LET’S TALK ABOUT: Early Morning Madness

 photo Untitled-1.jpg

Half zes, de wekker gaat.. You gotta be  kidding me. Nu denk ik dat eigenlijk altijd als de wekker gaat. Of die wekker nu om 3.00u ’s nachts gaat of om 9.00u ’s ochtends, mijn eerste gedachte na het horen van de wekker is nooit ‘YIPPIE YEAHHH, IK MAG M’N BED UIT’. De laatste keer dat ik die gedachte had bij het horen van mijn wekker was toen ik een jaar of zeven was, rond Sinterklaas, als ik een cadeautje uit mijn schoen mocht halen. Maar bij nader inzien, ik denk eerlijk gezegd niet dat ik toen een wekker had, ik lag toen waarschijnlijk gewoon al ruim een uur naar de klok te staren in de hoop dat het dan sneller 7.00u was.

Goed, wat ik hier dus mee wil zeggen.. Ook ik heb een grafhekel aan mijn wekker, maar dat betekent niet dat ik niet naar mijn wekker luister.. Want de (vroege) ochtend is zeg maar wel mijn tijd. Als mijn wekker om half zes gaat, dan heb ik meestal een Girlscene redactiedag. Dan moet ik om 7.00u de deur uit en dan kom ik pas rond 20.00u weer thuis. Dertien uur later dus.

Dus, de wekker is gegaan, wat nu? Ik strompel naar het toilet en plaats mezelf op het toilet (zo gaat het echt, ik heb echt het idee dat ik mezelf als een pop op het toilet plaats, slaapdronken). Ik doe wat iedereen ’s ochtends op het toilet doet en scroll ondertussen door mijn Instagramfoto’s en Twitter timeline. Terwijl ik mijn tweets lees ‘favorite’ ik de tweets met links naar artikelen die ik op een later moment nog wil lezen.

Ik neem een glas water, trek mijn hardloopkleding aan en sta om kwart voor zes buiten, klaar om een half uurtje slaap te wandelen. Ik loop langzamer dan tijdens een duurloop, maar het maakt niet uit. Ik vind het heerlijk. Er is nog vrijwel niemand op straat, de maan schijnt nog en het enige dat ik hoef te doen is het ene been voor het andere zetten. Stap voor stap. Ik slaap nog half als ik aan mijn 5K begin, maar word langzaam wakker. Als ik een half uur later thuis ben en onder de douche stap, ben ik klaar wakker.

Na een douche die nooit meer dan 5 minuten mag zijn (maar altijd toch een paar minuten langer uitvalt) kleed ik me aan (wat ik aantrek heb ik onder het hardlopen al bedacht) en ik ga de keuken in voor mijn standaard havermout ontbijt. Serieus, ik kan nog maar lastig zonder. Ondertussen zet ik ook een espresso en drink ik een glas water (of thee als ik meer tijd heb).

Ik eet mijn havermout aan tafel. Ik zou graag willen zeggen dat ik er een krantje bijpak maar daar heb ik ten eerste geen tijd voor en ten tweede heb ik geen abonnement op een dagkrant. Wat ik dan doe? Ik probeer me alleen op mijn eten te focussen, anders vergeet ik de tijd en mis ik mijn tram die al om 7.04 gaat en waar ik nog vijf minuten heen moet lopen.

De laatste tien minuten thuis zijn altijd stressvol. Ik ben altijd mijn sleutels kwijt (soms vind ik ze gewoon in het slot van de deur aan de buitenkant.. wat dus betekent dat iedereen die nacht had kunnen inbreken). Daarnaast moet ik al-tijd plassen als ik aangekleed en ready-to-go bij de deur staat. De reis naar Amsterdam kost me standaard twee uur, dus ik ga toch maar weer naar boven om te plassen en haal meteen een tandenborstel langs mijn gebit (want ook DAT is standaard een laatste moment klusje).

Vaak zie ik de tram al aankomen rijden als ik nog 300 meter moet lopen naar het perron. Dan komen die marathontraining en mijn sneakers mooi van pas. Het is tot nu toe (in twee jaar) nog NOOIT voorgekomen dat ik mijn tram niet gehaald heb. Moe maar voldaan stap ik in de tram.. In de tram (25 minuten) lees ik een boek. In de trein (50 minuten) schrijf ik meestal een (deel van een) blogje. Als ik de trein om half negen uitstap loop ik in een half uurtje naar de Keizersgracht 424 en als ik daar dan aankom, heb ik niet alleen het idee dat ik er al en halve dag op heb zitten, maar ik heb ook weinig opstartproblemen, omdat ik in feite al drieënhalf uur opgestart ben.

