LET’S TALK ABOUT: One month of living well

 photo IMG_7253.jpg

Het is vandaag precies vijf weken geleden dat ik voor het eerst in negen maanden op een weegschaal stond en bijna een hartverzakking kreeg. De afgelopen jaren had ik een aversie tegen weegschalen ontwikkeld, wat wisten zij nou… Ik had gewoon veel spieren. Dat ik steeds dichter bij de 70 kwam had heus niets te maken met mijn liefde pasta. Totdat mijn spijkerbroeken ineens écht niet lekker meer zaten, Francien op een weegschaal stond en boven de 70 woog en ik besefte dat het niet alleen maar pasta was dat ik naar binnen werkte. Ik kocht een weegschaal, deed mijn ogen dicht en ging er op staan.

70.0. Crap. Het was nog erger dan ik dacht… Ik met mijn balans enzo. Ik moest toch eerlijk toegeven dat de balans het afgelopen jaar een klein beetje de verkeerde kant was uitgeslagen en als je gewoon niet op de weegschaal gaat staan en leggings in plaats van spijkerbroeken draagt, kun je dat probleem best lang negeren. Maar het gaat niet alleen om  mijn uiterlijk. Het gaat ook om hoe ik me van binnen voel. Hoofdpijn, vermoeidheid, neerslachtigheid, acné. Misschien is het voor een FIT & HEALTH editor toch enigszins belangrijk om wat meer ‘practice what you preach’ te doen.

Dus sinds 20 december ben ik op health-crusade. Ik drink geen Cola meer (op drie colaatjes tijdens de wintersport van vorig weekend na), ik drink geen wijn meer op woensdagavond in mijn eentje ‘omdat het kan’, ik heb geen McDonalds meer aangeraakt, schep gewoon één keer op als mijn vader pasta carbonara heeft gemaakt, mijn Franse bakker ziet me niet meer drie keer in de week voor chocolade croissants en mijn groenteboer ziet me juist véél vaker. Ik drink de hele dag water en thee (en zit dus ook een groot gedeelte van de dag op het toilet). Oreo’s en chips heb ik helemaal niet meer gegeten (ik heb er nu ook geen behoefte meer aan, dus waarom zou ik mezelf uitdagen er slechts twee te eten?). Rijstwafels met avocado en zalm zijn mijn nieuwe favoriete tussendoortje, ik kan prima om 7.00u ontbijten en daarna drie uur niets eten zonder honger te krijgen (voorheen had ik na anderhalf uur alweer een knorrende maag, omdat mijn maag gewend was aan altijd eten) en ik geniet van écht eten. Oh en als ik op wintersport ben kan ik ook nog steeds genieten van een XL schnitzel, warme chocolademelk met slagroom en apfelstrudel (met slagroom ook natuurlijk!)

Het resultaat? In vijf weken tijd heb ik slechts twee keer naar een migrainepil hoeven grijpen (dat klinkt heel veel, maar het was een tijdje meerdere keren per week) en ik heb zojuist een nieuwe Lululemon broek besteld, in een maatje kleiner dan normaal. In vijf weken zijn er ruim vijf kilo af. Dat lijkt heel veel, maar het geeft volgens mij gewoon aan dat ik hiervoor gewoon echt niet mijn natuurlijke gewicht had. Ik heb veel meer energie en mijn huid ziet er gezonder uit, stralender.

Soms heb je blijkbaar een eye-opener zoals een weegschaal nodig om écht iets te veranderen. Alhoewel je nu natuurlijk nog niet echt over een verandering kan spreken. Ik ben pas vijf weken bezig, dit hou ik idealiter gewoon de rest van mijn leven vol. Je moet je leven niet laten leiden door een weegschaal, maar af en toe even inchecken om te kijken hoe het er voor staat kan (voor mij in ieder geval) geen kwaad.

Liefs,
Annemerel

(Het gaat trouwens erg goed met het praatgroepje, Francien zit inmiddels ook onder de 70, HELL YEAH!)

Delen:

38 Reacties

 1. januari 24, 2015 / 12:04

  Wow wat veel, 5 kilo! Maar het belangrijkste is dat je je een stuk beter voelt :) super fijn!

 2. januari 24, 2015 / 12:04

  Super fijn dat wat gezonder (véél gezonder) eten je zo veel beter laat voelen, en dat je nu minder migraine hebt :D Ik merk ook altijd dat ik in tijden dat ik gezond eet, veel minder moe ben, minder hoofdpijn heb, en dat ik vrolijker ben. Wat eten allemaal niet met je doet… En nu volhouden meid!

 3. januari 24, 2015 / 12:06

  Wauw 5 kilo in 5 weken! Goed bezig (en stiekem ben ik een beetje jaloers :$

 4. januari 24, 2015 / 12:18

  Wat goed! Ik ben ook niet echt een weegschaalfan maar die drukt je wel even met je neus op de feiten (ook al weet je echt wel al dat je broek wat minder lekker zit :P) Goed bezig!

