LET’S TALK ABOUT: Waarom 1 april niet mijn dag is

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben geen fan van 1 april. En dat heeft niet zozeer te maken met dat ik niet tegen een grapje kan, maar meer met het feit dat ik een week van te voren al zo op mijn hoede ben dat ik de hele wereld in twijfel trek. Het begon allemaal afgelopen maandag.

Een persbericht van TUI in mijn inbox. Vanaf zondag bieden zij een nieuw pakket aan waarbij je je hele vakantie door een professioneel foto/videograaf kunt laten volgen zodat je goede vakantiefoto’s hebt voor je social media. Mijn eerste gedachte? De wereld is gek geworden. Dan zie ik de datum, het is 26 maart. OK. TUI is er vroeg bij, dit móet een 1 april grap zijn. Ik neem me voor om deze week extra op mijn hoeden te zijn.

Dat extra op mijn hoede zijn resulteert in dat ik ieder nieuwsbericht in twijfel trek. Nieuwberichten waar waarschijnlijk helemaal niets mis mee is. Zo las ik een bericht over Amsterdam, dat met Pasen weer druk bevolkt zal worden door toeristen. Om de toeristen te spreiden hebben ze Zandvoort omgedoopt tot ‘Amsterdam Beach’ en het Muiderslot tot ‘Amsterdam Castle’. Ik moet zo hard lachen als ik dit lees, Amsterdam Castle, ze noemen Versailles toch ook niet Paris Castle? OK. Klein verschil in wereldwijde bekendheid, maar ik geloof het gewoon niet. Totdat ik een rondje Google doe en er achter kom dat er echt op verschillende toeristische websites verwezen wordt naar Amsterdam Beach en Amsterdam Castle. En wij vinden het raar dat Amerikanen Amsterdam kennen en zich afvragen of ‘The Netherlands’ een regio is.

Anyway, het dieptepunt was toch wel toen ik niet geloofde dat een goede bekende zwanger was. Mijn moeder, met wie ik de zwangerschapsaankondiging op Instagram besprak, zei nog zo ‘Annemerel, als je zo lang samen bent en samen woont is dit niet iets waar je een grap over maakt’, maar ik geloofde het niet. Toch feliciteerde ik haar nog even, voor de vorm, stel je voor dat het echt waar was dan zou het toch knap lullig zijn als ik haar niet gefeliciteerd had, als het wel waar is ben ik natuurlijk super blij voor haar. Navraag bij wederzijdse vriendinnen wees mijn ongelijk uit. Ja, ik durfde het natuurlijk niet zelf te vragen, je gaat toch niet aan iemand vragen of die zwangerschapsaankondiging een 1 april grap is. Zoals ik al zei, dieptepunt.

Dingen die ik nog meer in twijfel heb getrokken? Een machine die je kussen de hele nacht koud houdt zodat je hem niet steeds hoeft om te draaien. Een app om je babynaam te kiezen, gebaseerd op Tinder, naam… Kinder. Een lepel die tegelijkertijd een rietje is. Cameron Diaz die met pensioen schijnt te zijn? Dat er op koffieverpakkingen in California een waarschuwing voor kanker moet komen te staan. Ik geloof zelfs de prijs voor de nieuwe iPad niet, een iPad die goedkoper én beter is? Hoe dan? Ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn dat die deodorant van Rexona met twee sticks voor links en rechts een grap is. Ik bedoel, je zweet 30% meer onder je rechteroksel? Dat geldt voor mij niet eens. Mijn linkeroksel is het grootste probleem.

Misschien ben ik wel gewoon een oude brompot, maar ik ben heel blij als ik vanaf morgen gewoon weer in alle rust mijn Twitter, Facebook en Instagramfeed kan bekijken, zonder dat ik automatisch bij ieder bericht denk ‘really?’.

Ben ik de enige?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

10 Reacties

 1. april 1, 2018 / 13:04

  Ik vind het altijd wel leuk om te zien wat voor grapjes bedrijven nu weer hebben gedacht. Als kind vond ik het wel verschrikkelijk, hoe vaak je wel niet te horen kreeg dat je veters loszaten of er een reiger in de tuin zit…

 2. Charlotte
  april 1, 2018 / 13:05

  Hoeveel hoeden heb je en waarom moet je erop zijn? Hoed op je hoofd lijkt me beter ;)

  Op je hoede zijn :)

 3. april 1, 2018 / 13:50

  Nee, je bent zeker niet de enigste. En vind de 1 april grappen ook stom. Denken al die bedrijven nou echt dat mensen in die stomme grappen van hun trappen? Doe gewoon lekker niet.

 4. Ilse
  april 1, 2018 / 14:20

  Ik vind de bedrijven met hun uitvinden altijd wel heel erg leuk maar ik snap je gevoel.

 5. Rosemarijn
  april 1, 2018 / 16:28

  Hahahahah ik heb die van dove tot op dit moment geloofd. wat STOM van me hahaha

 6. april 1, 2018 / 19:53

  Haha zeker niet de enige, ik ben veel te goedgelovig… Vandaag kreeg ik t nieuws dat het paard van de vereniging drachtig is, maar ook dat is blijkbaar een grapje

 7. april 1, 2018 / 20:33

  Bij YouTubers vind ik het vaak wel leuk omdat het er dan lekker dik bovenop ligt en er soms nog een soort maatschappijkritiek in verborgen zit maar bij bedrijven weet ik het ook nooit zo goed inderdaad haha. Soms neem ik iets gewoon voor waarheid aan zonder er echt over na te denken en dan denk ik later ‘oooh, ja dat was wel suf inderdaad’. In real life valt het mee bij mij maar vorig jaar of twee jaar geleden was ik wel serieus teleurgesteld toen Jack and the Weatherman aankondigde te gaan stoppen, dat was ook gewoon een grap gelukkig. Alsnog not amused.

 8. Stephanie
  april 1, 2018 / 20:57

  En ik blij dat je iets tikt over het kussen omdraaien. Dacht daarin de enige te zijn, want ik vind dat dus zoo irritant als mijn kussen warm is nachts! Dus toch iets fijns om 1 april mee af te sluiten voor mij vandaag.

 9. Rosalie
  april 2, 2018 / 08:40

  Ik haat 1 april. Omdat je dus al die domme grappen hebt. Er zitten best leuke bij maar die zijn dan ook heel duidelijk. Maar die aankondiging van een zwangerschap vind ik echt niet kunnen. Ik weet dat ik een aantal jaar geleden ook een keer een belangrijke mededeling haar op 1 april en niemand geloofde me. Super irritant. Dus ik doe er niet aan mee. Heb het nieuws gisteren ook totaal overgeslagen.

 10. Eveline
  april 4, 2018 / 08:22

  Haha die babynaam Tinder schijnt wel echt te zijn! Zowel jij als je partner kunnen een naam naar links of rechts swipen en als je een match hebt vind je allebei die naam dus leuk… Ik vond het wel een goede uitvinding ;)