LET’S TALK ABOUT: Detox

 photo IMG_5798.jpg

Ik weet niet wat me bezielde toen ik een paar weken geleden een mail naar Sap.je stuurde. Ik had ‘ineens’ zin om een detox te doen met sapjes. De laatste keer dat ik een ‘dagje sap’ deed was niet erg succesvol, ik was strontschagrijnig, kon me niet concentreren en at ’s avonds een salade omdat ik het echt niet meer volhield. Maar een half jaar kan veel met het geheugen van een mens doen en inmiddels ben ik dus al twaalf uur bezig met een 3-daagse cleanse (waarvan ik dus alvast acht uur geslapen heb, dat was makkelijk!).

Dit keer doe ik die detox samen met Sap.je, de sapjesmakers met de leukste en meest originele url voor hun website. Naast dat Joël & Rosalynn van Sapje sapjes maken voor consumenten en detoxkuren, maken ze ook sapjes voor horeca, Ron Blaauw, Visaandeschelde en Baut in Amsterdam zijn al fan van de sapjes. En toen ik gistermiddag aan tafel zat bij Joël en Rosalynn was ik ook fan, het ‘energy’ sapje met onder andere rode biet, appel, limoen en gember was heerlijk. Maar… er werd me gelijk verteld dat dit sapje niet in de detoxkuur zit. Hè jammer.

Goed… drie dagen dus. Acht sapjes per dag. Zo ziet dat er ongeveer uit..
7.00 – 9.00 Ik begin de dag met een kickstarter sapje (water met gember en citroen)
10.00 – 11.00 Als de meeste mensen aan de koffie gaan mag ik mijn eerste detoxsapje
11.00 – 12.00 Een uur later mag ik alweer een sapje, een superfoodsapje
12.00-13.00 Als lunch neem ik weer een detoxsapje en mag ik een groene salade (met bijvoorbeeld spinazie, rucola, avocado en olijfolie)
14.00-15.00 Daarna nog een recharge sapje
15.00-16.00 Een zeolietshotje waar je je meteen heel anders door moet gaan voelen
16.00-17.00 Dan een ‘fresh’ sapje
18.00-20.00 Mijn avondeten is een Detox soepje (waar heel veel knoflook in schijnt te zitten)
21.00-23.00 En voor het slapen gaan mag ik kamillethee

Het klinkt als best veel… En doordat ik gewoon die groene salade mag bij de lunch, heb ik ook nog iets om op te kauwen. In de spinazie zit ook lekker veel ijzer, wat ik wel nodig heb nu met die maandelijkse periode. Gelukkig heb ik nog een zak spinazie in de koelkast liggen en hoef ik daar dus niet de deur voor uit.

Maar waarom wil ik nu die driedaagse cleanse toch doen? Nou kijk. Ik wil het gewoon ervaren. Je hebt detoxfans en je hebt mensen die zeggen dat detoxen de grootste onzin is. Ik weet op dit moment niet wie ik gelijk moet geven, ik ben daar niet goed genoeg voor opgeleid. Ik kan het alleen maar ervaren en dan kan ik zelf voelen of ik me na zo’n detox beter of minder voel. Terwijl ik dit schrijf heb ik net mijn eerste echte detox sapje achter de kiezen en ik weet niet of het aan feit ligt dat ik al zo lang niets gegeten heb of dat het daadwerkelijk iets doet met mijn lichaam, maar ik word nu dus een beetje zweverig. Je kunt zeggen, je hebt het toch geprobeerd, vorig jaar? Ja, klopt.. maar ik ben er toen zonder voorbereiding in gegaan, het was een impulsief idee dat gedoemd was om te mislukken. Dat is nu anders.

Hoe ik me op dit moment voel? Een klein beetje depri omdat ik besef hoe lang het nog duurt voordat ik weer iets lekkers mag eten. Want het is zeg maar ook niet zo dat ik zaterdag mezelf meteen kan volstoppen met troep, want de kans is groot dat mijn lichaam daar niet goed op reageert. Om het nog extra moeilijk te maken, ben ik vanmorgen eh… ongesteld geworden. Ik heb buikpijn! Normaal ga ik op die eerste dag altijd even liggen met een ibuprofen en dan gaat het na een uurtje wel weer goed, maar nu mag ik dus ook geen pillen. De pijn komt met vlagen, maar ik werk vandaag dus gewoon even vanuit bed. Kan prima, want ik heb toch geen afspraken buiten de deur en ik hoef ook niet naar buiten om boodschappen te doen, want alle sapjes staan in mijn koelkast op me te wachten. YES!