Ben ik de enige die regelmatig op onchristelijke tijdstippen op staat? Wat is jouw ochtendritueel?

Liefs,
Annemerel

Delen:

47 Reacties

 1. augustus 28, 2013 / 12:07

  Heel herkenbaar je ochtend rituelen! Blijf het knap vinden dat je zo vroeg op staat en de discipline op kunt brengen om te gaan lopen!

 2. Maaike
  augustus 28, 2013 / 12:07

  Ik vind mijn 6.15 al onchristelijk, maar dat is ook zo omdat ik dan om 6.45, maar liever een paar minuutjes eerder, de deur uit stap om naar mijn werk te vertrekken als ik een ochtenddienst heb en niet mee kan rijden naar kantoor, wat gelukkig niet heel vaak (maar gisteren helaas wel) het geval is, haha.

 3. augustus 28, 2013 / 12:33

  respect, dat kan ik echt niet haha. Ik vind voor half 8 opstaan al gruwelijk:(

 4. augustus 28, 2013 / 12:44

  Leuk om te lezen! Als ik een vroege dienst draai op het werk zit ik om kwart over 6 in de trein en wekker gaat dan om half 6. Geen tijd voor hardlopen, alleen tijd om aan te kleden etc en werk spullen te pakken. in de trein eet ik een broodje.
  Als ik late dienst draai is t een stuk relaxter en kan ik fatsoenlijk ontbijten haha.

 5. augustus 28, 2013 / 12:45

  Wow wat een drukke ochtend alleen al!

 6. augustus 28, 2013 / 12:46

  Standaard 6.15 uur op, groentensapje blenden, sapje drinken, ondertussen bedenken wat ik aan moet, racen en sjezen om uiterlijk om 7.05 uur de deur uit te stappen en naar het station (Haarlem) te fietsen om om 8.25 uur in Rotterdam aan te komen. Nog even de tram in en om 8.40 op mijn plek. Als ik ga lopen, wordt het allemaal nog een stuk vroeger, afhankelijk van de afstand. Maar dan heb je ook wat =)

 7. sandra
  augustus 28, 2013 / 12:49

  Hier gaat de wekker om kwart voor 6 en helaas went het nooit :(. Na me wassen, iets eten, tanden poetsen en make-up opdoen is het vaak snelwandelen naar de bus om na een uurtje op het werk aan te komen, tegen dan val ik alweer bijna i slaap door de slome busrit :p

 8. augustus 28, 2013 / 12:53

  Ik moet een half jaar lang elke dag om half 7 opstaan om op tijd op mijn werk te komen om half 8 maar dan heb ik écht geen tijd om nog hard te lopen en te douchen haha. En ik rij zelf in de auto naar mijn werk dus kan onderweg ook niet echt iets doen.

 9. augustus 28, 2013 / 12:56

  Oh my goodie dat je dat vol kunt houden … Zelf ben ik echt absoluut geen ochtend mens. Lijkt me zo fijn om dat wel te zijn! Voor een uurtje of 11 ben ik echt zeer weinig waard helaas.

 10. augustus 28, 2013 / 12:58

  Half zes, pfieuw, dat is voor mij echt nog midden in de nacht, dat lukt me enkel als een vlucht moet halen. ;)
  En.. één zin heb ik toch twee x moeten lezen want ik had echt de indruk dat je op t toilet je tanden aan het poetsen was. Niet dus. *grijns*

 11. augustus 28, 2013 / 13:02

  Jij bent écht een bezig bijtje! Balen dat je zo ver moet rijden voor Girlscene, anders was alles een stuk relaxter. Wel handig dat je die tijd kan gebruiken door te lezen en te bloggen!

 12. Kimberly
  augustus 28, 2013 / 13:02

  Ik herken het! Ik woon in Breda en loop stage bij een tijdschrift in Amsterdam. Bij mij ziet het er zo uit:

  06.15: de wekker gaat, ik snooze hem en blijf nog even liggen.
  16.20: Nu ga ik er echt uit! Ik strompel naar de wc, check mijn tweets en poets mijn tanden.
  06.25: Ik trek kleren aan en doe mijn makeup. Broodjes in de oven doen!
  06.55: Ik maak broodjes met pesto/kipfilet/tomaat en stop die in mn tas. Nog een paar rijstwafels mee, ik vul mijn flesje met limonade en ik stap op mn fiets.
  08:15: In de eerste trein (50 min) werk ik aan mijn scriptie, in de 2e trein (10 min) lees ik Facebook op mijn mobiel en in mijn laatste tram (5 min) staar ik doelloos voor me uit.
  09.00: Ik kom aan op stage en ben al helemaal wakker!

