LET’S TALK ABOUT: Mijn iPhone 7 Plus

 photo IMG_7909.jpg

Een septembermaand in een even-jaartal staat sinds 2008 voor mij gelijk aan een nieuwe iPhone. In 2008 sloot ik – terwijl ik nog negen maanden een ander abonnement had lopen – een nieuw abonnement af om de iPhone 3G te bemachtigen. Twee jaar later kwam de iPhone 4, in 2012 kreeg ik twee dagen voordat ik naar Parijs ging voor Fashionweek de iPhone 5 en twee jaar geleden reed ik op de vrijdag dat de iPhone uitkwam speciaal naar Houten om mijn iPhone daar op te halen, als ik hem thuis af had willen laten leveren moest ik namelijk nog een dag langer wachten. Geobsedeerd? Zo zou je het kunnen noemen. Ik noem het liever ‘extreem enthousiast’. Je begrijpt dan ook dat ik ook dit jaar weer voor een nieuwe iPhone ging.

En dat werd de iPhone 7 Plus. De reden dat ik voor die enorme unit koos? Ik vond de iPhone 7 wel heel veel lijken op de iPhone 6 en zo’n groot scherm leek me wel handig als ik onderweg wat werk wil doen of een video wil bekijken. Voor het hardlopen is hij natuurlijk ontzettend onhandig. Met mijn iPhone 6 loop ik meestal in de hand, met de iPhone 7 Plus is dat niet te doen. Maar ook daar is een oplossing voor. Twee simkaarten. Mijn iPhone 6 gebruik ik tijdens het hardlopen, mijn iPhone 7 Plus gebruik ik in alle andere situaties. Duo-sim. Heerlijk!

Maar goed, toen ik er eenmaal uit was dat ik voor de Plus-versie wilde gaan moest ik natuurlijk nog een kleurtje kiezen. Eerst wilde ik voor de glanzend zwarte versie gaan, maar toen ik las dat je er snel krasjes op kon krijgen dacht ik NEE, ik ben hier veel te onhandig voor en ik hecht veel te veel waarde aan een iPhone ZONDER krasjes. Ik heb nog even aan mat zwart gedacht, maar dacht toen wederom nee. Mijn MacBooks, mijn Apple Watch, alles is zilver.. waarom kies ik niet ook gewoon een zilveren telefoon. Goud viel sowieso al af omdat ik dat de afgelopen twee jaar gehad heb en de rozekleur vind ik niet zo mooi. Het werd dus zilver.

Nou ja en toen kwam dus het moment dat ik hem moest gaan bestellen. Als een malloot zat ik op vrijdagochtend 9 september met twee laptops zowel T-Mobile als de Apple Store te verversen. Ik wilde namelijk overstappen op Sim Only dus waar ik mijn iPhone zou bestellen maakte niet heel veel uit, Apple of T-Mobile. Uiteindelijk kwam ik er bij T-Mobile het eerste doorheen en bestelde ik de iPhone 7 Plus Zilver met 128GB. Vanaf 16 september zou hij geleverd kunnen worden.

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik hem ook daadwerkelijk meteen zou kunnen krijgen (kopen), de Plus schijnt heel slecht geleverd te zijn hier in Nederland en de verwachte levertijd zou twee tot drie weken zijn. Maar toen ik donderdagochtend in de trein richting Schiphol zat kreeg ik toch al een mailtje van AMP, mijn telefoon was op voorraad en of ik even een afspraak wilde maken. KIJK daar maak je me gelukkig mee. Waar je me ook gelukkig mee maakt, dat je zo’n afspraak ook gewoon op zondag kunt maken. Want op de vrijdag dat de telefoon daadwerkelijk uitkwam zat ik dus op Ibiza.

 photo IMG_7887.jpg

En toen was het eindelijk zondag en stond de man van AMP Logistics om elf uur voor mijn deur. Het afrekenmoment was even pijnlijk. Ik ben gewend om mijn iPhone vrijwel gratis bij mijn abonnement te krijgen, maar nu heb ik dus voor een Sim Only abonnement gekozen waardoor ik het gehele bedrag in een keer kon aftikken. Wel bijzonder.. via T-Mobile betaal je bijna 100 euro minder voor je toestel dan wanneer je het los bij de Apple Store zou kopen. Anyway het bleef pijnlijk. En heel even dacht ik… waarom hou ik niet gewoon mijn oude iPhone 6. Ik heb ook nog wel ergens iets van een geweten zitten.

