LOVE: Arm Candy (II)

 photo bijlagen-4.jpg

Zaterdag zagen jullie al een foto van mijn nieuwe armcandy. Nee, het ging niet om het horloge, dat kreeg ik vorig jaar voor Kerst van mijn geliefde. Het ging om de zwarte band met rosé gouden sluiting, als je goed keek, zag je dat daar een Nike Logo op stond. Sinds vorige week ben ik namelijk ein-de-lijk in het bezit van een Nike Fuelband SE.

De Nike Fuelband had al langer mijn interesse, maar ik had uit betrouwbare bron vernomen dat er een upgrade zou komen, dus ik hield mijn geld even in mijn zak. Daarnaast is de Fuelband niet in Nederland te koop, maar in Parijs, Londen, Berlijn en New York heb ik hem wel kunnen aanschouwen. “Waarom heb je hem dan niet in New York gekocht Annemerel, lijkt me een stuk goedkoper?” Klopt, maar ik was van 31 oktober tot en met 4 november in New York, en die beloofde upgrade waar ik al maanden op wachtte kwam pas op 6 november in de winkel. Hoe verzinnen ze het, twee dagen later.

Maar toen ik twee weken geleden een speciale uitgave van de Nike Fuelband SE zag kon ik me niet meer inhouden. Zwart met rosé goud, die moest ik hebben. Bijna was ik in mijn auto gesprongen en naar Parijs gereden (serieus), maar toen dacht ik… stel je voor dat ze hem in Parijs niet hebben, dan ben ik voor niets naar Parijs gereden. Nou ja niet voor niets natuurlijk, maar eh.. even met je Ford Ka naar Parijs is niet niks. En dus besloot ik mijn hersenen nog een beetje meer te laten kraken. En toen kwam ik ineens op het geniale plan om de armband naar de zus van mijn oma te sturen, zij woont net over de grens in Duitsland en heeft dus een Duits adres en laat de Fuelband nou ook in Duitsland beschikbaar zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn 80-jarige oudoom checkt gelukkig nog meerdere malen per dag zijn mail en nog geen uur na mijn mailtje, had ik al reactie terug; natuurlijk wilde hij de armband in ontvangst nemen en naar Nederland versturen. YES.

En dus was ik vrijdag ineens in het bezit van een Nike Fuelband SE met een rosé gouden sluiting. “Heel leuk Annemerel, dat je zo blij bent met je mooie armband, maar wat kan dat stukje plastic nu eigenlijk”. Leuk dat je dat vraagt, ik dacht dat je het nooit zou vragen ;-)

De Nike Fuelband SE is een armband die je activiteit meet, dit wordt uitgedrukt in Fuelpoints. Fuelpunten verdien je door actief te zijn, niet alleen door hard te lopen of een andere sport te beoefenen, maar ook door boodschappen te doen, naar het toilet te lopen, te koken, je bed op te maken, stof te zuigen, you get the point. alles waarmee je beweegt.

 photo bijlagen-41.jpg

Fuelpoints
De hele dag door verdien je fuelpoints. Van te voren geef je jezelf een dagdoel tussen de 2000 en 7000 fuelpoints. Een gemiddeld persoon zou dagelijks 2000 fuelpunten verdienen, maar je wilt natuurlijk meer fuelpunten, daarom heb ik mijn dagdoel op 2500 gezet, om het uit te proberen. Mijn eerste volle dag faalde ik volledig, ik lag de hele zaterdag in bed en had nog geen 900 fuelpoints verzameld in 24 uur. Oeps. Zondag ging het al wat beter, toen zat ik om 17.00u al aan mijn target van 2500 fuelpoints en aan het eind van de dag had ik er ruim 3000, ook maandag en dinsdag ben ik over de 3000 gegaan, ik denk dat ik mijn dagdoel dus ook maar iets ga verhogen, want met een klein beetje inspanning moet ik die 3000 gewoon kunnen halen.

