LET’S TALK ABOUT: Why I don’t want to live in Amsterdam

 photo photo1.jpg


 photo photo2.jpg
 photo photo3.jpg
Ik word regelmatig gevraagd waarom ik niet in Amsterdam woon. Een logische vraag, want voor mijn werk moet ik negen van de tien keer naar Amsterdam. Alles speelt zich eigenlijk af in Amsterdam. Vrijwel ieder event is in Amsterdam, alle uitgeverijen en websites zitten in of rondom Amsterdam en vrijwel alle PR bureau’s zitten er ook. Ik zit dus redelijk vaak in de trein van Den Haag naar Amsterdam en voor de complete reis moet ik twee volle uren rekenen. Toch is er geen haar op mijn hoofd die er over twijfelt naar Amsterdam te verhuizen. Niet omdat ik Amsterdam niet leuk vind, maar gewoon, omdat ik de plek waar ik nu woon, Den Haag, veel leuker vind. Gisteren tijdens het hardlopen werd ik daar weer aan herinnerd en zette ik voor mezelf op een rijtje waarom ik zoveel van Den Haag hou.

Ten eerste woon ik in Den Haag in een appartement van ruim 90 vierkante meter. En de prijs die hiervoor betaald moet worden is niet zo hoog dat de rest van de maand alleen nog maar droog brood op tafel staat. We hebben twee slaapkamers, een prachtige badkamer, een mooie grote keuken, een super lichte woonkamer, we zitten in een wijk waarin nette mensen wonen en de tram is zo’n vijf minuten lopen van mijn huis verwijderd. Mijn auto kan ik negen van de tien keer voor mijn huis parkeren en voor mijn parkeervergunning hoef ik niet te betalen.

Amsterdam is druk en hoewel je er vast zult kunnen ontsnappen aan de drukte, is dat toch een stuk makkelijker in Den Haag. Met nog geen twee kilometer rennen zit ik midden in de duinen, in een prachtig duinpark. Loop ik nog twee kilometer naar het zuiden, dan kom ik op een fietspad dat twee jaar geleden bovenop het duin is aangelegd, met uitzicht op zee en het prachtige rustige strand. Loop ik nog een kilometer verder, dan ben ik Kijkduin uit en loop ik richting het Westland. Zijn er op het fietspad in Den Haag nog wel eens wat mensen te vinden, in het Westland kom je veel minder mensen tegen. Wat een rust. Er is voor een hardloper geen beter pad te vinden. Het is net nieuw aangelegd dus je loopt op een goede ondergrond, je hoeft niet te wachten voor stoplichten en om de training nog wat interessanter te maken zit er af en toe een klein heuveltje in, zodat je ook dat traint.

Ondanks dat je in Den Haag zo goed je rust kunt vinden, is het toch echt een stad en geen dorp. In mijn straat zitten twee avondwinkels en ook de buurtsupermarkt en de groentewinkel zitten op steenworp afstand van mijn huis. En heb ik ’s avonds zin in sushi, dan kan ik die gewoon bestellen. It’s the best of both worlds!

Het centrum van Den Haag heeft dan misschien (nog) geen Nike Store, verder heeft het alles dat ik nodig heb. Een super mooie en grote ZARA, de één na grootste Bijenkorf van Nederland (onlangs volledig gerenoveerd), een Marks & Spencer van bijna 5000 vierkante meter (Amsterdam is een kruidenierswinkeltje in vergelijking met de M&S in Den Haag) en binnen nu en twee jaar opent er midden in het centrum ook onder andere Topshop, Forever 21, Primark en een grote Apple Store. Qua hoeveelheid leuke restaurantjes kan Den Haag nog wel wat van Amsterdam leren. Een echt leuke juicebar heb ik nog niet gevonden en een hippe cocktailbar moet ik ook nog ontdekken, maar Den Haag heeft wel het beste sushirestaurant (Kiraku) en…. de Haagsche Markt (waar koop je 15 limoenen voor een euro? Op de Haagsche Markt!).

Tel hierbij op dat mijn ouders op acht kilometer van mij vandaan wonen en je snapt waarom ik er niet over twijfel naar Amsterdam te verhuizen. Londen, Parijs, New York… Ik zou er best een tijdje willen wonen, maar Den Haag is MIJN stad.

