LET’S TALK ABOUT: That interview in Monaco…

 photo 201504_TOSORT 204.jpg

Herinneren jullie je nog mijn geheimzinnige gedoe in april, toen ik naar Monaco vloog voor een interview? Vandaag mag ik ein-de-lijk zeggen wie ik geïnterviewd heb… Novak Djokovic, de huidige nummer één in het tennis en een van de beste tennissers aller tijden. Toen ik door Céréal benaderd werd voor het interview zei ik natuurlijk meteen JA! Dat zo’n interview best spannend is besefte ik pas een paar dagen voor het interview, nadat ik het boek van Djokovic over zijn glutenvrije dieet gelezen had.

Die spanning kwam aller eerst doordat ik ineens een heleboel ontzag had voor deze 28-jarige tennisser. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voordat ik zijn boek las niet veel over hem wist. Als ik écht heel eerlijk ben moet ik zelfs bekennen dat ik gedacht heb ‘waarom mag ik Nadal niet interviewen?’. Maar geloof me, na het lezen van het boek had ik die gedachte al lang niet meer en na het interview was ik om, vanaf nu ben ik #teamdjoko. De andere reden waarom ik redelijk nerveus was? Na het lezen van het boek had ik eigenlijk geen vragen meer. Alle vragen die ik van te voren had, waren allemaal beantwoord. Heb ik weer. Uiteindelijk heb ik er toch nog wat van kunnen maken. De zenuwen zakten weer een beetje.

Tot een uur van te voren. Toen snakte ik naar een glas champagne. Ik vroeg me af waarom ik toch niet voor een round-table interview gestemd had (dan interview je met meerdere journalisten tegelijk). Novak en ik zouden namelijk niet de enige in de ruimte zijn, er zouden ook twee mensen van Céréal, twee mensen uit het team van Djokovic en een cameraman aanwezig zijn. No pressure, absoluut geen pressure.

Goed, laat ik ook nog even de reden vertellen waarom ik Djokovic mocht interviewen, ik was er dus op uitnodiging van Céréal.

 photo 201504_TOSORT 185.jpg

Gaat er niet meteen een belletje bij je rinkelen bij de naam Céréal? Dan ben je waarschijnlijk niet erg bekend met het schap bewuste voeding van de supermarkt. Céréal biedt producten aan aangepast aan datgene wat je lichaam nodig heeft waaronder producten zonder suiker, maar ook glutenvrije producten, zoals koekjes, crackers en pasta. Novak eet geen gluten, omdat hij een glutenallergie heeft, en hij is dus de perfecte ambassadeur voor het merk. Ik mocht Novak interviewen over zijn glutenvrije dieet.

Over gluten wordt de laatste jaren veel gesproken. Veel mensen beweren dat ze zich beter voelen zonder gluten, anderen vinden dat hele ‘gluten gedoe’ onzin. Weer anderen hebben een serieuze ziekte, coeliakie, voor hen is het eten van gluten gewoon geen optie. Hoe ik er zelf in sta? Ik ben er onlangs achter gekomen dat ik een allergie heb voor tarwe. Na het lezen van het boek van Djokovic ben ik op zoek gegaan naar de uitslag van mijn laatste bloedtest, die dateert al uit 2003. Op het lijstje? Tarwe!

Wist ik dus niet. Ik kan me nog wel herinneren dat ik een periode alleen wit brood gegeten heb en dat ik me daar lekkerder bij voelde, maar in die tijd was het eigenlijk gewoon een soort van ondenkbaar dat ik nooit meer brood zou eten. Nu denk ik… waarom wist ik dit niet? Inmiddels eet ik nog minder tarwe dan ik al deed, maar het is niet dat ik het helemaal niet meer eet. Dat was ik eerst wel van plan, maar dat is toch wel heel erg lastig. En ik heb de afgelopen twaalf jaar ook overleefd met tarwe, het is niet dat ik er onwijs ziek van wordt. Een chocoladebroodje en een citroen merengue taartje op zijn tijd moeten volgens mij wel kunnen.

