Life in notes

Bij gebrek aan samenhang in mijn leven en dus de mogelijkheid voor een samenhangend verhaaltje, hier wat puntjes van mijn leven.

1. Ik heb vandaag ein-de-lijk het boek The Time Traveler’s Wife uitgelezen. Ik heb denk ik nog nooit zo lang over een boek gedaan dat me zo ontzettend boeide. Ik begon ergens halverwege januari, las toen in twee dagen de helft van het boek en maandag, een maand later, haalde ik het eindelijk weer van mijn nachtkastje. Ik weet niet waarom ik zo lang gewacht heb met de tweede helft van het boek, maar het ligt zeker niet aan het boek, want dat is prachtig. Meeslepend van begin tot eind, de laatste honderd (van de vijfhonderdtwintig) pagina’s toch echt wel heel erg emotioneel en zo anders dan andere boeken, maar toch ook wel weer het ouderwetse, onbegrensde, onbevangen liefdesverhaal. Kortom, aanrader for sure, ben benieuwd of ik dit jaar nog een beter boek ga lezen. (Het boek wat nu op me ligt te wachten gaat het zeker niet overtreffen.. Heb gister eindelijk het nieuwe boek van Lauren Conrad, Sweet Little Lies binnen gekregen, en hoewel dat waarschijnlijk heerlijk leesvoer is, geloof ik niet echt dat erg hoogstaand is.)
2. Met mijn scriptie gaat het momenteel niet echt goed. Mijn inleiding is geschreven, het eerste hoofdstuk heb ik ook ingeleverd, maar het tweede hoofdstuk.. Ik heb vandaag van elf tot vijf naar mijn worddocumentje gestaard, ik heb een paar zinnen geschreven, een paar gewist en heb nu uiteindelijk een pagina met allemaal kleine versnipperde tekstjes waarvan ik niet weet of ze überhaupt wel geschikt zijn voor mijn scriptie en waar alles behalve samenhang in zit. Vandaag was gewoon geen scriptiedag, morgenochtend voor college nog maar eens naar de bibliotheek om wat meer boeken te halen en dan proberen we het op wintersport gewoon wel weer. Jammer dan. Apres-skiën is toch niet mijn ding en ’s avonds heb ik toch niet  heel veel te doen. Die in het Duits nagesynchroniseerde herhalingen van Gilmore Girls heb ik nou ook wel weer gezien.
3. Na de heerlijke pancakes, heb ik weer een heerlijk en super makkelijk mini-receptje gevonden. Een warm appeltje met rozijntjes en kaneel. Zo ontzettend lekker en hoe gezond wil je het hebben? En makkelijk dus. Doe wat rozijntjes in kokend water, snijd een appel in kleine blokjes en besprenkel met kaneel Haal de rozijntjes uit het kokende water en mix met de appel. Doe het mengsel in een hitte/magnetron bestendig bakje en verwarm twee minuten op de hoogste stand. Et voilà, super snelle snack/dessert en niet meer dan 90 calorieën.
4. Ik heb zo ontzettend veel zin in wintersport! Het is een klein beetje jammer dat net op de dag dat ik aankom erg veel sneeuw wordt verwacht (ik ben een klein beetje een mooi weer skiër). Er is het hele jaar nog niet zoveel sneeuw verwacht als ze zaterdag verwachten. Echt, ik ben voor het geluk geboren. Tot zover mijn mini-klaagzang. Zoals ik al zei, ik heb zo veel zin in de vakantie en ik ben vastberaden mijn zin niet door zo’n stom sneeuwbuitje te laten verpesten. Ik ga dit jaar al weer voor de achttiende keer naar het zelfde plaatsje (de keren dat ik er op zomervakantie geweest ben niet meegerekend) en voor de zestiende keer naar het zelfde appartement. Dat voelt dus echt een klein beetje als thuis komen.
Ik hou van dat hele wintersport ritueel. De autorit, de overnachting, het super uitgebreide ontbijt van de eerste dag, het rijden door het dorp, het liftpassen kopen, de eerste bochten die ik draai, de warme chocolademelk met slagroom om elf uur, de kaiserschmarren om half twee, de sauna of het bad om vijf uur, de pizza of patat met schnitzel rond een uurtje of zeven, het super vroeg naar bed gaan met een boek,  het wakker worden om zeven uur om voor dag en dauw broodjes te gaan halen in een super stil dorpje en dan weer het hele ritueel van de chocolademelk en alles herhalen, tot zaterdagochtend een uurtje of half vier, zelfs van dat vroege opstaan en die treurige autorit op weg naar huis, op weg naar weer 358 dagen wachten op de wintersport, zelfs daar kan ik zo intens van genieten. Pas als ik thuis kom is mijn stemming toch wel een klein beetje minder.
Liefs,
Annemerel
Delen:

52 Reacties

 1. Eline
  februari 17, 2010 / 19:06

  >Heerlijk receptje!
  Balen dat het met je scriptie niet zo goed gaat :( Soms moet je het even laten liggen tot je weer inspiratie krijgt. Maar het moet op een gegeven moemnt wel komen natuurlijk ;)

 2. lisa-angelina
  februari 17, 2010 / 20:13

  >Ja een warm appeltje met kaneel is lekker! Het doet me altijd aan appeltaart denken. Ik krijg door jou beschrijving ook helemaal zin om op wintersport te gaan! Helaas heb ik met de kerstvakantie een aanbod om te gaan afgeslagen :(! Een dagje ontspannen is ook goed, kan je morgen weer hard aan de slag!