Liefs,
Annemerel

Delen:

71 Reacties

 1. Rebella
  maart 17, 2014 / 17:02

  Hee. Met die nette mensen bedoel nette Nederlandse mensen zeker? Zo klinkt het iig wel. Beetje naar.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 17, 2014 / 17:11

   Ik bedoel daarmee geen mensen die er een rommeltje van maken, ik durf ’s avonds de straat op en hoef niet bang te zijn lastig gevallen te worden, mijn buren zeggen me ’s ochtends netjes goedemorgen en mijn fiets is nog nooit gestolen. ‘Nette mensen’ heeft helemaal niets te maken met afkomst.

  • iris
   maart 17, 2014 / 17:41

   Deze reactie zegt waarschijnlijk meer over jouw dan over deze blog..

   • maart 17, 2014 / 20:20

    Heel erg begrijpelijk! Ik zou zelf ook liever in Den Haag wonen dan in Amsterdam!

    • maart 17, 2014 / 20:21

     Aaaaah. Het was niet de bedoeling dat deze reactie richting Iris geplaatst zou worden.. Wilde ik in eerste instantie wel maar wilde er geen woorden aan verspillen ;) De reactie is dus algemeen bedoeld! :) x

   • F. Roy Dean Schlippe
    maart 17, 2014 / 22:57

    Jouw spelling zegt ook veel over jou.

 2. B
  maart 17, 2014 / 17:06

  Tsja, ik kom uit Amsterda en hoewel het tal van nadelen heeft zou ik nergens anders willen wonen.. Want het is Amsterdam niet!

 3. Melissa
  maart 17, 2014 / 17:09

  Ik denk ook dat het verschil maakt dat je in A’dam altijd in het centrum bent, daar is het ook super druk en daar zitten veel winkels/instellingen die jij bezoekt. Maar woon je zoals ik in een buitenwijk (20 min fietsen naar het centrum, dus niet te ver!) dan is het hier heerlijk rustig en groen. De huizen zijn hier ook een stuk goedkoper en er is genoeg te doen.
  Door je stukken over Den Haag ben ik ook nieuwsgierig naar de stad geworden. leuk dat je zo dicht bij het strand zit.

  • Melissa
   maart 17, 2014 / 17:11

   O ja.. en hier zitten het Concertgebouw, Bimhuis, Rijksmuseum en zo… Als je van cultuur houdt is A’dam wel erg leuk, dus ik ga nog niet weg.

 4. maart 17, 2014 / 17:16

  Heel leuk om te lezen! Ik praat altijd zo over Amsterdam dus het is ook wel eens leuk om het zo passievol van een ander te horen over een andere stad. Top!

 5. maart 17, 2014 / 17:19

  Hoewel ik Den Haag super vind en er als kind wekelijks kwam en er dus genoeg herinneringen heb liggen ben ik meer dan blij met ‘mijn Amsterdam’. Maar zo heeft iedereen natuurlijk zijn eigen voorkeuren en dat is heel normaal.

  Ik heb een prachtig huis voor een prijs waar iedereen jaloers op is, het is een leuke buurt met veel kinderen, in 5 minuten zit ik in de tram of metro en in 15 minuten fietsen ben ik in het centrum. Het Oosterpark is op loopafstand en zo ook de leuke koffietentjes en cafe’s. Ieder zo zijn ding, maar voorlopig voel ik me thuis in Amsterdam.

 6. maart 17, 2014 / 17:19

  Leuke blog!

 7. Floor
  maart 17, 2014 / 17:22

  Als je je fijn voelt in Den Haag zou ik er ook lekker blijven wonen. En zeker als er een Forever21 komt!! Haha. Ik dacht dat die in Amsterdam kwam. Maar dus ook in Den Haag, tof :)

 8. Ivette
  maart 17, 2014 / 17:33

  Ik vind nette mensen niet zo’n gekke keuze. Woon je in een bepaalde buurt in Den Haag dan kan je met Oud en Nieuw vrezen voor je auto. Daarnaast heeft toch elke stad een gedeelte waar je niet in het donker alleen gevonden wilt worden? En ja… daar wonen ook heel veel Nederlanders.