Goed, voor Djokovic was zijn glutenvrije dieet ook geen kwestie van willen, maar meer een kwestie van moeten. Sinds hij professioneel tennis speelde was hij regelmatig ziek. Hij was vermoeid, had totaal geen energie en het kon tijdens een belangrijke wedstrijd ineens opkomen. Hij was ten einde raad en wist niet waar het aan lag. Hij probeerde van alles, trainde zwaarder, trainde anders, maar niets hielp, totdat een dokter hem er op wees dat hij misschien wel een glutenallergie zou hebben. Dat bleek het geval te zijn. Naast een allergie voor gluten, was hij ook lactose-intolerant.

Het switchen naar het glutenvrije dieet was voor hem niet moeilijk. Hij merkte al snel dat zijn lichaam er goed op reageerde, hij had meer energie, hij was alerter en had zich nog nooit zo levend gevoeld. Natuurlijk is het lastig om je dieet aan te passen. Het is lastig om een gewoonte te veranderen en het eten van gluten was zeker een gewoonte voor Djokovic. Hij groeide op met pasta en brood, het zit in de Servische cultuur, zijn ouders hadden zelfs een Italiaans restaurant. Maar, als je weet wat goed is voor je lichaam, is het volgens Novak een stuk minder moeilijk.

Wat ik nog meer te weten kwam over Novak Djokovic? Zijn favoriete gerecht is pasta met olijfolie en gestoomde groenten en soms wat knoflook, maar alleen als zijn vrouw het ook eet, anders… Zijn favoriete film is The Notebook! Ik vroeg hem wat zijn favoriete film was (het ging over dingen die hij deed in zijn vrije tijd) en het bleef drie seconden stil. The Notebook, flitste door mijn hoofd en wat zegt hij? The Notebook! Telepathie! Hij schijnt de film wel zes keer gezien te hebben, samen met zijn vrouw. Daarnaast brengt hij natuurlijk ook graag tijd door met zijn zoontje van zes maanden. Oh en hij houdt van skiën, maar heeft al een tijdje niet geskied! Tennissers worden ook wel ‘sun-chasers’ genoemd. In de winter zijn ze in warme oorden zoals Australië en Miami, dan is er dus helaas geen tijd om te skiën.

 photo 201504_TOSORT 210.jpg

 photo 201504_TOSORT 212.jpg

Aan het eind van het interview had ik nog welgeteld twee minuten over, twee minuten die we na-tuur-lijk voor een selfie moesten gebruiken. Ik vertelde hem dat hij in het licht moest kijken en dat we de telefoon iets boven ons zouden houden, zodat ons gezicht er flawless uit zou zijn. De eerste selfie die we maakten was meteen goed. Dat gebeurt niet vaak!

 photo 201504_TOSORT 182.jpg

Na een kwartier liep ik met een meer dan tevreden gevoel de hotelkamer waar het interview plaatsvond uit. Stiekem een klein beetje in de ban van Djoko. Want halleluja, wat heeft die man een discipline, doorzettingsvermogen, maar ook.. charisma! #teamdjoko dus!

Liefs,
Annemerel

Oja en wie helemaal een goed beeld bij het interview wil hebben, bekijkt onderstaande video ;-)

 

Delen:

40 Reacties

 1. juni 3, 2015 / 12:08

  Jaaa Djokovic! Heel tof, gisteren met veel plezier ook je pagina in de metro gelezen! :)

  Haha heerlijk dat je meteen een lesje selfies maken hebt gegeven!

 2. juni 3, 2015 / 12:15

  Wat tof dat je hem mocht interviewen zeg! Zelf eet ik al jaren glutenvrij omdat ik echt ziek word van het consumeren van gluten, ik ben dus ook regelmatig te vinden bij de glutenvrije winkel in Amsterdam en bij de GV schappen in de supermarkt, maar Céréal kende ik echt niet…. Ik ga eens googelen waar ze het verkopen.