App
Ben je in het bezit van een iPhone 4S, 5 of 5S, dan kun je de Fuelband App downloaden, hierop kun je de hele dag zien wat je aan het doen bent en of je goed bezig bent. Ook kun je je eigen puntenaantal vergelijken met dat van anderen. Daarnaast heb je ‘sessions’ met deze optie kun je aangeven wanneer je gaat slapen, een yogaklasje doet, of wanneer je gaat fietsen, je Fuelband houdt hier dan rekening mee en kan jouw fuelpoints nauwkeuriger meten. Ook kun je je session door laten linken naar Facebook, zodat je vrienden je aan kunnen moedigen. Vind jij het fijn om herinnert te worden aan het feit dat je moet bewegen? Geef dit dan in de App aan, je krijgt dan berichtjes op je telefoon wanneer je niet genoeg beweegt. Heel fijn voor mensen die ‘vergeten’ te bewegen. Je kunt nog zo druk zijn, het is belangrijk dat je iedere twee uur tenminste even een klein stukje loopt, houdt het hoofd koel ;-).

Conclusie
Ben ik tevreden met de Fuelband? I sure am. Niet alleen matcht ‘ie prachtig met mijn horloge en mijn nieuwe armbandje dat mijn moeder voor me kocht bij &Other Stories in Parijs, het is ook leuk speelgoed. Ik vind het ineens een stuk leuker om even naar de buurtsuper te lopen, want ik weet dat dat tripje me weer 200 punten oplevert. Verandert de Fuelband mijn leven? Nee. Maakt ‘ie me gelukkig? Ja.

Liefs,
Annemerel

Delen:

38 Reacties

 1. december 4, 2013 / 12:09

  Ik vind hem geweldig! Ziet er ook nog leuk uit. Wel prijzig trouwens!

 2. december 4, 2013 / 12:10

  Hij is echt heel mooi en aangezien ik al een tijdje twijfel om hem te kopen vind ik het fijn je ervaringen te lezen. Wellicht mezelf rond kerst er toch maar een cadeau doen!

 3. december 4, 2013 / 12:26

  Mijn vriend en ik willen beiden graag een Fuelband en we dachten er al aan om er een te kopen als we in maart in New York zijn maar ik wist niet dat ze wel naar Duitsland sturen! We wonen op een paar honderd meter van de grens en kennen genoeg mensen die over de grens wonen, hmmmm.

 4. Marly
  december 4, 2013 / 12:26

  Coooool. IK WIL HEM. Wanneer zou hij wel in Nederland te bestellen zijN?

 5. december 4, 2013 / 12:35

  Goeie motivatie, die Fuelpoints. Ik zou in ieder geval nog een rondje extra lopen om aan m’n punten te komen, ideale stok achter de deur.

 6. Renate
  december 4, 2013 / 12:42

  He? Maar hoe meet dat ding je activiteit dan? GPS? Hartslag?

 7. december 4, 2013 / 12:47

  Wat tof is dit! Hij is mooi en hij is nuttig, score!

 8. december 4, 2013 / 12:54

  Ik vind hem heel mooi, maar toch vind ik het een beetje overdreven. Leuk voor de heb, maar niet nodig ;)

 9. december 4, 2013 / 13:13

  Dat zo’n nuttig ding zo mooi kan zijn!

 10. december 4, 2013 / 13:16

  Gaaf!

  & wat is dat andere armbandje dat je om hebt mooi zeg! :)

 11. december 4, 2013 / 13:19

  Heel mooi, ik gebruik zelfs de moves app die lopen, hardlopen en fietsen meet. Heel handig en ik ben er zeer tevreden mee dus ik denk dat ik deze armband voorlopig nog niet nodig vind.

 12. december 4, 2013 / 13:25

  Leuk zo’n armband. Werkt vast motiverend om met goals te werken en zien waar je staat!

 13. december 4, 2013 / 13:48

  Lijkt me heel raar zo een armband, maar wel handig. Zelf zou ik het nooit kopen.