 9. maart 17, 2014 / 17:38

  Mijn vriend is in Den Haag geboren en naar Limburg verhuisd, in Sittard woon ik ook fijn, in een nette buurt naast het centrum en het is 3 minuten lopen naar de H&M, aan de andere kant van het huis is het Stadspark waar nu graag hardloop en vroeger naar de speeltuin ging. Ik studeer in Maastricht waar veel meer te beleven is maar toch wil ik weg uit Limburg, ik ben opzoek naar een stage in de randstad en het liefst verhuizen mijn vriend en ik als we onze studie hebben afgerond naar Den Haag. Nu hopen dat ik ooit een klein beetje van mijn accent af kom ;-)

 10. Suzanne
  maart 17, 2014 / 18:14

  Jaaaaaaa DEN HAAG

 11. maart 17, 2014 / 18:22

  Als ik zo dicht bij het strand woonde zou ik ook niet willen verhuizen =)

 12. Sanne
  maart 17, 2014 / 18:23

  Halloooo? Geen leuke juicebar? Ik ben pas drie keer in Den Haag geweest, maar ben alle drie de keren bewust naar de Smoothie Company (of Juice Company?) geweest! Hartstikke lekkere juices met leuke jongens achter de bar haha!

  Vind je die niet goed of is die echt nieuw dat je hem nog niet kent?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 17, 2014 / 18:34

   Haha is dat die ene in die straat waar ook Douglas zit? Ik vind hem er van buiten nooit zo leuk uitzien maar ik hoor van meerdere dat ‘ie best OK is. OK, ik ga volgende week langs.

   • Rosa
    maart 18, 2014 / 11:22

    De pommegranade passion van the smoothie company is too die for!

   • maart 18, 2014 / 14:16

    Ja, de Smoothie Company is echt heel erg goed/lekker! Inderdaad die bij Douglas en Xenos in het rijtje.

 13. Glyn
  maart 17, 2014 / 18:54

  Helemaal mee eens, ik zou Den Haag ook niet uit willen, en dat staat de komende 5 jaar ook niet op de planning!

 14. maart 17, 2014 / 18:55

  Iedereen heeft zo’n zn eigen redenen waarom ie van zn eigen stad(je) houdt. Niets mis mee, ik geniet nu ook heerlijk als ik af en toe een dag in Amsterdam ben!

 15. maart 17, 2014 / 19:14

  Ik zou ook echt voor geen goud in Amsterdam willen wonen, het is een leuke stad maar nee.. In jouw geval snap ik het helemaal, je woont zo dicht bij het strand dat je wel gek bent als je er ook maar over na denkt om te gaan verhuizen!

 16. Rebecca
  maart 17, 2014 / 19:31

  Jaaaa Den Haag! Ook mijn stadje, en ben er nog steeds iedere dag blij mee. Maareeh, we hebben best een leuke en hippe cocktailbar hoor! De Blueprint, zit in een zijstraatje van het Plein, tussen de Cloos en de Byblos (nu cafe de Tijd). Daar zitt overigens ook een leuk taartenwinkeltje en een biologisch tentje met sapjes!

  • Rebecca
   maart 17, 2014 / 19:32

   Korte houtstraat bedoel ik :)

 17. Jorinde
  maart 17, 2014 / 19:51

  Hi Annemerel,

  ik lees elke dag je blog en vind hem super leuk. Eén tip: negeer die stomme reacties van mensen die lopen te neuzelen over het gebruik van woorden.

  Ik woon overigens in Amsterdam en vind het er heerlijk. :)

 18. maart 17, 2014 / 19:58

  Leuk geschreven. Den Haag klinkt als een supercoole stad!

 19. Melanie
  maart 17, 2014 / 20:07

  Ik heb vorige week voor de 2e keer de HM gelopen in Den Haag en vindt het een prachtige toffe stad. En zo dicht bij het strand, in een nette wijk (heel fijn, ik woonde tijdens m’n studie in Sittard in een *kuch* niet zo nette wijk waar ’s nachts de boel afgebroken werd en dat had niks met afkomst te maken, dat waren autotochtone Tokkies dus ik snap je helemaal #BOKS) dan is Amsterdam leuk om te werken maar DH fijner om te wonen!
  En supertoffe winkels idd!

 20. Marlinde
  maart 17, 2014 / 20:21

  Een lekkere griek in Den Haag is knossos echt super lekker ben er zaterdag nog geweest ;)

 21. Elvi
  maart 17, 2014 / 21:34

  Leuk om iemand zo over ‘haar’ stad te horen praten. Ik ben dus niet de enige die zo kan praten over een stad ;)

  Ik ben een tijdje terug verhuist van Utrecht naar Limburg. En ook al zullen veel mensen het niet begrijpen. Waar ik nu woon is ‘mijn’ stad. (En ook een van de twee leukste en mooiste steden van Limburg ;))

 22. Elvi
  maart 17, 2014 / 21:37

  Verder vind ik een nette wijk ook erg belangrijk.