 3. Silvana
  februari 17, 2010 / 21:50

  >Getver je maakt me wel heel erg jaloers! Ik ga dit jaar sinds jaren niet en ik mis het zo hé!! Het is zo lekker een weekje in de buitenlucht te zijn, te sporten en het ook nog een gezellig te hebben!

  Heel veel plezier, ik moet nog wachten tot de kerstvakantie! :(

 4. Liselot
  februari 18, 2010 / 08:54

  >Ik ben net terug van mijn allereerste skivakantie en ik vond het helemaal geweldig. Ik wil weer! :D

 5. Fleur
  februari 18, 2010 / 09:35

  >Ik ben nog nooit op wintersport geweest en het trekt me eigenlijk ook helemaal niet. Zoals je het beschrijft klinkt het wel leuk maar toch ben ik meer van de zon/strandvakanties. Warme appels met kaneel zijn inderdaad echt heerlijk, maak ik ook vaak als tussendoortje. Succes vandaag met je scriptie, hopelijk heb je een betere dag vandaag :)

 6. Girl Abroad
  februari 18, 2010 / 14:00

  >Ah ik ga dit jaar niet op wintersport en het valt me zwaar dit nu te lezen haha. Ik wil snowboarden en snitzels eten.. Veel plezier.

 7. Stéphanie
  februari 18, 2010 / 18:36

  >Dat boek klinkt goed. Als ik het tegenkom zal ik het zeker eens proberen. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, het lijkt me wel heel leuk om nog eens te doen!
  Succes met je scriptie nog verder..

 8. borntoboogie
  februari 18, 2010 / 19:17

  >Ik ben zo jaloers dat je elk jaar op wintersport gaat! Ik wil ook!

  The time travelers wife lijkt me erg mooi trouwens. Misschien toch maar eens gaan kopen.

  Succes met je scriptie.

 9. deb
  februari 18, 2010 / 21:51

  >ik heb precies hetzelfde met the time travellers wife!!
  ik ben erin begonnen in november(!) en ga er nu pas weer mee verder en dat terwijl het een super boek is!
  heb jij het ook in het engels gelezen?

  http://www.deed.web-log.nl

 10. Phine
  februari 19, 2010 / 10:21

  >Ohhh zo herkenbaar dat wintersport ritueel… Bij mij is er dan nog zo af en toe een klein middagje apres ski… al zal dit jaar ook niet zo uitgebreid zijn. Geniet van je vakantie… Morgen sta ik in iedergeval op de latten (eehm op mijn snowboard…) …we vertrekken zo! Have fun en breek geen benen. Lfs

 11. augustus 6, 2011 / 19:57

  Good write-up, I’m normal visitor of one’s web site, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a long time. “He who seizes the right moment is the right man.” by Johann von Goethe.

 12. augustus 9, 2011 / 22:02

  Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.

 13. augustus 9, 2011 / 23:12

  Keep ‘em coming… you all do such a great job at such Concepts… can’t tell you how much I, for one appreciate all you do!

 14. augustus 10, 2011 / 02:48

  This article gives the light in which we can observe the reality. this is very nice one and gives indepth information. thanks for this nice article

 15. augustus 10, 2011 / 06:55

  I’ve read a few excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to make one of these excellent informative web site.

 16. augustus 10, 2011 / 16:28

  I believe this web site holds very fantastic pent content material articles.

 17. augustus 10, 2011 / 20:32

  Someone necessarily lend a hand to make severely posts I would state. That is the first time I frequented your web page and so far? I amazed with the analysis you made to create this particular put up extraordinary. Great job!

 18. augustus 10, 2011 / 22:31

  What a nightmare. I can understand the Rapa Nuis resistance to greedy foreign investors.As far as I know this dispute has been going on for years now. The most recent escalation is a sign of desperation. Who else could save the Rapa Nuis land and heritage if not they themselves ?

 19. augustus 11, 2011 / 03:22

  Very interesting information!Perfect just what I was searching for! “It is our choices…that show what we truly are, far more than our abilities.” by J. K. Rowling.