Goed, dit gaat me dit keer helemaal lukken… het verslag? Zie je volgende week in een VLOG!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

34 Reacties

 1. mei 27, 2015 / 12:03

  Ben benieuwd naar de vlog en je ervaring, wie weet ga ik het ook wel eens proberen :)

 2. tessa
  mei 27, 2015 / 12:07

  ohh ik wil zoiets ook heel graag een keer proberen, maar ik hou echt van eten. Misschien wel de beste manier om je maandelijkse feestje zonder suiker door te komen haha! Heel veel succes en ik ben benieuwd naar je VLOG!

 3. mei 27, 2015 / 12:21

  Ik heb een tijd geleden eens een fruit-dag gedaan. Dus alleen fruit gegeten en water/fruitsap/smoothies gedronken. Dan mag je wel kauwen (thank god), maar ’s avonds laat had ik echt zo’n trek in iets ‘vast’ dat ik op de valreep nog een rijstwafel at voor het slapen gaan… Zo’n sapdetox zou mij dus nooit lukken! Succes en ik ben benieuwd naar je vlog!

 4. mei 27, 2015 / 12:23

  Knap dat je het nog een keer doet! Ik ben er ook heel erg benieuwd naar en wil het ook wel een keer proberen. Ben benieuwd naar je vlog!

 5. mei 27, 2015 / 12:27

  Succes! Ik doe het je niet na! Je klinkt een stuk hoopvoller dan de laatste keer!

 6. mei 27, 2015 / 12:28

  Oh ik ben heel benieuwd.. enne hoop dat je op dag 3 ook nog gezellig bent in je vlog ;)!

 7. Danielle
  mei 27, 2015 / 12:38

  Grappig! Ik dacht vanmorgen ook maar weer eens te beginnen met sapjes :) Vanmorgen dus een heerlijk sapje voor in de trein in elkaar gedraaid met spinazie, kokoswater, mango, banaan, havermout en lijnzaad. Aangezien ik zo’n blender heb die gelijk een flesje is, was ik zo klaar. Dus misschien handig voor jou als je zelf met sapjes door wilt gaan? Zijn van het merk Princess en 22 euro bij de mediamarkt incl. bottle. Succes!

 8. mei 27, 2015 / 12:39

  Pfff ik heb altijd zoveel respect voor mensen die een dag een sap-kuur doen. Ik heb altijd heel snel honger en zou echt rond een uur of 1 ’s middags al instorten. Heel veel succes in ieder geval!

 9. mei 27, 2015 / 12:42

  Wat leuk! Wij zijn ook benieuwd of de sapjes een beetje lekker zijn? Dat maakt een detox al een stuk aangenamer! Je zal je in ieder geval een stuk ‘gezonder’ voelen na de detox ;-)

  We zullen het zien in je VLOG!

 10. mei 27, 2015 / 12:46

  Ik ben benieuwd en vind het knap dat je hieraan begint. Ik kijk uit naar de vlog hierover.

  *klikt door naar sapje, I want this challenge*

 11. mei 27, 2015 / 12:47

  Ben echt HEEL benieuwd! Ik zou het wel eens willen proberen, gewoon om ’t effect te zien. Maar ’t lijkt me niet makkelijk.

 12. mei 27, 2015 / 12:48

  Wat goed! Ik ben benieuwd hoe het je af gaat! Ik zou dit ooit ook nog wel eens willen doen, maar ben bang dat ik het tijdens een gewone werkweek echt niet volhoudt.. Ga jij nog wel gewoon hardlopen de komende dagen of stel je dat even uit tot na de detox?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 27, 2015 / 13:45

   Voorlopig lig ik nog steeds in bed!

 13. mei 27, 2015 / 12:52

  Ik vind het knap, want volgens mij is het best wel lastig alleen maar sapjes en een enkele salade. Een poos geleden wilde ik het ook doen met sapjes, ook drie dagen, maar ik heb de sapjes gebruikt als lunch vervanger. Dat beviel mij prima overigens.

 14. mei 27, 2015 / 13:14

  Wil het al een tijdje doen maar vind het best prijzig. Ben benieuwd naar je VLOG!

 15. Lotte
  mei 27, 2015 / 13:14

  Hoi!
  Ik heb nog even een vraagje wat hardlopen betreft.
  Ik wil nu beginnen met hardlopen, maar er komen weer warme dagen aan en de zomer. Volgensmij is dat niet erg goed als je dan gaat hardlopen omdat je dan het nóg warmer krijgt etc. Heb je daar nog tips voor?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 27, 2015 / 13:44

   Genoeg drinken, niet te veel van je lichaam vragen en zo vroeg mogelijk!