 13. augustus 28, 2013 / 13:06

  Vanaf aanstaande maandag moet ik ook elke ochtend de deur uit om een uurtje of 7 om te reizen naar mijn stage in Amsterdam. Ik ben benieuwd hoe ik dat ga doen, maar ik ben van plan om om half 6 op te staan, dan een halfuurtje te gaan wandelen. Onder de douche te springen, klaar te maken, te ontbijten, lunch klaarmaken en dan snel fietsen naar de bus, als ik snel ben zo’n 10 minuutjes en dan is het 30 min in de bus en dan weer 25 minuten in de bus en dan 5 minuutjes lopen. Ik ben benieuwd of ik dit ook daadwerkelijk 5 dagen in de week ga volhouden. We shall see. Xx

 14. augustus 28, 2013 / 13:12

  Jeetje wat doe jij veel ’s ochtends. Ik sta meestal om zeven uur op. Dan werk ik aan mijn blog, ontbijt ik rustig, lees het nieuws en dan volgt het douche ritueel etc. Gelukkig is de reistijd naar mijn werk een stuk korter. Volgens mij ben jij ook echt een enorme doorzetter. Heb je nooit eens behoefte om dan helemaal uit je ritme te raken en bijvoorbeeld een week helemaal niets te doen?

 15. augustus 28, 2013 / 13:22

  Wederom respect!
  Ik sta voor dagdiensten om 5:45 op. Allereerst ook slaapdronken naar het toilet. Dan neem ik een glas water met citroen en een glas water met probioticum. Vervolgens douchen, aankleden en haar/make-up. Ontbijten met havermout en een paar blogs lezen. Dan eten maken en tanden poetsen. Om 6:45 moet ik de auto instappen voor mijn werk. Ik train veel in de avond en kan dan pas rond 22:30 slapen. Als ik dan ook om 5:30 op zou staan trek ik het niet. Ik heb echt 8-9 uur slaap nodig.

 16. Lieke
  augustus 28, 2013 / 13:31

  heeeel leuk geschreven artikel!
  Ik ben geïnspireerd door jou onlangs een
  health-blog begonnen; liekepolak.blogspot.nl
  misschien kan je even een kijkje nemen? :)

  xoxo Lieke

 17. augustus 28, 2013 / 13:34

  heeeel leuk geschreven artikel!
  Ik ben geïnspireerd door jou onlangs een
  health-blog begonnen; liekepolak.blogspot.nl
  misschien kan je even een kijkje nemen? :)

  xoxo Lieke

 18. augustus 28, 2013 / 13:40

  Hehe, lijkt op mij alleen mag ik iets langer blijven liggen. Mijn wekker gaat 05:50, dan ga ik er uit.. maak ik ontbijt, prep mijn laatste eten voor die dag. Leg mijn kleren klaar en ga iets voor 7 naar de sportschool. Doe daar snel mij rondje in uur en kwartier, race terug naar huis ga douchen en zit om 9 uur in mijn college met 2 tassen één met eten en één met boeken :) Dat tot 17:00 uur race naar huis, maak avond eten en dan snel aan me huiswerk en als lukt nog een uurtje cardio (:

 19. augustus 28, 2013 / 13:41

  Mijn wekker gaat om 5.30, dan sleep ik mezelf mijn bed uit richting een ontbijtje die meestal bestaat uit broodje extra pure hagelslag en een glas bietensap. Daarna even opmaken en op de fiets richting station. Trein van 6.50 en dan zijn we om 8.30 op de universiteit. Oh en ik heb dan ook ergens nog een lunch gemaakt. :’)

 20. augustus 28, 2013 / 13:57

  Flink ritueel, ik zie het ook al helemaal voor me haha. Ik ben s’ochtends wel redelijk makkelijk wakker te krijgen (wake-up light), en standaard check ik tijdens het ontbijt alle blogjes die al online zijn gekomen :)

 21. augustus 28, 2013 / 13:58

  Wow, knap hoor dat je zo vroeg op staat! Zelf ben ik absoluut niet een ochtendmens, de laatste tijd probeer ik op vrije dagen rond 8 uur / half 9 op te staan en dan ben ik op mijn fitst. Maar als ik eerder op moet staan ben ik echt een zombie..

