LET’S TALK ABOUT: Dark issues

 photo IMG_1884.jpg

Goed, ik heb dus wat donkere probleempjes. Het probleem is dit weekend pas geconstateerd en ik heb zo’n vermoeden dat er de eerste komende tijd weinig verandering in gaat komen. Wellicht kan het tempo waarin het probleem zich voor doet wel eventjes een halt toegeroepen worden.

Afgelopen weekend kocht ik een paar zwarte enkellaarsjes van Chloé. De laarsjes stalen mijn hart al toen ze in augustus net bij de Bijenkorf stonden, maar de prijs was zo godsgruwelijk dat ik nooit overwogen heb om ze te kopen. Zaterdag zag ik ze weer, er was nog één paar, mijn maat en de korting was 70%. Zoiets kun je niet laten staan, toch?

Maar ik had dus juist gezegd dat ik helemaal niets meer ging kopen in de sale en ook niet buiten de sale, eigenlijk. Maandag kwam er namelijk ook een pakketje van de Bijenkorf. Inhoud: twee zwarte items van een prachtig Frans merk, een van de items zou ik houden en zou ik gaan dragen op mijn boeklancering, de ander zou ik diezelfde dag nog terugsturen. Inmiddels hangen ze allebei in mijn kast, want.. ze zijn allebei heel mooi en hoewel de ene echt fantastisch is voor mijn boeklancering, is de ander echt iets wat ik zowel voor een feestje als casual kan dragen.

Dit was allemaal niet zo’n probleem geweest, als ik twee weken eerder niet een paar Isabel Marant Dicker Boots (zwart) en een jurkje van Sandro (zwart) in de sale had gekocht. Begin je het fenomeen ‘dark issues’ inmiddels al een beetje te begrijpen?

Begin december kocht ik in Parijs een zonnebril, van Céline, zwart. Als je inmiddels denkt dat ik de geldtyfus heb… niet het geval. Maar kijk, hier begon het dus, ik had al tijden geen investering-item gekocht. Wist ik veel dat er daarna allemaal ‘noodzakelijke investeringen’ plaats zouden vinden!

Nog iets verder terug in 2015 werd er een jurkje van Maje gekocht (zwart), een tas van Céline (zwart). Nog verder terug, we zijn inmiddels in 2014, werd een (zwart) rokje van Maje gekocht (sale) en een paar laarsjes van Acne (zwart) (sale).

ALLE ‘INVESTERINGEN’ DIE IK DE AFGELOPEN VEERTIEN MAANDEN GEDAAN HEB WAREN ZWART. 

Niet grijs, niet donkergrijs, niet wit, niet bruin, alles was zwart. zwart. zwart. zwart. En als ik denk wat er op mijn wensenlijst staat… Een ZWARTE tas waar mijn MacBook in past. Een paar mooie nette ZWARTE pumps (ben er nog steeds niet achter welk merk nu het lekkerst loopt, ik hoor slechte verhalen over Louboutins en als ik zoveel geld uit geef voor een paar schoenen wil ik ze niet in kastje moeten zetten).

Maar ja, nu eerst even die dikke vette grote halt. De Bijenkorf website en winkel zijn voorlopig even verboden terrein. Komt goed uit, kan mijn tijd toch nuttiger besteden komende maanden. En eh… ik denk dat ik ook wel even genoeg ‘geïnvesteerd’ heb.

Ben ik de enige met deze dark issues?

Liefs,
Annemerel

De positieve wending van dit verhaal is overigens dat ik het afgelopen jaar vrij weinig bij high street ketens als ZARA, H&M en Mango heb gekocht. Het is toch eigenlijk beter (voor het milieu enzo) als je minder koopt en langer met je spullen doet? Wat ik met al deze items natuurlijk ook van plan ben, ik bedoel, mijn Maje jas uit 2011 draag ik nog steeds met heel veel liefde… Zeg alsjeblieft dat dit waar is.. ik praat graag dingen goed voor mezelf.

 

Delen:

37 Reacties

 1. januari 11, 2016 / 17:07

  Louboutins simple pump kan ik met gemak van 0900 tot 2100 op lopen; je moet oppassen voor de meer puntigere paren heb ik gehoord. Enne, prachtige laarsjes!

  • januari 11, 2016 / 18:06

   Agree! Die zitten goddelijk:)

 2. Celine
  januari 11, 2016 / 17:07

  Ik heb het zelfde probleem! Al zijn de items bij bij niet zo duur.. Dan pas ik bijv het jurkje in zwart en een andere kleur en hoe graag ik ook voor die kleur wil gaan, zwart overwint altijd..! Tsja.. Als jij nou een oplossing weet ;)

 3. Madelief
  januari 11, 2016 / 17:12

  Af en toe (regelmatig) mag je jezelf eens lekker verwennen!!ik heb gister ook weer schoenen besteld

 4. Manon
  januari 11, 2016 / 17:28

  Haha oh oh! Ik heb ook echt mega veel moeite om dingen in de sale niet te kopen. Heb nu juist mega spijt van een paar laarzen die ik bij Massimo Dutti had gezien, nu in heel Europa uitverkocht… Weet je wat? Je hebt me zojuist overtuigd om die grijze jas van Tommy Hilfiger waar ik al mega lang op aas gewoon te KOPEN. Ik hoor trouwens hele goede verhalen over de FAB pumps die speciaal voor stewardessen zijn gemaakt… Deze laarsjes zijn ook prachtig trouwens!

