EDITORIAL: An end of an era

 photo RecentlyUpdated252.jpg
Het is alweer drie jaar geleden dat Esmée op Twitter schreef dat ze aan haar laatste weken bij Girlscene ging beginnen. Ik zag mijn kans en een paar momenten later had ze een privé bericht op Twitter binnen, “Hé Esmée, is jouw plekje eigenlijk al vergeven?”. Dat bleek niet zo te zijn, maar er waren wel al een paar sollicitanten langs geweest. Nog geen 24 uur later kon ik op gesprek komen en na een gesprek van ruim een uur wist ik het zeker, hier wil ik werken. Maar goed, dat kon ik wel zo leuk willen, de keuze was niet aan mij, die keuze lag bij hoofdredactrice Marjolein. Vier dagen later werd ik, een dag voordat ik samen met mijn moeder en zusje naar Parijs zou gaan, gebeld door Marjolein. Ik was aan het werk in het hotel waar ik al jaren werkte. Ik had het er ontzettend naar mijn zin, maar het had weinig te maken met hoe ik mijn toekomst zag. Toen Marjolein me vertelde dat ik het geworden was, was ik dan ook héél erg blij.

Maar dat is alweer bijna drie jaar geleden en dat is best lang. Het werken bij Girlscene verveelde niet. Ik bedoel, op de redactie was het al-tijd gezellig. Ik zat midden in Amsterdam, haalde ’s middags altijd de lekkerste lunches, deed koffiedates bij Starbucks en Coffee Company met collega’s. Ik mocht op mooie persreizen, bezocht leuke events en leerde vooral nog sneller te schrijven dan ik al deed én omgaan met kritiek (want die kwam er, natuurlijk!). Na bijna drie jaar is het nu toch tijd om mijn ‘veilige haven’ Girlscene te verlaten en aan nieuwe avonturen te beginnen.

Mijn bureau bij Girlscene heb ik inmiddels ingewisseld voor een bureau bij DutchCowboys. Eén dag per week zit ik op de redactie in Roosendaal, de overige zestien uur (wat er vaak wel meer worden) verspreid ik over de rest van de week (en het weekend). Daarnaast gaat Annemerel.com natuurlijk gewoon door en zijn er nog een aantal andere dingen die op dit moment nog geen naam mogen hebben, maar waar ik wel mee bezig ben. Stil zit ik in ieder geval niet en ik ben ook absoluut niet bang dat dat in de nabije toekomst wel gaat gebeuren.

Het is een einde van een tijdperk, of zoiets. Op 1 november 2011 begon ik niet alleen bij Girlscene, het was ook de eerste week dat ik twee blogs per dag voor Annemerel.com ging schrijven. Daarnaast was de eerste week van november ook het startsein van mijn hardloopstreak. Daarvoor liep ik ook wel hard, maar dat was soms een paar weken wel, dan weer een paar maanden niet. Vanaf 1 november 2011 ben ik het lopen pas echt serieus gaan nemen. Met Annemerel.com en hardlopen ben ik trouwens nog lang niet van plan te stoppen.

Gisteren nam ik afscheid van mijn collega’s bij SLA op de Westerstraat in Amsterdam. Je zou misschien een andere locatie voor mijn afscheidsdiner verwachten (McDonalds), maar nee, het was SLA en het was lekker en super gezellig. Mijn collega’s ga ik het meest missen van alles. Hoewel ik nu ook fantastische collega’s heb, is het toch altijd jammer om van andere mensen afscheid te nemen. Maar wat zit ik nou, dit was geen afscheid, ik ga ze héus nog wel zien, is het niet op evenementen, dan is het wel tijdens feestjes. #thisisnottheend

Liefs,
Annemerel

Delen:

42 Reacties

 1. oktober 7, 2014 / 17:01

  Zo gaaf dat je die stap hebt durven zetten.

 2. oktober 7, 2014 / 17:15

  Soms is het tijd voor nieuwe avonturen, hoe lastig het ook is om te stoppen met een plek waar je je ook prima vermaakt! Good luck, ben benieuwd wat er allemaal nog meer gaat komen :)!

 3. oktober 7, 2014 / 17:28

  Ah wat jammer maar aan alles komt een einde, tijd voor iets nieuws. Ik wens je ontzettend veel succes in wat er komen gaat, maar dat gaat vast goed komen met jou. Je bent een topper!

