LET’S TALK ABOUT: What if…

 photo WHATIF.jpg
Advertisement

Toen mij gevraagd werd een stukje te schrijven over het nieuwe Roll.Press.Go systeem van Libresse in combinatie met dingen die ik graag weggooi, moest ik even nadenken. Want weggooien. Ik kan het niet. Of nou ja, slecht. De enige reden waarom ik nog niet verzopen ben in spullen (en alles nu op 36 vierkante meter past), is omdat ik heel soms last heb van opruimwoede, dat overkomt me zo’n vier keer per jaar en dan kan ik ineens wel dingen weggooien zonder daar drie keer over na te denken (en het uiteindelijk toch nog uit de prullenbak te halen). Maar meestal is mijn naam Annemerel-ja-maar-wat-nou…

Ja maar wat nou als ik die foto van mijn afgebroken teennagel wil laten zien aan iemand, of wanneer ik iemand wil laten zien dat ik ooit een hamster was toen mijn kaak ontstoken was.

Ja maar wat nou als ik een keer in twenties-style op een feestje moet verschijnen en ik toe-val-lig vijf kilo lichter ben dan nu, dan kan ik dat jurkje toch nog gewoon aan?

Ja maar wat nou als mijn iPhone 6 kapot gaat, dan is het toch handig dat ik nog een iPhone 3, iPhone 4 en een iPhone 5 tot mijn beschikking heb?

Ja maar wat nou als ik ineens heel erg veel zin heb in het album van Ashlee Simpson uit 2004 tijdens de marathon, dan kan ik dat toch niet van mijn iPod verwijderen?

Ja maar wat nou als ik ineens zin heb om alle boeken van Floortje nog een keer wil lezen? Of wanneer ik kinderen krijg… dan moeten zij ze toch ook kunnen lezen?

Ja maar wat nou als ik ooit mijn iMac wil verkopen, dan is het toch handig dat ik die doos nog heb staan?

Ja maar wat nou als mij ooit gevraagd wordt op de foto te gaan met mijn eerste paar hardloopschoenen? Dan is het toch handig dat ik die zeven jaar oude schoenen waar ik al lang niet meer op loop nog steeds heb?

Ja maar wat nou als ik ineens behoefte heb om mijn Engelse grammatica weer een beetje bij te spijkeren, dan is het toch handig dat ik al die aantekeningen uit 5 VWO nog steeds heb?

Ja maar wat nou als mijn voeten krimpen, dan pas ik die schoenen maat 40 wel!

Ja maar wat nou als mijn kleinkinderen later vragen naar Vogue, dan is het toch cool dat ik ALLE nummers vanaf het allereerste nummer in huis heb (terwijl de helft nog in cellofaan zit).

Weggooien is dus niet zo mijn ding, omdat ik continu scenario’s bedenk waarbij ik het item in kwestie nog een keer nodig zou kunnen hebben. Ik wil graag ALLES voor zijn, ik wil overal op voorbereid zijn. Ik verlaat het huis niet zonder iPhone-lader. In mijn auto ligt standaard een tas met een setje kleding, schoon ondergoed, en een hardloopsetje + schoenen, want je weet maar nooit waar je ’s avonds belandt. Ik sleep altijd mijn camouflage stift, bb cream en een reisverpakking van Bioderma make-up remover met een paar watjes met me mee, want stel je voor.. Voordat ik naar een feestje ga zorg ik dat ik genoeg gegeten heb, ook al weet ik bijna zeker dat ik op dat feestje ook te eten krijg, het gaat mij niet gebeuren dat ik honger krijg.

 photo socialshareimage.jpg

Goed, er zijn natuurlijk wel dingen die ik met heel veel liefde weggooi. Kauwgum als de smaak ervan af is, lege verpakkingen en natuurlijk… maandverband. Maar hé, wie wil daar nou niet zo snel mogelijk vanaf wanneer het zijn werk gedaan heeft en rijp is voor de prullenbak?! Helaas ben je niet altijd in de gelegenheid om je maandverband direct netjes in een prullenbak te deponeren. Libresse heeft daar iets op gevonden, het Roll.Press.Go systeem. Het werkt heel simpel. Wanneer je je maandverbandje wilt verwisselen gebruik je de verpakking van het nieuwe maandverbandje. Deze heeft handige plakstrips. Je rolt de verpakking met het oude maandverbandje op, drukt het dicht en je bent klaar. Zo kun je je maandverband altijd hygiënisch, discreet en geurloos afsluiten en onopvallend weggooien. Je herkent de Libresse maandverbandjes met het nieuwe systeem aan het gele logo met Roll.Press.Go erop vermeld, ga voor meer informatie naar de website van Libresse.

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

 1. oktober 7, 2014 / 12:19

  Dat is wel slim bedacht van Libresse! En de dingen die je noemt die je niet weg kunt gooien, daar ben ik het helemaal mee eens. Kinderboeken wegdoen vind ik zonde! :(

 2. oktober 7, 2014 / 12:29

  Ik kan best wel goed dingen weggooien alleen heb ik “moeite” met sentimentele dingen in de prullenbak gooien. Zo heb ik mijn zwangerschapstest nog (why??? – plasstaafje er wel uit hoor haha) of papiertjes waar mijn vriend iets liefs op heeft geschreven van 100 jaar geleden…

 3. oktober 7, 2014 / 12:32

  Leuk gedaan deze advertorial!