  Liefs, Mariette

 14. december 4, 2013 / 14:06

  Ohhhh wat issie tof!
  Lieve kerstman… *pruillipje

 15. december 4, 2013 / 14:36

  Heel gaaf, is vast motiverend! Ik zou alleen hetbgeld er niet voor over hebben…

 16. december 4, 2013 / 14:43

  Wat een geweldige armband! Hij is ook nog gewoon leuk om als accessoire te dragen :).

 17. december 4, 2013 / 15:15

  Ik vind hem echt te gek. Ga in februari naar New York en zou hem ook zeker willen aanschaffen, alleen zo jammer dat ik een Android telefoon heb… Vraag me af of ik er dan net zoveel plezier van heb als jij.

 18. Lis
  december 4, 2013 / 16:11

  Prachtig!!

 19. december 4, 2013 / 16:22

  Vind het zo’n tof ding!

 20. december 4, 2013 / 16:30

  Verdorie. Door jouw verhaal wil ik ‘m nu ook!!!!

 21. december 4, 2013 / 16:35

  Wat grappig die armband! Op het eerste gezicht ziet hij er gewoon heel mooi uit (rosé goud en zwart doen het bij mij ook erg goed) maar hij is multifunctioneel! De manier hoe je hem gekregen hebt is ook geweldig haha, veel plezier ermee!

  liefs Mireille

 22. december 4, 2013 / 16:45

  Wat een leuke gadget. Dat hij met Rosegoud is, maakt hem natuurlijk extra onweerstaanbaar ;)

 23. december 4, 2013 / 17:06

  Leuk om te hebben en hij is mooiii!! Maar niet heel erg nodig denk ik :p En jammer dat hij niet synchroniseert met android..

 24. december 4, 2013 / 18:33

  Wat leuk om zo je activiteit te meten! Weet niet of ik er echt elke dag blij van zou worden, maar in elk geval al wel heel leuk bedacht en mooi uitgevoerd!

 25. december 4, 2013 / 19:42

  Super mooi en handig! Maar ik zie de prijs nergens staan, hoeveel kost ie?

 26. Hjördis
  december 4, 2013 / 20:00

  Hij lijkt me heel leuk, maar ik vraag me af hoe hij nu weet of je aan het fitnessen bent of in de winkel rondloopt..

 27. december 4, 2013 / 20:48

  Oh hier word ik helemaal enthousiast van! Wat kost zo´n ding nou?

 28. december 4, 2013 / 21:14

  Die fuelband ziet er geweldig uit! Ik vraag me ook af wat zoiets kost; veel waarschijnlijk :(?

 29. Maureen
  december 4, 2013 / 21:51

  Cool. Thanks for sharing! Ik ga die app maar eens downloaden.

 30. december 5, 2013 / 09:48

  Ik wilde een fuelband echt al zoooo lang maar dat is een beetje bevlogen denk ik.. al is deze prachtig maar nee.. ik heb genoeg gadget! haha!

 31. december 5, 2013 / 11:44

  Ik zou zelf nooit zoiets kopen maar hij is wel pretty!

 32. december 5, 2013 / 12:52

  Ik wist niet dat ze er zó hip uitzagen. Nu is het helemaal een punt op mijn wishlist.

 33. december 5, 2013 / 16:02

  Wat een leuke armband. Ik beweeg alleen zo veel (té veel af en toe) dat deze armband er waarschijnlijk alleen maar voor zal zorgen dat ik meer wil bewegen. ;) Maar wel leuk om eens te weten hoeveel je precies beweegt.

 34. december 5, 2013 / 17:01

  Wat een tof ding! Een soort stappenteller alleen 100x meer fashionable en mooi. Nu wil ik m ook!!!

 35. december 6, 2013 / 19:30

  Wat een mooi ding zeg!
  Kun je er eigenlijk ook mee zwemmen?

 36. Melanie
  december 8, 2013 / 16:46

  Hij is zo tof! Ik wil hem ook bestellen maar ze shippen idd niet naar nederland ik heb toevallig ook familie in duitsland dus wil het op dezelfde manier gaan doen haha.. Waar heb jij m besteld? En dan gewoon op t adres in Duitsland toch?

  Gr Melanie