  • Manon
   januari 11, 2016 / 17:54

   Drie keer mega in een bericht. Iets te enthousiast misschien, maar de jas is inmiddels onderweg :)

 5. januari 11, 2016 / 17:49

  Het grootste deel van mijn kastinhoud is zwart. Zeker bij een wat duurdere investering vind ik het juist slim. Heel leuk allemaal dat taupe, roze, wit of bruin, maar ik weet van mezelf dat ik dat dat word. Klinkt dus alsof je hele goede en slimme investeringen hebt gedaan ;-)

 6. januari 11, 2016 / 17:52

  Wauw, prachtige laarsjes! Een bekend probleem hoor en de sale maakt het er niet beter op.. haha.

 7. januari 11, 2016 / 17:57

  Hahaha wat heb ik tijdens het lezen moeten lachen. Je zou ook kunnen zeggen: zwart is tijdloos. Dus je hebt geinvesteerd in goede en tijdloze spullen! Win-win-win situatie!!

 8. Anja
  januari 11, 2016 / 18:14

  Mooie laarsjes. Ook je Isabel Marant zijn heel gaaf. Jammer dat de Bijenkorf hier niet in de buurt is. Alhoewel…misschien maar beter :-)

 9. Alice
  januari 11, 2016 / 18:51

  Ik ben wel erg fan van mijn louboutins. Kan er met gemak een hele dag op lopen.
  Ik heb 100 mm hakken zonder platform. In vind de hak voor het oog hoog genoeg. Moet niet denken aan een 120mm hak zonder platform, maar met platform vind ik het het overwegen waard.
  Het zijn by far de fijnste hakken die ik heb aangehad (en ik heb er op mijn 30e inmiddels aardig wat versleten)

 10. elisa
  januari 11, 2016 / 19:15

  Ik zag je vandaag in de albert heijn in leidschenhage!! Maar ik durfde geen hoi te zeggen haha.
  Maar je bent echt heel mooi dat wilde ik even zeggen.

  xxx

  • Annemerel
   Auteur
   januari 11, 2016 / 20:26

   Ahhh wat lief! Volgende keer wel wat zeggen hoor! Maar… begrijp het wel… Ik heb ooit voor Chiara Ferragni (van The Blonde Salad) in de rij bij een restaurant gestaan, denk maar niet dat ik iets tegen haar durfde te zeggen ;-).

 11. Catelijne
  januari 11, 2016 / 19:44

  Nee hoor, ik vind dart je het goed gedaan hebt ;) En een jas uit 2011, niet veel leeftijdgenoten die dat hebben (veel willen tegenwoordig elk jaar ongeveer een nieuwe). Beter voor het milieu inderdaad; quality over quantity!
  En over dat zwart, zwart is gewoon geniaal. Tijdloos, klassiek, stijlvol, past bij (bijna) alles, kleed af (voor jou niet nodig) en..en..en.. zelfs in de zomer prima wat mij betreft!
  90% in mijn kast is zwart. Mijn collega noemt mij ´lady in black´. Tsja vaak in een LBD, ik vind zwart prachtig.
  Bij mij op de wishlist:
  – zwarte skinny (om oude te vervangen)
  – zwarte blazer (ook om oude te vervangen. Iemand goede ervaringen met een merk tot 150euro?)
  – zwarte hardlooplegging en longsleeve voor erbij
  – komende winter 2016-2017 (als ik een mooie tegenkom) een zwarte lange winterjas
  – eigenlijk ook een vervanger voor mijn zwarte leren everyday tas die niet echt meer te reanimeren is.

  Kortom, je bent goed bezig geweest met je investeringen vind ik! Maar inderdaad, nu misschien even de rem er op.

 12. Ilse
  januari 11, 2016 / 19:58

  Ik heb ook liever kwaliteit want dat gaat zoveel langer mee. En zwart past gewoon overal bij dus wel logisch dat je daarvoor kiest!

 13. Juliet
  januari 11, 2016 / 20:09

  Ik vind het wel goed van je! Beter investeren in een paar items waarvan je weet dat het mooi blijft en je het blijft dragen, dan twintig items van h&m of Zara maar 1 seizoen mee gaan!

 14. januari 11, 2016 / 20:13

  Volgens mij is het fase. Voor je het weet koop je weer kleurrijike loopkleding!

