LET’S TALK ABOUT: My little unplanned crisis

 photo IMG_9221.jpg

Ik beloofde gisteren dat er vandaag een recept voor wortelsoep online zou komen. Het spijt me, het moet nog even wachten. Ik moet het namelijk eerst eventjes hebben over een kleine ongeplande MacBook crisis die zich gistermiddag voltrok.

Afgelopen zondag schreef ik dat ik zo blij was met mijn MacBook Pro, die ik deze maand alweer een jaar heb en nog steeds super goed werkt. Dat soort dingen moet je nooit zeggen, ik weet dat. Toch deed ik dat, tegen beter weten in. En natuurlijk ging het fout, want toen ik gistermiddag – compleet gesloopt van 25 kilometer hardlopen in de regen en storm – mijn MacBook openklapte om de nieuwe carpool video van Adele en James Cordon te bekijken bleef mijn scherm zwart. Ik dacht dat ik gewoon even mijn scherm op moest lichten met de F2 toets, maar dit bleek niet het probleem. Ik zette mijn MacBook aan en uit, deed dat nog een keer, hing hem aan de oplader… maar niets. Een telefoontje met Apple Support was ook niet de oplossing. De enige optie was om even naar de Apple Store te gaan, die ligt gelukkig maar een tram-ritje van 12 minuten bij mijn huis vandaan, dat is alweer een geluk.

Maar goed, ik was dus in pyjama, want ik was door dat hardlopen in de regen een beetje onderkoeld geraakt en ik wilde eigenlijk alleen maar slapen. Maar ja, er was geen ruimte voor een afspraak bij de Apple Store dus als ik geholpen zou willen worden kon ik niet in mijn pyjama met mijn jas er overheen en zonder make-up naar de Apple Store, dan zou ik me toch echt iets aantrekkelijker moeten kleden. Uiteindelijk heeft het niets geholpen trouwens, de chirurgen hadden vandaag echt geen tijd om naar mijn MacBook Pro te kijken. Eerst volgende afspraak mogelijkheid volgende week donderdag.

Shit. Sta je dan. Net mijn oude MacBook Air verkocht, zonder MacBook. Ik kan niet een week lang zonder MacBook. Ik zou even die van mijn moeder kunnen gebruiken, maar ik ga zondag naar Noorwegen en dan heb ik gewoon mijn MacBook nodig. Wellicht is het toch handig om een back-up MacBook te hebben… Ik bedoel, het is mijn werk, ik kan niet zonder MacBook.

Even dacht ik aan de nieuwe MacBook in het goud, maar ja die is net zo duur als de Pro, heeft geen USB aansluiting (= onhandig) en hij is minder snel als de Pro. Daartegenover staat dat ‘ie super mooi is, maar ja… als dat het enige is. Een andere MacBook Pro kopen vond ik een beetje onzin, want als het goed is kan mijn MacBook nog gewoon gerepareerd worden en hij is nog geen jaar oud, dus ik heb nog garantie. Het werd uiteindelijk de kleine MacBook Air, de goedkoopste optie. Ook nog wel een soort van toevoeging aan mijn collectie, want hij weegt 600 gram minder dan de Pro (1.56KG tegenover 1.08KG) en hij is een stuk kleiner waardoor ik hem veel makkelijker mee kan nemen. Stiekem heb ik al eerder na gedacht om deze te kopen, maar ja toen dacht ik ’toch wel een beetje heel decadent om zomaar een tweede MacBook te kopen’.

Ik denk dat wanneer mijn MacBook Pro op dit moment niet in coma zou zijn, ik een stuk blijer zou zijn met mijn aankoop. Maar die MacBook Pro is dus in coma, ik weet dat het wel weer goed moet komen, maar toch.. het is stom. Ik heb er documenten opstaan die ik deze week gemaakt heb en die ik niet op een back-up heb staan en die ik dus opnieuw moet maken en het editten van een video (wat ik morgenavond moet doen) gaat ook een hele uitdaging worden op deze MacBook (zeker als je de Pro gewend bent). MAAR JA. Eigen schuld, ik had nooit moeten zeggen dat het zo bijzonder was dat mijn MacBook Pro van bijna een jaar oud nog zo goed werkte, dat was gewoon oliedom.

Goed, dat wilde ik dus even kwijt. Het schrijven van een blog als deze is gewoon een beetje therapie. Ik voel me serieus een stuk relaxter en gelukkiger na het luchten van mijn hart. En even geheel terzijde, maar weet je hoe lekker nieuwe MacBook’s ruiken?!?!!! Dit is trouwens nummer vijf.. (and counting).

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. Judith
  januari 15, 2016 / 12:03

  Wat balen van je macbook! Gelukkig heb je de middelen om een back-up te kopen, als dat ook niet had gekund… Gelukkig kan dat! Ik kom er deze week achter dat ik rond 12 en 17 uur niet met school bezig ga, maar ga wachten totdat je blog weer online komt. oeps…

 2. Linda
  januari 15, 2016 / 12:09

  Herkenbaar, mijn macbook pro is al 2 keer gecrasht zonder reden. Het zijn fijne dingen, maar wat dat betreft toch wel onbetrouwbaar.

 3. nettelie
  januari 15, 2016 / 12:09

  Mijn god, jij hebt ECHT pech hè met die dingen. Hoe krijg je dat toch voor elkaar? Misschien toch maar overstappen op een ander merk?