 22. augustus 28, 2013 / 14:46

  Respect voor zo vroeg opstaan… Toen ik nog studeerde ging het allemaal een beetje vanzelf, dat vroeg opstaan maar nu! Het blijkt moeilijk om er aan te wennen, alhoewel ik wel een ochtendmens ben. Ik ben het meest productief in de ochtend dus dan probeer ik zoveel mogelijk te doen! Leuk geschreven trouwens. :)

 23. augustus 28, 2013 / 15:08

  Mijn ochtendritueel is een beetje hetzelfde als die van jou, maar dan zonder het hardlopen erbij! Altijd stress 10 minuten van tevoren want ik ben altijd alles kwijt.

 24. augustus 28, 2013 / 15:11

  Leuk geschreven :-) Ik ben zelf iemand die meestal goed op tijd is en liever wat vroeger opstaat zodat ze alles goed op haar gemakje kan doen.

 25. augustus 28, 2013 / 16:03

  Sinds het hardlopen sta ik regelmatig om 6 uur op. Nu ik vakantie heb niet ( oeps ) maar vanaf morgen gaat de wekker gewoon weer om 6 uur. Ik heb voor mijn vakantie tijden gehad dat ik om kwart voor 7 moest starten. Toen was ik dus ook zo gek om om half 5 op te staan en te gaan sporten.. maar dat doe ik nu niet meer haha

 26. augustus 28, 2013 / 16:46

  Wow, dat is vroeg zeg, en je hebt er inderdaad al echt een halve dag opzitten. Leuk om dit een keer zo te lezen!

 27. Demi
  augustus 28, 2013 / 17:05

  ik sta om 06.15 op en dan niet om te hardlopen nee, omdat ik belachelijk lang(een half uur) naar school moet fietsen!

 28. Demi
  augustus 28, 2013 / 17:05

  ik bedoelde een uur ;)

 29. Karin
  augustus 28, 2013 / 17:06

  Ook mijn wekker gaat om 05.30 uur. Helaas krijg ik een stuk minder veel voor elkaar dan jij. Dat ligt aan mijn ontzettend luie en treuzelende zoontje van 5. Eer dat je die zijn ontbijt naar binnen hebt geschoven en hebt aangespoord om zijn kleren aan te trekken zijn we alweer ff verder (en ik ben ook niet zo snel met mijn make-up e.d. dus daar kan het ook aan liggen ;)). Dan hop hop snel naar de opvang en moeders sjeest door naar de trein. Ontbijt eet ik meteen als ik aankom op het werk (even bijkomen van het gejaag en vooral heel rustig opstarten :)).

 30. Ella
  augustus 28, 2013 / 17:06

  Leuk zo’n uitgebreid artikel!!! Heel leuk geschreven, Annemerel :)
  En wow, als ik om 7 uur de deur uit moet vind ik dat al ontzettend vroeg, laat staan dat ik dan nog vroeger zou kunnen opstaan om te gaan hardlopen. Dat is echt discipline to the max!

 31. augustus 28, 2013 / 17:14

  Fijn ochtendritueel maar loop je echt iedere ochtend deze 5km?

 32. Marleen
  augustus 28, 2013 / 17:24

  Leuk stukje! Ik neem graag wat meer tijd ’s morgens voor alles, want ik haat haasten in de ochtend.

 33. augustus 28, 2013 / 19:00

  Hihi heel herkenbaar. Deze ochtend nog :p.

  Liefs, Mariette

 34. Iris
  augustus 28, 2013 / 21:28

  Ik sta om 6:25 op en zit om 7;00 aangekleed en opgemaakt op de fiets. Wil zo graag hardlopen ’s ochtends maar kan me er gewoon echt niet toe zetten…

 35. Nathy
  augustus 28, 2013 / 21:45

  Wow, eerlijk gezegd zou ik het niet kunnen opbrengen om 2 uur te reizen voor m’n werk. Het moet zijn dat je je job heel graag doet ;-)
  Mijn ochtendritueel:
  06.40: de wekker gaat en ik stap vrijwel onmiddellijk uit bed. Snoozen doe ik nooit :-P Eerst snel ff plassen en daarna onder douche en aankleden.
  07.00: ik maak ontbijt, brood met beleg. Voor vriendje maak ik een lekker kopje warme chocomelk.
  07.05: ik ga vriendje uit bed knuffelen, die staat namelijk niet zo vlot op als ik ;-)
  07.30: ik poets m’n tanden, trek m’n schoenen aan en vertrek naar het werk.
  07.45: aankomst op het werk (als ik te voet ga, bij regen neem ik de auto en dan ben ik er iets sneller).