 16. mei 27, 2015 / 13:26

  Het lijkt mij echt helemaal niks, I need my food! Ben benieuwd hoe het deze keer, met voorbereiding(!!), gaat bevallen!

 17. Lore
  mei 27, 2015 / 13:50

  Ik ben benieuwd naar je vlog. Normaal kijk ik op blogs nooit naar vlogs, maar de jouwe vind ik stiekem heel leuk!

 18. mei 27, 2015 / 14:46

  Veel succes! Ik ben erg benieuwd, lijkt me ook wel eens wat om uit te proberen.

 19. mei 27, 2015 / 15:03

  Ik heb het een keer een dag volgehouden. Nooit weer. Haha ;) Succes!

 20. mei 27, 2015 / 15:04

  Ik heb altijd gezegd dat detox niks voor mij is maar heb het nog nooit geprobeerd! Misschien ook maar eens proberen..

 21. mei 27, 2015 / 15:07

  Knap dat je het nog een keer gaat proberen! Ook al voel je je heel slap en zonder energie, evengoed doorzetten! Als je klaar bent voel je je weer super goed! Succes :)
  Marielle @ Fit & Fast

 22. Anna
  mei 27, 2015 / 15:21

  Haha, ik ben er wel voor opgeleid, maar verder zal ik niks zeggen ;) Ben benieuwd hoe je het gaat ervaren deze keer!

 23. mei 27, 2015 / 16:56

  Spannend, maar leuk om een keer uit te proberen. Ik ben zelf eerlijk gezegd ook wel heel benieuwd naar zo’n detox. Bah haha, inderdaad vervelend als je dan ook nog eens ongesteld wordt. Ik ben benieuwd naar je ervaring!

 24. mei 27, 2015 / 18:09

  Heel veel succes! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.
  Geen pillen mogen nu, argh, dat lijkt me vreselijk! Ik zou vergaan van de pijn, haha. Succes!

 25. mei 27, 2015 / 19:02

  Op de één of andere manier geloof ik best in detoxen, maar de diehard versie met dat je helemaal niks mag eten en echt alleen maar sapjes mag vind ik wel een beetje overdreven. Gelukkig mag jij in ieder geval nog een salade en soep :D Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Succes met het ontwijken van lekker voedsel, haha.

 26. mei 27, 2015 / 19:12

  Pfoe succes!! Niets voor mij!

 27. Astrid
  mei 27, 2015 / 20:19

  Kamillethee drinken helpt ook bij menstruatiepijn. En dat staat op je ’toegelaten lijstje’!

 28. mei 27, 2015 / 20:44

  Ik snap absoluut dat je het wilt doen om het gewoon eens te ervaren, en ik vind het nu al mega knap! Het lijkt me zo gek dat je niets hebt om op te kauwen.. Ik heb wel eens geprobeerd om mijn dag te beginnen met een groene smoothie, maar nam direct daarna altijd al iets van een eierkoek omdat ik iets te kauwen wilde hebben. Veel succes! Ik ben benieuwd naar je verslag aan het einde! X

 29. Arlijn
  mei 27, 2015 / 21:18

  Heb net gister drie daagse bij uzuma besteld, toevallig! Ben benieuwd naar jouw ervaring!! Komt de vlog dinsdag of donderdag online?

 30. Cecile
  mei 27, 2015 / 21:25

  Heb laatst ook een 3-daagse detox gedaan met alleen maar sap. Beviel best goed, op een koppijn op de eerste dag na. Had ook eigenlijk geen honger. Zou het zo nog een keer doen! Tijdens de maandelijkse periode lijkt het me wel lastig, omdat je dan sneller zin hebt in wat lekkers (ik wel in elk geval ;)). Succes :)

 31. Jess
  mei 27, 2015 / 22:24

  Ben benieuwd! Aan de ene kant wil ik het wel een keer proberen. Aan de andere kant denk ik: ik heb toch een lever? Dat is toch zijn taak? Ik denk dat over het algemeen je lichaam heel goed zichzelf kan verzorgen, als je ook een beetje voor je lichaam zorgt.

 32. Isabelle
  mei 28, 2015 / 08:22

  Wauw succes! Is niet niks.
  Zat eens te kijken op de site van Sap.je maar wauw die prijzen. Jammer dat het zo duur is.