 4. Julia
  januari 15, 2016 / 12:12

  Jeetje wat een pech heb je steeds met je MacBooks! Ik heb mijn MacBook Pro nu 6,5 jaar en zo’n 2 jaar geleden is de harde schijf gecrasht (toen ik bezig was met mijn scriptie, heel fijn… maar gelukkig konden alle documenten nog gered worden) en toen heb ik er een nieuwe laten inzetten en hij doet het nu alweer een hele tijd prima. Ik gebruik hem dan misschien wel iets minder intensief dan jij, maar ik vind het zo raar dat jouw MacBooks het zo snel al voor gezien houden! Hopelijk kan je Pro in ieder geval nog gewoon gemaakt worden en houdt je Air het wat langer uit! :) Veel plezier alvast in Noorwegen!

 5. Jette
  januari 15, 2016 / 12:17

  Heel erg balen! Als alleen je beeldscherm kapot is kun je misschien een extern beeldscherm aansluiten om je documenten er nog af te halen?

 6. januari 15, 2016 / 12:22

  Is de nieuwe Air zwart? ;-)

  Ontzettend balen is een verzekering geen idee? Bedoel hallo Apple fan en er gaat soms wat mis.

 7. januari 15, 2016 / 12:34

  Wat een pech zeg. Gelukkig kon je het je veroorloven om een tweede macbook te kopen :)

 8. januari 15, 2016 / 12:42

  Oh, wat balen zeg!
  Gelukkig kon je een “extra” kopen, maar het blijft balen!

 9. januari 15, 2016 / 13:13

  Wat balen zeg. Ik heb ook een macbook pro. Heb hem sinds 2012 en doet het nog steeds prima. Dit maakt me wel een beetje bang, dat de mijne het straks ook begeeft. Ik ga hem deze week maar een goed opschonen. Misschien scheelt dat een hoop.

 10. januari 15, 2016 / 14:18

  wat een pech heb jij steeds met je MacBooks! Nu gebruik je ze ook vaak waardoor ze gewoon harder slijten. Ik doe ook gemiddeld maar 2 jaar met een laptop.. dus ik ken de struggle. Ik heb ook heel decadent een back up laptop.. als je er van moet leven is dat gewoon belangrijk. Wel ook heel shit dat je nu een document opnieuw moet maken.. zal je altijd zien..

  Alsnog, gefeliciteerd met je aankoop! In de toekomst ga je er vast blijer mee zijn :)

 11. januari 15, 2016 / 17:18

  In elk geval fijn dat je het je kon veroorloven een nieuwe te kopen, anders zat je al helemaal met een probleem haha. Ik kan er ook zo slecht tegen als elektronica die ik gewoon nodig heb zomaar het leven laat en dan is het nog niet eens mijn werk… Hopelijk wordt ‘ie toch snel gemaakt (pluspunten voor garantie overigens)!

 12. januari 15, 2016 / 17:34

  Oh wat balen van je MacBook! En wat fijn dat je over de middelen beschikt om een ‘back-up’ te kopen! Hopelijk raakt je geliefde PRO weer snel uit coma. Sterkte ermee! Ps; ik begrijp dat het opschrijven van je verhaal oplucht, doe ik ook wel eens ;).

 13. Chris
  januari 15, 2016 / 18:02

  Jeetje balen zeg van je Macbook! Wat is precies het probleem? Je beeld is zwart en gaat niet aan? Als je hem aan de oplader hangt, wat zie je dan? Heel flauw en groen/oranje knipperend lichtje? Dan weet ik misschien een oplossing voor je!

 14. januari 15, 2016 / 19:36

  Oooh klote! Ik ken het, hier viel tijdens mijn laatste reis mijn camera uit, niet heel handig voor een fotografie-freak en travelblogger :(

 15. Lianne
  januari 15, 2016 / 20:12

  #koopalsjeblieftdevolgendekeergewooneenimplantaat.

 16. Christa
  januari 15, 2016 / 21:11

  Hoofdrekenen is zeker niet zo jou ding, of wel?

  • januari 16, 2016 / 01:11

   Spelling zeker niet zo jouw ding?

 17. Ilse
  januari 15, 2016 / 21:38

  Balen van je laptop zeg, gelukkig kon je een extra halen.

 18. januari 16, 2016 / 01:12

  Haha dat van die geur :) al heb ik dat nog maar één keer “mogen” meemaken, mijn macbook gaat al meer dan 6 jaar mee! Klote dat je weer zo’n pech hebt, al is zo’n nieuw kleintje stiekem wel heel leuk & handig!

 19. januari 16, 2016 / 10:48

  Haha, doe maar luxe met je MacBook’s ;) Ik zit hier helaas nog op één of andere trage Dell laptop te werken.. niet ideaal.

 20. S.
  januari 16, 2016 / 14:02

  Balen dat je MacBook stuk is! Maar moet het toch even kwijt: een crisis is altijd ongepland.. ;-) Fijn weekend!

 21. januari 16, 2016 / 18:20

  Ik kan me helemaal voorstellen dat je dit schrijft als therapie ;) Wat een pech!

 22. januari 20, 2016 / 12:24

  Zoooo balen van die Pro, maar ik weet uit ervaring dat die kleine Air je heel goed gaat bevallen. Zo’n handig ding, ideaal formaat dat je overal mee naartoe kunt nemen.

 23. januari 24, 2016 / 20:21

  O wat is dit balen zeg! Ik ben nu trouwens heel benieuwd naar de geur van een nieuwe macbook. Misschien moet ik er toch maar eens voor gaan sparen!