LET’S TALK ABOUT: Cracking under pressure

 photo Foto op 13-08-15 om 13.39.jpg

Dit stukje schrijf ik op een prachtige 17inch MacBook Pro in de Apple Store. De reden? Mijn iPhone is toch iets minder sterk dan ik dacht dat ‘ie zou zijn. Vanmiddag, donderdag 13 augustus, omstreek 12.30u, overleed mijn lief en mijn leven, mijn iPhone 6.

Bijna een jaar lang droeg ik hem drie keer per week bij me in mijn hand terwijl ik hardliep. Hij viel niet. Hij viel nooit. Ik maakte de lastigste selfies, waarbij mijn iPhone vaak tussen slechts een paar vingers balanceerde, hij overleefde het iedere keer. Twee weken geleden nog, hield ik een glas wijn en mijn iPhone in dezelfde hand, terwijl die hand boven de gracht hing… mijn iPhone viel niet. Mijn iPhone viel ook wel eens hoor, uit mijn bed bijvoorbeeld. Hij is zelfs een keer in zee gevallen, toen ik een filmpje probeerde te maken van de golven met mijn Canon G7X en ik vergat dat ik mijn iPhone nog in mijn handen had.

Hoe hij dan uiteindelijk toch het leven liet? Ik ga heel eerlijk zijn. Het was moord en ik ben de enige schuldige. Ken je dat moment waarop Andy in De Duivel Draagt Prada haar Blackberry in een fontein in Parijs gooit? Of dat moment waarop Carrie in de eerste Sex and the City film haar telefoon in zee gooit in Mexico? Zo’n dramatisch moment had ik vanmiddag omstreeks half één dus ook. Niet alleen mijn iPhone crackt under pressure, ik soms ook. Oeps. Ik gooide hem overigens niet in het water, ik probeerde hem op bed te gooien, maar mikken is nooit mijn sterkste kant geweest. UGH. En ik ben dus blijkbaar toch sterker dan ik dacht…

Maar goed, lesson learned… je iPhone neergooien omdat je het TE DRUK hebt levert alleen maar meer stress op, want zonder iPhone kunnen we (ik) niet leven en dus zat er niets anders op dan een retourtje richting Apple Store te maken. En daar zit ik nu dus, dit zielige stukje te tikken op die prachtige MacBook Pro. Toch fijn dat ik mijn tijd nog enigszins nuttig kan besteden.

Mag ik dan ook nog even drie hoera-tjes voor de service van Apple? Ik ging naar de Apple winkel met het idee dat ik 800 euro moest uitgeven voor een nieuwe (hij was er namelijk zo vreselijk aan toe dat zelfs een reparatiecentrum voor iPhones er geen heil in zag om hem nog te repareren), maar wat blijkt… voor 285 euro kon ik een nieuwe kopen. 285 euro is ZEER jammerlijk, maar bijna 200% minder dan de 800 euro die ik dacht uit te moeten gaan geven. Ik moet er eventjes een half uurtje op wachten, maar tijdens het wachten kan ik dit blogje typen en de bijbehorende foto maken met Photo Booth.

Wellicht moet ik toch een beetje na gaan denken over waar ik allemaal JA tegen zeg en wellicht moet ik de komende twee maanden toch iets minder dan veertien blogs per week gaan schrijven. Ik doe natuurlijk mijn best, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat mijn nieuwe iPhone straks ook het loodje legt. Kijk een moordenaar zijn is één ding, een seriemoordenaar is weer compleet iets anders. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

33 Reacties

 1. Diana
  augustus 13, 2015 / 17:13

  Aah super shit van je iphone! Wat ik dan wel weer leuk vind is dat je zelfs hier een leuke post over weet te schrijven. *Thumbs up*

 2. Lisa
  augustus 13, 2015 / 18:02

  Aah nee! Scherven brengen geluk! Maar wel heel zonde, kennelijk had je dit inzicht nodig.

