LET’S TALK ABOUT: Spring

Ik weet niet waarom mij ooit geleerd is dat de seizoenen op de 21ste beginnen, want als je googelt ‘lente 2019’ dan staat er toch echt dat het voorjaar op de 20ste (gisteren dus) al begonnen is. Zoals ik gisteren al schreef, dit is het moment waar ik al sinds oktober/november naar uitkeek. Het voelt misschien op dit moment nog niet zo, maar de zon is op dit moment even krachtig als op 21 september, ook de dagen zijn even lang. Over twee weken gaat de zon rond een uurtje of kwart over acht pas onder, hoe lekker is dat? Het betekent voor mij dat ik een groot deel van mijn avondtrainingen bij Olympus in het licht kan doen. Ik kan werkelijk niet wachten. Nu hopen dat het niet alleen voorjaar op papier is, maar dat de weergoden zich ook daadwerkelijk gedragen alsof het voorjaar is. De vooruitzichten voor de komende twee weken zijn hoopgevend, maar ik ben inmiddels van de ‘eerst zien dan geloven’ filosofie.

Wat ik dit voorjaar zoal op de planning heb staan?

Hardloopevenementen

De komende drie weekenden heb ik ieder weekend een hardloopevenement. Op dit moment ben ik niet 100% blessurevrij, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen dat ik ze ook alle drie loop (en over PR’s wil ik het al helemaal niet hebben). Maar op het programma staat 23 maart Ruitenburg Halve Westand, 31 maart Zandvoort Circuit Run (12K) met ODLO en 7 april de marathonestafette met Team La Roche Posay (13 maart). Verder heb ik op dit moment nog geen hardloopevenementen op het programma staan. Ik speelde begin dit jaar met het idee om een marathon te gaan lopen op mijn verjaardag, maar ik ben er inmiddels achter dat het onbegonnen werk is om mezelf op tijd klaar te stomen voor een goede marathon in mei als ik nu nog allerlei kwaaltjes heb. Daarnaast is de herstelperiode na een marathon ook redelijk lang en ik wil dit voorjaar en deze zomer juist lekker veel kleine wedstrijdjes in de buurt kunnen lopen, dat is vlak voor een marathon en de zes weken na een marathon best lastig.

The big 3-0

Over die verjaardag gesproken.. over een kleine twee maanden, op 12 mei ben ik jarig. Vind ik mijn verjaardag ieder jaar al wel een dingetje, dit jaar word ik dertig en dat vind ik dus écht een dingetje. Een jaar geleden zag ik hier nog ontzettend tegenop, nu heb ik wel het gevoel dat ik er klaar voor ben. Wat ik hiervan geleerd heb? Het heeft geen zin om je zorgen te maken over dingen in de toekomst en vaak is het niet eens ergens voor nodig, als het eenmaal zover is sta je er misschien wel heel anders in. Anyway, ik had altijd gedacht dat ik mijn verjaardag ver van huis zou spenderen, in New York of zo. Of in Parijs. Maar Tuur heeft de dag voor mijn verjaardag een verplichting waar hij niet onderuit kan en ik vind het toch ook wel leuk om mijn verjaardag met hem te kunnen spenderen. Waarschijnlijk zoeken we het dus iets dichter bij huis. Maar een groot extravagant feest wordt het niet, daar hou ik persoonlijk echt niet van.

Vakantieplannen

Volgende maand is het meivakantie (al valt die dit jaar voor het grootste gedeelte in april) en aangezien ik een vriend heb die in het onderwijs werkt én in het bezit is van een camper, is de kans erg groot dat we er die week weer op uit trekken. Waar de reis precies naartoe gaat weten we nog niet, belangrijkste vereiste is dat de zon schijnt. Of we daarvoor naar Italië moeten of dat we dichterbij huis ons kamp op kunnen zetten, dat is dus volledig afhankelijk van hoe de weergoden ons gezind zijn.

Andere belangrijke zaken waar ik me mee bezig ga houden de komende periode:

 • Blessurevrij worden
 • Een plan voor de zomervakantie bedenken
 • Uitvinden welke marathon ik in het najaar wil lopen
 • Weer eens een boek uitlezen (het is bijna een jaar geleden dat ik dat voor het laatst deed)
 • Een nieuw ‘project’. Ik ben er klaar voor, ‘geniale’ ideeën komen echter niet op commando. Ik heb er nu de tijd voor, maar door ‘niets’ te doen en achter mijn bureau te wachten totdat ‘het’ zomaar komt is denk ik niet de oplossing. In mijn hoofd spelen er allerlei vage plannen, maar ik kan er tot op heden niets concreets van maken. Het belangrijkste is om vertrouwen te houden dat het komt en vooral niet te gefrustreerd te raken, want dat werkt averechts.

Ik ben heel benieuwd naar jullie plannen voor de komende drie maanden. Heb je een mooie vakantie gepland? Werk je toe naar een (hardloop)evenement? Kijk je ook zo uit naar de langere (en hopelijk zonnigere) dagen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

 1. Teha
  maart 21, 2019 / 15:17

  Ja heel raar dat de lente op 20 maart begint. Ik heb 40 jaar alle kinderen geleerd dat de lente op 21 maart begint. Oei!

 2. Lisette
  maart 21, 2019 / 21:53

  Ik ga 1 april beginnen met een nieuwe baan, vet veel zin in! Ben afgelopen december 30 geworden, en het valt me allemaal hartstikke mee. Leeftijd is maar een getal en je bent zo oud als je je voelt. Ja *gaap* enorm cliché, maar toch echt waar. 2019 wordt mijn jaar van verandering en mn nieuwe baan is er 1 van. Daarnaast de komende maanden lekker trainen en sterk worden, want ik heb me ingeschreven voor de marathon van Valencia. Heel veel zin in! Goed dat je het even rustig aan kan en wil doen. Ook al voel je je onrustig, je wordt er later alleen maar sterker van. Hopelijk helpt het lekkere weer erbij!