 4. Rachel
  oktober 7, 2014 / 17:29

  Gefeliciteerd met de nieuwe stap! Knap hoor ;)

 5. oktober 7, 2014 / 17:41

  Ik kan me jouw “welkomsbericht” op girlscene nog zo goed herinneren! Girlscene zonder Annemerel… wat gek!
  Ik wens je onwijs veel succes bij deze nieuwe stap!

 6. oktober 7, 2014 / 17:42

  Vind het een heel logische keuze. Girlscene lijkt mij ‘girly’ in a good way maar de stap naar Dutch Cowboys is echt super!

  End of an era moet Monica en Rachel denken die geen roomies meer zijn ;-)

 7. oktober 7, 2014 / 17:53

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Knap hoor. En Roosendaal, mh. Bergen op Zoom is een stuk gezelliger hoor! ;-) Hahaha grapje.

  • oktober 8, 2014 / 11:08

   Haha, hier moet ik op even op reageren. Lijkt me nogal duidelijk dat Bergen veeul gezelliger is dan Roosendaal. ;) Groetjes van een Steenbergse (die stiekem veel liever in Bergen zou wonen)

 8. oktober 7, 2014 / 17:55

  Spannend! Altijd eng om weg te gaan bij een veilige haven… Ik geniet nog iedere dag van je blogjes op Annemerel hoor, niet stoppen!

 9. oktober 7, 2014 / 18:14

  Zo jammer dat je weggaat bij Girlscene, maar ik wens je natuurlijk heel veel succes met al je andere projecten!

 10. oktober 7, 2014 / 18:18

  Mooi verhaal en een grote stap! Heel erg veel succes Annemerel! :D

 11. oktober 7, 2014 / 18:19

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En jammer dat je weg bent bij Girlscene, vond je artikelen heel leuk! Heel veel succes :)

 12. oktober 7, 2014 / 18:35

  Ik ben deze week ook gestopt met werken in het hotel waar ik twee jaar gewerkt heb, omdat ik toe ben aan iets nieuws. Heel eng, en raar en ga iedereen missen, maar aan de andere kant ook super leuk omdat het betekent dat er iets anders op mijn pad komt.

  Dus ik kan je heel goed in je verhaal vinden, dubbele gevoelens haha! Super leuk dat je de stap hebt genomen en het gaat vast heel leuk worden bij DutchCowboys :)

 13. oktober 7, 2014 / 18:40

  Wauw wat te gek dat je deze stap nu gaat maken, afscheid is nooit makkelijk, maar ik hoop dat je je gauw helemaal thuis voelt bij je nieuwe baan. En ik gun je van harte dat met deze beslissing alles op z’n plek valt :) Heel veel succes!

 14. oktober 7, 2014 / 18:44

  Jammer van Girlscene, maar ik weet zeker dat je het echt naar je zin zult hebben op je nieuwe baan!

 15. oktober 7, 2014 / 18:44

  Endings and new beginnings. Ze kunnen zelden zonder elkaar. Veel succes met het vervolg!

 16. oktober 7, 2014 / 18:53

  Ow, mij leek het werk en je collega’s daar altijd zooo jaloersmakend leuk haha.
  Verder waren je artikelen altijd goed en heerlijk om te lezen!

  Ik vind het heel dapper dat je uit je comfortzone stapt en de veilige haven omruilt voor het (nog beetje?) onbekende.
  Het is een stap die ik binnenkort ook zal moeten maken. Dood eng vind ik het, maar ik weet dat het goed zal komen

 17. oktober 7, 2014 / 19:01

  Succes met je nieuwe baan en ik hoop van harte dat het allemaal goed gaat komen :) Ze zullen je gaan missen bij Girlscene!

 18. oktober 7, 2014 / 19:11

  Succes! En weer een nieuwe uitdaging voor je… Enjoy!

 19. Eva
  oktober 7, 2014 / 19:16

  Dappere beslissing, ik snap wel in wat voor positie je hebt gezeten. Nu op naar een nieuwe uitdaging! Heel veel succes en geluk:)

 20. Merel
  oktober 7, 2014 / 19:37

  Ik had al zo’n idee door de hashtags op instagram! Heel veel succes gewenst met de nieuwe uitdaging!