 3. juni 3, 2015 / 12:15

  Woooooow, mega vet dat je Djokovic mocht interviewen!! En ja hij is inderdaad ook heel charismatisch!! Super leuk artikel!

 4. juni 3, 2015 / 12:23

  Neeeeee, Djoko is veeeeeeel leuker dan Nadal. Hij is vet funny! Hij kan ook al die gasten nadoen op de tennisbaan. Oh manlief vraagt nu waarom ik zo’n vette grijns op mijn gezicht heb. Omdat ik het zooooo gaaf vind dat je hem mocht interviewen! You lucky bastard!!! XXX

 5. juni 3, 2015 / 12:26

  Hahaha wat ben je toch een heerlijk mens. Ik ben zo jaloers op je selfie met Djoko, hij is echt een voorbeeld :D

 6. juni 3, 2015 / 12:26

  Haha leuk gedaan zeg! Lijkt me inderdaad een hele toffe man – al moet ik eerlijk zeggen dat ik dat hele tennis absoluuuuut niet volg.

 7. juni 3, 2015 / 12:29

  Whaa, wat tof! Ik ben stiekem al #teamdjoko en heb weleens een interview voorbij zien komen over zijn glutenvrije dieet. Had ook goede impact op zijn abs geloof ik ;-)

 8. juni 3, 2015 / 12:33

  Ahh heel gaaf!!

 9. Dagmar
  juni 3, 2015 / 12:33

  Super leuk!!!

 10. Femke
  juni 3, 2015 / 12:35

  Supergaaaff!! Echt heel leuk voor je. Die selfie is ook echt goed gelukt haha! :D

 11. juni 3, 2015 / 12:37

  Echt heel leuk dat je Djokovic hebt mogen interviewen! Lijkt mij een inspirerende man en persoonlijkheid.

  En de producten van Céréal zien er trouwens heerlijk uit!

 12. Suzan
  juni 3, 2015 / 12:55

  Wauw! Super dat je Djokovic mocht interviewen!
  Heel leuk dit!

 13. juni 3, 2015 / 12:57

  Heel cool! Mijn vriend is dan van Djokovic en was zeer jaloers op je selfie!

 14. Eline
  juni 3, 2015 / 13:02

  Wat doe je het goed, lieve Annemerel! Hartstikke leuk :D

 15. juni 3, 2015 / 13:04

  Aaah leuk!

 16. juni 3, 2015 / 13:09

  Ik dacht hij is single and you guys match!!

  Super gaaf dat je dit gedaan hebt. Heel leuk is je eerste gedachte ‘give me Nadal’ en daarna helemaal into Djokovic bent.

 17. juni 3, 2015 / 14:14

  Wat leuk dat je hem mocht interviewen! Zal de video zeker zometeen bekijken :)

 18. juni 3, 2015 / 14:23

  Oh my god! Dit is wel echt HEEL erg gaaf. Had me niet uitgemaakt WAT voor merk het je aanbiedt, Djokovic interviewen laat je nooit aan je voorbij gaan. En als fervent #teamfederer zou bij mij eerder ´de zwitsers dan de spanjaard in m’n hoofd voorbij komen.

 19. juni 3, 2015 / 15:01

  Wauw super gaaf. He looks gooooood haha

 20. juni 3, 2015 / 15:28

  Wat ontzettend gaaf dat je hem mocht interviewen! :-)
  Super goed gedaan!
  Liefs

 21. juni 3, 2015 / 15:58

  Ik ben ook teamdjoko!! Ik vind hem gewoon erg sympathiek.. Leuk dat je hem mocht interviewen!

 22. Lilian
  juni 3, 2015 / 16:00

  Wat een leuk interview!
  Ook erg interessant :)
  Ik snap dat je daar eigenlijk gelijk over had willen vertellen.
  Groetjes

 23. Nadia
  juni 3, 2015 / 16:00

  Ik heb echt nog noooit van de beste man gehoord :p maar cool dat je dit mocht doen, en die foto’s van jullie samen zijn wel erg leuk!

