THE LIST: 10 Things I learned last saturday

 photo RecentlyUpdated149.jpg

Afgelopen zaterdag begon project ‘studio’ ik heb een aantal dingen geleerd…


Schoonmaken wordt een stuk minder erg als je om 12.00u ’s middags begint met een slok prosecco.

Mijn huisbaas heeft een andere opvatting over het vervangen van verschillende toiletonderdelen. In plaats van nieuwe onderdelen gebruikt hij een soort lijm die het geheel er niet mooier opmaakt. Daarnaast betekent twee lampen vervangen in zijn ogen blijkbaar één lamp vervangen en de ander laten voor wat hij is. Ok, adem in, adem uit Annemerel, dit is niet het einde van de wereld.

Vanaf volgende week wordt mijn straat opengebroken en kan er geen auto meer voor de deur komen, nu moet ik dus wel heel snel verhuizen want dit kan zo’n zes tot acht weken gaan duren. Uhhh ooooh!!! Gelukkig heb ik mijn noise cancelling headphones, want dat zal ook wel voor wat lawaai gaan zorgen.

Als je bij Ikea een bank van 113 kilo koopt, zit dat in één groot pakket dat twee karretjes nodig heeft. Als je het wilt laten bezorgen moet je die bank wel zelf uit het magazijn halen en eigenlijk krijg je geen hulp, totdat je écht begint te stuntelen en ze zien dat je wel eens een groot ongeluk kunt veroorzaken als je doorgaat waar je mee bezig bent.

Een flesje Spa Blauw in het restaurant van Ikea is €1,25. Dat is €0,35 goedkoper dan bij de AH To Go. Ik bedoel maar…

Naast schoonmaken maakt die ene slok prosecco het ook een stuk makkelijker om een astronomisch hoog bedrag bij Ikea af te rekenen met je creditcard.

Als je om 17.45u bij Ikea afrekent op zaterdagmiddag en 80 euro betaalt om je spullen te laten bezorgen, wordt het diezelfde avond nog tussen 18.00u en 23.00u geleverd. Ik moest serieus doorrijden om op tijd thuis te zijn. Uiteindelijk werd het om 21.00u geleverd.

Een slaapbank zet je niet even in je eentje in elkaar en zelfs met zijn tweeën is het lastig. Daarnaast blijk ik ook weinig geduld te hebben voor Ikea bouwpakketten en ben ik beter in mijn rol als toeschouwer dan als initiatiefnemer.

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Letterlijk! Esther leerde ik vorig jaar kennen tijdens de ladiesrun in Rotterdam (zij liep toen mee met mijn fitforsummer team) en inmiddels woont ze in Den Haag, bij mij in de straat zelfs. Ze heeft me zaterdag van 12.00u tot 0.00u geholpen. Of beter gezegd, ik heb haar geholpen, hahaha ik ben namelijk een beetje clueless als het op verhuizen aankomt, zo blijkt. Thanks Esther!!! Ook een zeer eervolle vermelding waard: mijn Girlscene collega Emma die alle plinten, kozijnen en ramen van een sopje voorzien heeft en hielp bij Ikea. Thanks Emmie!

Er zijn ook Ikea bouwpakketten waarbij je no wél een schroevendraaier nodig hebt. Zaterdagavond 23.00u, mijn bedbank zat bíjna in elkaar. Totdat ik de twee onderdelen met elkaar moest verbinden met schroefjes waar een kruiskopschroevendraaier voor nodig was. Helaas, pindakaas, die hadden we niet.

Zo, en dan ga ik nu weer verder met verhuizen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. juli 29, 2014 / 12:33

  Damn, volgens mij een hele zware dag als ik het zo lees haha. Ik hoop dat je straks een fijn plekje hebt.

 2. juli 29, 2014 / 13:18

  Heel veel succes met het verhuizen (ook niet 1 van mijn favoriete bezigheden..)

 3. juli 29, 2014 / 13:23

  Veel verhuis plezier!

 4. Con leche
  juli 29, 2014 / 13:24

  Ware levenslessen dit! ;) Succes nog verder met verhuizen!

 5. Kims
  juli 29, 2014 / 13:41

  Hahaha, dat verhaal van je bank klinkt wel heel bekend! Ik heb ze ook en heb samen met mijn vriend mijn héle inboedel (ik had dus echt nog niets…) op 1 dag gaan halen in Ikea… Maar liefst 3keer zijn we langs de kassa moeten gaan, allebei met propvolle karretjes.
  Toen ik de zetel ging halen aan het magazijn, kreeg ik spontaan een lachbui! Hoe gingen we die in hémelsnaam in ons busje krijgen???
  Het is uiteindelijk wel gelukt en die eerste nacht sliep hij hemels! ;)

  • Kims
   juli 29, 2014 / 13:41

   Ohja, en natuurlijk enorm veel plezier en succes in je nieuwe stekje gewenst!

   Liefs uit België!

 6. juli 29, 2014 / 15:21

  Haha, dat zijn dingen waar je tegen aanloopt.. Ik ga 6 september verhuizen. Word er nu al nerveus van!

 7. Michal
  juli 29, 2014 / 15:27

  Verhuizen is ook niet echt mijn hobby, maar als het klaar is… Ben je zooo blij!! :) Succes!!

 8. juli 29, 2014 / 21:16

  Turbo verhuizen dus! Succes verder nog!

 9. juli 29, 2014 / 23:43

  Wat een verdomd charmante foto van mijn achterste :p Gelukkig ben ik gek op Ikea bouwpakketten, en leuke nieuwe buren!

 10. juli 30, 2014 / 19:45

  Wat lief van Ester en Emma :D

  • juli 30, 2014 / 19:46

   Esther*

 11. augustus 1, 2014 / 21:11

  Vroeg me al even af hoe je Esther kende haha, maar super gezellig! Lief dat ze wilde helpen! Stiekem lijkt het me ook wel weer wat hebben, verhuizen. Denk dat je in elk geval genoeg gelachen hebt.