 3. Tessa
  augustus 13, 2015 / 18:27

  Ik zag de foto en ‘NEEEEE’ is het enige wat uit m’n mond kwam. Super zonde zeg! En mega balen ook. Gelukkig bestaat er een wonder zoals de Apple Service. Wat heb je daar toch weer een mazzel mee ;-) Ben je nu wel al je bestanden enzo kwijt dan of kon dat nog gered worden?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 13, 2015 / 18:37

   Ik heb mijn data tot 8 augustus terug kunnen krijgen, maar ben dus wel alle foto’s uit Lapland kwijt!!!! Zo zonde! Daarnaast ook al mijn gesprekken en foto’s op WhatsApp, omdat ik al tijden een melding over een back-up negeer!

 4. augustus 13, 2015 / 18:45

  Aah wat vervelend! Ik heb het ook eens gehad! Ik had 200 euro reparatie kosten:(

 5. augustus 13, 2015 / 18:59

  Ah wat zonde zeg dat je al je foto’s van Lapland kwijt bent :( Dat is echt kut ook gewoon.

 6. Janneke
  augustus 13, 2015 / 19:26

  huh hoe kan t dan dat je maar 285 moest betalen? Mijn 6 is aan de bovenkant beschadigd (dat goude randje). Super balen, :(

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 13, 2015 / 20:04

   Dat zijn de kosten die je betaalt als je iPhone 6 kapot is en niet meer gerepareerd kan worden. Maakt niet uit waar je hem gekocht hebt, als hij kapot is en het valt niet onder je garantie (het was immers mijn eigen schuld) betaal je 285 euro.

   • Janneke
    augustus 13, 2015 / 20:13

    Dat is echtsuper klantvriendelijk!

    • Annemerel
     Auteur
     augustus 13, 2015 / 21:03

     Jaa dat vind ik ook! Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen van blijdschap toen ik het hoorde. Ok, laten we er geen doekjes om winden, ik had tranen in mijn ogen hahaha

   • augustus 14, 2015 / 10:04

    Dat is vet goeded service, dat wist ik helemaal niet! Dat ga ik zeker onthouden!
    Toen ik hem kocht waren de mannen van de winkel me voor gek aan het verklaren dat ik geen verzekering erbij nam, maar nu ben ik extra blij dat ik dat niet nam, scheelt me heel veel geld en zeker als ik hem nooit laat vallen ;)

 7. Nadia
  augustus 13, 2015 / 19:27

  Aaaah, wat balen!

 8. augustus 13, 2015 / 19:51

  Ohhhh wat kut! I feel your pain. Wel fijn dat je zo snel weer een nieuwe hebt en een wake up call hebt gehad. Take it easy :)!

 9. Suuz
  augustus 13, 2015 / 19:53

  Noooooooo al je lapland fotos!! :-(

 10. augustus 13, 2015 / 20:11

  OMG, zo herkenbaar… Ik heb een paar dagen geleden mijn iPhone 6 ook laten vallen en echt, hij ziet er PRECIES hetzelfde uit als die van jou. Verschrikkelijk :(

 11. augustus 13, 2015 / 20:18

  Ah men, dit is zo zuur he! Gelukkig kun je voor een heeeeel schappelijk prijsje een nieuwe kopen, het is alsnog zuur geld natuurlijk..

 12. augustus 13, 2015 / 20:43

  Ahh wat stom! Zonde van de 300 euro!

 13. augustus 13, 2015 / 20:44

  Aaah wat onwijs zonde, maar ik vind wel dat je dit stuk onwijs leuk en boeiend hebt geschreven. Vaak komen de leukste artikelen als je er weinig over nadenkt en gewoon uit je vingers rollen! (Althans, dat idee heb ik bij deze post).
  Veel plezier en vooral succes met je iPhone, wees lief voor hem/haar.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 13, 2015 / 21:05

   Haha dat klopt als een bus ;-) Zat in de tram richting de Apple Store en had natuurlijk geen iPhone dus verveelde me een beetje (wat moet je in het OV zonder telefoon, wow?!) en toen kwam het verhaal boven borrelen!