 5. januari 24, 2015 / 12:26

  wauw wat goed! 5kg in 5 weken is ook veel zeg! Hoop dat je dit vol kan houden en dat je migraines nog minder worden. Ik merk inderdaad ook altijd dat als ik er echt goed op let dat ik mij gewoon veel beter voel.

 6. Anne
  januari 24, 2015 / 12:33

  Wow, goed bezig!! Leuk je vorderingen te volgen. Het is zo herkenbaar, de vermoeidheid, hoofdpijn, neerslachtigheid, slechte huid. Ik ben het helemaal zat, dus dit werkt heel inspirerend! Ik sport er nl ook nog eens niet bij.. Hoogste tijd voor verandering dus! Heb je verder nog tips voor lekkere gezonde tussendoortjes? Dan grijp ik toch te vaak naar chips/chocola. Thanks en fijn weekend!

 7. januari 24, 2015 / 12:41

  Doe je goed: Je niet laten leiden door de weegschaal, maar wel jezelf fit en in balans houden. Helemaal goed.

 8. januari 24, 2015 / 12:42

  Wat goed!!
  Zelf ook weer begonnen sinds 1 januarie. Met een trage start dat wel. Maar de laatste twee weken gaan weer lekker! Geen dieet, maar gewoon netjes eten.

  Zelf merk ik ook dat mijn migraine minder is als ik gewoon gezond en met regelmaat leef (in alles, slaap, eten, drinken, werken, sporten)

 9. januari 24, 2015 / 12:42

  Trots op jou!!!

  Liefs,
  Yara

 10. Karlijn
  januari 24, 2015 / 12:44

  Petje af! En ga vooral zo door! Fijn dat jij en Francien elkaar kunnen motiveren om gezond te blijven eten en lekker te blijven sporten. En jeetje, 5 kg eraf, super joh!!

 11. januari 24, 2015 / 12:52

  Wow dat is inderdaad veel! Goed dat je meteen merkt wat voor positief effect het heeft op je lichaam, behalve het afvallen. Je bent goed bezig en een motivatie velen!

 12. januari 24, 2015 / 12:56

  Super goed werk. Zo zie je maar weer dat kleine aanpassingen al heel veel effect kan hebben.

  Hoe is het met afkicken van Oreo koekjes?

  Thumbs up! Knap werk. Aan wilskracht geen gebrek bij jou.

 13. Femke
  januari 24, 2015 / 12:57

  Wauw, 5 kilo! Super zeg, goed bezig! Motiveert mij ook meteen want ik ben ook bezig met een gezondere leefstijl.. Hoop dat ik t volhoud ;-)!

 14. januari 24, 2015 / 13:14

  Weegschalen zijn vreselijk :p ik vind nog steeds dat je je goed moet voelen ongeacht je gewicht. Dat was bij jou dus ook niet het geval dan is het tijd voor een verandering ja. En 5 kg, nice! Fijn gevoel moet dat zijn :)

 15. Ásta
  januari 24, 2015 / 13:19

  Hey! Wat goed van je!:) Ik had bijna hetzelfde gevoel in mei vorig jaar. Toen was mijn gewicht al jaren omhoog aan het kruipen, tot ik 73 kilo woog. In augustus was het al 66 kilo door meer beweging en beter eten. Nu probeer ik dat zo goed mogelijk bij te houden!Er mag best meer af, maar ik ben al blij dat ik me beter voel.

 16. januari 24, 2015 / 13:45

  Net de boost die ik nodig had, thanks! Als ik maandag weer mijn ‘gewone’ leven op pak en niet de Parijse lekkernijen meer hoef te weerstaan, ga ik met je mee. Geen snoepgoed, gezonde tussendoortjes, geen Mac of makkelijke maaltijden. Als dat nodig is om je fitter te voelen, moet dat goed te doen zijn lijkt me.

  Succes en fijn dat je zo snel een goed resultaat haalt!

 17. januari 24, 2015 / 14:02

  Super goed van je! Ga zo door!!

 18. Renske
  januari 24, 2015 / 14:21

  Wat knap zeg! Je straalt op die foto ook! En ik vind het voornamelijk zo belangrijk dat je je fitter en psychisch beter voelt als je gezond eet/leeft. Mag bij mij ook wel weer wat meer focus op!

 19. januari 24, 2015 / 14:41

  Goed bezig! Ik laat ook zo veel mogelijk snoep staan. Alleen in het weekend mag ik wel wat extra genieten!

 20. januari 24, 2015 / 14:53

  wow wat super goed en wat snel gedaan nog! Knap :)

 21. Alyssa
  januari 24, 2015 / 15:32

  Wauw! Super goed bezig!

 22. Anouk
  januari 24, 2015 / 16:21

  Wat goed en motiverend, zo snel zoveel resultaat! Ik ben ook geen dikke matties met de weegschaal, maar hij is na mijn zwangerschap weer in huis gekomen. Ik wilde de +21 kilo (aii) zsm kwijt. In drie maanden was het eraf zonder gekke dingen gedaan te hebben. Niet snoepen, veel bewegen en gezond eten blijf toch het beste dieet. Keep up the good work!