Maar toen opende ik het doosje van de iPhone en was ik op slag verliefd. Hij is een stuk zwaarder en groter dan de 6 (en de 7 dus), maar wat een prachtig scherm. De camera is geweldig, vooral de zoomfunctie is bizar. De 7 plus heeft dus twee camera’s, eentje voor normale wide angle foto’s en eentje voor wanneer je graag wil inzoomen. Je kunt je foto tot 10 keer inzoomen. De selfie-camera heeft ook een flinke update gehad en heeft nu 7 megapixel. Of ik daar blij mee ben weet ik nog niet, want je ziet dus alles heel duidelijk zitten (ook onzuiverheden), maar hé over de kwaliteit van de camera valt niet te twisten.

 photo IMG_7888.jpg

Jammer dat er geen aansluiting voor je koptelefoon meer op zit, maar daarvoor heb je bluetooth koptelefoons. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat hij nu waterdicht is. Apple zegt dat hij waterafstotend is, maar ik heb nu meerdere YouTube video’s gezien dat de iPhone gewoon een half uur in een bak water van een meter diep lag en hij het gewoon overleefde. Like WOW! Ook heb ik een aantal testen gezien waarbij ze de iPhone van verschillende hoogtes lieten vallen en de schermen overleefden het keer op keer. Maar nogmaals, ik ga dit voorlopig niet zelf uitproberen. In ieder geval niet bewust ;-).

Een uitgebreide review over de iPhone 7 Plus kan ik nu nog niet geven, maar ik kan je alvast wel wat positieve en minder positieve puntjes geven.

 photo IMG_7899.jpg

Positief:
– Batterij gaat op dit moment langer mee
– Scherm is prachtig, Instagramfoto’s bekijken is nog leuker en YouTube video’s ook
– De camera is bizar goed!
– Hij schijnt onderwater te kunnen en val-bestendig te zijn

Negatief:
– Hij is wel echt heel groot en hiermee hardlopen is geen doen

Ben jij net als ik een iPhone junkie? Of ben je team Android? Of gewoon… Team ik heb een telefoon en verder vind ik het gewoon niet zo boeiend. Heb je je oog al op de 7 (Plus) laten vallen. Had je verwacht dat ik voor de 128GB Zilver Plus zou kiezen?

Liefs,
Annemerel

P.S. Ik heb mijn iPhone in de witte siliconencase van Apple gedaan en daar komt hij de eerst komende tijd niet meer uit. Vind deze hele hoesjes heel fijn, had voor mijn iPhone 6 de roze versie. Enige nadeel van de witte is dat hij super snel smerig wordt (BB Cream!) maar daardoor word ik er misschien wel vaker aan herinnert om mijn iPhone schoon te maken. Iets wat ik veel vaker zou moeten doen.

Delen:

23 Reacties

 1. september 22, 2016 / 12:37

  Oh, heel mooi! Ik heb net een paar weken geleden de 6S genomen omdat mijn kind mijn oude 6 stuk had laten vallen. Noh! Anders had ik kunnen verlengen momenteel met de 7. Dus nu twee jaar met de 6S. Ach, je kan niet alles hebben ;)

 2. september 22, 2016 / 12:39

  Team ik heb een telefoon en verder vind ik het gewoon niet zo boeiend ;-) Haha, heb zelfs nog een iPhone 4S geloof ik. Maar zo’n goede camera op mijn telefoon lijkt me wel super chill! Geniet ervan!