  Ik woon dan niet in Sittard of Geleen, maar in elke stad zijn slechte wijken. De kunst is om de mooiste nette wijk te vinden. Met of zonder veel buitenlanders.

 23. maart 17, 2014 / 21:47

  Hier in Groningen mis ik inderdaad ook wel wat duinen om doorheen te kunnen rennen. Bij ons heb je namelijk alleen het wad en de blubber, maar daar kun je niet doorheen rennen want je zakt er letterlijk tot je knieën in. Wel een goede work out trouwens, je benen telkens weer uit die derrie trekken. Ik snap overigens ook helemaal waarom je niet in een andere stad wil wonen. Groningen is nóg dorpser dan de westelijke steden en ik vind het hier heerlijk, al was het eerst wel een grote overgang van het Drentse platteland naar de stad. En dan stelt Groningen eigenlijk nog vrij weinig voor! Maar wel ideaal, ik loop ook zo Groningen uit en dan loop ik midden tussen de weilanden. Ook heerlijk!

  • maart 19, 2014 / 11:04

   Totaal mee eens! Ik hou van Groningen! :) In de zomer vaak naar schiermonnikoog hardlopen of over de dijk bij Pieterburen/westernieland :D heerlijk!

 24. Iris
  maart 17, 2014 / 22:35

  Ik ga graag naar Den Haag! Lekker winkelen en daarna naar het strand om lekker te wandelen en te eten. Heerlijk!!

 25. Salima
  maart 17, 2014 / 23:16

  Jep Den Haag is de fijnste stad!! Woon er mijn hele leven en wil nooit meer weg. Oh oh Den Haag…….

 26. maart 18, 2014 / 03:47

  Hee, ik heb jaren in Den Haag centrum gewerkt en met m’n collega’s haalde ik wel eens een gezond sapje of een wekelijks wheat grass shotje op de Fluwelen Burgwal – weet niet of ie er nog zit hoor!

 27. maart 18, 2014 / 07:41

  Hear Hear! PRECIES mijn argumenten als ik Den Haag weer eens moet verdedigen!

 28. Nadia
  maart 18, 2014 / 07:49

  Ik kom uit Amsterdam en zou ook nergens anders willen wonen, het is ook echt ‘mijn’ stadje… hoewel er inderdaad ook echt wel nadelen aan zitten, ik word de laatste tijd echt gék van de drukte. Wat dat betreft kun je misschien beter in Den Haag zitten denk ik!

 29. barbara
  maart 18, 2014 / 08:27

  Ik woon nu bijna 6 jaar in Leiden en ga regelmatig naar Den Haag. Ik vind het ook een ontzettend leuke stad, en zou daar later ook liever gaan wonen dan in Amsterdam. Om alle redenen die je noemt. Amsterdam is me daarnaast ook veel te druk en te toeristisch.

 30. maart 18, 2014 / 09:27

  Couldn’t agree more ! Zou ook niet weg willen uit Den Haag.

 31. Marieke
  maart 18, 2014 / 09:52

  Krijg ineens het goede idee om binnenkort weer eens een weekendje Den Haag te plannen! =-D Nog tips voor een leuk slaapadresje?
  Ben zelf ook gek op Haarlem! Maar dat is natuurlijk een ‘dorp’ vergeleken met Amsterdam of Den Haag ;-)

 32. maart 18, 2014 / 10:15

  Ik kan me hier zo in vinden! Zelf woon ik in het prachtige Haarlem en no way dat ik naar Amsterdam verhuis!

 33. Berdie
  maart 18, 2014 / 11:00

  Leuk om te lezen! Ik kom elke week in Den Haag, omdat ik daar studeer en stage loop (Schilderswijk, weer een ander wereldje). Ik kom er ook graag om te shoppen! Maar Delft blijft mijn stadje. Ik kom uit Tilburg, maar heb daar nooit kunnen aarden, Delft is mijn Den Haag ;)

 34. maart 18, 2014 / 11:19

  super post! Ik vind allebei de steden erg leuk om naar toe te gaan maar den haag is wel een stukje dichter bij voor mij dus reis daar wel sneller naar toe!

  xxxx
  http://www.dominiquecandido.com

 35. Laura
  maart 18, 2014 / 11:43

  Ik heb het hele artikel met een glimlach gelezen en ik sluit me er helemaal bij aan!! En vergeet de prachtige gebouwen rondom Lange Voorhout niet, ik maak graag een omweg om daar dagelijks van te genieten :)

  • maart 31, 2014 / 12:20

   Hi, I recently joenid an Open Hand Cafe meeting, a bit reluctantly (is that even a word?) but discovered that it is really about networking and I came out with at least 2 contacts I know I will use professionaly in the future, and had a great time as well!! It proved once again that networking really works. I recently landed a new job and it was also through a networking activity (volunteer work actually), so I strongly recommend the Open Hand Cafe.