 14. augustus 13, 2015 / 21:08

  Ik heb mijn telefoon ook 2 x laten vallen en de laatste keer was hij ook dood. De reparatiekosten werden gedekt op mijn inboedel, zelf betaalde ik 30 euro ben en toen kreeg ik een refurbished (schrijf ik dat zo?!) toestel, prima joh! Ik ben weer helemaal happy met mijn ‘nieuwe’ iPhone. Ik heb meteen een slinggrip gekocht en op de achterkant geplakt, nu hou ik hem altijd daar aan vast en tot nu toe werkt dit perfect.. Ik liet mijn telefoon met hoesje vaak vallen maar met die slinggrip dus helemaal niet meer! Top uitvinding!

 15. augustus 13, 2015 / 21:41

  Jeetje die is flink hard gevallen. Balen zeg! Maar wel een fijne service van Apple!

 16. augustus 13, 2015 / 21:54

  Ahh balen. Maar hulde voor die service – neem aan dat je hem kon inruilen?
  Maar je had neem ik aan geen (goed) hoesje? Je hebt van die hoesjes met een iets dikkere rand waardoor je telefoon dus op de rand landt ipv op het scherm en de kans dat je hem sloopt aanzienlijk kleiner is. Ik heb mijn Iphone een keer van een balkon van 3 meter hoog laten kukelen (ik houd het op een zonnesteek..), maar ondanks dat hij plat op z’n buik viel heeft hij het wonder boven wonder heeft hij helemaal overleefd! Misschien zoiets aanschaffen voor je nieuwe vrind?

 17. augustus 13, 2015 / 22:03

  Neeeee! Wat zonde! Mijne pleurt ook wel eens uit bed waarna ik hem met een hartverzakking opraap. Niet gek dat het je een keer allemaal teveel wordt! Je bent ook een mens. Lesson learned qua werkdruk en een seriemoordenaar word je trouwens vast niet. Gast terug en gaan met die banaan! ;) Al betekent dat een blogje minder en een paar minuten ontspannen meer!

 18. Merin
  augustus 13, 2015 / 22:33

  Zonde zeg!

 19. augustus 14, 2015 / 08:25

  Oh oh wat een ellende. Wel echt topservice van Apple. En inderdaad, als je met je toestel gaat gooien, omdat je het te druk hebt is het tijd om een beetje gas terug te nemen, meis. You can only do so much. Ontspannen is ook nodig! Af en toe even niet bezig zijn met werken en bloggen. Je hebt het wel ontzettend leuk omschreven! Leuk stukje tekst. Alhoewel de inhoud flink balen is! :(

 20. augustus 14, 2015 / 10:36

  Leuk geschreven, maar erg pijnlijk voor je telefoon! Wat een geluk dat je geen €800 had hoeven uitgeven.

 21. Ilse
  augustus 14, 2015 / 11:04

  Dat is ontzettend balen maar gelukkig dat je voor een nog aardig goede prijs een nieuwe kon kopen.

 22. augustus 14, 2015 / 11:51

  Aiiii, kostelijke grap, oh noes :-(

 23. augustus 14, 2015 / 16:53

  Wat zonde! Volgend keer twee keer nadenken eer je met je iPhone gooit! Maar het valt al bij al nog mee, 285 i.p.v. 800.. Al blijft het een flinke hap natuurlijk. Wat misschien wel onbetaalbaar is, zijn je foto’s van Lapland. Maar gelukkig heb je er al enkele gedeeld met ons, en heb je filmpjes! Draag zorg voor je nieuwtje…

 24. Paula
  augustus 14, 2015 / 19:16

  Neeee, wat jammer zeg :( Zeker omdat de nieuwe iphone volgende maand al uitkomt. Echt balen.

 25. Kate
  augustus 15, 2015 / 11:49

  oh wat zinde! Maar super dat ne weer een nieuwe hebt. Vanwaar dat je een half uur moet wachten?

 26. Eva
  augustus 16, 2015 / 00:46

  Dit kan je melden op je inboedelverzekering…