomen dat iemand standaard een filter zou gebruiken

 19. april 2, 2014 / 17:31

  Oh, ik snap helemaal wat je bedoelt. Ik ben een aantal maanden geleden overgestapt op VSCO zonder filter en was meteen om. Even een kleine crisis gehad toen ik hem niet kon vinden op mijn nieuwe Android telefoon maar ben nu weer helemaal terug. Love it! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 20. april 2, 2014 / 17:37

  Het was mij ook al opgevallen inderdaad. Aan de ene kant lijkt het me erg leuk om alle foto’s in dezelfde filter te hebben, maar vaak is dat niet voor elke foto even “flatterend”.

 21. Simone
  april 2, 2014 / 20:46

  Het viel mij meteen op! Je was daar namelijk altijd zo consistent in.
  Hoe je het nu doet vind ik mooier, de foto’s komen beter uit :-)

 22. april 2, 2014 / 22:04

  Ik heb ook een hele tijd een vast filter gebruikt, inmiddels heb ik paar favorieten! Ik gebruik wel nog steeds de filters van instagram!

 23. T
  april 2, 2014 / 23:22

  hashtag FWP

 24. april 3, 2014 / 12:39

  Het was me wel opgevallen ja, vond het altijd al zo knap van je dat jeje aan 1 filter kon houden ;)

  Ik gebruik instagram filters voor de simpele fotos, de ik sta in de kroeg fotos enzo. De wat mooiere fotos, van de natuur en soms een super mooi opgemaakt bord, bewerk ik met vsco cam. Dat is er sinds kort ook voor android :D

 25. april 4, 2014 / 14:22

  Ik gebruikte in het begin ook regelmatig earlybird, maar ik stopte er ook meer omdat ik vonddat kleuren er niet zo mooi mee overkwamen. Rise en Valencia zijn nu echt wel mijn favorieten.
  Ik heb nu ook pas de app A Beautiful Mess geïnstalleerd. Deze is niet gratis, maar het is wel een hele goeie app en zijn geld dus helemaal waard! Weinig filters (3 kleur en 3 zwart-wit) maar per filter kan je nog contrast enzo aanpassen. Ook kan je er fijn collage’s mee maken, kaders toevoegen, doodles en tekst!

 26. april 5, 2014 / 23:08

  Ik had het dus ook al opgemerkt, haha. Vond het geheel heel erg leuk, maar per Instagramfoto is het toch leuker als die gewoon het voordeligste foto heeft! Over vsco cam heb ik ook al veel gehoord, ga er eens naar kijken.