 21. oktober 7, 2014 / 19:42

  Tijd voor nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen! Heel veel succes! En we blijven je blogs hier natuurlijk gewoon lezen :)

 22. oktober 7, 2014 / 20:33

  Het einde van een tijdperk.. geen Annemerel meer op Girlscene! Ik ga je daar missen, maar blijf je hier volgen :)! Blijf je wel leuke playlists maken? Veel succes met je nieuwe uitdaging!

 23. oktober 7, 2014 / 20:52

  Wat goed dat je een nieuwe stap gaat zetten. Soms kan dat zo heerlijk zijn! Veel geluk!

 24. oktober 7, 2014 / 20:52

  Ik vermoedde het al, toen je begon bij de cowboys, maar wel jammer! Ook leuk om eens wat nieuws te doen, een nieuwe stap te zetten!

 25. oktober 7, 2014 / 20:59

  Dappere beslissing, veeeel succes met je nieuwe uitdaging!

 26. oktober 7, 2014 / 21:09

  Een nieuwe baan is altijd spannend, zo te lezen in je afgelopen blogs heb je het er echter goed naar je zin!

 27. Marije
  oktober 7, 2014 / 21:48

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ontzettend stoer dat je deze stap hebt gemaakt!

 28. oktober 7, 2014 / 22:25

  Gek is dat he, om ergens weg te gaan waar je je zo thuis voelt. Ik herken dat wel, ook al is het ‘maar’ werk, je hecht je toch aan de plek en aan de mensen. Heel erg stoer dus dat je die stap neemt! Ik ben benieuwd wat voor ‘naamloze’ dingen je verder nog gaat doen! :)

 29. oktober 7, 2014 / 23:30

  Heel mooi geschreven. De tijd vliegt echt. Kan me nog herinneren dat je bij Girlscene begon. Heel veel succes met je nieuwe avontuur! xx

 30. Ilse
  oktober 8, 2014 / 00:38

  Ik weet het moment nog dat je begon bij Girlscene, toen was ik daar flink actief bezig en zo ook bij jouw blog beland.
  Goed en stoer dat je die stap zet!

 31. Nadia
  oktober 8, 2014 / 08:11

  Eng, lijkt me! Maar ook spannend. Heel veel succes met je andere dingen. :)

 32. oktober 8, 2014 / 09:12

  Leuk dat je het mooi hebt kunnen afsluiten! Veel succes verder :)

 33. oktober 8, 2014 / 11:09

  Mooie afsluiting van, volgens mij, een heel mooi tijdperk (of era, zoals je het zelf zegt). Ik heb a.s. zaterdag ook eindelijk de laatste dag op mijn zaterdagbaantje, is een veel minder big issue dan bij jou.. maar ben toch ook heel blij dat het erop zit! ;)

  Good luck @ Dutch Cowboys.. en mocht je ooit een keer stranden in het mooie Brabantse land: je bent van harte welkom! :)

 34. Romy
  oktober 8, 2014 / 12:09

  Good luck! Misschien is het nu dan ook tijd voor een update van je ‘about’-pagina?

 35. Fleur
  oktober 8, 2014 / 12:27

  Heel heel veel succes bij DutchCowboys en de rest van je nieuwe uitdagingen! Het was leuk om met je te hebben samengewerkt :-). Good luck!

 36. oktober 8, 2014 / 13:12

  Spannend hoor! Maar het is altijd goed om nieuwe kanten op te gaan! :) Succes bij DutchCowboys!

 37. oktober 8, 2014 / 14:04

  Wat stoer,een nieuwe stap!Vast een goede keuze. En nu voortaan naar Breda ipv Amsterdam dus?

  Succes en veel plezier!

 38. Marieke
  oktober 8, 2014 / 14:48

  Hi eigenlijk ben je al heel erg lang gek op streepjes-truitjes, zie ik nu in de foto’s hierboven ;-)

 39. Elvira
  oktober 8, 2014 / 15:03

  Knap dat je de volgende stap hebt durven zetten na 3 jaar. Veel succes bij je nieuwe baan!

 40. oktober 8, 2014 / 19:38

  Ik vind het altijd jammer om afscheid te nemen van een leuke baan, maar als er iets voor in de plaats komt dat net zo leuk is, is dat toch iets minder erg :)

 41. oktober 9, 2014 / 20:21

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan!