ASK ME ANYTHING: #2 (On the future)

 photo amythefuture.jpg

– Hoe zag jij je leven voor je als puber, wat wilde je doen als je later groot was?
Ik wilde in New York wonen, Starbucks koffie drinken en Anna Wintour zijn. Ik was er ook heilig van overtuigd dat ik Anna’s opvolgster zou zijn. Tien jaar later weet ik inmiddels dat ik niet de enige ben met die aspiraties en dat het allemaal net iets lastiger is dan het toen leek. Ik zag print toentertijd als enige optie, dat ik ‘online’ geld zou kunnen verdienen kwam nog niet in me op.

– Heb je altijd Taal & Communicatie willen studeren?
In een heel ver verleden wilde ik Tandheelkunde studeren. Mijn moeder was tandartsassistente en ik wist dat je het als tandarts niet slecht had qua inkomen. Maar stiekem wilde ik altijd al schrijven. De eerste veertien jaar van mijn leven had ik alleen nooit gedacht dat ik er ooit geld mee zou kunnen verdienen. Tijdens de laatste jaren van de middelbare school dacht ik vooral aan een studie Engels, omdat de Engelse taal me heel erg aanspreekt en ik graag iets internationaals wilde doen. Ook heb ik lang getwijfeld over de studie communicatiewetenschap, maar er waren zoveel mensen die die studie gingen doen en ik kende een aantal mensen die die studie gedaan hadden en daarna geen werk hadden. Uiteindelijk las ik iets over de studie Taal & Communicatie. In het eerste jaar zou je je de helft van het jaar bezig houden met een vreemde taal (in mijn geval Engels) en de rest van de studie ging over ‘communicatie’.

Ik heb me een dag na het ophalen van mijn diploma pas voor de studie ingeschreven en wist toen eigenlijk nog steeds niet echt wat de studie precies inhield. Er waren eigenlijk maar heel weinig mensen in mijn jaar die wisten wat de studie precies inhield, want iedereen die ik spreek die de opleiding heeft afgerond heeft zoiets van ‘Uhh… ja, ik had iets heel anders verwacht’. De studie gaat veel minder op journalistiek in dan ik van te voren verwacht had, het staat vooral in het teken van argumentatiestructuren en het ontleden ervan. Veel wetenschap, weinig praktijk. Doordat ik in mijn vrije ruimte (van 60(!) studiepunten) veel praktische vakken gekozen heb, was het voor mij toch een geslaagde studie.

– Zou je voor een langere periode (2-5 jaar) in het buitenland willen wonen? En zo ja, waar?
New York is natuurlijk een droom, maar wel eentje die lastig te verwezenlijken is, zeker voor een periode van 2 tot 5 jaar, zie daar meer eens een werkvergunning voor te krijgen zonder met een Amerikaan te trouwen! Parijs klinkt fantastisch, maar ik spreek de taal te slecht om er zo lang te wonen en werken en ik zie mezelf niet binnen afzienbare tijd vloeiend Frans spreken. En spreek je niet vloeiend Frans in Parijs? Dan word je niet geheel serieus genomen.

Nee, ik zou liever een tijdje in Londen wonen. Ik vind de sfeer in Londen fantastisch en ik heb alleen maar positieve herinneringen aan de stad. De taal spreek ik al en het zou niet al en het is niet zo’n gedoe als New York/De VS. Het enige probleem is dat wonen en leven in Londen extreem duur is. Maar als er één stad is waar ik mezelf wel een tijdje zou zien wonen, dan is het Londen.

– Welke landen of steden wil je graag nog bezoeken?
Ik ben nog nooit in de USA geweest, daar gaat in november verandering komen als ik in New York de marathon loop, maar ik wil nog veel meer van het land zien. Een roadtrip door de States lijkt me geweldig. Ik wil alles zien! Los Angeles / Hollywood / San Francisco / Orange County, maar ook het zuiden; Alabama, Georgia, Florida, Texas.. Ik wil naar Chicago, maar ook naar Connecticut en Washington, New Orleans, Louisiana.. en… Colorado, The Hamptons, Miami… Eigenlijk gewoon alles.

In Europa zou ik graag nog wel wat meer van Scandinavië willen zien en hoewel ik al mijn hele leven in Italië kom, ben ik nog nooit bij de Amalfi kust geweest en ben ik ook nog nooit op Capri geweest. Dat wil ik ook graag nog zien!

– Ben je van plan om in de toekomst nog een masteropleiding te gaan volgen?
Ik heb mijn oog een tijdje geleden laten vallen op de master ‘Magazine Journalism’ aan de London City University. Helaas is het schoolgeld 9000 pond per jaar en dan heb je nog geen huisvesting of wat dan ook. En ja, er gelden ook wat toelatingseisen. Op dit moment verkeer ik helaas niet in de financiële positie om die opleiding te volgen. In Nederland heb ik nog geen opleiding gevonden die volledig aan mijn eisen voldoet.

– Wil je kinderen en zo ja wanneer?
Natuurlijk wil ik kinderen. Als ik heel onrationeel denk, dan zou ik het liefst nu direct proberen. Maar uh… Als ik net iets beter nadenk weet ik ook wel dat wachten op dit moment een betere optie is. Ik verkeer nog niet in de financiële situatie waarin ik voor mezelf EN een kind kan zorgen, daarnaast ben ik pas 24 en ben ik zoals mijn vriend vaak benadrukt, zelf nog een kind. In mijn perfecte plaatje, wacht ik nog een jaar of vijf. Maar goed, kinderen ‘neem’ je niet, het is niet iets wat je perfect kan plannen..

– Hoe zie jij jezelf over vijf jaar? Wat wil je bereiken op professioneel gebied?
Ik hoop dat ik over vijf jaar nog precies hetzelfde kan doen als nu, freelancen. Ik hoop dat ik tegen die tijd nog wat meer opdrachten heb voor mooie titels. Het freelancen bevalt me wel, ik vind het leuk om voor meerdere titels te kunnen schrijven. Maar als me een baan bij een mooi tijdschrift zou worden aangeboden, dan zou ik dat ook serieus overwegen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. augustus 27, 2013 / 17:05

  Leuke AMA weer! Lijkt me ook leuk om allemaal te beantwoorden. Wat jij doet qua werk lijkt me ook wel wat.

 2. augustus 27, 2013 / 17:09

  Leuk weer om te lezen!

 3. augustus 27, 2013 / 17:10

  Leuke blog weer annemerel! Zo komen we steeds meer over jou te weten, leuk idee :)

 4. augustus 27, 2013 / 17:26

  Leuk om te lezen! Kinderen kunnen altijd nog, ik denk er net zo over;)

 5. augustus 27, 2013 / 17:29

  Leuk verhaal! Ik hoop dat het freelancen goed blijft gaan!

 6. augustus 27, 2013 / 17:34

  Ohh, in Londen wonen lijkt mij ook wel wat. Maar New York toch nog liever! Ik denk dat je het echt heel tof gaat vinden, wie wordt er niet verliefd op die stad?!

  Leuk om te lezen weer!

 7. augustus 27, 2013 / 17:45

  Leuk artikel :D Leuk om dingen te weten over je te komen! En haha, ik zie het wel voor me dat je kinderen hebt hoor, maar inderdaad nu nog niet.

 8. augustus 27, 2013 / 18:01

  Jammer dat opleidingen in de UK 3 keer zo duur zijn geworden. Ik ben gelukkig op tijd begonnen, dus moet niet zoveel betalen, maar Londen is nog steeds duur. Maar ik zou me echt geen betere tweede thuis kunnen wensen!

 9. augustus 27, 2013 / 18:02

  Ontzettend leuk om meer over je te weten te komen. Ik verheug me nu al op het volgende Q&A artikel!

 10. augustus 27, 2013 / 18:12

  Mooie antwoorden, vooral de laatste. Lekker zo door blijven gaan!

 11. augustus 27, 2013 / 18:15

  Erg leuk om te lezen!

 12. Anoniem
  augustus 27, 2013 / 19:02

  Leuk, maar ik wil 1 ding kwijt. Het is niet heel ‘natuurlijk’ om kinderen te willen. Ik denk dat veel lezers van jouw blog zelfstandige, leuke meiden zijn die misschien helemaal geen kinderen willen. Jammer dat ook jij dan bij de groep hoort die dat als ‘natuurlijk’ ziet. Nu ik dit teruglees klinkt het heel zeurderig, maar wil het toch even kwijt. Verder leuke vragen en antwoorden!!!

 13. augustus 27, 2013 / 21:02

  Leuk om te lezen! :) Die Master klinkt wel tof, jammer dat het leven in Engeland zo duur is inderdaad…

 14. augustus 27, 2013 / 22:05

  Tof om je zo beter te leren kennen! Londen lijkt me ook een gave stad om te wonen. Jij kan dan blijven freelancen natuurlijk. Hopelijk komt ’t er nog eens van!

 15. Ilse
  augustus 27, 2013 / 22:14

  Interessant om te weten Annemerel. :)

 16. augustus 27, 2013 / 22:22

  Je bent altijd welkom hier in Kopenhagen ;-)

 17. augustus 28, 2013 / 10:14

  Leuk om je zo beter te leren ‘kennen’! Wat betreft wonen in Parijs ben ik het niet helemaal met je eens, ik spreek ook geen vloeiend Frans en heb hier nu de tijd van m’n leven en ze nemen me hier wel degelijk serieus. In het Engels ook nog!

  Grappig om te lezen dat je altijd iets met schrijven hebt willen doen, go live your dreams! Maar dat doe je geloof ik al!

 18. augustus 28, 2013 / 10:48

  Ooh heel herkenbaar dit.. behalve het Amerika-verhaal want daar ben ik al heel vaak geweest, I’m sure you’re going to love it! En ik zou je ook zeker aanraden om de rest van Amerika te gaan zien.

 19. Lara
  augustus 28, 2013 / 12:37

  Yeaaah je hebt m’n vraag beantwoord :)))
  Heel leuke antwoorden allemaal en zeer herkenbaar.

 20. augustus 28, 2013 / 21:44

  Go for Scandinavia! Ben er nu in totaal 2,5 maand geweest en ik heb al heel veel gezien. Ik zou er alleen niet nu nog een keer naartoe gaan, dan ga ik liever naar onbekend terrein ;-).
  Ik heb mijn oog laten vallen op een semester studeren aan een University in de VS. Ik studeer Communication & Multimedia design waar ik in blok 1.1 het vak fotografie heb gehad en heb een basisopleiding fotografie gedaan aan de Fotoacademie maar ik wil nog meer met fotografie doen.
  Ook zou ik de andere helft van het volgend schooljaar graag een half jaar in Amsterdam stage willen lopen en er willen wonen (Amsterdam is ook ver weg hoor!).

 21. augustus 30, 2013 / 09:15

  Leuk artikel! Ik zou ook graag in Londen willen wonen voor een tijdje :)
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 22. september 4, 2013 / 00:11

  Erg leuk die Q&A artikelen! Freelance werken lijkt me ook fijn, maar dat duurt voor mij nog een hele tijd haha.