 15. januari 11, 2016 / 22:25

  Jij koopt kwaliteit en dit zijn echt wel investeringen! De So Kate heels van Louboutin lopen in het begin niet heel lekker maar na ongeveer een kwartier voel je je voeten niet meer en dan kun je gewoon huppelen. Tenminste zo gaat het bij mij ;-)

  • januari 11, 2016 / 22:25

   Ik ben onbeleefd. De Chloé laarsjes ZIJN TE GEK!

 16. januari 12, 2016 / 06:50

  De laarsjes zijn echt prachtig en je zwarte probleem snap ik wel hoor. Dat geldt voor mij namelijk net zo. Black is my happy colour.

 17. januari 12, 2016 / 08:05

  Haha, heel herkenbaar dat je veel zwart koopt! Zo klassiek en tijdloos! Die laarsjes zijn heel mooi!

 18. januari 12, 2016 / 08:15

  Helemaal waar! Hele goede investering :) Maar echt, wat een prachtige laarsjes!

 19. Karen
  januari 12, 2016 / 11:17

  Jimmy Choo’s lopen heerlijk, ik kreeg ook last van mijn voeten in Pigalles 10 cm… En ik vind de vorm van Gianvito Rossi’s ook heel mooi!
  Ik snap je probleem, ik probeer nu iets minder zwarte items te kopen

 20. januari 12, 2016 / 13:07

  Wauw! Wat een mooie schoenen! En wat een fijne investering-items heb jij de afgelopen tijd gekocht zeg. Je werkt er hard voor Annemerel, dat mag best (op zijn tijd) ;). En tja, zwarte items zijn nou eenmaal mooi tijdloos. Dus een prima ‘kleur’ voor investering-items!

 21. januari 12, 2016 / 13:40

  Mooi toch, haha!
  Ik kan geen zwart genoeg hebben, vooral in de winter vind ik het erg mooi!

 22. januari 12, 2016 / 16:42

  Haha wat een dilemma. Maar wel erg mooie items! En ook handig dat je ze overal bij kan combineren :)

 23. januari 12, 2016 / 21:26

  Haha, je hebt het wel heel erg leuk geschreven met de ‘geldtyfus’ :)

 24. januari 12, 2016 / 22:36

  Maar ik moet zeggen… al deze items zijn classic keepers! Allemaal even mooi en het waard. Enjoy them!

 25. januari 13, 2016 / 09:25

  Wawoo! De laarsjes zijn echt prachtig en je zwarte probleem snap ik wel hoor. Dat geldt voor mij namelijk net zo. Black

 26. januari 13, 2016 / 09:35

  Ohhh geen seconde over twijfelen hoor. Zulke mooie items. Heb je veel meer aan dan losse flodders van H&M en Zara (op hier en daar een paar toppers na)! Ik ben ook nog steeds enorm blij met mijn Céline tas en zonnebril van afgelopen jaar! Qua pumps zijn Gianvito Rossi prachtig en Saint Laurent!

 27. januari 13, 2016 / 10:32

  Haha, dit is zó herkenbaar! De inhoud van mijn kast is ook erg zwart-wit..

 28. januari 13, 2016 / 13:33

  Haha, mooie dark issues, klonk erger dan het uiteindelijk was. En met investment pieces is weinig mis ;-) Benieuwd naar je outfit(s) voor je boekpresentatie.

  O en qua hakken: Louboutins NO, Ferragamo heels moet je hebben!

 29. Femke
  januari 13, 2016 / 16:20

  Bedankt voor deze inspirerende tekst. Ik heb zojuist besloten om toch die veel te dure top te kopen, omdat ik er heel lang mee ga doen. Maje vind ik een prachtig merk, dus voel je vooral niet schuldig (en de andere trouwens ook)! Hakken die prima betaalbaar zijn en ontzettend fijn lopen zijn die van Peter Kaiser, als je ze past dan zie je dat ze ook erg mooi aan je voeten zitten :)

 30. januari 13, 2016 / 18:55

  Heb ik ook hoor, de laatste tijd! Ik koop het liefst alles in het zwart omdat ik het mooi vind en omdat het overal bij staat en nouja, ik heb gewoon een soort obsessie ontwikkeld. Al mijn favoriete items – broek, jasje, tas – zijn ook zwart en ik schaam me er niet voor, haha. Dan zijn ze in elk geval wel tijdlozer, goed argument om je investeringen mee goed te praten toch? Mijn nieuwe winterjas is overigens wel antraciet en dat staat nog nét iets mooier bij mijn oog- en haarkleur vind ik (en een jas hoef je toch niet te ‘combineren’ met dingen), ook een erg fijne kleur.

 31. Lianne
  januari 15, 2016 / 02:23

  Seriously. Geef je geld alsjeblieft uit aan een implantaat in plaats van aan nieuwe schoenen #prioriteitenstellen.