 36. maart 18, 2014 / 12:25

  Ik vind Den Haag ook een heerlijke stad, zou er later graag willen wonen :)

 37. maart 18, 2014 / 12:35

  Ik ben toevallig laatst voor de eerste keer in Den Haag geweest, de binnenstad dan, erg leuk!
  Het is natuurlijk ook ieder voor zich, de één vindt dat, de ander vindt dat. Fijn dat je in ieder geval het hebt uitgelegd, want ik zat ook af en toe met die vraag in m’n hoofd.

 38. maart 18, 2014 / 14:30

  Leuk artikel! Fijn dat je helemaal op je plek bent waar je nu woont toch, dat is dat reizen best waard :)

 39. maart 18, 2014 / 14:52

  Leuk om te lezen! En het is natuurlijk ook waar je opgegroeid bent.

 40. maart 18, 2014 / 14:59

  Ik woon zelf in Londen maar moet stiekem zeggen dat ik soms de rust van het minidorpje (1500 inwoners) wel mis hoor. Of lekker hardlopen in het bos. Maar ik zou toch de supermarkten die tot 11 uur open zijn niet meer willen missen. Al kan ik me helemaal vinden in de huizen prijzen want een 90 vierkante meter flat in Londen… Haha, voorlopig dus echt niet. Dus ik kan me zeker vinden in veel van jouw standpunten. Heel erg tof om te lezen ook trouwens!

 41. Charlotte
  maart 18, 2014 / 15:00

  Onlangs heb ik mijn hele leven verplaatst naar Den Haag ondanks dat ik echt een Rotterdamse ben. Nu studeer, werk en woon met mijn vriend (work in progress pfff). Eerder was ik nooit zo onder de indruk van Den Haag en snapte niks van het centrum (twee grote shopstraten paralel aan elkaar, huh?) maar het is mijn hart wel een beetje aan het veroveren. Kan werk, school, huis, supermarkt en tram ondertussen wel vinden maar hotspot tips zou ik ZEER waarderen (bestaat dat al of heb ik een artikel met Haagse hotspots gemist?) Fijn in ieder geval dat je zo trots bent op Den Haag, geeft mij ook een goed gevoel!

 42. Ilse
  maart 18, 2014 / 15:24

  Den Haag is een prachtige stad en ik snap best wel dat je daar wilt blijven wonen. Dan moet je er wat voor over hebben. ;)

 43. maart 18, 2014 / 16:10

  Haha, ik heb dat met Almere.

 44. maart 18, 2014 / 16:16

  Mijn dorpje is niets vergeleken met Amsterdam of Den Haag. Later zou ik graag in de stad willen wonen, nu nog kiezen welke ;)

 45. maart 18, 2014 / 16:24

  Snap ik heel goed, het ligt er natuurlijk ook aan waar je bent opgegroeid en dat voelt sowieso al als ’thuis’. Ik zou ook niet in een andere stad dan Rotterdam willen wonen, al lijkt Amsterdam me wel heel mooi en gaaf.. Hier voel ik me toch ’thuis’. :-) X

 46. maart 18, 2014 / 16:44

  Hé ik woon echt vlak bij jou geloof ik! Alleen nog iets dichter bij Kijkduin. Ik ren nooit over het nieuwe fietspad, bang voor te veel tegenwind :-p. Den Haag als stad moet mijn hart nog wel een beetje veroveren, maar met de nieuwe winkelplannen denk ik dat dat wel goed gaat komen!