 36. Irene
  augustus 28, 2013 / 21:50

  Knap hoor! Veel discipline heb je.

  Eet je voor het hardlopen niets lichts? Ik kan echt niet hardlopen op nuchtere maag :P
  Hoelaat ga je in de avond naar bed toe, als je de volgende dag weer zo vroeg opstaat?

 37. augustus 28, 2013 / 22:53

  Ik hou echt van vroege ochtenden! Ik vind het altijd zo heerlijk als ik om 9 uur op kantoor aankom en iedereen daar nog half slaapdronken zit & ik vol energie ben omdat ik al uren op ben en heb hardgelopen enzo :)

 38. Melanie
  augustus 28, 2013 / 23:03

  Omg vrouw, omg. Respect. Ik vind vaak dat ik al een medaille verdiend heb als ik de kinderen (2 stuks) levend, verzorgd, gevoerd op 2 verschillende plekken (kinderasiel en school) heb weten te dumpen en 30 minuten later nog steeds slaapdronken m’n werkplek binnen strompel. Maar jij hebt er gewoon al 3,5 uur op zitten voor je werk. Heldin!!

  Maar de eerlijk gebied mij te zeggen dat ik gewoon een lui wijf ben ’s ochtends. Ik ben wereldkampioen snoozen, m’n pr recent verbeterd tot 2 uur. Triest.

  Terwijl, als ik een ochtend run plan, dan gaat alles oké. En op vrijdag en in ’t weekend lukt dat ook maar op andere werkdagen? Ik zou het willen want het zou me jaren aan ergernis schelen door de energie die ik uit m’n ochtendrun

 39. Melanie
  augustus 28, 2013 / 23:04

  haal.

  Daar moest nog ‘haal’ achter. Slaap lekker en morgen gezond weer op

 40. Renske
  augustus 28, 2013 / 23:16

  Wat een discipline heb jij toch zeg. Ik vind het knap. Helaas heb ik tegenwoordig echt een slecht ritme. Ik sta veel te laat op en start dan ook niet echt goed op. Afgestudeerd en op zoek naar een baan, that is:S

 41. augustus 28, 2013 / 23:21

  Morgen en overmorgen gaat mijn wekker om kwart over 5! Omdat ik om 8 uur ergens moet zijn en daar ook 2 uur naartoe moet reizen. Ik moet dus eigenlijk NU slapen :P maar mijn ritme is daar niet naar.

 42. Ilse
  augustus 28, 2013 / 23:26

  Wat een vroegte zeg, logisch dat jij s’ avonds zo vroeg in je bed ligt. Halfstrompelend kom ik mijn bed uit, geef eerst snoezepoes eten en dek dan de tafel. Haar, make-up en al dat gedoe en dan ontbijten (verschillend) en dan tandenpoetsen en laatste spullen in mijn tas proppen en dan moet ik altijd haasten op de een of andere manier.

 43. Judith
  augustus 29, 2013 / 08:50

  Ik woon 5 minuten van mijn werk af… :) Dus: 8.00/8.15 wekker, douchen, eten en 8.55 de deur uit! Heerlijk!

 44. augustus 29, 2013 / 09:40

  Haha wow, echt respect dat je dat volhoudt, zo vroeg! Leuk om te lezen! X

 45. augustus 29, 2013 / 11:41

  My God, ik dacht dat ik vroeg was met mijn wekker om half 7, pfff… Respect dat je er om die tijd al een serieus hardlooprondje op hebt zitten. Ik doe het je echt niet na, ik ben een enorm avondmens!

 46. augustus 31, 2013 / 14:02

  Jeetje, en ik vind een ruim uur reistijd enkele reis al veel… Wat een onwijze race tegen de klok!

 47. augustus 31, 2013 / 16:26

  Poeh wat een gehaast, ik kan er echt niet tegen. Oké ik ben ook zo iemand die constant moet haasten, maar ik probeer er steeds meer een vast ritueel ook tegen aan te gooien en te kijken hoe ik mijn schema beter kan indelen.

  Er waren tijden dat ik super vroeg op stond, maar op de één of andere manier lukt mij dat niet meer. Ik moet daar toch eens aan gaan werken.