 4. Karlijn
  oktober 7, 2014 / 12:34

  Annemerel! ik vind het zo knap dat jij van een advertorial tóch nog een echt leuk stukje weet te maken waar ik een glimlach van op mijn gezicht krijg :)
  En ik herken je weggooi-angst, afschuwelijk als je in een paar jaar tijd heel vaak verhuist, elke keer wéér proberen om je enorme spullen-bulk te verkleinen. (eh, om eerlijk te zijn is mijn kamer bij mijn ouders thuis inmiddels redelijk veranderd in een soort opslag van dingen die ik niet direct nodig heb maar ook ab-so-luut! niet wil weggooien!)
  liefs

 5. oktober 7, 2014 / 12:41

  Huh. Was dit niet altijd al het idee met maandverbandverpakkingen, dat je je oude in het plastic van de nieuwe rolt?

  • oktober 7, 2014 / 12:44

   Hahaha, ik doe dat ook al jaren zo! Maar misschien werkt dit beter, ofzo. Geen idee! :’D

   • t.
    oktober 7, 2014 / 12:53

    Ik wilde hetzelfde zeggen :’) Want wat doe je anders met het plasticje + met je vieze maandverband. Extra wcpapier pakken ook nog eens om dat verband in te doen?

    • Anneli
     oktober 7, 2014 / 13:18

     Idd, dit is echt de manier waarop mijn moeder mij dit 10 jaar geleden geleerd heeft.

     • Annemerel
      Auteur
      oktober 7, 2014 / 13:51

      Er zit nu aan de zijkant ook een plakrand waardoor hij extra goed ingepakt blijft zitten ;-)

  • oktober 8, 2014 / 10:28

   Haha dit dacht ik inderdaad ook..;)

 6. oktober 7, 2014 / 12:45

  OMG Floortje boeken! Die was ik HELEMAAL vergeten, hoe geweldig waren die!?

  • oktober 7, 2014 / 14:47

   Jaaa floortje op paardrijles, Floortje op ballet. Die waren echt heel leuk!

 7. Lonneke
  oktober 7, 2014 / 12:50

  Goh, wat knap dat je van zo’n saaie advertorial zo’n leuk stukje hebt kunnen maken :)

 8. oktober 7, 2014 / 12:57

  Wat heb je er een leuk artikel van gemaakt, mijn complimenten! Ik begin naarmate ik ouder word steeds makkelijker te worden in het weggooien van dingen. De enige reden die ik vaak heb is “maar het was zo duur”. Haha xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 9. oktober 7, 2014 / 13:22

  Hahaha leuk!

 10. Danielle
  oktober 7, 2014 / 13:41

  Dit herken ik ZO goed. Ik word altijd voor gek verklaard dat ik zoveel spullen heb en alles bewaar, want je weet maar nooit..
  Haha is hier iets aan te doen? Of kan je het leren weggooien? Ik hoor het graag..

 11. Sanne
  oktober 7, 2014 / 13:49

  haha, die opmerking met ‘als ze een foto willen van mijn eerste paar hardloopschoenen’. Je hebt nu net zelf een artikel bedacht wat een tijdschrift kan uitvoeren haha ;)

  Ik zou zeggen: neem die foto lekker in de tuin alvast, en dan kun je ze weggooien! Works like a charm: foto ervan nemen en huppakee-weg ermee! :)

 12. oktober 7, 2014 / 13:52

  Hahaha, wat een leuke manier van het schrijven van een advertorial! Vroeger was ik ook heel slecht in weggooien, maar sinds ik studeer en in 4 jaar tijd al 3x ben verhuisd, ben ik er stukken makkelijker in geworden. Maar ik moet wel toegeven dat ik nog een hele hoop oude zooi bij mijn ouders op zolder heb liggen, inclusief oude kinderboeken, hihi!

 13. oktober 7, 2014 / 13:53

  Haha, heerlijk artikel! Ik herken het wel hoor, dan vind ik het altijd nog maar een prettig idee dat ik jong ben en dus nog niet twee keer zoveel spullen heb (want waar moet ik dat tegen die tijd ooit allemaal gaan laten?!). Slim systeem ook van Libresse, al kon zoiets volgens mij al eerder wat de meiden hierboven ook zeggen.

 14. Cindy
  oktober 7, 2014 / 14:04

  Ik krijg deze week een testpakket thuis om zelf te testen en om uit te delen aan vriendinnen. Ik ben erg benieuwd of die plakstrip van toegvoegde waarde gaat zijn.

 15. oktober 7, 2014 / 14:12

  Hahaha ik deed dit echt al vanaf mn 15de.. Het bestond dus allang al. Wat is marketing toch een enorme geld klopperij.

 16. oktober 7, 2014 / 14:51

  Dit is zó leuk geschreven. Lachkick bij elke bij elke ‘Ja maar wat nou..’ heel erg herkenbaar. Boeken, dozen, aantekeningen hahaha.

  Dit heb ik nu met alle kleertjes en alle spullen van mijn kinderen…wat nou als er een 3e komt? Die komt niet, maar toch just in case. Souterrain en zolder FULL! Overbooked. Geen plek meer ;-)

 17. oktober 7, 2014 / 18:29

  Dat weggooien heb ik ook echt enorm.. Ik kan echt niets wegdoen..

 18. oktober 7, 2014 / 20:15

  Haha, wat een leuke wat alsjes!

 19. oktober 8, 2014 / 20:01

  Echt mega handig bedacht! Alleen vind ik (persoonlijk) maandverband erg vies, ik hou het bij tampons :)

 20. oktober 12, 2014 / 20:08

  Hahaha ik heb dus exact hetzelfde met de Vogue :P