 47. maart 18, 2014 / 17:41

  Wat leuk om zo’n inspirerend betoog over Den Haag te horen. Meestal word je doodgegooid met hoe geweldig Amsterdam wel niet is, maar ik ben blij om te horen dat er ook wel eens andere geluiden zijn! Mijn vriend gaat nu in Den Haag werken en hiervoor werkte hij in Rotterdam. Het wordt dus nog iets verder reizen en mogelijk dat we ooit richting Den Haag gaan verhuizen (we wonen in Noord-Brabant). Dat vind ik alleen geen enkel probleem want ik ben dol op Den Haag en stiekem zijn dat mijn roots: Mijn vader komt uit Delft en mijn moeder uit Rijswijk in Den Haag hebben ze elkaar gevonden en speelde hun sociale leven zich af. Waardoor ik dus een soort van voorliefde voor de stad heb. Ach wie weet… komen we elkaar daar ooit nog wel eens tegen ;)

 48. maart 18, 2014 / 18:02

  Ik heb hetzelfde met mijn eigen woonplaats, een stad naast Rotterdam. Vind het er echt heerlijk gewoon!

 49. Manon
  maart 18, 2014 / 18:20

  Volgens mij wonen wij dan vlak bij elkaar, ik woon alleen iets meer richting centrum, aan de langste laan van Nederland :) Den Haag is top! Ik mis alleen nog leuke lunchtentjes waar je ook lekkere koolhydraatvrije dingen kunt scoren die niet naar karton smaken en vers zijn.. Blueprint is een leuke cocktailbar en in de zomer Vavoom op de Grote Markt!

 50. Anna
  maart 18, 2014 / 18:21

  Jeeej denhaagliefde!

 51. maart 18, 2014 / 18:28

  Ik snap je helemaal! Ik heb een aantal jaren in Den Haag gewoond. Ik woon nu alweer zeven jaar in Middelburg (waar ik oorspronkelijk ook vandaan kom), maar ik mis Den Haag soms nog steeds.

 52. maart 18, 2014 / 19:49

  Ik wilde altijd heel graag in Amsterdam wonen en was op zoek naar een woning in Amsterdam, door nood werd het Haarlem en nu wil ik niet meer weg dus ik snap je helemaal. Soms kriebelt het nog een beetje maar ik sta met 30 minuten op mijn werk en ook in het centrum van Amsterdam. Nou is Haarlem ook niet goedkoop maar heb ik tenminste iets meer ruimte. En ook niet onbelangrijk, ook het strand en mijn ouders in de buurt. Ik kom oorspronkelijk niet hier vandaan dus ik weet niet of het ooit ‘mijn’ stad wordt maar ik ben er in ieder geval heel blij nu. Grote plaats en ook een goed centrum voor winkelen. Den Haag vind ik trouwens ook een prachtige stad en heb nog overwogen daar te gaan wonen!

 53. maart 18, 2014 / 19:51

  Ik ben een paar maanden geleden een dagje in Den Haag geweest en mijn vriend en ik waren verbaasd over hoeveel rust je er kan vinden, ondanks dat het toch een behoorlijke stad is. Wij waren na een half uurtje wandelen in Scheveningen. We vonden het echt een hele fijne dag in een fijne stad waar je toch alles hebt, maar ook de rust kan vinden aan het strand en de Scheveningse bossen.

 54. Kim
  maart 19, 2014 / 11:03

  Ik kom zelf uit een klein, Fries stadje en woon sinds anderhalf jaar in Leiden. Vond ik best een grote overgang! Maar inmiddels voel ik me hier helemaal thuis, al denk ik niet dat ik er de rest van mijn leven zou willen wonen. In De Haag kom ik ook regelmatig en ik vind het inderdaad een hele fijne stad. Wat ik sowieso heerlijk vindt aan Den Haag/Leiden, is dat het strand zo lekker dichtbij is.

 55. maart 19, 2014 / 20:20

  Ik als noorderling zou niet snel naar het westen verhuizen, maar als ik een keuze moet maken zal dat Den Haag zijn. Ik vind het gewoon een super fijne stad.

 56. maart 20, 2014 / 13:43

  Leuk stuk, zo voelt het voor mij om in Utrecht te wonen! Echt ‘me stadsie’ haha.

 57. maart 20, 2014 / 13:53

  Ik heb precies hetzelfde met Amsterdam. Ben dol op die stad, tof dat ik er werk, maar er wonen zou ik nooit willen. Ik hou van Utrecht en inmiddels ook van Rotterdam, ik denk dat ik altijd wel in één van die twee steden zal blijven wonen!

 58. maart 21, 2014 / 18:46

  Den Haag is heerlijk!! Ik woon op een steenworp afstand van Den Haag en ik vind het prima! Genoeg te doen en heerlijk dichtbij het strand.