 3. september 22, 2016 / 12:45

  Team Iphone hier en net als jij sinds 2008 hooked.

  Ik vind de plus heel mooi maar ik zou dit toestel niet aanschaffen, mijn handen zijn er te klein voor, echt korte vingers hier ;-)

  Veel plezier ermee!

 4. Marjon
  september 22, 2016 / 12:52

  Ik ben ook zo’n iPhone gek. :D Ben wel benieuwd naar de 7, maar ik denk dat ik hem aan me voorbij laat gaan. Ik heb namelijk net een nieuwe 6S, haha.

 5. september 22, 2016 / 13:11

  Congratulations you have it! My colleague is still waiting … unpatiently :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 6. Tessa
  september 22, 2016 / 13:15

  Kwijl. Het is wel echt een juweeltje, dus kan erg goed begrijpen dat je er zo blij mee bent!
  Voor mij voorlopig nog geen nieuwe iPhone. Heb in mei dit jaar de 6S gekocht (ook sim only, bedrag in één keer aftikken is inderdaad pijnlijk!).
  Misschien ooit eens een Apple Watch…

 7. september 22, 2016 / 13:55

  Ik ben jaloers! Ik heb net een maand geleden mijn iPhone 6S Plus gekocht omdat mijn vorige het had begeven. Ik kon het dit keer dus echt niet maken helaas. :(

 8. september 22, 2016 / 14:24

  Super Nice! Zoals ik al eerder in een reactie schreef zit ik ook te denken aan de plus! Duurt alleen nog even totdat ik mag verlengen, zolang dat ik beter kan kijken of de 7s ook interessant is. Kan zijn dat deze nog net iets sneller oid is!

 9. september 22, 2016 / 15:26

  Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn iPhone 6s, dus ik waag me nog niet aan en iPhone 7(plus). De camera vindt ik wel echt heel erg gaaf, omdat je nu (door de dubbele lens) hele mooie scherptediepte in je foto’s kunt krijgen.

  Ik kocht mijn iphone 6s ook gewoon los met een simonly abonnement. Als je gaat omrekenen wat je anders eigenlijk in totaal voor die iphone betaald, ben je veel en veel duurder uit. (met een abonnement dus) Tijdens het hardlopen stop ik mijn iPhone in mijn flipbelt. Echt ideaal, ik durf te wedden dat de iPhone 7plus daar ook nog prima in past.

 10. Manon
  september 22, 2016 / 15:49

  #TeamApple! Ik heb als werktelefoon een Samsung, wat een onding is dat zeg haha. Mijn abonement loopt volgende maand af, ik ga voor de normale 7 in roségoud. Ben erg benieuwd!

 11. september 22, 2016 / 16:26

  Hier ook zo’n Apple-junkie. Ben de mogelijkheden al aan het bekijken om eerder te verlegen dan maart en ik denk dat dat helemaal goed gaat komen haha. Zo mooi!

 12. Leah
  september 22, 2016 / 18:39

  Mijn eerste iPhone was een 5s, na acht maanden is deze helaas in het toilet verdronken… :( Daarna geswitcht naar een refurbished iPhone 5c, erg veel plezier van gehad, maar helaas na ong. 1 jaar en 3 mnd liet ik ‘m vallen op de betonvloer (zonder hoesje) en kon ik bijna niks meer zien op het scherm. Nu gekozen voor een iPhone SE, dezelfde prestaties als de 6s, maar kleiner én goedkoper, ik ben tenslotte maar een arm studentje.
  De iPhone 7 lijkt mij ook top, alleen dus veel te duur voor mij en ik hoef voorlopig (hopelijk) nog geen nieuwe telefoon.

  • Annemerel
   Auteur
   september 22, 2016 / 20:13

   Aai dat is ook niet heel veel geluk met je telefoons als je steeds een nieuwe moet kopen omdat hij kapot gaat!