 24. juni 3, 2015 / 16:04

  Ah, dit is wel supergaaf zeg! Leuk :)

 25. juni 3, 2015 / 16:04

  Gluten allergie bestaat niet :P gluten intolerantie wel :P is een verschil! Verder echt super leuk :D

 26. juni 3, 2015 / 16:30

  Whaaa wat gaaf! Stiekem wel een beetje jaloers. Echt superleuk dat je dit mocht doen!

 27. juni 3, 2015 / 16:34

  Oh wat vet! Haha ik zou ook super nerveus zijn, klinkt als een super bijzondere ervaring :)

  Liefs,
  Yara

 28. Cato
  juni 3, 2015 / 18:05

  Jeetje ik ben echt jaloers!!! Super gaaf

 29. juni 3, 2015 / 19:05

  Wat gaaf dat je hem mocht interviewen! Lijkt me super spannend :-)

 30. Willemijn
  juni 3, 2015 / 19:24

  Even iets inhoudelijks: Een glutenallergie bestaat niet, het is een glutenintolerantie. Misschien was je in de war met een tarwe-allergie (wat dus wel gewoon bestaat!) of komt het omdat bijna iedereen het een glutenallergie noemt omdat dat gewoon meteen duidelijk is.. In elk geval, misschien wil je het aanpassen om het wat duidelijker te maken. :)

 31. juni 3, 2015 / 19:41

  Ik ben totaal niet into sport en al zeker niet op hoog niveau, dus zijn naam zegt me ook niet meer dan een beetje, maar dan alsnog vind ik het heeel vet dat je ‘m gewoon geïnterviewd hebt! En besloot een selfie met ‘m te maken, hahaha, die foto is ook zo gaaf dat jullie allebei hard lachen :) En het ziet er verder vooral heel luxe uit, haha. Gaaf! (ook die Vimeo erbij, je Engels is trouwens ook een opluchting – niet dat ik anders had verwacht, maar ik vind het zó erg als het een dik Nederlands accent heeft)

 32. Ilse
  juni 3, 2015 / 20:25

  Ik heb gisteren het interview gelezen, tof zeg! Ik was stiekem wel een beetje jaloers, ik heb heel lang getennist en ik vond hem altijd fantastisch!
  En interessant interview!

 33. Marleen
  juni 3, 2015 / 20:44

  Die selfie van jullie is echt leuk! Ik kende Djokovic voor dit artikel niet, maar ik heb dan ook niks met tennis. Wel gaaf dat je hem mocht interviewen!

 34. Fleur
  juni 3, 2015 / 20:58

  Haha meeeeeeeeeeeega leuk!!!

 35. Jorinde
  juni 4, 2015 / 08:11

  Geweldig, vooral die selfie haha!

 36. Janique
  juni 4, 2015 / 13:00

  Kan totaal niet merken dat je nerveus was, en volgens mij vond hij het ook een leuk interview!

  Ik had tot gisteravond geen idee wie hij was, tot er gisteren tennis op stond bij een vriendin. Hij won, weer wat geleerd! Haha wat toevallig!

 37. juni 4, 2015 / 13:42

  Wauw wat ontzettend tof zeg! Er is maar één sport waar ik zelf met plezier naar kan kijken, en dat is tennis. Volg het dan ook al een heel aantal jaren en ik vind het mooi om te zien hoe Djokovic is gegroeid in de loop der jaren. Jaloers? Ben je gek. Snik.

 38. Elvira
  juni 4, 2015 / 15:03

  Echt ontzettend gaaf!!!

 39. Tessa
  juni 7, 2015 / 09:21

  Wat super gaf zeg! Maar iemand met een gluten intolerantie, kan natuurlijk niet een dag wel gluten gaan eten. Buikpijn en vreselijk voelen, dat krijg je er dan van.