 23. januari 24, 2015 / 19:54

  Goed bezig! Verveling is bij mij écht het grootste probleem. Als ik vakantie heb eet ik heel de dag door bijna, terwijl als ik school heb vergeet te eten. Allebei de punten een leerpuntje voor mij ;P Jij en Francien zijn top bezig! Gewoon even pas op de plaats, je ziet het in en dat is al genoeg eigenlijk ;)

 24. januari 24, 2015 / 21:09

  Goed bezig! Een confrontatie met de weegschaal zou voor mij denk ik ook wel een goede motivatie zijn, ik heb hem al minstens een jaar niet aangeraakt en mijn spijkerbroeken worden ook steeds vaker vervangen door leggings.. Ik denk dat ik de challenge ook maar eens aan ga!

 25. Heleen
  januari 24, 2015 / 21:14

  Wat goed zeg, 5 kg in 5 weken! Meestal hoor je dat door een blessure er juist gewicht bij komt, dus je hebt het heel netjes gedaan!

 26. januari 24, 2015 / 21:21

  Hoe lang ben je annemerel? Had altijd het idee dat je vrij lang was en dan vind ik 65 weer erg weinig klinken!

 27. januari 24, 2015 / 22:22

  Wat knap zeg! Maar moet zeggen met of zonder die 5 kilo, je blijft prachtig!

 28. Ilse
  januari 24, 2015 / 23:47

  Goed bezig zeg alleen met of zonder die 5 kilo extra blijf je nog steeds prachtig! :)
  En nu natuurlijk door blijven zetten!

 29. Rebecca Ellis
  januari 25, 2015 / 02:56

  Ik was vrij gelijkaardig aan dit gewicht mezelf, maar ik kijk uit naar het werken met een personal trainer :) Het is al een doel voor heel wat tijd om het extra gewicht te verplaatsen , en dit was zeker een boost

  Gefeliciteerd met uw reis tot nu toe , en ik hoop snel je meer over dit bericht

  _

  I was quite similar to this weight myself, but I’m looking forward to working with a personal trainer :) It’s been a goal for quite some time to shift the extra weight, and this was certainly a boost

  Congratulations on your journey so far, and I hope you post more about this soon

  http://www.sheintheknow.co.uk

  (My Dutch isn’t very good sorry)

 30. januari 25, 2015 / 09:14

  Wat goed! Volhouden nu!!

 31. januari 25, 2015 / 09:34

  Ik vind het vooral heel bijzonder dat je het zo goed kunt merken aan de migraine en wat moet het fijn zijn om daar minder last van te hebben!

 32. Elvira
  januari 25, 2015 / 11:20

  Goed bezig! Ik probeer zo ongeveer elke week om te stoppen met snoep maar toch als ik dan in de supermarkt loop, denk ik, die ene reep/zak kan toch wel voor de rest van de week?! Nouja, het gevolg raad je al…

 33. januari 25, 2015 / 12:10

  Wauw, wat goed zeg! Heb precies hetzelfde, moet nog binnenkort toch echt een keer onder de 70 komen van mezelf, hahaha.

 34. januari 25, 2015 / 16:30

  Je ziet er zo goed uit!

 35. Kyra
  januari 26, 2015 / 13:04

  Wat goed van je! Ik dacht daar ook eens aan, als ik zag welke zoetigheden en cola etc je allemaal dagelijks tot je nam, dat dat toch wel een invloed op je migraine en huidproblemen zou moeten hebben!

  Ongemerkt kunnen we gewoontes maken om zoveel troep naar binnen te werken… Is gewoon echt niet goed voor het lichaam..

  Blij dat je je beter voelt!

 36. januari 26, 2015 / 15:51

  Ok. Eyeopener. Ik moet ook aan de slag! Aan m’n beweging kom ik wel, maar goed eten is minstens zo belangrijk. Jammer genoeg is schrijven dat je gezond gaat eten gemakkelijker dan het ook daadwerkelijk te doen! Ik zou ook graag onder de 70 kg willen wegen, dus vandaag ben ik ook begonnen met gezond eten :)

 37. Tessa
  januari 26, 2015 / 16:18

  Wat herkenbaar!! Ben nooit dik geweest maar voelde me niet meer fit en comfortabel in mijn eigen lijf. Steeds meer medische kwaaltjes zoals inderdaad hoofdpijn, migraine aanvallen en zelfs diagnose prikkelbare darm syndroom. Toch (h)erkennen weinig mensen in mijn omgeving de kracht van voedzame natuurlijke voeding. Meeste zitten toch nog steeds aan de shakes en repen of zelfs veel te weinig calorieën. Super leuk om dan blogs zoals die van jou te vinden. Maakt me enthousiast en geeft me energie om me er verder in te verdiepen.

  Via deze weg:

  Dankjewel!

  Groetjes

 38. Marleen
  januari 27, 2015 / 08:38

  Wow wat goed! Ik eet altijd best gezond, ik heb meer moeite met mezelf naar buiten te sturen om een rondje te gaan hardlopen in het donker en in de kou. Helemaal na een lange schooldag…