 13. september 22, 2016 / 20:22

  Ik vind ‘m wel mooi, maar het zou niets voor mij zijn. Véél te groot. En dan ook echt véél te groot. Ik heb nu een Samsung Galaxy J5, een wat ouder model want die zijn niet zo duur – heb niet zoveel geld – en ik ben er heel blij mee. De camera is heel goed, het scherm is lekker groot (maar niet huge, gewoon prima) en ik heb een heel mooi hoesje, haha (vind ik ook wel leuk). Ik geef wel om telefoons, maar niet zoveel dat ik heel veel geld er aan uit zou geven – geen Iphone voor mij dus, veel te duur.

 14. Ilse
  september 22, 2016 / 22:27

  Ik heb sinds een paar maanden de iPhone SE en die bevalt ook goed! Deze ziet er mooi uit zeg! Misschien ooit wel eens..

 15. Sandra-Anna
  september 23, 2016 / 09:19

  Ik begrijp je extreme enthousisme helemaal! Ik heb zelf de iPhone 7 besteld. Ik wilde voor de 7 Plus gaan, maar in de winkel bleek dat mijn handen daar echt te klein voor zijn waardoor ik hem niet lekker vast kan houden. Jij reisde vanuit Den Haag helemaal naar Houten om hem op te halen, ik studeer momenteel in Manchester en vlieg dus “eventjes” terug naar Eindhoven om hem over twee weken bij mijn ouders op te kunnen halen. Je bent dus zeker niet de enige die extreem enthousiast is. ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   september 24, 2016 / 10:36

   Hahaha wat goed! Ja de Plus is redelijk groot, maar ik heb ook best wel grote handen.

 16. Aletta
  september 23, 2016 / 11:25

  Team ik heb een telefoon en verder vind ik het gewoon niet zo boeiend!

  Ik kocht mijn eerste smartphone in 2013 (als 19 jarige I know ik was laat) en heb nu een Samsung s4. Menig persoon vraagt zich af waarom ik niet een nieuwere telefoon heb gekocht 1,5 jaar geleden maar ach… Hij werkt en doet het goed!

 17. september 23, 2016 / 11:41

  Elke keer is er weer een nieuwe iPhone met nóg een betere camera en dan wil ik hem weer… Het grootste nadeel zou voor mij inderdaad wel zijn dat hij nog weer groter is. Straks lopen we standaard met een soort iPad Mini rond…

 18. september 23, 2016 / 18:15

  Ik heb nu de normale 6 en mag in januari verlengen. Weet nog niet zo goed wat ik ga doen.. de iPhone 6s of de 7 of de 7 plus. Al lijkt een groter scherm wel veel en veel handiger. De batterij zou ook veel langer meegaan van de 7 en 7 plus dan de 6, toch? Heb je daar al iets van gemerkt als iPhone junkie? :)

  • Annemerel
   Auteur
   september 24, 2016 / 10:35

   Ja batterij gaat nu zeker langer mee, maar mijn oude batterij ging ook steeds minder lang mee dus daar kan het ook mee te maken hebben!

   • september 25, 2016 / 12:38

    Dat is waar idd.. ik ben nog in dubio haha! Kreeg trouwens geen mail dat je gereageerd had (ging zelf kijken). Misschien handig om zo’n plugin daarvoor te installeren :)

 19. Nadia
  september 26, 2016 / 13:16

  Met mijn vorige telefoon heb ik drie jaar gedaan en toen werd hij wel heel erg traag dus heb ik onlangs een nieuwe gekocht, de Samsung Galaxy S7! Dat verliefd zijn op je telefoon begrijp ik dus wel (hij is echt perfect!) maar ik ben dus niet het type dat altijd gelijk de nieuwste versie moet hebben, ik wacht gewoon tot mijn huidige telefoon ook weer echt op is. ;-) Wel team Android dus!