 20. augustus 11, 2011 / 03:51

  A great blog post, I just given this onto a student who was doing a little research on that. And he in fact purchased me breakfast because I discovered it for him. :). So let me reword that: Thank you for the treat! But yeah Thnkx for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and enjoy reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Two thumb up for this share!

 21. augustus 11, 2011 / 04:18

  I believe this web site has got very superb pent articles content.

 22. augustus 11, 2011 / 04:19

  Very interesting details you have noted, thank you for posting.

 23. augustus 11, 2011 / 04:38

  Very interesting points you have noted , appreciate it for putting up. “What is harder than rock, or softer than water Yet soft water hollows out hard rock. Persevere.” by Ovid.

 24. augustus 11, 2011 / 04:39

  Generally I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite great post.

 25. augustus 11, 2011 / 04:45

  I gotta favorite this site it seems extremely helpful very helpful

 26. augustus 11, 2011 / 04:48

  Really nice style and design and good written content, hardly anything else we want :D.

 27. augustus 11, 2011 / 04:51

  It’s actually a nice and helpful piece of info. I’m glad that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 28. augustus 11, 2011 / 04:57

  I really enjoy examining on this internet site, it has good posts. “Don’t put too fine a point to your wit for fear it should get blunted.” by Miguel de Cervantes.

 29. augustus 11, 2011 / 05:02

  Thanks so much for this! I haven’t been this moved by a post for quite some time! You have got it, whatever that means in blogging. Well, You’re certainly somebody that has something to say that people should hear. Keep up the great work. Keep on inspiring the people!

 30. augustus 11, 2011 / 05:02

  I simply couldn’t go away your website prior to suggesting that I actually enjoyed the standard info an individual provide to your visitors? Is gonna be back incessantly in order to check up on new posts.

 31. augustus 11, 2011 / 05:02

  I dugg some of you post as I cerebrated they were very useful extremely helpful

 32. augustus 11, 2011 / 05:06

  I like this website very much, Its a very nice spot to read and find information. “Solitude is fine, but you need someone to tell you that solitude is fine.” by Honore’ de Balzac.

 33. augustus 11, 2011 / 05:12

  Very interesting points you have noted , thanks for putting up. “The biggest fool may come out with a bit of sense when you least expect it.” by Eden Phillpotts.

 34. augustus 11, 2011 / 12:50

  I always was interested in this subject and still am, thank you for putting up.

 35. augustus 11, 2011 / 13:43

  But wanna comment on few general things, The website design and style is perfect, the subject matter is real good : D.

 36. augustus 11, 2011 / 19:55

  A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he in actual fact bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you turn into experience, would you thoughts updating your weblog with extra details? It is extremely useful for me. Large thumb up for this blog put up!

 37. augustus 12, 2011 / 07:00

  Can I simply say what a aid to find someone who really knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know methods to convey an issue to light and make it important. Extra folks have to read this and understand this facet of the story. I cant believe youre no more widespread since you definitely have the gift.

 38. augustus 12, 2011 / 07:29

  Excellent Material, even though I would be in possession to assert that given the abundance of views this has had it should be worth thinking about trying to better the spelling and the english! Made a positively good read though, excellent substance.

 39. augustus 12, 2011 / 08:17

  Merely wanna remark that you have a very nice internet site , I love the style it actually stands out.

 40. augustus 12, 2011 / 15:46

  Positive Substance, even though I would be in possession to declare that given the number of views this has had it will be worth thinking about trying to touch up the spelling and the english! Produced a very good read though, great matter.

 41. augustus 13, 2011 / 07:28

  Fine Substance, granting I would be in possession to declare that given the number of views this has received it should be worth meditating about trying to cultivate the spelling and the english! Made a particularly good read though, excellent matter.

 42. augustus 13, 2011 / 09:32

  Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nevertheless I’m experiencing difficulty with ur rss . Don know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 43. augustus 13, 2011 / 10:53

  It exhausting to search out educated people on this matter, but you sound like you realize what you are talking about! Thanks

 44. augustus 13, 2011 / 11:12

  I believe you have mentioned some very interesting points , thankyou for the post.

 45. augustus 14, 2011 / 07:46

  Fab Material, though I would have to assert that given the volume of views this has had it should be desirability thinking about trying to better the spelling and the english! Produced a really good read though, dynamite matter.

 46. augustus 14, 2011 / 10:26

  I must check with you here. Which is not one thing I often do! I get pleasure from studying a publish that will make folks think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

 47. augustus 14, 2011 / 11:28

  The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, however I truly thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 48. augustus 14, 2011 / 12:30

  Thanks for all your efforts that you have put in this. Very interesting information. “Every man is the architect of his own fortune.” by Appius Claudius.

 49. augustus 14, 2011 / 15:22

  Hi my loved one! I wish to say that this post is awesome, great written and include approximately all important infos. I would like to look more posts like this.

 50. augustus 14, 2011 / 18:02

  I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I’ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?